Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:
Υπάρχει κάτι φτηνότερο; :hmmm:

Αν υπάρχει άλλη σύνδεση Vodafone ή Cosmote, έχεις έξτρα SIM data sharing 40GB / μήνα με 5€. Αλλά φθηνότερο από αυτά που είπες, δεν νομίζω...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#895682 Για CCTV πρέπει να δεις αν παίρνει public ip ώστε να είναι προσβάσιμο από έξω. Ή να είναι δοκιμασμένος και προσβάσιμος ο cloud server της κάμερας, αν τα βάζει σε cloud. Οι πιο πολλές 4g δουλεύουν με cgnat(local ip παρόχου)
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895684 Μια tapo των 40 ευρω την βλεπεις απο παντου χωρις να παιδευτεις με τιποτα απο αυτα. Ενεργοποιεις τα notifications στο κινητο σου και της βαζεις μια microsd πανω και σε ενημερωνει και καταγραφει τα παντα.

edit * των 20 ευρω
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Μια tapo των 40 ευρω την βλεπεις απο παντου χωρις να παιδευτεις με τιποτα απο αυτα. Ενεργοποιεις τα notifications στο κινητο σου και της βαζεις μια microsd πανω και σε ενημερωνει και καταγραφει τα παντα.

edit * των 20 ευρω
Κι εγώ μια τέτοια έχω και την βλέπω από παντού.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
egobrain έγραψε:γράφω μια λύση που βρήκα για καρτοκινητο συνταξιούχου με λίγα πάγια που ρώτησα τις προαλλες, ίσως βοηθησει.

καρτοκινητο frog, ανανέωση 13€ ανά δίμηνο και ενεργοποίηση πακέτου 1 ώρα προς όλους (3€). οταν τελειώνουν μύνημα ξανά κοκ. προφανως δεν καλύπτει κάποιον που μιλάει πολλες ώρες αλλά για λίγα πράματα βγαίνει με την ελάχιστη ανανέωση στο δίμηνο.
εξαιρω τα δωρεάν λεπτά που δίνουν τον πρώτο χρόνο και αφήνουν σερμαγιά στο υπόλοιπο.

Εικόνα

Συμβόλαιο Vodafone Red 3GB με έξτρα 3 δώρο.
Απεριόριστα τηλέφωνα προς όλα τα δίκτυα.
7.07 καθαρή αξία χωρίς ΦΠΑ.

Το έχω για τον πατέρα μου

Εικόνα
Άκουσε να σου πω Vodafone πως σε λένε εσένα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bill33 έγραψε:Για κοίτα το https://www.spusu.co.uk/spusu5 ,μου το πέταξε σε διαφήμιση .
£5 roaming in the EU & Switzerland 3 GB (δεν βρήκα να έχει περιορισμό πόσο καιρό θα είναι εκτός ΗΒ )

Κάτι τέτοιο σκέφτηκα αρχικά, αλλά όσα έψαξα έχουν περιορισμό στο roaming ότι κάθε χ μήνες θα πρέπει να κάνεις κάποια χρέωση εντός ΗΒ (ακριβώς για να αποτρέπουν το αέναο roaming). :hmmm:

markvag έγραψε:Αν υπάρχει άλλη σύνδεση Vodafone ή Cosmote, έχεις έξτρα SIM data sharing 40GB / μήνα με 5€. Αλλά φθηνότερο από αυτά που είπες, δεν νομίζω...

Υπάρχει Vodafone, αλλά πρέπει να ρωτήσω τι μέρους του λόγου είναι (συμβόλαιο κλπ). Αλλά ακόμα κι έτσι, το Free2Go βγαίνει λίγο φτηνότερο, γιατί τα παραπάνω GB είναι ανούσια.

Dimitris_P έγραψε:Για CCTV πρέπει να δεις αν παίρνει public ip ώστε να είναι προσβάσιμο από έξω. Ή να είναι δοκιμασμένος και προσβάσιμος ο cloud server της κάμερας, αν τα βάζει σε cloud. Οι πιο πολλές 4g δουλεύουν με cgnat(local ip παρόχου)

Chris και sknipper το μάντεψαν σωστά. Οι κάμερες που πήρα είναι Tapo, έχω και στο δικό μου σπίτι τέτοιες και πάνε τάπα. (μόνο παράδοξο που ανακάλυψα είναι ότι μπορείς να δεις αποθηκευμένα βίντεο εξ'αποστάσεως αλλά δεν σε αφήνει να τα κατεβάσεις στη συσκευή σου αν δεν είσαι συνδεδεμένος στο ίδιο wifi. Πάντα για τοπικό storage μιλάω, όχι για το δικό τους cloud επι πλήρωμή).
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#896750 Διαβάζω πως η cosmote θα καταργήσει την κάλυψη 2G το 2028. Και πως υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για ολοκληρωτική κατάργηση μέχρι το 2030.
Ξέρει κανείς αν είναι προσπάθειες που θα πάνε παραπέρα με αναβολές;
Για παλιά κινητά με ενδιαφέρει που δουλεύουν μονό με 2G.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#896753 Νομίζω πως δεν θα υπάρξει αναβολή. Κάτι άκουσα πως μόνο η Vodafone θα κρατήσει πανευρωπαϊκά 2G μετά το 2028.

