Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#459017 Δεν ξερω αν ταιριαζει εδω αλλα κατι μου λεει οτι πολλοι απο μας θα θυμηθουν πολλα απο εκεινη την εποχη........ :whistlink:
https://www.youtube.com/watch?v=psJbq1_zXkk
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#481040 Με αφορμή απο εδώ : ( viewtopic.php?p=480997#p480997 )
dimviii έγραψε:Ετοιματζιδικα τυπου φωτοβολιδες, οποιος εριχνε τον γιουχαρανε. :lol:

θυμήθηκα αυτό:

Εικόνα

Εικόνα

Τα "καψούλια" (πάνω δεξιά) έμπαιναν στο γεμιστήρα, που δυστυχώς δεν απεικονίζεται και ήταν μιά "ράγα" με τρύπες, όπου τα τοποθετούσες, 6 συνολικά . Έμπαινε ανοίγοντας το "καπάκι" που φαίνεται ελάχιστα στο πίσω μέρος του πιστολιού και γυρνώντας ανάποδα το πιστόλι , για να μην πέσουν στο γέμισμα.

Θυμάμαι ότι μάζευα χαρτζιλίκι τουλάχιστον απο 2 βδομάδες πρίν το ΣΚ του Πάσχα, για να καταφέρω να αγοράσω 1 κουτί καψούλια (100 τεμαχια ) και καμιά 40αριά φωτοβολίδες (τύπου όπως εκ των 2, αυτή δεξιά ).
Σε σημερινά, θα ταν κανα 50€ όλα μαζί και κανα 20€ το πιστόλι, αν και το είχα 3-4 χρόνια , απο 2α Γυμνασίου (1974) κι έπειτα.

Αναμνήσεις ρε γμτ , ... <<Και διηγώντας τα, να κλαίς !>> :(
Άβαταρ μέλους
By g8777
#481041 Εικόνα

:s_howdy

Εγω προλαβα αυτο:

Εικόνα

Αλλα το παρατησα νωρις, δεν πετουσε ψηλα την φωτοβολιδα, ηταν πιο αποδοτικο να τις πεταμε σφηνωμενες μεσα σε τουβλο. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#481042 Πιστολι με γεμιστηρα=μπουρζουαζία :lol:

Εμενα τι μου θυμισες.
Αποφάσισα μια μερα, εχοντας δει τι εχει μεσα η φωτοβολιδα (αυτες με χαρτινο περιβλημα και πλαστικο καπακι στη μια μερια), να κανω μια γραμμη με το μπαρουτι και να το αναψω απο τη μια για να καει σιγα σιγα...
...at least that was the plan...

βαζω φωτια στην ακρη της γραμμης και παιρνει ολο με τη μια....
μιλαμε για πληρες WHITE OUT δεν εβλεπα απολυτως τιποτα για μπολικα δευτερολεπτα, μπορει και πανω απο 30, ειχα αρχισει να πανικοβαλλομαι, ημουν μακρια απο το σπιτι...

Η ανακουφιση που ενιωσα οταν αρχισαν σιγα σιγα να αχνοφαινονται λεπτομερειες γυρω μου. :(
Άβαταρ μέλους
By dimik
#481082 Είχα κι εγώ τέτοιο πιστόλι αλλά δεν είχα τα καψουλια ούτε ήξερα πως λειτουργεί, βασικά από κληρονομιά πρέπει να έπεσε στα χέρια μου.

Λίγα χρόνια μετά ασχολήθηκα με CZ και Webley για να παίζω πόλεμο μέσα στο σπίτι

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#481083 Τέτοιο πιστόλι με γεμιστηρα με "βελανίδια" είχε και ο πατέρας μου στο ντουλαπάκι του Kadett, πρέπει να τον ρωτήσω αν πήγε μαζί του στην πρεσσα ή βρίσκεται καπου

.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
g8777 έγραψε:Εικόνα

:metalo: Ωρέ παιδί, ΝΑΙ , αυτός ήταν ο .... "γεμιστήρ" !!! :s_thumbsup
Πάντως θυμάμαι να φτάνουν οι φωτοβολίδες πάνω απ΄τα 10 μέτρα ύψος (κάθετα), ενώ με 45ο γωνία , έφτανε και τα 25-30μ μακρυά!
Ηξερα καλά το "μέγιστο βεληνεκές " :iconcool: , ώστε να την υπολογίζω για τον εκάστοτε .... στόχο! :innocent:

@ trident : Όντως η φωτοβολίδα στην κορυφή έφερε καπάκι-βούλωμα! :lol:
@ belgarion : Αυτά τα "παιχνίδια", κυκλοφορούσαν απ΄τις αρχές δεκαετίας του ΄60.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#481179 Τελικά το ξεθαψα. Γεμιστηρας στη λαβή, έξοδος του καψυλιου στη ράχη, ασφάλεια και made in Germany ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3

:sorry:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimitrisB έγραψε:...(

Από τότε φαίνονταν η επαγγελματική σου κλίση. :lol:

belgarion έγραψε:...

Το τηλέφωνο είναι εξίσου "memory lane"! :metalo:

Geo f1 έγραψε:Αυτο το θρεντ με κανει λυπημενο.

Γιατί;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#481237 Για τα χρονια που περνανε Δια...Και καποια απο αυτα ειναι ΣΑΝ ΧΘΕΣ..

Γινομαι και 39 τη Δευτερα και καταλαβαινεις
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#481243 Ναι, και ποιο είναι το πρόβλημα; Είναι καλό που μεγαλώνουμε. Η εναλλακτική είναι να πεθάνουμε... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
REALZEUS έγραψε:
dimitrisB έγραψε:...(

Από τότε φαίνονταν η επαγγελματική σου κλίση.

belgarion έγραψε:...

Το τηλέφωνο είναι εξίσου "memory lane"! :metalo:

Geo f1 έγραψε:Αυτο το θρεντ με κανει λυπημενο.

Γιατί;

Το τηλέφωνο είναι κανονικά σε χρήση όμως.