Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#866930 Καλησπέρες.

Σημερα αννανεωσα την οπτική ινα για αλλα 2 χρονια cosmote.
Με πηραν αυτοι το ειχα ξεχασει εληγε αυριο.
Το make a long story short.

Μεχρι τωρα ειναι την εκπτωση λογω κρατικής επιδοτησης στα 29 κατι.
ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ η αυτη συνδεση θα ηταν χωρις την επιδοτηση στα 42.
ΑΛΛΑ
ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ακι παλι τρωνε 9 ευρω και με χρωνουν 4 επιπλεον ( στα 33 κατι δηλαδη )
Για να χρυσωσουν το χαπι (λεει) μου ανεβασαν τη συνδεση στο 200/20 απο 100/10 συν ΟΛΑ τα τηλεφωνα σταθερα κινητα ολων των δυκτυων απεριόριστα δωρεαν. και ναι και αυξημενα λεπτα εξωτερικου αλλα δε παιρνω κανενα τηλεφωνο εξωτερικό οποτε κλαιν....

Αυτα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#868608 Θυμίστε μου τι αλλαγές σε εξοπλισμό απαιτούνται κατά τη μετάβαση από VDSL (με VoIP) σε Fiber. Υποθέτω router που θα τον παράσχει ο πάροχος. Κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Serf έγραψε:Θυμίστε μου τι αλλαγές σε εξοπλισμό απαιτούνται κατά τη μετάβαση από VDSL (με VoIP) σε Fiber. Υποθέτω router που θα τον παράσχει ο πάροχος. Κάτι άλλο;

Υποθετώ εννοείς FTTP. Σε αυτή τη περίπτωση απλά θα σου βάλουν ένα optical modem πάνω στο οποίο τερματίζει η ίνα

Εικόνα

που χρειάζεται τη δική του τροφοδοσία (άρα +1 πρίζα) και από εκεί ethernet μέχρι το ρούτερ.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#868610 Thx! Έληξε το συμβόλαιο της VDSL (Nova) και σίγουρα θα μου προταθεί fiber, οπότε να γνωρίζων τι "παίζει".
Άβαταρ μέλους
By Chris
#868611 Και κάτι που μόλις συνειδητοποιησα με ίνα: αν βγάλεις το ρούτερ από την πρίζα, όταν το ξαναβάλεις έχεις ίντερνετ αμέσως, δεν περιμένεις τα 2-3 λεπτά να συνδεθει
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868614 Εγώ πάλι περιμένω κανονικά, ίσως και περισσότερο από πριν... :hmmm: (βέβαια, σε διακοπή ρεύματος αυτό, δεν έχω δοκιμάσει να βγάλω μόνο το router από την πρίζα)
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Chris έγραψε:Και κάτι που μόλις συνειδητοποιησα με ίνα: αν βγάλεις το ρούτερ από την πρίζα, όταν το ξαναβάλεις έχεις ίντερνετ αμέσως, δεν περιμένεις τα 2-3 λεπτά να συνδεθει
Περίεργο, υποτίθεται πρέπει να μπουτάρει το μηχάνημα, όπως κάθε ρούτερ που σέβεται τον εαυτό του
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Zorz έγραψε:
Serf έγραψε:Θυμίστε μου τι αλλαγές σε εξοπλισμό απαιτούνται κατά τη μετάβαση από VDSL (με VoIP) σε Fiber. Υποθέτω router που θα τον παράσχει ο πάροχος. Κάτι άλλο;

Υποθετώ εννοείς FTTP. Σε αυτή τη περίπτωση απλά θα σου βάλουν ένα optical modem πάνω στο οποίο τερματίζει η ίνα

Εικόνα

που χρειάζεται τη δική του τροφοδοσία (άρα +1 πρίζα) και από εκεί ethernet μέχρι το ρούτερ.

Στο σπιτι που εχω Cote ειναι ετσι οπως τα λες, στο μαγαζι η NOVA μου εστειλε ενα ρουτερ της Huawei το οποιο το εχει ενσωματωμενο κι ετσι εχω μια πριζα.

Επισης και στα 2 οταν επανελθει το ρευμα συνδεονται πιο γρηγορα απο πριν με το Huawei να θελει λιγοτερο απο λεπτο!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P

Αν στην πολυκατοικία σου έχει γίνει ήδη εγκατάσταση από κάποιον άλλον, τότε η υποδομή είναι έτοιμη*, ο ηλεκτρολόγος του παρόχου σου θα σου βάλει και μια ΠΑΘΗΤΙΚΗ πρίζα οπτικής μέσα στο σπίτι σου. Παθητική=Δεν χρειάζεται ρεύμα.

