Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#666699 H LG πλεον εχει μονο 60ρια, αν και δεν ειμαι σιγουρος αν ειχε ποτε μικροτερα.
https://www.skroutz.gr/c/406/plynthria- ... 30/LG.html

Συμφωνα με την εμπειρια σου δεν θα πηγαινα σε Miele. Μαλλον σε BSH.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#666702 Η χειρότερη αγορά που έχω κάνει σε ηλεκτρική συσκευή είναι ένα neff εντοιχιζομενο πλυντήριο πιάτων κόστους σχεδόν 700 ευρώ, το οποίο, μέχρι το 8ο έτος ζωής του (οπότε και πούλησα το διαμέρισμα με αυτό μέσα), το είχα πληρώσει άλλη μια φορά σε βλάβες. Επίσης, το "πλυντήριο" στην περίπτωσή του το λες και ευφημισμό.
Τώρα έχω ένα miele 12 ετών που:
α) μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει ούτε ένα ευρώ,
β) πλένει άψογα και
γ) έχει το υπερχρησιμο συρτάρι για μαχαιροπίρουνα
Χρήση και στις δύο περιπτώσεις καθημερινή.
Φούρνο miele δεν θα έπαιρνα ποτέ, το service της εταιρείας είναι ΓΤΠΚ και πανάκριβο, αλλά όσον αφορά το πλυντήριο πιάτων προσωπικά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, λυπάμαι που το λέω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666716 Αν και αυτό που θα πω δεν αφορά μόνον πλυντήρια πιάτων, αλλά είναι και λίγο μπούσουλας αγοράς λευκής συσκευής. Τα μεγάλα γκρουπ είναι τα παρακάτω:
-BSH(Bosch, Siemens, Neff, Pitsos, και κάποιες πιο ακριβές πχ Gaggenau)
-Whirlpool (+Indesit, Hotpoint, Ariston)
-Electrolux (+AEG, Zanussi, και κάμποσες ακόμη)
-LG
-Samsung
Όλοι οι υπόλοιποι έχουν μικρά μερίδια, και δεν νομίζω πως είναι άξια αναφοράς.

Από όσο έχω ψάξει τελευταία, γιατί αγόρασα σχεδόν πλήρη οικοσυσκευή, δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι πολύ φθηνό. Δηλαδή, αν πάρεις Indesit ή Zanussi, θα γλιτώσεις το πολύ 100€ από κάποιο αντίστοιχο της BSH. Άρα, σε τέτοιε συσκευές η απάντηση είναι ΟΧΙ και ναι, η BSH είναι ό,τι καλύτερο γιατί έχουν και σοβαρή αντιπροσωπεία και επάρκεια ανταλλακτικών.
Αν μιλάμε για ψυγεία, δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις LG ή Samsung (εγώ ψηφίζω LG). Όχι πως δεν έχει καλά προϊόντα και η BSH, αλλά συνήθως είναι ακριβότερα.
Για πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, εννοείται πας Κορέα τρέχοντας (LG και Samsung, εγώ πάλι ψηφίζω LG και εδώ).
-Τηλεοράσεις, εννοείται πάλι Κορέα, όλοι από αυτούς αγοράζουν, και για μένα πάλι η LG είναι εμπρός (με βραχεία κεφαλή στις φθηνές, άνετα στις ακριβές λόγω OLED τεχνολογίας).

