Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
georgetz έγραψε:έχω ξεκινήσει gofundme για το κρασί που είπες :lol:

:s_rofl :s_rofl

20ε το πουλούσε αυτός :
https://cava-abatzis.com/προϊόν/οινοποιία-παρπαρούση-ταώς-2010/
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 20 Ιαν 2020, 16:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#623434 cava-abatzis
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
rx8_drifter έγραψε:Ελλάδα από από ποιά sites αγοράζουμε online?

Βασικα αν ψαξεις στο skroutz.gr εχεις μεγαλες πιθανοτητες να βρεις αυτο που ψαχνεις και ολα τα μαγαζια αποστελλουν τα προϊοντα παντου.
Άβαταρ μέλους
By otso
#623436 Afoy δηλωσω οτι απο κρασια γνωριζω οτι και ο μπαρμπα βασιλης και αφου ζητησω συγγνωμη για το ποστ που μαλλον
θα ριξει το επιπεδο , θα ηθελα να σας μεταφερω μια εμπειρια που ειχα αυτα τα χριστουγεννα . Για ενα κρασι αν μπορεις να το πεις κρασι που μου αρεσε και τα παιδια το λατρεψαν .
Συνεργατες απο ισπανια εστειλαν καποια τοπικα κρασια απο την περιοχη τους την πολη Αlmansa κοντα στο Alicante , αναμεσα στα αλλα ηταν και ενα κρασι που εγραφε αλκοολ 7 αν θυμαμαι καλα το οποιο ηταν και καπως αφροιζων , οι γευση απιστευτη και τα αρωματα ,ιδιως διεκρινα του ροδακινου . Τελος παντων ψαχνω να βρω τι στο διαολο ειναι αυτο , και διαβαζω οτι παγωνοντας τον μουστο διακοπτουν την αλκοολικη ζυμωση και κρατουν ολα τα αρωματα , ετσι δημιουργουν ενα ελαφρυ κρασι που πινεται παγωμενο ιδανικο για το καλοκαιρι .Για μενα θα ηταν υπεροχο ενναλακτικο της μπυρας ενιοτε.
Αυτα ελπιζω να μην σας χαλασα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#623437 δώσε κάνα λίγκα μπρε otso
Άβαταρ μέλους
By otso
#623438 https://www.google.gr/search?client=ope ... FhqTwz7Lbw

To καμαρι της περιοχης τους ειναι αυτη η οινοποιια http://bodegasantacruz.com/en/
και αυτο που μου εκανε εντυπωση http://bodegasantacruz.com/en/vinos/mos ... -alpera-2/

Στην γερμανια , αρκετα φτηνο θα ελεγα
https://www.der-weinfleck.de/santa-cruz ... -halbsuess
Άβαταρ μέλους
By otso
#623441 Επισης για τον mousato μιας και ειναι κοντα αλλα θα ηθελα και μια εστω μονολεκτικη απαντηση απο τον tetix .
Oταν ειχα πρωτοπαει φινλανδια 30 χρονια πριν λεμε , εκει εχουν τα alko τα κρατικα μαγαζια που πουλανε αλκοολ εκτος τις απεραντες καβες με καλιφορνεζικα , αυστραλιανα και χιλιανα κρασια που ειχα ακουστα για την φοβερη δουλεια που γινοταν
επαθα πλακα και απο τα περιπου καμμια 50αρια οικους βουλγαρικων κρασιων , στα βιβλιαρακια δε με τις παρουσιασεις τα εκθειαζαν . ελληνικα ειχαν τα εξης 1 ρετσινα κουρτακη .
Βεβαια δεν εχω ιδεα τι γινεται τωρα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#623462 είχαν και έχουν καλά κρασιά . βέβαια τα τελευταία χρόνια άρχισαν να τα τιμολογούν υπερβολκά ψηλά για τα γούστα μου, επίσης ούτε και αυτά έχουν σταθερή ποιότητα .
οπότε τους χαιρέτησα

p.s πριν από 30 χρόνια με λίγα χρήματα έπαιρνες εξαιρετικό VFM σε Βουλγάρικο κρασί.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
rx8_drifter έγραψε:Tetix, να ξέρεις περιμένω την λίστα ε :s_biggrin

Ελληνικά όχι Σαντορινιά, γιατί εκεί έχω άκρες, ένα κοκτέηλ κόκκινων κυρίως και λευκών απ όλη την επικράτεια.

