Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#500674 Δημητρη χρονια πολλα , να σου πω την αληθεια σε σκεφτηκα και σενα , αλλα το ενστικτο μου , μου ελεγε (ατακα του Γκουσγκουνη) οτι τοσα χρονια στρατου και οπαδος των παραδοσεων κοβω το μικρο μου δαχτυλακι οτι εψησες παραδοσιακα στο μπαρμπεκιου του κηπου σου (αληθεια ποτε θα το δουμε και εμεις οι νεοτεροι; το εκανες σε ενα φορουμ με 100000 μελη και δεν το κανεις με ενα των 100 μελων;) Αλλά λεω θα προσθεσες την δικη σου πινελια , θα αλλειψες την γλωσσα του αρνιου με μυστικη σως απο θιβετιανο μοναστηρι , θα το γεμισες με σπορους ροδιων και θα το αλειψες με μελι , θα εβαλες δε την σουβλα να γυρναει με 18 rpm το λεπτο.
Ελπιζω να εγινε λουκουμι στην κυριολεξια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
otso έγραψε: το εκανες σε ενα φορουμ με 100000 μελη και δεν το κανεις με ενα των 100 μελων;

Αν μου επιτρέπει ο καλός μου φίλος, και συνάδελφος, dbekos, το έκανε για φίλους, ασχέτως αριθμού μελών. Όσοι το εκτίμησαν, παραμένουν φίλοι του. Οι λοιποί, ποτέ δεν άξιζαν την τιμή... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
mjacob έγραψε:
otso έγραψε:Δεν θελω να σε προσβαλλω χρονιαρες μερες αλλα αν τυχον με καλουσες στο σπιτι σου για φαγητο , χιλιες προφασεις θα εφευρισκα , για καφε ισως . Σου αρεσει να βασανιζεσαι μου φαινεται και να ζεις τον Μυθο σου.

:(

Εικόνα

Ενας otso ζει τον μύθο του στη Σεβίλλη :s_roses
Άβαταρ μέλους
By otso
REALZEUS έγραψε:
otso έγραψε: το εκανες σε ενα φορουμ με 100000 μελη και δεν το κανεις με ενα των 100 μελων;

Αν μου επιτρέπει ο καλός μου φίλος, και συνάδελφος, dbekos, το έκανε για φίλους, ασχέτως αριθμού μελών. Όσοι το εκτίμησαν, παραμένουν φίλοι του. Οι λοιποί, ποτέ δεν άξιζαν την τιμή... :iconcool:

Ωστε ηταν για πεντακοσιομεδημνους και αριστους λοιπον , καλα το υποψιαζομουν , γιαυτο οι προλεταριοι και οι εργατες γης δεν πηραμε χαμπαρι .
Απλα με εκανε να ζηλεψω που αλλου εγραψε οτι μερος το κηπου το μετατρεπει τωρα το καλοκαιρι σε ταβερνειο και περιποιειται φιλους ωσαν παραδοσιακος καπελλας .
Το παραξενο ειναι που δεν εχει στησει ακομα κανενα Steamboat Willy σαν τον Rabbi Jacob
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
otso έγραψε:Δημητρη χρονια πολλα ..... εψησες παραδοσιακα στο μπαρμπεκιου του κηπου

Ξεκινώντας απ΄ τα καθυστερημένα "Χρόνια πολλά" που αντεύχομαι, .........., θα σε απογοητεύσω : Αρνάκι δεν ψήθηκε! :oops:
Έπαιξε σουΦλημας και κοκορέτσι, χωρίς θιβετιανές σάλτσες αλλά ... με τζατζίκια! :lol:
otso έγραψε:... στο μπαρμπεκιου του κηπου σου

Εικόνα

Αυτό-άνω αριστερά- που υπήρχε, το είχε χτίσει (χωρίς "έτοιμα κομμάτια") ο συγχωρεμένος πατέρας μου και γκρεμίστηκε (με πόνο ψυχής), όπως και όλος ο χώρος πλέον δεν υφίσταται σε αυτή τη μορφή, οπότε σήμερα υπάρχει τροχήλατο bbq στην "εγκατάσταση" της ταράτσας.
otso έγραψε:ποτε το δουμε και εμεις οι νεοτεροι; το εκανες σε ενα φορουμ με 100000 μελη και δεν το κανεις με ενα των 100 μελων;)

Για τα περί "φιλοξενίας": Αυτό που έκανα τότε(νες) δεν το ξανακάνω.
Σχεδιάζω κάτι παρόμοιο για τον φετινό Ιούλιο, με 30+ καλεσμένους, αλλά δεν αφορά το φόρουμ.
Όμως μην ανησυχείς και τους φίλους (μου) του φόρουμ, δεν τους "γείωσα" ! Πλέον, λίγοι -λίγοι και σε "γκρουπάκια" με επισκέπτονται και περνάμε όμορφα.
Αλλά εσύ, όποτε έρχεσαι Αθήνα ... εξαφανίζεσαι. Αν έρθεις με πρόγραμμα να κάτσεις και να σε δούμε, κάτι θα κανονίσω με ένα μικρό "team" ... μπαρουτοκαπνισμένων σαν τον ^^ "απο πάνου" :iconcool: , να σε γνωρίσουμε ρε αδερφέ ! :s_wink