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα δικό μου. Στο σπίτι μου, τα βασικά της κουζίνας (φούρνος, εστίες, απορροφητήρας) είναι Bosch, εκτός από το φούρνο μικροκυμμάτων (Candy), το ψυγείο (LG)και το πλυντήριο πιάτων (Ζanussi). Τα δύο τελευταία 10ετίας+ και αγοράστηκαν σαν φτηνές λύσεις γιατί δεν υπήρχε χρήμα για κάτι καλύτερο.
-Είναι εμφανές πως το Candy είναι φθηνό, αν και κάνει μια χαρά την δουλειά του σχεδόν ένα χρόνο που το έχω. Αν είχα λεφτά θ'αγόραζα Bosch, αλλά έπρεπε να δώσω πάνω από τα διπλά.
-Το ψυγείο δεν έχει βγάλει πρόβλημα, αλλά η ψύξη του δεν είναι σωστή. Αν το γεμίσεις, παγώνει τα πάντα στην συντήρηση. Μπορεί να φταίει και η ηλικία του, μπορεί να φταίει πως ήταν φθηνό. Αν πάρω άλλο, θα πάρω πάλι LG πάντως, γιατί οτιδήποτε άλλο κι αν είχαμε, είχε πιο πολλά προβλήμα (πχ ένα πανάκριβο Liebherr που έχει η μάνα μου).
-Το πλυντήριο πιάτων, αν και κατά βάσει Electrolux, που είναι γνωστή σαπίλα, έχει βγει πολύ καλό. Ένας πλαστικός διακόπτης της πόρτας έχει σπάσει, και αφού έλυσα όλη την πόρτα, το έφτιαξα με ένα tie-wrap. Ο διακόπτης έκανε όμως σαν ανταλλακτικό σχεδόν 70€! Για μια πλαστική @@, είναι τρελά λεφτά. Τα BSH συνήθως δεν έχουν κάτι τέτοια.
Διαφωνώ με την παραπάνω άποψη, γενικώς Miele δεν θα έπαιρνα ποτέ και για κανένα λόγο (τουλάχιστον με το σημερινό μου εισόδημα, αν γινόμουν πλούσιος, δεν ξέρω! :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By danso
Asimov έγραψε:Η χειρότερη αγορά που έχω κάνει σε ηλεκτρική συσκευή είναι ένα neff εντοιχιζομενο πλυντήριο πιάτων κόστους σχεδόν 700 ευρώ, το οποίο, μέχρι το 8ο έτος ζωής του (οπότε και πούλησα το διαμέρισμα με αυτό μέσα), το είχα πληρώσει άλλη μια φορά σε βλάβες. Επίσης, το "πλυντήριο" στην περίπτωσή του το λες και ευφημισμό.
β) πλένει άψογα και
Φούρνο miele δεν θα έπαιρνα ποτέ, το service της εταιρείας είναι ΓΤΠΚ και πανάκριβο, αλλά όσον αφορά το πλυντήριο πιάτων προσωπικά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, λυπάμαι που το λέω.
Φαίνεται ότι έχουμε αντικρουόμενες εμπειρίες. Το δικό μου (621 sci+), έκτος από αυτά που έβγαλε πρόσφατα, είχε παρουσιάσει και άλλα προβλήματα με την απάντληση. Όταν το αγόρασα του είχα τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά διαψευστηκα. Σε αυτό που συμφωνούμε πάντως είναι η ποιότητα του after sales της εταιρείας...

.
Άβαταρ μέλους
By danso
Anonymous Founder έγραψε:Αν και αυτό που θα πω δεν αφορά μόνον πλυντήρια πιάτων, αλλά είναι και λίγο μπούσουλας αγοράς λευκής συσκευής. Τα μεγάλα γκρουπ είναι τα παρακάτω:
-BSH(Bosch, Siemens, Neff, Pitsos, και κάποιες πιο ακριβές πχ Gaggenau)
-Whirlpool (+Indesit, Hotpoint, Ariston)
-Electrolux (+AEG, Zanussi, και κάμποσες ακόμη)
-LG
-Samsung
Όλοι οι υπόλοιποι έχουν μικρά μερίδια, και δεν νομίζω πως είναι άξια αναφοράς.

Από όσο έχω ψάξει τελευταία, γιατί αγόρασα σχεδόν πλήρη οικοσυσκευή, δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι πολύ φθηνό. Δηλαδή, αν πάρεις Indesit ή Zanussi, θα γλιτώσεις το πολύ 100€ από κάποιο αντίστοιχο της BSH. Άρα, σε τέτοιε συσκευές η απάντηση είναι ΟΧΙ και ναι, η BSH είναι ό,τι καλύτερο γιατί έχουν και σοβαρή αντιπροσωπεία και επάρκεια ανταλλακτικών.
Αν μιλάμε για ψυγεία, δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις LG ή Samsung (εγώ ψηφίζω LG). Όχι πως δεν έχει καλά προϊόντα και η BSH, αλλά συνήθως είναι ακριβότερα.
Για πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, εννοείται πας Κορέα τρέχοντας (LG και Samsung, εγώ πάλι ψηφίζω LG και εδώ).
-Τηλεοράσεις, εννοείται πάλι Κορέα, όλοι από αυτούς αγοράζουν, και για μένα πάλι η LG είναι εμπρός (με βραχεία κεφαλή στις φθηνές, άνετα στις ακριβές λόγω OLED τεχνολογίας).