Και τα Haut Medoc και Loire :s_blush
Φίλε rx8_drifter

Να ξέρεις οτι δεν σε εχω ξεχάσει, εχω βρει αρκετά κρασιά απο το 2015 έως και το
2019 απλα μου είπαν και στο λεω να το γνωρίζεις πως το 2018 σχεδόν όλο το Bordeaux είχε μια αρρώστια όπου λέγεται Mehltau,ετσι δεν είχε καλη σοδειά, ειδικα το Haut Medoc, συγνωμη αλλα στα ελληνικα δεν την γνωρίζω την αρρώστια.

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
otso έγραψε:Επισης για τον mousato μιας και ειναι κοντα αλλα θα ηθελα και μια εστω μονολεκτικη απαντηση απο τον tetix .
Oταν ειχα πρωτοπαει φινλανδια 30 χρονια πριν λεμε , εκει εχουν τα alko τα κρατικα μαγαζια που πουλανε αλκοολ εκτος τις απεραντες καβες με καλιφορνεζικα , αυστραλιανα και χιλιανα κρασια που ειχα ακουστα για την φοβερη δουλεια που γινοταν
επαθα πλακα και απο τα περιπου καμμια 50αρια οικους βουλγαρικων κρασιων , στα βιβλιαρακια δε με τις παρουσιασεις τα εκθειαζαν . ελληνικα ειχαν τα εξης 1 ρετσινα κουρτακη .
Καλησπέρα otso,

Σε τι ακριβώς θα ήθελες να σου απαντήσω δεν κατάλαβα.

Αυτό με τη ζύμωση που ανέφερες λέγεται στα Γερμανικα Kaltmazeration και οντως η ζύμωση δεν σταματάει απλα οι μυκητες εκτελούν την διεργασία με πιο αργους ρυθμούς, διοτι παγώνουν, έτσι και οι υπόλοιπες ουσίες που υπάρχουν μέσα στο κρασι αργούν να εξελιχθούν, με λίγα λόγια η εξέλιξη του κρασιού γίνεται κάτω από τέλειες συνθήκες και η ποιότητα του μπορούμε να πούμε είναι καλή, μονο που αυτο γίνεται μονο σε ανοξείδωτο βαρέλι.
Στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η "ζύμωση" αλλα οι οινοπαραγωγοι που έχουν την τεχνογνωσία και τα υλικά είναι 2 - 3 το πολύ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Tetix έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Tetix, να ξέρεις περιμένω την λίστα ε :s_biggrin

Ελληνικά όχι Σαντορινιά, γιατί εκεί έχω άκρες, ένα κοκτέηλ κόκκινων κυρίως και λευκών απ όλη την επικράτεια.

Και τα Haut Medoc και Loire :s_blush
Φίλε rx8_drifter

Να ξέρεις οτι δεν σε εχω ξεχάσει, εχω βρει αρκετά κρασιά απο το 2015 έως και το
2019 απλα μου είπαν και στο λεω να το γνωρίζεις πως το 2018 σχεδόν όλο το Bordeaux είχε μια αρρώστια όπου λέγεται Mehltau,ετσι δεν είχε καλη σοδειά, ειδικα το Haut Medoc, συγνωμη αλλα στα ελληνικα δεν την γνωρίζω την αρρώστια.

