Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#821852 Μπορεί να έγινε κάτι στην δουλειά ρε παιδιά και να μην έχει όρεξη, μην προτρεχουμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#821889 :lol: :lol: :lol:
Προσπαθώ να απλοποιήσω τη ζωή μου. Έχω λάδι αλυσίδας για στεγνή και λάδι για υγρή εποχή αλλά από γράσο μόνο ένα, λιθίου νομίζω.
Βέβαια έχω και μερικά σπρέυ για πιο ειδικές χρήσεις (πχ οι κλειδαριές τα πάνε καλά με τεφλόν) κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#821892 Η εμπιστοσύνη στα γραφόμενα σου μετά από αυτό το ολισθημα θα αργήσει να επανέλθει.Θελουμε το χρόνο μας,ήταν μεγάλο το σοκ.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
sknipper έγραψε::lol: :lol: :lol:
Προσπαθώ να απλοποιήσω τη ζωή μου.

Βρες ένα αντίστοιχο με ιμάντα, κι έφυγες:

https://vitusbikes.com/collections/city ... nexus-2022
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimviii έγραψε:Η εμπιστοσύνη στα γραφόμενα σου μετά από αυτό το ολισθημα θα αργήσει να επανέλθει.Θελουμε το χρόνο μας,ήταν μεγάλο το σοκ.
O tempora, o mores..... ακόμα και ο sknipper την πάτησε!:lol:
Σε τί κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας...
g8777 έγραψε:Προτείνω οδηγό αγοράς για νυχοκοπτες.
Μέσα στο θέμα και στο πνεύμα όπως πάντα.
Η αλήθεια είναι ότι το θέμα δε με έχει απασχολήσει μια και ο νυχοκόπτης μου με εξυπηρετεί πιστά τα τελευταία άπειρα χρόνια. Αγοράζεις καλά, αγοράζεις μια φορά. Αλλά δεν το είχα πολυψάξει τότε, ήταν απλά τύχη. Αλλά αν εσένα το θέμα σε προβληματίζει τόσο που να ακούς για ποδήλατα και να σκέφτεσαι νυχοκόπτη τότε ίσως αξίζει είτε να το θέσεις στα περί ανδρικής περιποίησης είτε να ανοίξεις ένα εξειδικευμένο θέμα όπου όλοι θα συμμετέχουμε για να το εμπλουτίσουμε.
Zorz έγραψε:
sknipper έγραψε::lol: :lol: :lol:
Προσπαθώ να απλοποιήσω τη ζωή μου.
Βρες ένα αντίστοιχο με ιμάντα, κι έφυγες:
https://vitusbikes.com/collections/city ... nexus-2022
Φυσικά και όταν έκανα την έρευνα αγοράς είχα μελετήσει και αρχικά ήμουν πολύ θετικός για τα συστήματα με ιμάντα και εσωτερικό κιβώτιο αλλά εκτός από τον περιορισμό σε αριθμό σχέσεων και απόσταση μεταξύ τους υστερούν σημαντικά σε απόδοση και απόκριση οπότε και απορρίφθηκαν. Βέβαια όντως είναι πολύ κατάλληλα για τα λεγόμενα ποδήλατα πόλης, για κάποιον που απλά θέλει να πάει χαλαρά στη δουλειά του ή να κάνει τα ψώνια του και ποτέ να μην ασχοληθεί με συντήρηση μετάδοσης. Παρόλα αυτά όμως δεν έχει τους οπαδούς που θα περίμενε κανείς από τους τουριστάδες, αυτούς που κάνουν τεράστιες διαδρομές χιλιάδων χιλιομέτρων φορτωμένοι κλπ. Ο λόγος είναι η έλλειψη απλότητας, δεν πάει εύκολα στραβά αλλά αν πάει έχεις μείνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτοί προτιμάνε σιδερένια ποδήλατα γιατί ακόμα και ο τοπικός μηχανικός στο κάτω κονγκό μπορεί να τους το οξυγονοκολλήσει και βέβαια κλασική μετάδοση και φρένα που τα κάνεις όλα μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#822273 Τελικά τα ποδηλατικά σορτσάκια έχουν σημαντικές διαφορές που δικαιολογούν τη διαφορά τιμής, όχι τις απόλυτες τιμές που σε μερικές μάρκες ξεκινάνε από πολύ ψηλά για να πάνε γελοιδώς ψηλά αλλά τις σχετικές διαφορές.
- ραφές να μην ερεθίζουν, πόσα πάνελ είναι για να κάθονται καλύτερα και να είναι πιο άνετα, το μήκος (υπάρχουν μερικά πιο κοντά και άλλα πιο μακριά), η άκρη στα μπούτια αν μένει στη θέση της, αν πιέζει/κόβει (τα χοντρά μου μπουτάκια), το λάστιχο στην κοιλιά να μη σε κόβει και να στέκεται ή αν έχει τιράντες πόσο άνετες είναι, αν σε κόβουν, αν ρυθμίζονται, αν είναι επαρκώς αεριζόμενες και διάφορα τέτοια.
- Το υλικό μετράει, να βοηθάει στον αερισμό και το στέγνωμα του ιδρώτα ή να σε κρατάει ζεστό και στεγνό. Και βέβαια η αντοχή σε πλυσίματα και στο χρόνο (μέχρι να ξηλωθεί ή γίνει πολύ διαφανές).
- Αλλά η πιο βασική διαφορά είναι στο μαξιλαράκι, σχήμα σχέδιο, υλικό-υλικά, κατασκευή, αερισμός. Βασικά το μαξιλαράκι θέτει τον σημαντικότερο περιορισμό σε άνεση και τελικά καθορίζει το πόσο μεγάλη διαδρομή θα κάνεις. Τα πιο καλά είναι με μεταβαλλόμενο πάχος και έχουν στρώσεις από διαφορετικής σκληρότητας αφρό ή τζελ στα κατάλληλα σημεία. Τα πιο απλά έχουν τον ίδιο αφρό παντού.