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα δικό μου. Στο σπίτι μου, τα βασικά της κουζίνας (φούρνος, εστίες, απορροφητήρας) είναι Bosch, εκτός από το φούρνο μικροκυμμάτων (Candy), το ψυγείο (LG)και το πλυντήριο πιάτων (Ζanussi). Τα δύο τελευταία 10ετίας+ και αγοράστηκαν σαν φτηνές λύσεις γιατί δεν υπήρχε χρήμα για κάτι καλύτερο.
-Είναι εμφανές πως το Candy είναι φθηνό, αν και κάνει μια χαρά την δουλειά του σχεδόν ένα χρόνο που το έχω. Αν είχα λεφτά θ'αγόραζα Bosch, αλλά έπρεπε να δώσω πάνω από τα διπλά.
-Το ψυγείο δεν έχει βγάλει πρόβλημα, αλλά η ψύξη του δεν είναι σωστή. Αν το γεμίσεις, παγώνει τα πάντα στην συντήρηση. Μπορεί να φταίει και η ηλικία του, μπορεί να φταίει πως ήταν φθηνό. Αν πάρω άλλο, θα πάρω πάλι LG πάντως, γιατί οτιδήποτε άλλο κι αν είχαμε, είχε πιο πολλά προβλήμα (πχ ένα πανάκριβο Liebherr που έχει η μάνα μου).
-Το πλυντήριο πιάτων, αν και κατά βάσει Electrolux, που είναι γνωστή σαπίλα, έχει βγει πολύ καλό. Ένας πλαστικός διακόπτης της πόρτας έχει σπάσει, και αφού έλυσα όλη την πόρτα, το έφτιαξα με ένα tie-wrap. Ο διακόπτης έκανε όμως σαν ανταλλακτικό σχεδόν 70€! Για μια πλαστική @@, είναι τρελά λεφτά. Τα BSH συνήθως δεν έχουν κάτι τέτοια.
Διαφωνώ με την παραπάνω άποψη, γενικώς Miele δεν θα έπαιρνα ποτέ και για κανένα λόγο (τουλάχιστον με το σημερινό μου εισόδημα, αν γινόμουν πλούσιος, δεν ξέρω! ).
...και απ' ότι καταρχήν φαίνεται η αγορά ενός Siemens στα 600 περίπου είναι μονόδρομος. Δεν μπορώ να αποχωριστώ το πάνω ράφι, άσε που στο ούτως ή άλλως στενό 45αρι, το να βάζεις μαχαιροπήρουνα στα κάτω ράφια στερεί πολύτιμο χώρο.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666757 Μα δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα για το ράφι αυτό, το έχουν πολλά μοντέλα της BSH και όχι μόνον Siemens, και σε Pitsos και σε Bosch υπάρχει. Πχ με 480€
https://www.skroutz.gr/s/13633732/Bosch-SPV46MX02E.html
Άβαταρ μέλους
By danso
Anonymous Founder έγραψε:Μα δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα για το ράφι αυτό, το έχουν πολλά μοντέλα της BSH και όχι μόνον Siemens, και σε Pitsos και σε Bosch υπάρχει. Πχ με 480€

Ναι το είδα. Και μάλλον θα πάω για το αντίστοιχο της Siemens: https://www.skroutz.gr/s/13525020/Sieme ... S01ME.html, γιατί θα πρέπει να κρατήσω την ίδια μετώπη εντοιχισμού που έχω. (αυτό της Bosch είναι "πληρως εντοιχιζόμενο" με κρυφό πίνακα χειρισμού, που θα απαιτήσει και αλλαγή της μετώπης)
Άβαταρ μέλους
By gianik
Asimov έγραψε:Η χειρότερη αγορά που έχω κάνει σε ηλεκτρική συσκευή είναι ένα neff εντοιχιζομενο πλυντήριο πιάτων κόστους σχεδόν 700 ευρώ, το οποίο, μέχρι το 8ο έτος ζωής του (οπότε και πούλησα το διαμέρισμα με αυτό μέσα), το είχα πληρώσει άλλη μια φορά σε βλάβες. Επίσης, το "πλυντήριο" στην περίπτωσή του το λες και ευφημισμό.
β) πλένει άψογα και

είναι τι θα σου τύχει..
Σε εμάς το πλυντήριο πιάτων (neff) έκλεισε φέτος 11 χρόνια σχεδόν καθημερινής λειτουργίας..Αν είχε στόμα να μιλήσει θα έλεγε φτάνει πια τόσα πιάτα....
δεν εχει κάνει κιχ.....

miele πλέον μονο σε σκούπες θα εμπιστευόμουν..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#666784 Ωραίο δεν λέω, αλλά μια χαρά κάνει τη δουλειά του το κλασσικό καλαθάκι για τα μαχαιροπίρουνα

Εικόνα

Εμείς zanussi 5 χρόνια τώρα μια χαρά είναι

Η δική μου πρόταση θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να διευρύνεις τον χώρο και να βάλεις 60ρι. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By danso
Dimitris_P έγραψε:Ωραίο δεν λέω, αλλά μια χαρά κάνει τη δουλειά του το κλασσικό καλαθάκι για τα μαχαιροπίρουνα