PS @ otso : Για να σου φύγει το μαράζι , μιάς και το έχεις γράψει 2-3 φορές, αν θές φωτό ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ, απ΄το στήσιμο εκείνης της ημέρας (4/6/2011), στείλε πμ να "παραλάβεις". Ας είναι καλά ο Thanos :s_thumbsup , που είχε την ευγενή καλοσύνη και ως επαγγελματίας, απαθανάτισε εκείνη τη βραδιά !
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#500728 Λοιπόν, @drifter και @dimik που με είχες ρωτήσει παλιότερα, η συνταγή για όντως ωραίο μπριός (καμία σχέση με την άλλη):

Για τη ζύμη:
290gr γάλα πλήρες
50gr ζάχαρη
ένα φακελάκι μαγιά
2gr αμυλάση (ναι καλά κρασιά :lol: )
450gr αλεύρι. όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό που λένε "για τσουρέκι" μάλλον έχει την υψηλότερη (13%)
8gr αλατι
75gr βούτυρο :s_yes

ανακατεύεις γαλα - ζαχαρη - μαγια.
Εγω το γαλα το κανω χλιαρό (βλ. θερμαντήρας μπιμπερό μωρού :inlove: ), αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Παρ' οτι καποιες γράφουν ότι δεν χρειάζονται ενεργοποίηση, εγώ έχω δει σημαντική διαφορά :hmmm:

Ανακατεύεις αλεύρι και αλάτι. Εγώ προσθέτω και 3-4γρ σκόρδο σκόνη.
Τα ρίχνεις σιγά σιγά στο μίξερ με το γάντζο, σε χαμηλή ταχύτητα.

Μόλις έχουν ανακατευτεί ρίχνεις και το βούτυρο, όπως είναι κρύο. Ανεβάζεις ταχύτητα σε μεσαία. Το αφ΄νεις να ζυμώνει για κανά 20λεπτο. Στο τέλος έχεις μια μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Την απλώνεις ελαφρά σε ένα μικρό λαδωμένο σκέυος, καλύπτεις με wrap, βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1ώρα (μέχρι 24ωρο). Το νόημα είναι να παγώσει η ζύμη, ώστε μετά να μη προλάβει να ζεσταθεί όσο την μεταχειρίζεσαι.

Τώρα, με αυτή τη ζύμη φτιάχνεις 15-20 μπαλίτσες, διαμέτρου 7-9cm. Είναι κάποου 900gr το ζυμάρι. Ανάμεσά τους θες να αφήσεις και 2-3 εκατοστά. Οπότε, αναλόγως θες κάποιο σκεύος που να τις χωράει ίσα-ίσα, ώστε καθώς φουσκώνουν και μετά ψήνονται να μην απλώσουν. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις δαχτυλίδια με ασημόχαρτο για να κρατήσουν τη φόρμα τους.

Κάνεις μπάλες, τις βάζεις σε λαδωμένο σκεύος, τις λαδώνεις ελαφρά και καλύπτεις με wrap. Αφήνεις 1.5 ωρα να φουσκώσουν και να διπλασιαστούς σε όγκο.

Ανακατεύεις 50gr γάλα με ένα αυγό, αλείφεις τις φουσκωμένες μπάλες.

Ζεσταίνεις φούρνο στους 175

Καλύπτεις το σκεύος καλά και πλήρως με αλουμινόχαρτο.
Ψήνεις για 40 λεπτά.

Βγάζεις αλουμινόχαρτο, ψήνεις άλλα 10 λεπτά.

Τα βγάζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζεις σε πλαστικές σακουλες και διατηρούνται (εκτός ψυγείου).

:s_yummy :s_yummy
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#500735 @ G123456 : Ζήλεψες ή απογοητεύτηκες και ..... σε πήρε απο κάτω? :s_sorry
...
....
....
Ρε συ ματσάκο, αν πιάσουμε τέτοιες "δουλειές" τι θα απογίνει ο Στεργίου , ο Βενέτης κι ο ΑπολλώνιοΣ ??? :s_dunno
Δε μας έβαλες όμως καμιά φωτό, ώστε να βαθμπλογηθείς στα μπριοσάκια.
Ετοιματζίδικα ποστάρεις! :oops:

(Εχω ξαναγράψει ότι τα καλύτερα μπριοσάκια για μπουφέδες με δική μας γέμιση, είναι του Απολλώνιου, τα χειρότερα του Βενέτη, ενώ του Στεργίου ιδανικά για "κάβα" 2-3 ημέρες, ώσπου να τα χρησιμοποιήσεις, έχοντας ταυτόχρονα και τη μισή τιμή /τεμάχιο.)

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
#500737 Εχουν αλωθει τα παντα ολα Ντιμπεκιε :(

Θα ποσταρα ελληνοχριστιανικα φρυγαδελια :s_yummy και κοκορετσα :s_yummy :s_yummy απο χτες , αλλα βλεπεις τι γινεται εδω μεσα με τους δαντελωτους :(
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#500740 @dbekos
Δεν υπολόγισα καλα το σκεύος, και δεν ικανοποιήθηκα απο το τελικό αποτέλεσμα σε σχήμα. Ως εκ τουτου δεν ηταν για φωτό :lol:

@drifter
Η ζαχαρη ειναι σημαντική για τη ζύμωση, αλλά και για το σύνηθες ενός μπριος που γλυκίζει.
Αλλά μιλάμε για 50gr σε κοντά ένα κιλο ζυμης. Νομιζω δεν αξίζει η μείωση.