https://www.skroutz.gr/c/406/plynthria- ... 30/LG.html
Συμφωνα με την εμπειρια σου δεν θα πηγαινα σε Miele. Μαλλον σε BSH.
Fiat Panda 7,6l/100km
).
Asimov έγραψε:Η χειρότερη αγορά που έχω κάνει σε ηλεκτρική συσκευή είναι ένα neff εντοιχιζομενο πλυντήριο πιάτων κόστους σχεδόν 700 ευρώ, το οποίο, μέχρι το 8ο έτος ζωής του (οπότε και πούλησα το διαμέρισμα με αυτό μέσα), το είχα πληρώσει άλλη μια φορά σε βλάβες. Επίσης, το "πλυντήριο" στην περίπτωσή του το λες και ευφημισμό.Φαίνεται ότι έχουμε αντικρουόμενες εμπειρίες. Το δικό μου (621 sci+), έκτος από αυτά που έβγαλε πρόσφατα, είχε παρουσιάσει και άλλα προβλήματα με την απάντληση. Όταν το αγόρασα του είχα τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά διαψευστηκα. Σε αυτό που συμφωνούμε πάντως είναι η ποιότητα του after sales της εταιρείας...
Τώρα έχω ένα miele 12 ετών που:
α) μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει ούτε ένα ευρώ,
β) πλένει άψογα και
γ) έχει το υπερχρησιμο συρτάρι για μαχαιροπίρουνα
Χρήση και στις δύο περιπτώσεις καθημερινή.
Φούρνο miele δεν θα έπαιρνα ποτέ, το service της εταιρείας είναι ΓΤΠΚ και πανάκριβο, αλλά όσον αφορά το πλυντήριο πιάτων προσωπικά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, λυπάμαι που το λέω.
Anonymous Founder έγραψε:Αν και αυτό που θα πω δεν αφορά μόνον πλυντήρια πιάτων, αλλά είναι και λίγο μπούσουλας αγοράς λευκής συσκευής. Τα μεγάλα γκρουπ είναι τα παρακάτω:...και απ' ότι καταρχήν φαίνεται η αγορά ενός Siemens στα 600 περίπου είναι μονόδρομος. Δεν μπορώ να αποχωριστώ το πάνω ράφι, άσε που στο ούτως ή άλλως στενό 45αρι, το να βάζεις μαχαιροπήρουνα στα κάτω ράφια στερεί πολύτιμο χώρο.
-BSH(Bosch, Siemens, Neff, Pitsos, και κάποιες πιο ακριβές πχ Gaggenau)
-Whirlpool (+Indesit, Hotpoint, Ariston)
-Electrolux (+AEG, Zanussi, και κάμποσες ακόμη)
-LG
-Samsung
Όλοι οι υπόλοιποι έχουν μικρά μερίδια, και δεν νομίζω πως είναι άξια αναφοράς.
Από όσο έχω ψάξει τελευταία, γιατί αγόρασα σχεδόν πλήρη οικοσυσκευή, δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι πολύ φθηνό. Δηλαδή, αν πάρεις Indesit ή Zanussi, θα γλιτώσεις το πολύ 100€ από κάποιο αντίστοιχο της BSH. Άρα, σε τέτοιε συσκευές η απάντηση είναι ΟΧΙ και ναι, η BSH είναι ό,τι καλύτερο γιατί έχουν και σοβαρή αντιπροσωπεία και επάρκεια ανταλλακτικών.
Αν μιλάμε για ψυγεία, δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις LG ή Samsung (εγώ ψηφίζω LG). Όχι πως δεν έχει καλά προϊόντα και η BSH, αλλά συνήθως είναι ακριβότερα.
Για πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, εννοείται πας Κορέα τρέχοντας (LG και Samsung, εγώ πάλι ψηφίζω LG και εδώ).
-Τηλεοράσεις, εννοείται πάλι Κορέα, όλοι από αυτούς αγοράζουν, και για μένα πάλι η LG είναι εμπρός (με βραχεία κεφαλή στις φθηνές, άνετα στις ακριβές λόγω OLED τεχνολογίας).
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα δικό μου. Στο σπίτι μου, τα βασικά της κουζίνας (φούρνος, εστίες, απορροφητήρας) είναι Bosch, εκτός από το φούρνο μικροκυμμάτων (Candy), το ψυγείο (LG)και το πλυντήριο πιάτων (Ζanussi). Τα δύο τελευταία 10ετίας+ και αγοράστηκαν σαν φτηνές λύσεις γιατί δεν υπήρχε χρήμα για κάτι καλύτερο.