Βλέπω λοιπόν ότι σε ένα σχετικά φτηνό η μία πλευρά του μαξιλαριού μετά από πλύσιμο ξεκόλλησε εσωτερικά από το περίβλημά του, το πιάνεις ότι η μία του στρώση έχει διπλώσει πάνω στην προηγούμενη. Ένα άλλο πιο καλής μάρκας αλλά από σχετικά οικονομική σειρά δεν έχει μασήσει αλλά μετά από 1-1:30 ώρα το νιώθω να με κουράζει. Κι ένα άλλο πιο καλό, ακόμα και μετά από 2-3 ώρες δεν μασάει. Το θέμα είναι να βρεις το μέτριο και βάλε μοντέλο από καλή μάρκα σε λογική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#822275 Εγώ βολεύομαι με τα dry fit σορτσάκια της Nike που έχουν από μέσα κολάν και απλά εδώ βάλει ένα καλλυμα jel στην σέλα...

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
gianik έγραψε:Εγώ βολεύομαι με τα dry fit σορτσάκια της Nike που έχουν από μέσα κολάν και απλά εδώ βάλει ένα καλλυμα jel στην σέλα...
:omg: .... ευτυχώς επιβίωσα της αποπληξίας που έπαθα διαβάζοντας αυτά που έγραψες! Κάλυμμα με τζελ στη σέλα... :protest: τι βλασφημία ήταν αυτό.
Δε σε ξέρω αλλά μετά από αυτό μπορώ να σε φανταστώ σε πορντώ ποδήλατο τρίκυκλο με καροτσάκι με πατάτες, λάχανα, ντομάτες και μαρίδες από τη λαϊκή, 20άρες ρόδες και σέλα με τζελ κάλυμμα. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
gianik έγραψε:Τα πέτυχες όλα εκτός από ένα...
Από ψάρι μόνο το κατακόκκινο πρησμένο πέος των anchoves τρελαίνομαι να τρώω....

.

Ρε μλκ αχόρταγε κάπου ώπα δηλαδή, είπαμε :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#824433 Ξεκίνησε και το TdF (Tour de France) η μεγαλύτερη ποδηλατική εκδήλωση/οργάνωση/αγώνας.
Είδα τη μίνι σειρά στο Netflix που στηρίζεται στον περσινό αγώνα για να μπω καλύτερα στο νόημα, κατέβασα και την εφαρμογή όπου βλέπεις θέσεις κλπ και τι παίζει ζωντανά. Γράφτηκα και στο Tour de France club του Strava και βλέπω στο strava καταγραφές μερικών αθλητών (δίνει συνδέσμους για να μην ψάχνεις). Είναι εντυπωσιακές ή μάλλον εξωπραγματικές οι επιδόσεις αυτών των αθλητών. Στάδιο 2, μέση ισχύς 300W σε σκέλος 5 ωρών (209χλμ) και μωτ 40+ (μέγιστες πάνω από 90-95) ενώ έχουν ανέβει και σχεδόν 3000 μέτρα υψομετρικά... Υπεράνθρωποι! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#824503 Διάβασε και το «The secret race», που έχει γράψει ο Tyler Hamilton (χρυσος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, που μετά του αφαίρεσαν το μετάλλιο) για να πάρεις και μια άλλη ιδέα πώς επιτυγχάνονται αυτές οι επιδόσεις.