Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#585518 Είναι τεράστια ιστορία γιατί ο βασικός στο γιουνάνισταν είναι αυτός που είναι (στη δανιμαρκία δεν υπάρχει fixed minimum wage IIRC).

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι από ας πούμε το '80 όπου ένας δανός κι ένας έλ είχαν παραπλήσιο gdp per capita, σήμερα η διαφορά είναι χαώδης και ο latter ψάχνει ακόμα τρόπους να αποτρέψει την επέλαση του νεοφιλελέ οχτρού (μην τυχόν και ανέβει καθόλου το βιοτικό του επίπεδο και προστατευτεί κανένα δικαίωμα, κάνει τζιζ). :inlove:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:
diplomat έγραψε:
trident1971 έγραψε:Για να γινεις Δανια θελεις Δανούς όχι Έλληνες κλαψομουνηδες πολιτες που εχουν μονο δικαιώματα και οχι υποχρεωσεις.

Αν και δε συμφωνούμε συχνά με το σύντροφο πήτερ σέλλερς, έχω τη γνώμη ότι το quotaρισμένο είναι 1st ballot hall of sticky.

Χωρις να διαφωνω χρειαζεται και οι μισθοι να ειναι τετοιοι που μετα απο τους υψηλους φορους να μενουν αρκετα για να ζησεις αξιοπρεπως. Γιατι αν ο βασικος ειναι 560€ τι να φορολογησεις, τι να μεινει να ζησεις και τι να σου γυρισει σαν ανταποδοση;

Υποψη, εχουν και βασιλιά εκει :iconcool: ,
και υπαρχει μπαρ που καπνιζεις μεσα αερα πατερα γιατι πανε και βουλευτες εκει και τον νομο τον εχουν για τα αρχιδια τους :rtfm:

Θα σου γυρισει ως ανταποδοση οτι αναλογει στα 560. Αυτο που κανουν εκει ειναι αν σκονταψεις, σε βοηθανε να μην πεσεις με τα μουτρα και κοιμασαι κατω απο καμμια γεφυρα... και οταν ορθοποδησεις τα δινεις πισω με τους φορους και λαμβανεις και κατι παραπανω και βοηθας τους αλλους κλπ.... δεν κοιτας πως να γλυτωσεις το ΦΠΑ.

Το "αξιοπρεπως" ειναι μια εννοια πολυ παρεξηγημενη, ο καθενας νομιζει κατι διαφορετικο, και στην Ελλαδα τεινει η ερμηνεια να ειναι "να μου δωσουν σπιτι να μενω και να τρωω και να με εκπαιδευουν και να αρρωσταινω οποτε θελω και τσαμπα ολα, και εγω αντε να κανω ενα 8ωρο δουλεια", οτι παραμυθι τρωγαμε απο το "πως περνανε στην ΕΣΣΔ". Το αξιοπρεπως θα το φτιαξεις ΕΣΥ για εσενα, με προσπαθεια.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#585522 @τζι
Η προέλαση του νεοφιλελέ οχτρού από τη σκοπιά των ελ ουδεμία σχέση έχει με τον νεοφιλελευθερισμό.

Η έννοιες που αντιμάχεται περιπαθώς ο ελ είναι ο πρόοδος σε κοινωνικές ελευθερίες, η στροφή στην εξωστρέφεια, η προσέλκυση επενδύσεων κλπ τετριμμένα.

Δε συνεχίζω γιατί θα καταλήξω γραφικός (too late for dat βασικά, αλλά φευ :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
diplomat έγραψε:Είναι τεράστια ιστορία γιατί ο βασικός στο γιουνάνισταν είναι αυτός που είναι (στη δανιμαρκία δεν υπάρχει fixed minimum wage IIRC).

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι από ας πούμε το '80 όπου ένας δανός κι ένας έλ είχαν παραπλήσιο gdp per capita, σήμερα η διαφορά είναι χαώδης και ο latter ψάχνει ακόμα τρόπους να αποτρέψει την επέλαση του νεοφιλελέ οχτρού (μην τυχόν και ανέβει καθόλου το βιοτικό του επίπεδο και προστατευτεί κανένα δικαίωμα, κάνει τζιζ). :inlove:

Δεν έχει κατώτατο η Δανία, αλλά έχει 90% επίδομα ανεργίας για 3 χρόνια. Τουτέστιν αν μείνω άνεργος ενώ έπαιρνα 1000, θα παίρνω για 3 χρόνια 900 => Δεν θα πάω στον ΕΛ εντερπρενέρ με 300. Ας μη λέμε μισές αλήθειες πλιζ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Corto Maltese έγραψε:Δεν έχει κατώτατο η Δανία, αλλά έχει 90% επίδομα ανεργίας για 3 χρόνια. Τουτέστιν αν μείνω άνεργος ενώ έπαιρνα 1000, θα παίρνω για 3 χρόνια 900 => Δεν θα πάω στον ΕΛ εντερπρενέρ με 300. Ας μη λέμε μισές αλήθειες πλιζ.

