sknipper έγραψε:Επεισοδιακή ποδηλατάδα σήμερα. Ξεκίνησα νωρίς νωρίς, κατά τις 6:40 για πρωινή βόλτα πριν πιάσουν οι ζέστες (φτάσαμε 29-30 βαθμούς χθες στο Λονδίνο). Κάποια στιγμή συνειδητοποιώ ότι το τηλέφωνο μου δεν είναι πια στην τσέπη μου. Γύρισα σπίτι και είδα στης γυναίκας μου το τηλέφωνο πού είναι το δικό μου (της είχα στείλει σχετικό σύνδεσμο για να βλέπει που είμαι). Το βλέπω σε ένα σημείο μέσα στο πάρκο που σε κατηφόρα με ταχύτητα είχε ανωμαλίες και μάλλον εκεί θα μου έπεσε (ίσως κάπου στο υποσυνείδητο να άκουσα κάποιον ήχο πέρα από το ντραγκαντρούγκα που έκανε το ποδήλατο αλλά δεν έδωσα σημασία). Μέχρι να επιστρέψω εκεί όμως το τηλέφωνο μου είχε πάει αλλού. Το πήρα τηλέφωνο αλλά δεν απάντησε (βέβαια το έχω στο πολύ σιγανό πριν τις 7:30 το πρωί οπότε μπορεί να μην ακούστηκε). Και έτσι άρχισα την παρακολούθηση, δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω, σταματώντας κάθε τόσο να δω που έχει πάει. Κάποτε περί τα 10 χλμ μετά το έφτασα σε ένα McDonalds. To παίρνω τηλέφωνο στο πάρκινγκ αλλά δεν ακούω τίποτα, έναν μέσα σε αυτοκίνητο που μασούλαγε (afrocaribbean με τελείως εγκληματική φάτσα, ξέρω σαφής προκατάληψη αν και σε καλό καινούργιο αυτοκίνητο) που τον ρώτησα δεν απέδωσε (και δεν με έδειρε) οπότε μπαίνω μέσα στο μαγαζί με το ποδήλατο ανά χείρας, όπου βλέπω 2 τύπους να έχουν το τηλέφωνό μου στο χέρι και να σκέφτονται αν πρέπει να το απαντήσουν. Απλώνω το χέρι και τους λέω μπορώ να έχω το τηλέφωνό μου σας παρακαλώ. Και μου το έδωσαν. Μου ζήτησαν να δουν ότι μπορώ να το ξεκλειδώσω που έγινε από μόνο του μόλις το έπιασα στο χέρι μου.
Δεν ξέρω τι νόμιζα ότι θα έκανα αν έβρισκα όποιον το είχε αλλά το ότι ήμουν μέσα στο μαγαζί και το ότι το είδα φάτσα κάρτα σίγουρα διευκόλυνε τη θέση μου διαπραγματευτικά.
Δεν λέω ότι ήταν άγγελοι αλλά δεν νομίζω ότι ήταν κλεφτρόνια απλά το είδαν το μαζέψανε και το είχαν μαζί τους. Ήταν ξένοι (ίσως ρουμάνοι) με νοικιασμένα ηλεκτρικά ποδήλατα.
Τέλος καλό όλα καλά. Επέστρεψα το τηλέφωνο της καλής μου και πήγα άλλη μια βόλτα να χαλαρώσω.
Σχετικά με το τηλέφωνο realme 7pro (180+γραμμάρια+μαμά σιλικονένια απλή θήκη) που έχει πέσει πολλές φορές σε πολλές επιφάνειες χωρίς πρόβλημα. Σήμερα επιβίωσε πτώσης σε άσφαλτο με περί τα 40-47χλμ (το είδα στην καταγραφή ότι με πόσα πήγαινα σε εκείνο το σημείο) και ο απολογισμός έχει ως εξής: οι 3 από τις 4 γωνίες της θήκης έχουν γκρατζουνιστεί και η μαμά προστασία οθόνης έκανε 6 μικρές ρωγμές, 3-5χιλιοστών, 3 στην άκρη και άκρες 3 πιο κεντρικά. Μια χαρά, μπράβο realme.
πάρε μια θήκη πάνω στον σκελετό.
https://www.amazon.de/gp/product/B08HVP ... UTF8&psc=1
Βάζεις τηλέφωνο και κλειδιά χωρίς θέμα...
When the going gets tough, the tough get going
Σε παρόμοιο θέμα, σπάσανε το αυτοκίνητο και πήραν το macbook και airpods φίλου στη Θεσσαλονίκη. Το macbook το βρήκε πεταμένο σε ένα χωράφι και τα airpods πήγαν στη Βέροια μέχρι να πάει ο φίλος στο τμήμα. Το macbook όμως το βρήκε...
Παλιότερα είχα ένα μηχανάκι με sim για tracking στο αμάξι, τώρα έχω αφήσει κάπου πεταμένο σε μια γωνιά ένα airtag.
