Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#274792 Μόλις διάβασα την ιστορία της Όλμο, πολύ συμπαθητική εταιρεία. Μικρή, με παρελθόν, δίνει έναν τόνο νοσταλγίας, σε κάνει να νιώσεις ψαγμένος αν την επιλέξεις. Δεν ξέρω πώς στέκεται τιμολογιακά αλλά το πλαίσιο του ενός κιλού φαίνεται σούπερ. Έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα; Δώσε κάποια ενδεικτική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Dimsabas έγραψε:Μόλις διάβασα την ιστορία της Όλμο, πολύ συμπαθητική εταιρεία. Μικρή, με παρελθόν, δίνει έναν τόνο νοσταλγίας, σε κάνει να νιώσεις ψαγμένος αν την επιλέξεις. Δεν ξέρω πώς στέκεται τιμολογιακά αλλά το πλαίσιο του ενός κιλού φαίνεται σούπερ. Έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα; Δώσε κάποια ενδεικτική τιμή.

Για πες κανα καταστημα με ελαστικα στα Ν.Π;
Να παω στον Γατσουλη στην Βουλ/νης; στον Κασσιματη;
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#274817 Στη Θεσσαλονικη έχει αντιπρόσωπο. Για άλλου δεν γνωρίζω. Αν επιτρέπεται μπορώ να τον αναφέρω αλλιώς πμ. Όσον αφορά τις τιμές για το zerouno που έριξα μια μάτια, ειναι στα 2.100€ με full shimano 105 και πλαίσιο στα 1090+380gr. Ένας καλός μου φίλος που πήρε πέρυσι το OLMO link pro με campagnolo veloce, full carbon πλαίσιο (1240 +410gr) και εσωτερικές καλωδιώσεις του βγήκε περίπου 1.600€.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#274825 Ο Κασιμάτης έχει τα δεκαπλάσια ελαστικά από τον άλλο, χωρίς υπερβολή. Πήγαινε κατευθείαν εκεί.
Συμπαθητικέςτιμές τα Όλμο. Ούτε καβάλα στο καλάμι όπως οι μεγάλες του χώρου, ούτε τρελό value for money όπως Cube και Canyon.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#274859 Εχω εδώ και 1 μήνα το Toorx SRX 40. Το πήρα προσφορά από 360 στα 305 ευρώ. Κάνω διαλειμμάτικες (HIIT) στο σπίτι μου με την ησυχία μου, χωρίς να τρώω ζέστη ή κρύο. Μέχρι στιγμής έχω χάσει κάποια κιλάκια στο πι και φι. :lol:

Συστήνονται τα spin bikes. :metalo:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#276281 Με επιτυχία αλλάχτηκαν σαμπρέλες και λάστιχα στην ποδηλατάρα μου (βρήκα και τι μοντέλο είναι, Raleigh Outlander) και με χαρά πήγα βόλτα σήμερα μετά από 12 χρόνια αποθήκευσης. Ωραία η αίσθηση του ζωηρού (σε σχέση με το 23+ κιλών και με παχιά λάστιχα Boris bike) και με αρκετές σχέσεις ποδηλάτου.
Τα φρένα ρυθμίστηκαν και λειτουργούν ικανοποιητικά και μοιάζει να βρίσκουν μόνο ζάντα και όχι λάστιχο (έχω σχετικό παιδικό τραύμα). Πλην όμως, φυσικά(!), προκύπτουν νέα θέματα, συντήρησης, επισκευών και αγορών...
- θέλει ξεαράχνιασμα, ξεσκόνισμα (το λέω μαλακά, άγριο πλύσιμο θέλει) και λίπανση (δεν τρελαίνομαι για καθαριότητα/εμφάνιση αλλά λίγο λιπαντικό θα του βάλω στην αλυσίδα και στις ντίζες).
- μάλλον θέλει ρύθμιση το εμπρός ντεραγιέρ, δυσκολεύεται να κρατήσει το μεγάλο γρανάζι (αυτό το κάνω εύκολα μόνος μου όποτε δε βαριέμαι)
- η εμπρός ρόδα είναι λίγο στραβή σε ένα σημείο (έτσι ήταν από παλιά). Θέλει κλωτσιά ή ακτινολόγηση (και τι πρέπει να προσέξω, δεν το έχω ξανακάνει)
- ο εμπρός άξονας μάλλον έχει μπόσικα (παλιά αμαρτία μου) αλλά δεν ξέρω από αυτά (ούτε όταν τον πείραξα ήξερα)...
- τι προτείνετε για στήριξη του τηλεφώνου στο τιμόνι; Ή να κάνω τη δουλειά μου με το παλιό κομπιουτεράκι και να έχω το τηλέφωνο στην τσέπη;
- θέλω τις απόψεις σας για κλειδαριά. Να πάω για κάποια D-lock με επιπλέον καλώδιο ή άλλου είδους; Μάρκα Abus ή Kryptonite ή υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες;
Σας ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By gianik
#276283 Abus πεταλο θα παρεις...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
sknipper έγραψε:- η εμπρός ρόδα είναι λίγο στραβή σε ένα σημείο (έτσι ήταν από παλιά). Θέλει κλωτσιά ή ακτινολόγηση (και τι πρέπει να προσέξω, δεν το έχω ξανακάνει)

Η κλωτσιά δεν νομίζω να κάνει δουλειά. :Ρ Ακτινολόγηση θέλει λογικά, χρειάζεσαι ένα εργαλειάκι που πιάνει τη βάση κάθε ακτίνας και την χαλαρώνει ή την σφίγγει. Πρόσεξε να πάρεις το σωστό μέγεθος για τις ακτίνες σου.

sknipper έγραψε:- ο εμπρός άξονας μάλλον έχει μπόσικα (παλιά αμαρτία μου) αλλά δεν ξέρω από αυτά (ούτε όταν τον πείραξα ήξερα)...