Για να παιρνεις 1000, δινεις σε φορο πολλα πολλα περισσοτερα απο εδω που ειχαμε "αφορολογητο" τοσα χρόνια και τους φόρους τους καναμε μποναμαδες σε ημετερους.
ΒΤW τους ΔΥ και εκει τεμπεληδες τους λενε, με τη διαφορα οτι εκει δουλευουν κιολας.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#585527 Εμαθα απο τον καλυτερο. :inlove:

Που σαι, εχω τουλαχιστον τη στοιχειωδη αυτογνωσια οταν λιγδωνω το αντερακι μου να μην με θεωρησω εντερπρενερ και τους υπολοιπους τεμπεληδες.

:iconcool:

Ασιμω βαλε κανα 2 παλετες ακομα να ειμαστε ΟΚ. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777
diplomat έγραψε:@τζι
Η προέλαση του νεοφιλελέ οχτρού από τη σκοπιά των ελ ουδεμία σχέση έχει με τον νεοφιλελευθερισμό.

Η έννοιες που αντιμάχεται περιπαθώς ο ελ είναι ο πρόοδος σε κοινωνικές ελευθερίες, η στροφή στην εξωστρέφεια, η προσέλκυση επενδύσεων κλπ τετριμμένα.

Δε συνεχίζω γιατί θα καταλήξω γραφικός (too late for dat βασικά, αλλά φευ :lol: ).

Και στο ξαναγραφω

Φιλελευθεριλικι στην Ελλαδα---------->
πρόοδος σε κοινωνικές ελευθερίες, η στροφή στην εξωστρέφεια, η προσέλκυση επενδύσεων κλπ τετριμμένα.

Το λινκ φυσικα δεν εκανες κοπο να το ανοιξεις.

Liberal democracy is undermined by neoliberalism in that social policy must prove profitable, competition must not be hindered, and individuals must be seen as rational actors. The independence from the market of many institutions within liberal democracy such as ‘law, elections, the police, and the public sphere,’ is necessary for the preservation of a healthy tension between democracy and capitalism. Expanding the market into these previously independent realms greatly impedes democracy from performing its primary role of checks and balances (Brown, 6). Neoliberal adjustment policies which a state must undertake to renegotiate loans does not only mean that a state must reconfigure its marketplace, control wages and lower funding to social services. The state effectively loses control over its own policy making decisions to the multilateral lending institutions (Cypher, 70). Reforms transfer policy decisions out of the hands of the government and into the hands of the international economic system, therefore the social sphere of economic policy within a country becomes apolitical, and political decisions that are made do not have a direct impact on the citizenry (Kurtz, 273). Neoliberal reforms remove issues from the sphere of political action and therefore cause the decline in interest groups (Kurtz, 279). When citizens make electoral choices, they really do not have the opportunity to effect real change, since economic and social policymaking has been relegated from their government and into the hands of international capital and lending institutions. This can be seen in Latin America where social and political organizations have declined as have the amount of people showing up to vote (Weyland, 144). The individualization effect of neoliberalism promotes competition and prevents group cohesion. There is no focus point for protesting if the real power structures exist outside of the nation state.

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
trident1971 έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Δεν έχει κατώτατο η Δανία, αλλά έχει 90% επίδομα ανεργίας για 3 χρόνια. Τουτέστιν αν μείνω άνεργος ενώ έπαιρνα 1000, θα παίρνω για 3 χρόνια 900 => Δεν θα πάω στον ΕΛ εντερπρενέρ με 300. Ας μη λέμε μισές αλήθειες πλιζ.

Για να παιρνεις 1000, δινεις σε φορο πολλα πολλα περισσοτερα απο εδω που ειχαμε "αφορολογητο" τοσα χρόνια και τους φόρους τους καναμε μποναμαδες σε ημετερους.
ΒΤW τους ΔΥ και εκει τεμπεληδες τους λενε, με τη διαφορα οτι εκει δουλευουν κιολας.