When the going gets tough, the tough get going
PeterPan έγραψε:Είχα δοκιμάσει κάτι τέτοιο αλλά δεν με βόλεψε καθόλου και δεν βλέπω το τηλέφωνο (σπορτίφ στάση, το κομπιουτεράκι το βλέπω γιατί είναι σε βάση που προεξέχει προς τα εμπρός του άξονα) και θέλω να πιάνω το ποδήλατο από εκεί. Στο τιμόνι έχω το φως από τη μία, το κουδουνάκι από την άλλη και στη μέση πιάνει η βάση για το κομπιουτεράκι, δεν έχει χώρο για τηλέφωνο. Έχω μια απλή αλουμινένια βάση πολύ σταθερή και πιάνει ελάχιστο χώρο και μπορούσε να πιάνει απευθείας πάνω στη βίδα του κεντρικού άξονα του τιμονιού αλλά πάλι κάπως περισσεύει και δεν είναι φιλική για το χέρι ή αν χτυπήσεις στις προεξοχές της. Όμως την έβγαλα το φθινόπωρο που άρχισα να φοράω ζακετάκι γιατί τότε το τηλέφωνο το βάζω σε τσέπη στο στήθος αλλά δεν την ξαναέβαλα τώρα που ξαναζέστανε. Είναι η παρακάτω, το Decathlon είχε παρόμοια αλλά του είχε τελειώσει και πήρα από Άμαζον.sknipper έγραψε:Επεισοδιακή ποδηλατάδα σήμερα. ....πάρε μια θήκη πάνω στον σκελετό.
https://www.amazon.de/gp/product/B08HVP ... UTF8&psc=1
Βάζεις τηλέφωνο και κλειδιά χωρίς θέμα...
https://www.amazon.co.uk/Lixada-Mountian-Universal-Adjustable-Bicycle/dp/B072XNFFH3/ref=sr_1_4?crid=2PQMQA4PGFZ9L&keywords=lixada%2Bphone%2Bmount&qid=1686479143&sprefix=lixada%2Bphone%2Caps%2C68&sr=8-4&th=1
Βασικά ό,τι και να βάλω δεν με βολεύει. Είμαι δύσκολος...
Αύριο που θα κάνω λίγο συντήρηση, θα αλλάξω και αλυσίδα που έχει έρθει η ώρα της και θα ξαναβάλω την βάση, βολεύει όταν ακολουθώ διαδρομή σε άγνωστα μέρη στο να βλέπω που είμαι κάτι που δεν γίνεται εύκολα με το κομπιουτεράκι.
sknipper έγραψε:.... έχει πέσει πολλές φορές σε πολλές επιφάνειες χωρίς πρόβλημα. Σήμερα επιβίωσε πτώσης σε άσφαλτο με περί τα 40-47χλμ (το είδα στην καταγραφή ότι με πόσα πήγαινα σε εκείνο το σημείο) και ο απολογισμός έχει ως εξής: οι 3 από τις 4 γωνίες της θήκης έχουν γκρατζουνιστεί και η μαμά προστασία οθόνης έκανε 6 μικρές ρωγμές, 3-5χιλιοστών, 3 στην άκρη και άκρες 3 πιο κεντρικά. Μια χαρά, μπράβο realme.
μπράβο που το βρηκες, θελει και λιγο τυχη αλλα και κυνηγι (που το εκανες)
το πεσιμο - σπασιμο κινητων ειναι τυχη καθαρα
Εμενα εχει τυχει να πεσουνε και να φανε γερες και να μην παθουνε τιποτα, εχει τυχει να πεσει απο το κομμοδινο και να διαλυθει η οθονη . Αν πεσει τελειως flat με την οθονη εχει πιθανοτητες να σπασει, αλλιως με ολους τους αλλους προσανατολισμους συνηθως ειναι οκ .
Το πιο προσφατο που επαθα μου επεσε το τηλεφωνο απο την τσεπη εξω απο το φαρμακειο στο πεζοδρομιο , αυτο το γνωστο ολλανδικο-αγγλικο με τα μικρα τουβλακια.... επεσε, φυσικα, Flat με την οθονη...
Το σηκωνω και βλεπω την οθονη σπασμενη σε 3 !!! διαφορετικα σημεια, σαν να χτυπησανε με καρφακι σε 3 σημεια ξεχωριστα !!!
Ευτυχως ηταν μονο το προστατευτικο τζαμακι και απο μεσα δεν πηρε , και γλυτωσαμε το εγκεφαλικο ...
.
Τη δεύτερη φορά που ήταν κλειδωμένο περίμενα να χτυπήσει. Επειδή ήταν και χαμηλά η μπαταρία για να μην σβήσει το έβαλα και να φορτίζει αλλά ίσως εκεί που το είχα να μην ακουγόταν αν έπαιρνε. Μετά από 1-2 ώρες ήρθε μια κοπέλα που ακολούθησε τη θέση του τηλεφώνου της που την οδήγησε στο κτίριό μας και ρωτούσε μέχρι που με βρήκε.