Εικόνα

Εμείς zanussi 5 χρόνια τώρα μια χαρά είναι

Η δική μου πρόταση θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να διευρύνεις τον χώρο και να βάλεις 60ρι. :iconcool:

Πόσο θα ήθελα το 60ρι, δε λέγεται. Δυστυχώς η 'χωροταξία' της κουζίνας είναι απαγορευτική.
Για τον ίδιο λόγο, το καλαθάθκι στο 45ρι στερεί υπερπολύτιμο χώρο απο το κάτω καλάθι, στο οποίο στριμώχνεται η κατσαρόλα της ημέρας (αν βέβαια το μενου περιλαμβάνει και δεύτερη, τότε αυτη αναγκαστικά πλένεται στο χέρι.... :oops: )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
danso έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μα δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα για το ράφι αυτό, το έχουν πολλά μοντέλα της BSH και όχι μόνον Siemens, και σε Pitsos και σε Bosch υπάρχει. Πχ με 480€

Ναι το είδα. Και μάλλον θα πάω για το αντίστοιχο της Siemens: https://www.skroutz.gr/s/13525020/Sieme ... S01ME.html, γιατί θα πρέπει να κρατήσω την ίδια μετώπη εντοιχισμού που έχω. (αυτό της Bosch είναι "πληρως εντοιχιζόμενο" με κρυφό πίνακα χειρισμού, που θα απαιτήσει και αλλαγή της μετώπης)

Υπάρχουν και αντίστοιχα Bosch που δεν είναι πλήρως εντοιχιζόμενα, και με ράφι. :s_biggrin
Πχ: στα 425€
https://www.skroutz.gr/s/17753291/Bosch-SPI46MS01E.html
Εικόνα
Εικόνα
Γενικώς, υπάρχουν τα πάντα, αφού μιλάμε για ίδια εταιρεία, και παρόμοιες τιμές (τουλάχιστον μεταξύ Bosch-Siemens, ενώ τα Neff είναι σαφώς ακριβότερα, ενώ τα Pitsos σαφώς φθηνότερα).
Σε ό,τι αφορά το 60άρι, μιας και το ταψί δεν πλένεται καλά στο πλυντήριο, άρα αναγκαστικά θα το μουλιάσεις και θα το πλύνεις στο χέρι, μένει η κατσαρόλα. Που και πάλι, αναλόγως το φαγητό, μπορεί να μην βγαίνει. Προσωπικά, όσες φορές έχω δοκιμάσει να πλύνω κατσαρόλα στο δικό μου 45άρι, δεν είμαι ευχαριστημένος. Οπότε, την πλένω στο χέρι. Έτσι, το 45άρι, όχι μόνον φτάνει, αλλά συχνά και περισσεύει, αφού δεν γεμίζει με τα πιάτα της ημέρας.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#666797 Προσωπικα προτιμω να βαζω πλυντηριο καθε δυο - τρεις μερες στο 60ρι πλυντηριο πιατων και να χωραει ολα τα πιατα μιας φιλικης μαζωξης την οποια καναμε σχεδον καθε βδομαδα μεχρι την πανδημια, παρα να βαζω καθε μερα πλυντηριο και στις μαζωξεις να πλενονται στο χερι οσα δεν χωρανε.

Φυσικα δεν το επελεξα, ημουν τυχερος να εχει προβλεψη για 60ρι οταν πηρα το σπιτι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666800 Κάθε δυο μέρες που βάζω κάποιες φορές, και είναι οριακό για μένα. Συχνά τα πιάτα μυρίζουν. Το κάθε μέρα για μένα είναι πολύ πιο σημαντικό, γιατί έτσι δεν χρειάζομαι και πολλά πιάτα, πλένω ό,τι λερώνω και τέλος. Γι'αυτό και όταν αλλάξω πλυντήριο, θα ψάξω να έχει και πρόγραμμα για μισή πλύση ιδανικά, ώστε να το βάζω καθημερινά, ακόμη και με λίγα πιάτα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#666807 Απλά αναφέρω το 60άρι Pitsos πλυντήριο πιάτων στο πατρικό μου, αγοράστηκε το 1992 (μαζί με το υπόλοιπο σπίτι), πλένει ακόμα πιάτα σχεδόν κάθε μέρα. :inlove:

Σε αντίθεση με το παραπάνω, πλυντήριο ρούχων Indesit που αγοράστηκε το 2015, έχει κρεμάσει η πόρτα του (κλείνει και δουλεύει, αλλά...) και δεν στραγγίζει καλά τον κάδο (κοινώς πάει για βρούβες σύντομα...) :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#666810 Γενικώς η φάση είναι λαχείο.