404: ειρμός not found
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:Θα σου γυρισει ως ανταποδοση οτι αναλογει στα 560. Αυτο που κανουν εκει ειναι αν σκονταψεις, σε βοηθανε να μην πεσεις με τα μουτρα και κοιμασαι κατω απο καμμια γεφυρα... και οταν ορθοποδησεις τα δινεις πισω με τους φορους και λαμβανεις και κατι παραπανω και βοηθας τους αλλους κλπ.... δεν κοιτας πως να γλυτωσεις το ΦΠΑ.

Το "αξιοπρεπως" ειναι μια εννοια πολυ παρεξηγημενη, ο καθενας νομιζει κατι διαφορετικο, και στην Ελλαδα τεινει η ερμηνεια να ειναι "να μου δωσουν σπιτι να μενω και να τρωω και να με εκπαιδευουν και να αρρωσταινω οποτε θελω και τσαμπα ολα, και εγω αντε να κανω ενα 8ωρο δουλεια", οτι παραμυθι τρωγαμε απο το "πως περνανε στην ΕΣΣΔ". Το αξιοπρεπως θα το φτιαξεις ΕΣΥ για εσενα, με προσπαθεια.

Αν παιρνεις 560 δεν θα σου γυρισει τιποτα γιατι δεν φτανουν και για τιποτα.

Επισης κι εγω την πρωτη φορα που βγηκα απο την χωρα μου κοιταζα σαν χαπατο πως ειναι τα πραγματα εξω αλλα σιγα σιγα μαθαινεις οτι δεν υπαρχει παραδεισος.
( Οταν ακουσεις Γερμανο να λεει για την φοροδιαφυγη στην χωρα του, οταν δεις οτι σε καμπινκ σε Δανια, Σουηδια αν πληρωσεις με καρτα παιρνεις αποδειξη, αν πληρωσεις με μετρητα :whistlink: )

Το "αξιοπρεπως" σημαινει αυτο που λεει η λεξη. Επισης σε αλλες ωρες μεγαλες και προοδευμενες οι εργαζομεοι εξαντλουν και τον χρονο αδειας και τον χρονο αναρρωτικων :whistlink: Οπως και δουλευουν αυστηρα 8ωρο και φυσικα "τσαμπα ολα" σε ο,τι εχει να κανει με παιδεια, υγεια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
diplomat έγραψε:
trident1971 έγραψε:Για να γινεις Δανια θελεις Δανούς όχι Έλληνες κλαψομουνηδες πολιτες που εχουν μονο δικαιώματα και οχι υποχρεωσεις.

Αν και δε συμφωνούμε συχνά με το σύντροφο πήτερ σέλλερς, έχω τη γνώμη ότι το quotaρισμένο είναι 1st ballot hall of sticky.

Προφανώς είναι κάτι στο DNA μας, που το κάνει υποδεέστερο των Δανών... :(

g8777 έγραψε:Νεοφιλελε πρακτικες σε χωρες -παριες---> ανοδος βιοτικου επιπεδου.

Δεν θέλω να κλέψω εκκλησίες φίλε G spot77777777... Σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση όμως... :s_howdy

diplomat έγραψε:@τζι

:hmmm:

Δεν κατάλαβα τι εννοείς εδώ. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι κάτι συγκεκριμένο και, πολύ βασικό κομμάτι του, είναι η οικονομική του θεώρηση. Αν θεωρείς πως πχ η Δανία είναι νεοφιλελεύθερη χώρα, δεν θέλω να σε απογοητεύσω... :lol:

diplomat έγραψε:Η έννοιες που αντιμάχεται περιπαθώς ο ελ είναι ο πρόοδος σε κοινωνικές ελευθερίες, η στροφή στην εξωστρέφεια, η προσέλκυση επενδύσεων κλπ τετριμμένα.

Σε απογοήτευσε ο σύντροφος G spot777777777777 αρκετά ή ακόμα αντέχεις;; :lol: Επίσης, ιστορικά, για να αναπτυχθεί μία χώρα δεν βασίστηκε σε τέτοιες οικονομικές πρακτικές, αλλά σε βαρύ προστατευτισμό (μεταξύ άλλων). Φυσικά η κοινωνική πρόοδος δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του νεοφιλελευθερισμού, αν και προσωπικά έχω κάποιες ενστάσεις για κάποιες πτυχές της κοινωνικής προόδου που ευαγγελίζεται...