< >

Η ακριβής μετάφραση το Google translate το δίνει σαν μούχλα.
Άβαταρ μέλους
By otso
Tetix έγραψε:
otso έγραψε:Επισης για τον mousato μιας και ειναι κοντα αλλα θα ηθελα και μια εστω μονολεκτικη απαντηση απο τον tetix .
Καλησπέρα otso,

Σε τι ακριβώς θα ήθελες να σου απαντήσω δεν κατάλαβα.

Αυτό με τη ζύμωση που ανέφερες λέγεται στα Γερμανικα Kaltmazeration και οντως η ζύμωση δεν σταματάει απλα οι μυκητες εκτελούν την διεργασία με πιο αργους ρυθμούς, διοτι παγώνουν, έτσι και οι υπόλοιπες ουσίες που υπάρχουν μέσα στο κρασι αργούν να εξελιχθούν, με λίγα λόγια η εξέλιξη του κρασιού γίνεται κάτω από τέλειες συνθήκες και η ποιότητα του μπορούμε να πούμε είναι καλή, μονο που αυτο γίνεται μονο σε ανοξείδωτο βαρέλι.
Στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η "ζύμωση" αλλα οι οινοπαραγωγοι που έχουν την τεχνογνωσία και τα υλικά είναι 2 - 3 το πολύ.

< >

Καλημερα
Ηθελα ετσι με μια φραση οντως τα βουλγαρικα κρασια μπορει να ειναι τοσο καλα οσο μου ειχε δημιουργηθει η εντυπωση τοτε;
Αλλά το εψαξα λιγο μιας και το θυμηθηκα και ειναι οπως τα λεει ο μουσατος απ οτι διαβασα υπερτιμημενα για το τιποτα.
Ενα αλλο που ηθελα να θιξω , υπαρχει αντικειμενικοτητα γυρω απ τα κρασια ; η ειναι οπως οι διακοπες , που οπου εχω παει αφου μου προτειναν αλλοι ηταν μια αηδια , το ιδιο για εστιατορια , μεχρι σουβλακια (γνωστο οτι πεταξαμε τα σουβλακια του 22 στην σαλλονικη που ακομα τα παιδια που τρωνε και οτι ναναι ,επειδη μας το ειχε παρουσιασει το παραμυθι η λιφο και το χαψαμε σαν ενα απ τα θαυματα του κοσμου)
Και για να το ελαφρυνουμε και λιγο αι βαριεμαι να γραφω . αλλη φορα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#623538 Περισσότερο με ενδιαφέρει η φετινή εσοδεία, για να στοκάρω για το μέλλον. Πήγα και μια βόλτα στις κάβες του Ρόττερνταμ, αλλά μου είπαν οτι δεν έχουν φέρει τίποτα ακόμα απο Γαλλία, είναι νωρίς.

Σε άλλα, όταν είχα πάει ελβετία είχα μείνει |λογοκρισία| με τα κόκκινα τους. Δοκίμασα ένα Cornalin (δυστυχώς έχασα τη σημείωση) με το οποιο έπαθα ζημιά. Τρομερό μπουκέτο στη μύτη, με αρώματα που έμεναν ώρα, φρουτώδες θύμιζε εντονα bordeaux.

Δοκίμασα και αυτό

https://www.wine-searcher.com/find/hame ... witzerland

Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να πετύχω τέτοια ποιότητα σε κόκκινα, φαντάζομαι ότι σε τιμές δεν συναγωνίζονται αντίστοιχα γαλλικά, αλλά έμεινα παυλόπουλος :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#623548 Τα Ελβετικά κρασιά ειναι γενικα άγνωστα εκτος Ελβετίας αλλα υπαρχουν καταπληκτικά κόκκινα και λευκά και υπάρχουν μεγαλες διαφορές απο terroir σε terroir. Ολα δίνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κρασιά αλλα οι τιμές μπορούν να παίξουν αρκετα υψηλά σχετικά εύκολα.