το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τα κέντρα, να καθαρίσεις το παλιό γράσο, να βάλεις νέα σφαιράκια για ρουλεμά, νέο γράσο και να τα κλείσεις πάλι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#276349 Ωραία τα βίντεο. Τα της ακτινολόγησης όπως τα θυμάμαι, επιβεβαίωσα τη φορά που τεντώνει μαζεύει την ακτίνα. Ειδικό εργαλείο δεν χρειάζεται, ένα μικρό κλειδάκι ή πολυκλειδί ποδηλάτου πρέπει να κάνει.
Για τον άξονα όμως θέλεις μπίλιες και γράσο....και πρέπει να τις έχεις βγάλει πρώτα για να ξέρεις τι να αγοράσεις άρα μένεις χωρίς ποδήλατο εν τω μεταξύ (ή βγάζεις μετράς ξανακλείνεις και όταν είσαι έτοιμος ξανανοίγεις κλπ). Τι γράσο πρέπει να πάρω, Λιθίου καλύτερα; Εκ πρώτης μπίλιες δεν βρίσκω να πουλιούνται. Μήπως είναι πιο εύκολο και απλό να πάρω άξονα. Με έχει μπερδέψει το γεγονός ότι υπάρχουν άξονες (axles), πλήμνες (hubs) και απλές βίδες για quick release. Προφανώς αποφεύγω τις πλήμνες που σημαίνει βγάλε βάλε ακτίνες αλλά αν πάρω άξονα που μοιάζει να έρχεται με τις μπίλιες του κλπ πως θα ξέρω τι ακριβώς θέλω (διάμετρος και μήκος οκ αλλά το τμήμα που θα έχει τα ρουλεμάν πως θα ξέρω αν χωράει στην υπάρχουσα πλήμνη) υπάρχουν στάνταρ ή κανόνες;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#279531 Αφού δε μου μιλάτε θα λέω τους καημούς μου μόνος μου.
Αγόρασα και κράνος και μου προέκυψε να έχει και λαμπάκι στο πίσω μέρος πάνω στο περιστροφικό σφίξιμο....

Περιμένω και κλειδαριά, θεωρώ ότι ασημένιας κατηγορίας (sold secure) φτάνει όποτε Abus Sinus plus που το βλέπω να λέει και 471/150 και made in Germany με παραβολικό D αλλά υπάρχει και άλλο ίσως πιο νέο ίδιο μοντέλο που λέει πιο λίγα και δεν έχει παραβολικό.... Για να δούμε τι θα μου έρθει τελικά. Θα έχει και συρματοκαλώδιο για να πιάνεις και την εμπρός ρόδα. Με ανησυχεί λίγο το διεστραμμένο πιαστράκι στήριξής του στο σκελετό...
Τις τελευταίες μέρες κοιτάω κλειδαριές και τρόπους κλειδώματος, μερικοί κάνουν τρομακτικά λάθη στο κλείδωμα...

Για το θέμα στηρικτικού για το τηλέφωνο συνεχίζω το ψάξιμο. Θα πειραματιστώ και με κοινά λαστιχάκια και αν λειτουργεί ίσως να πάρω αυτά τύπου σιλικονένιου λάστιχου (όχι τα επίσημα Finn αλλά φτηνές απομιμήσεις, αντίστοιχα σχόλια έχουν αλλά στο 1/10 της τιμής).

EDIT: η κλειδαριά τελικά ήταν η αναμενόμενη γερμανική και δείχνει πολύ καλή. Και τελικά τόσο τα διαγράμματα στο φυλλάδιο όσο και τα σχόλια reviewers ακόμα και σχετικά βίντεο στο youtube ήταν ιδιαίτερα μονόπλευρα και απλοϊκά και δεν κατάφεραν να δείξουν ότι το πιαστράκι δεν είναι διεστραμμένο/δύσχρηστο/κακοσχεδιασμένο αλλά ευφυές και πλήρες για όλες τις περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#282374 Πάντα έλεγα να αλλάξω και μπροστά λάστιχο σε μια παρατημένη τα τελευταία 5 χρόνια κούρσα Φάβοριτ, μοντέλο 1990-91, αλλά ποτέ δεν το έκανα, το πίσω το είχα αλλάξει. Ούτε θυμόμουν πότε είχα βάλει το μπροστινό και είχε γίνει κουρέλι. Μέχρι που χθες το άλλαξα και έγραφε στο πλάι Barum Made in Chehoslovakia.
Ήταν της μάνας του τελικά, 25 χρόνια το ίδιο λάστιχο! Τα πλαινά είχαν κολήσει στη ζάντα σαν να ήταν μπουαγιόν.
Ahh, the good ol' days. They don't make them anymore like they used to. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#284813 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By elteo
#284820 Bρήκα αυτό το Dahon και λέω να χτυπήσω. Εχετε ενστάσεις ή άλλες προτάσεις ;

Είναι το Vybe C7A.

360€ προσφορά

τι λέτε;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#284822 Θες οπωσδηποτε σπαστο;
Άβαταρ μέλους
By elteo
#284823 Ναι. Το θέλω για χαλαρή ποδηλασία. Δεν μένω Αθήνα. Εχω κούρσα και mtb. ΔΕΝ ΘΕΛΩ trekking.