Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#501180 Εγώ φτιάχνω μια μπεσαμελ, χονδρικά 50γρ βούτυρο 50 γρ αλεύρι και 200μλ γάλα και όταν πήξει πετάω μέσα 1 πρέζα πιπέρι και 100γρ μοτσαρέλα, συν το κρεατικό που για μας είναι ψητό ή βραστό κοτόπουλο. Ανακάτεμα με τα μακαρόνια(πένες ή βίδες), πασπάλισμα με επί πλέον μοτσαρέλα για να λιώσει από πάνω κ να κάνει κρούστα και στο φούρνο για όσο χρειάζεται.

Εσύ λογικά θα θες να ρίξεις μέσα και παρμεζάνα ή cheddar για το πιο τυρένιο ή πικάντικο αλλά επειδή η σύζυγος δεν είναι και πολύ του τυριού εγώ σταματάω στη μοτσαρέλα :ninja:

Επίσης αλλάζεις το κοτόπουλο με ότι θες, από χωριάτικο λουκάνικο μέχρι πάριζα σε κύβους.
Άβαταρ μέλους
By elteo
otso έγραψε:Θελω να φτιαξω για τα μικρα ενα φαγητο για την παρασκευη που θα τα ξετρελανει , σκεφτηκα μακαρονια που τους αρεσουν αλλα στον φουρνο . Θυμαμαι ειχα φαει μια φορα με τυρια ζαμπον μανιταρια , που μου ειχε αρεσει παρα πολυ , σουφλε το λενε; Θα ηθελα να εχουν εντονες γευσεις και προς το πικαντικο που τους αρεσει αλλα να επικαλυπτονται και να μην κυριαρχει μονο μια πανω στις αλλες . Η γυναικα μου δεν φτιαχνει τετοια πραγματα μιας και τα μακαρονοειδη δεν υπαρχουν στην κουλτουρα τους. Φανταστειτε οταν ειχα πρωτοπαει δεν υπηρχαν στα σουπερ μαρκετ μακαρονια .
Για ριξτε ιδεες και συνταγες βεβαια απλα πραγματα γιατι μαλλον τα παιδια δεν θα μπορεσουν να καταλαβουν την διαφορα στην λεπτη γευση μεταξυ της φετας χατζηπαπαρα και της γκουρμε φετας κουτοπαπαρα .

Μετά τα ντολμαδάκια κονσέρβας όλα θα τους αρέσουν. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#502231 Otso

Πιπεριές και μανιτάρια μπαίνουν άλλα δεν τα τρώνε οι γυναίκες οπότε τα παρέλειψα.

Και μια συνταγή για αυτό ακριβώς που αλιευσα από τα Internets http://www.pandespani.com/syntages/pene ... manitaria/Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By otso
#502245 Ευχαριστω Σταυρο , αν το ειχες ποσταρει το μεσημερι θα το εφτιαχνα αυριο , εμεις αγαπαμε ολοι και πιπεριες και μανιταρια
τωρα θα παει στα υπ οψιν , μιας και αυριο θα τους φτιαξω ριζοτο με μπεικον και ψητο κοτοπουλο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#502535 Έκανα τη βλακεία και έφτιαξα σνίτσελ στον φούρνο. Ευτυχώς που δεν χώραγαν όλα και έκανα 2 στο τηγάνι και φάγαμε.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#502538 Χτες έφαγα Σνίτσελ κοτόπουλο δικά μου όχι έτοιμα στο φούρνο στον αέρα. Υπέροχα. Μάλλον είσαι ιδιότροπος. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#502540 Ναι είμαι λίγο. Τα είχα περάσει με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά και μου ερχόταν η αυγουλίλα. Αν ήθελα αυγά θα έκανα ομελέτα. Αντιθέτως στα τηγανητά σνίτσελ δεν μου ήρθε καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#502545 Δοκίμασε να βάλεις γιαούρτι με κάρυ και μετά φρυγανιά :eat: :eat: :eat:

edit: σορρυ νόμιζα μιλάμε για κοτόπουλο, αλλά αντί για κάρυ αν βάλεις μια καπνιστή πάπρικα πάλι ωραίο θα βγει :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
#502706 Όποιος θέλει εύκολο, γρήγορο γλυκό που θα εξαφανιστεί σε ντε-τε, ας δοκιμάσει το παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=XDsIiCPwqGs

με μόνη ένσταση στη ποσότητα της κανέλας που πρέπει να είναι λίγο παραπάνω από τη μισή ....
Άβαταρ μέλους
By otso
#504212 Απο τα πιο παραδοσιακα φαγητα στη βορεια πατριδα σολωμος , πιο συχνα βεβαια με πουρε
Εικόνα
και το ακομα πιο παραδοσιακο οι καρελιανες πιτες
Εικόνα
Το παραδοσιακο γλυκο που τρωγεται μονο την μερα του πασχα ,φτιαχνεται απο βυνη σικαλης, αλλοι βαζουν γαλα καιαλλοι κρεμα απο κατω
Εικόνα
και το γλυκο που σχεδον ειναι καθημερινο μεσα εχει μπλουμπερρι
Εικόνα