Νίκος Παππάς έγραψε:Οπως και δουλευουν αυστηρα 8ωρο και φυσικα "τσαμπα ολα" σε ο,τι εχει να κανει με παιδεια, υγεια.

Νεοφιλελεύθερες πρακτικές όλες αυτές και τέρμα δεξιές, όπως μάθαμε τελευταίως. :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#585541 Δε διαφώνησα πουθενά με την ανάρτηση του τζι.
Βασικά εάν θα έκανα κάτι τέτοιο θα έπρεπε να δημοσιεύσω ανάλογη μελέτη γιατί θα αντιστεκόμουν σε παραπομπές σοβαρών επιστημονικών πονημάτων, πράγμα που δε συνηθίζω. :lol:

Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τη δυσκολία έκφρασης που αντιμετωπίζω στα γραπτά μου, γιατί σε γενικές γραμμές νόμιζα ότι μπορώ να γίνω κατανοητός on a whim.
Τελικά φαίνεται ότι πρέπει να γράφω λίγο πιο αργά και πιο προσεκτικά.

Διασπώ τα γραφόμενά μου:
-Αυτό που φοβάται ο ελ ως νεοφιλελέ λαίλαπα δεν αντικατοπτρίζει το αντίστοιχο σύστημα.
-Προφανέστατα ο νεοφιλελευθερισμός δε φέρνει καλύτερες μέρες, και το παράδειγμα του τζι αποδεικνύει αυτό.
-Η δανία είναι σύγχρονη χώρα εν συγκρίσει με τη χώρα των ελ, όχι νεοφιλελεύθερη.
-Δεν είναι θέμα dna ή υπεροχής λαών το δανός vs ελ. Είναι θέμα της δικής μας οπισθοδρομικής νοοτροπίας και γενικότερου συντηρητισμού.
-Η λύση είναι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μειονεκτήματά μας. Σε αυτή τη λύση αντιδρά ο ελ, ταμπελοποιώντας την ως νεοφιλελέ λαίλαπα (ήρθα full circle).

:s_roses :s_roses :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#585543 Ακόμη και οι νεοφιλελέ ΗΠΑ με την Huawei την είδαν λίγο αλλιώς... Τα δικά τους δικά τους, των Κινέζων, δικά τους επίσης. Ο νεοφιλελευθερισμός εφαρμόζεται καλύτερα σε κράτη παρίες, βλέπε Χιλή και Ελλάδα (προφανώς και συμπεριλαμβάνω και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό, το τι λέει είναι άσχετο).

Το μνημόνιο ελάχιστα πράγματα ήρθε να βελτιώσει αυτά τα 10 χρόνια, περισσότερο ήρθε ν' αρπάξει. Φυσικά, η προσπάθεια συνεχίζεται (ανεξαρτήτως κυβέρνησης).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#585545 το μόνο πράγμα που έπρεπε να διορθωθεί εδώ είναι το δημόσιο

δεν έχω παρακολουθήσει τι παίζει τελευταία με τη συγκεκριμένη εξέλιξη (σε λεφτά μιλάμε πάντα)

αυτό που παρατηρώ πάντως τον τελευταίο καιρό (αυτό το μήνα μου έσκασε κι άλλο) είναι ότι όλο φεύγουν δουλειές από τις υπηρεσίες (και πάνε σε μένα ή τον κάθε εμένα)

δεν ξέρω ποιο είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο..; να μην υπάρχει ανάγκη προσωπικού; να υπάρχει προσωπικό αλλά να βαράει μύγες; να υπάρχει προσωπικό και να κάνει κάτι άλλο;

θα δείξει..

τα διαδικαστικά και η γραφειοκρατεία πάντως δεν έχουν μειωθεί όσο έπρεπε και σε πολλές περιπτώσεις απλά φορτώθηκαν σε ιδιωτικούς υπαλλήλους

θεωρητικά οι λιγότερες απαιτούμενες επισκέψεις στις υπηρεσίες είναι κάτι πολύ θετικό (βασικά είναι μην υπερβάλλω), αλλά ουσιαστικό νόημα στο τρόπο που γίνεται δε βρίσκω ώστε να μιλάμε για απλές διαδικασίες στο ελλάντα.. εκτός αν μιλάμε για κάποια μετάβαση;