Αν είναι κλειδωμένο σημαίνει ότι τα δεδομένα σου είναι ασφαλή. Ναι δεν μπορούν να πάρουν κάποιον δικό σου αλλά παίρνεις εσύ τηλέφωνο και ελπίζεις να χτυπήσει που σημαίνει ότι δεν το έχουν ήδη κλείσει οπότε δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις αλλά και να απαντήσουνε. Εμένα δεν απαντήσανε την πρώτη φορά (δεν επέμεινα για να μην τυχόν υποψιαστούν και το κλείσουνε αν και πολύ πιθανόν να μην το ακούσανε) και τη δεύτερη φορά που ήμουν δίπλα τους το κοιτάζανε και σκεφτόντουσαν τι να κάνουν...
Σαφώς και ήμουν τυχερός όμως.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ δεν έχω πολυκαταλάβει ποιος θα άφηνε ένα smartphone ξεκλείδωτο στις μέρες μας όταν είναι εγκατεστημένα gov, τράπεζες, ταυτότητες, πορτοφόλια και ένα κάρο άλλα πράγματα τα οποία δεν μπορούν για κανένα λόγο να πέσουν σε ξένα χέρια.Σε ξεκλειδωτο κινητό δεν δουλεύουν οι τραπεζικές εφαρμογές
saxon_747 έγραψε:Γράψτε στην οθόνη κλειδώματος τον αριθμό κάποιου οικείου και σε περίπτωση απώλειας ελπίζετε να καλέσει.Αυτό κάνω κανονικά αλλά σε αυτό το τηλέφωνο δεν έχω βρει αυτή τη δυνατότητα.
Μάθημα 1ο: όποτε χρησιμοποιούμε degreaser και βούρτσα για την συντήρηση του ποδηλάτου μας δεν το κάνουμε σε κουζίνα ή μπάνιο αλλά επιλέγουμε χώρο εξωτερικό μακριά από οτιδήποτε δεν μπορεί να κρύψει τα σταγονίδια βρώμας... Η παντόφλα καραδοκεί!
Μάθημα 2ο: Όποτε μαστορεύουμε ποδήλατα (ή οτιδήποτε) καλύτερα να το κάνουμε χωρίς πίεση χρόνου, σε χώρο επαρκούς μεγέθους και καλής φωτεινότητας.
* Σχετικά με τα ροδακια (jockey wheels). Είναι 2, συνήθως πλαστικά και συχνά διαφορετικά σε διάμετρο, σχέδιο και δόντια (το κάτω πιο ρηχά). Το πάνω συνήθως έχει μέσα έξω τζόγο για να βοηθάει στην ευθυγράμμιση με τα γρανάζια. Είναι σχετικά ανθεκτικά και οικονομικά. Εκτός αν πας για βελτιωμένα πιο μεγάλα (για μικρότερη γωνία της αλυσίδας) με κεραμικά ρουλεμάν κλπ που είναι πολύ ακριβά. Καθώς είναι σε τμήμα της αλυσίδας που δεν τρώει ζόρι δεν υπάρχουν μηχανολογικές απαιτήσεις οπότε και κρατάνε πολύ και δεν ξέρω πόσο υπερβολή είναι να πληρώσεις παραπάνω για αυτά. Βγαίνουν όμως μερικά σε ωραία χρώματα (μιλάω για τα φτηνά κινέζικα αλλά δεν είναι κακά, αρκεί να είναι στο σωστό πάχος). Αν χρειαστεί ίσως να έπαιρνα σε μπλεδάκι (ή κίτρινο ή πορτοκαλί) που θα ταιριάζει με το μπλε ποδήλατό μου.
Στο κέντρο τους έχουν είτε ρουλεμάν (ball bearing) συνήθως κλειστού τύπου είτε έδρανο (bushing) απλό, κυλινδράκι γύρω από τη βίδα-άξονα και καπάκια στα πλάγια που σου πέφτουν βγάζοντας το ροδάκι. Πολλές οι συζητήσεις σχετικά με το πως τα λιπαίνεις, γράσο και τι είδους ή λαδάκι ποδηλατικό ή άλλο κλπ. Τείνω προς το γράσσο για ρουλεμάν και μάλλον το ίδιο και για το έδρανο (μπορεί να χάνεις ελάχιστα σε απόδοση αλλά θα έχεις αντοχή στο χρόνο και στην υγρασία-βροχή-πλυσίματα.
Chris έγραψε:Πας να τη γλιτωσεις με μολις ενα τυπο γρασου και ενα τυπο λαδιου για ολο το ποδηλατο? Τα παντα? Ιδιο γρασο στο ρουλεμαν του ροδακιου και στη μεσαια τριβη? Ιδιο λαδι στην αλυσιδα και στη μανετα του φρενου???
και εγω δεν περιμενα τετοια τσαπατσουλια απο το σκνιπερ.
γκρεμισε οτι ειχε χτισει τοσα χρονια.