-Είναι εμφανές πως το Candy είναι φθηνό, αν και κάνει μια χαρά την δουλειά του σχεδόν ένα χρόνο που το έχω. Αν είχα λεφτά θ'αγόραζα Bosch, αλλά έπρεπε να δώσω πάνω από τα διπλά.
-Το ψυγείο δεν έχει βγάλει πρόβλημα, αλλά η ψύξη του δεν είναι σωστή. Αν το γεμίσεις, παγώνει τα πάντα στην συντήρηση. Μπορεί να φταίει και η ηλικία του, μπορεί να φταίει πως ήταν φθηνό. Αν πάρω άλλο, θα πάρω πάλι LG πάντως, γιατί οτιδήποτε άλλο κι αν είχαμε, είχε πιο πολλά προβλήμα (πχ ένα πανάκριβο Liebherr που έχει η μάνα μου).
-Το πλυντήριο πιάτων, αν και κατά βάσει Electrolux, που είναι γνωστή σαπίλα, έχει βγει πολύ καλό. Ένας πλαστικός διακόπτης της πόρτας έχει σπάσει, και αφού έλυσα όλη την πόρτα, το έφτιαξα με ένα tie-wrap. Ο διακόπτης έκανε όμως σαν ανταλλακτικό σχεδόν 70€! Για μια πλαστική @@, είναι τρελά λεφτά. Τα BSH συνήθως δεν έχουν κάτι τέτοια.
Διαφωνώ με την παραπάνω άποψη, γενικώς Miele δεν θα έπαιρνα ποτέ και για κανένα λόγο (τουλάχιστον με το σημερινό μου εισόδημα, αν γινόμουν πλούσιος, δεν ξέρω!).
Anonymous Founder έγραψε:Μα δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα για το ράφι αυτό, το έχουν πολλά μοντέλα της BSH και όχι μόνον Siemens, και σε Pitsos και σε Bosch υπάρχει. Πχ με 480€
https://www.skroutz.gr/s/13633732/Bosch-SPV46MX02E.html
Asimov έγραψε:Η χειρότερη αγορά που έχω κάνει σε ηλεκτρική συσκευή είναι ένα neff εντοιχιζομενο πλυντήριο πιάτων κόστους σχεδόν 700 ευρώ, το οποίο, μέχρι το 8ο έτος ζωής του (οπότε και πούλησα το διαμέρισμα με αυτό μέσα), το είχα πληρώσει άλλη μια φορά σε βλάβες. Επίσης, το "πλυντήριο" στην περίπτωσή του το λες και ευφημισμό.
Τώρα έχω ένα miele 12 ετών που:
α) μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει ούτε ένα ευρώ,
β) πλένει άψογα και
γ) έχει το υπερχρησιμο συρτάρι για μαχαιροπίρουνα
Χρήση και στις δύο περιπτώσεις καθημερινή.
Φούρνο miele δεν θα έπαιρνα ποτέ, το service της εταιρείας είναι ΓΤΠΚ και πανάκριβο, αλλά όσον αφορά το πλυντήριο πιάτων προσωπικά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, λυπάμαι που το λέω.

Dimitris_P έγραψε:Ωραίο δεν λέω, αλλά μια χαρά κάνει τη δουλειά του το κλασσικό καλαθάκι για τα μαχαιροπίρουνα
Εμείς zanussi 5 χρόνια τώρα μια χαρά είναι
Η δική μου πρόταση θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να διευρύνεις τον χώρο και να βάλεις 60ρι.
)
danso έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Μα δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα για το ράφι αυτό, το έχουν πολλά μοντέλα της BSH και όχι μόνον Siemens, και σε Pitsos και σε Bosch υπάρχει. Πχ με 480€
https://www.skroutz.gr/s/13633732/Bosch-SPV46MX02E.html
Ναι το είδα. Και μάλλον θα πάω για το αντίστοιχο της Siemens: https://www.skroutz.gr/s/13525020/Sieme ... S01ME.html, γιατί θα πρέπει να κρατήσω την ίδια μετώπη εντοιχισμού που έχω. (αυτό της Bosch είναι "πληρως εντοιχιζόμενο" με κρυφό πίνακα χειρισμού, που θα απαιτήσει και αλλαγή της μετώπης)

Ανέβηκα από τις σκαλωσιές της οικοδομής στην κορυφ[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]