Δυστυχώς, δεν έχω κάτι πιο βέβαιο...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#896757 Υπαρχουν πλεον πολλα κινητα φτηνα, απλα, για ηλικωμενους με 4G

https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thle ... ax=150.001
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Chris έγραψε:Μια tapo των 40 ευρω την βλεπεις απο παντου χωρις να παιδευτεις με τιποτα απο αυτα. Ενεργοποιεις τα notifications στο κινητο σου και της βαζεις μια microsd πανω και σε ενημερωνει και καταγραφει τα παντα.

edit * των 20 ευρω

sknipper έγραψε:

edit * των 20 ευρω
Κι εγώ μια τέτοια έχω και την βλέπω από παντού.

Και εγώ αυτές έχω

https://www.public.gr/product/periferei ... SIQAvD_BwE

< >
Άβαταρ μέλους
By bill33
PaNick67 έγραψε:Υπαρχουν πλεον πολλα κινητα φτηνα, απλα, για ηλικωμενους με 4G

Για μια σιμ που θέλω να βγάλω σε απομαχία πήρα πριν λίγες μέρες το https://www.amazon.co.uk/dp/B0DYPF44B3? ... asin_title
Nokia 105 4G 2nd Edition (2024) (1.8 inch display, removable 1450mAh battery, 48MB RAM / 128MB ROM, Expandable Memory, Bluetooth 5.0, USB Type-C, 3.5mm jack socket, Dual SIM, IP54, FM radio) Charcoal στις £25 .

Και τα gps tracker που πήρα πριν δύο μήνες για τα αμάξια πάλι σε 4G εκδοση πήγα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
PaNick67 έγραψε:Υπαρχουν πλεον πολλα κινητα φτηνα, απλα, για ηλικωμενους με 4G

ρωτάς άμα θέμε να αφήσουμε τα συναισθηματικής αξίας Nokia που δουλεύουν ακόμα; :)
Άβαταρ μέλους
By bill33
bill33 έγραψε:sms απο cosmote σήμερα
ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI H ΣYNΔEΣH ΣAΣ BPEΘHKE ΣE MONIMH ΠEPIAΓΩΓH ENTOΣ E.E. TO TEΛEYTAIO 4MHNO. AN ΣYNEXIΣTEI H MONIMH ΠEPIAΓΩΓH ENTOΣ EE, ΣE 14 HMEPEΣ ΘA IΣXYOYN EΠIΠΛEON XPEΩΣEIΣ: EΞEPX.: 0,024€/Λ, EIΣEPX.: 0,0025€/Λ, 0,0016€/MB, 0,004€/SMS

Είμαι Αγγλία απο 1-12-2024. :hmmm:
Δεν βγαίνουν οι μήνες καρδιά μου. :iconcool:
Ούτε είναι ΕΕ η Αγγλία αλλά οκ.

7 μήνες μετά πάλι sms
7:43 π.μ.
ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI MΠOPEITE NA XPHΣIMOΠOIHΣETE ΞANA TA ΛEΠTA ΠPOΣ OΛOYΣ, MB & SMS TOY ΠPOΓPAMMATOΣ ΣAΣ ΣTHN ΠEPIAΓΩΓH ENTOΣ E.E. XΩPIΣ EΠIΠΛEON XPEΩΣEIΣ ΛOΓΩ MONIMHΣ ΠEPIAΓΩΓH

και έχει αφαιρεθεί η ενημέρωση και απο την εφαρμογή του wu.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#897252 Μήπως την Αγγλία την Θεωρούν ακόμα εντος ΕΕ για καποιο λόγο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών?Γιατι δε τη βρίσκω σε κανένα πακέτο εκτός ΕΕ.
Edit: Ετσι είναι.Είναι σαν να είσαι ΕΕ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kostis20 έγραψε:Μήπως την Αγγλία την Θεωρούν ακόμα εντος ΕΕ για καποιο λόγο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών?Γιατι δε τη βρίσκω σε κανένα πακέτο εκτός ΕΕ.
Edit: Ετσι είναι.Είναι σαν να είσαι ΕΕ.
Κι εγώ νομίζω ότι σε ότι αφορά στην κινητή τηλεφωνία διατηρήσανε σε ισχύ τις προ brexit συμφωνίες/διακανονισμούς.