Περίπτωση 1) Στην πρίζα αυτή θα κουμπώσει το ONT (το οποίο χρειάζεται ρεύμα) και με τη σειρά του θα δώσει με καλώδιο ethernet στο router (που θέλει το δικό του ρεύμα), άρα 2 συσκευές με ρεύμα.

Περίπτωση 2) All In One. Router που έχει ενσωματωμένο ONT (πχ fritzbox). Εδώ η οπτική θα καταλήξει κατευθείαν στο router οπότε έχεις μία συσκευή.

Ο πάροχος συνήθως αποφασίζει τι θα σου στείλει.

* Αν δεν έχει υποδομή η πολυκατοικία σου, τότε πρέπει να γίνει οριζόντια και κάθετη εγκατάσταση, που τα αναλαμβάνει ο πάροχος (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)

Εννοείται ότι πρέπει να περνάει FTTH από τον δρόμο σου (το χαρακτηριστικό αυλάκι)

Επίσης ακόμα και να μην ανέβεις σε ταχύτητα, είναι πολύ καλύτερο να έχεις FTTH 100/10 από VDSL 100/10.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#868639 κανω σκεψεις απο σεπτεμβρη να παω σε starlink . Αι σιχτιρ πια με τις ταχυτητες που εχω στη μεση του πουθενα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dimitris_P έγραψε:

Αν στην πολυκατοικία σου έχει γίνει ήδη εγκατάσταση από κάποιον άλλον, τότε η υποδομή είναι έτοιμη*, ο ηλεκτρολόγος του παρόχου σου θα σου βάλει και μια ΠΑΘΗΤΙΚΗ πρίζα οπτικής μέσα στο σπίτι σου. Παθητική=Δεν χρειάζεται ρεύμα.

Περίπτωση 1) Στην πρίζα αυτή θα κουμπώσει το ONT (το οποίο χρειάζεται ρεύμα) και με τη σειρά του θα δώσει με καλώδιο ethernet στο router (που θέλει το δικό του ρεύμα), άρα 2 συσκευές με ρεύμα.

Περίπτωση 2) All In One. Router που έχει ενσωματωμένο ONT (πχ fritzbox). Εδώ η οπτική θα καταλήξει κατευθείαν στο router οπότε έχεις μία συσκευή.

* Αν δεν έχει υποδομή η πολυκατοικία σου, τότε πρέπει να γίνει οριζόντια και κάθετη εγκατάσταση, που τα αναλαμβάνει ο πάροχος (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)

Εννοείται ότι πρέπει να περνάει FTTH από τον δρόμο σου (το χαρακτηριστικό αυλάκι)

Επίσης ακόμα και να μην ανέβεις σε ταχύτητα, είναι πολύ καλύτερο να έχεις FTTH 100/10 από VDSL 100/10.

σε εμενα πως θα ερθει η οπτικη ινα που ειμαι 30-40 μετρα απο το δρομο μεσα σε πεζοδρομο?
Μου ειπαν σημερα σε Γερμανο για Κοσμοτε στα 31 ευρω ολα απεριοριστα και 100αρα με ινα.
Ειμαι στην Nova στα 27 ευρω ολα απεριοριστα στα 100 ταχυτητα ,αλλα χωρις οπτικη ινα.
Εχει τελειωσει το συμβολαιο στη Νοβα,και αν δεν υπογραψω νεο συμβολαιο με αυτους απο τον επομενο λογαριασμο θα εχω αυξηση 3 ευρω μηνιαιως.
Λεω να παω κοσμοτε μονο και μονο για τον εκβιασμο γτστ :x
Άβαταρ μέλους
By Serf
#869027 Ακριβώς ίδια περίπτωση κι εμείς. Έληξε το πρόγραμμα Nova και +€3 πλέον τον μήνα.

.
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:

σε εμενα πως θα ερθει η οπτικη ινα που ειμαι 30-40 μετρα απο το δρομο μεσα σε πεζοδρομο?
Μου ειπαν σημερα σε Γερμανο για Κοσμοτε στα 31 ευρω ολα απεριοριστα και 100αρα με ινα.
Ειμαι στην Nova στα 27 ευρω ολα απεριοριστα στα 100 ταχυτητα ,αλλα χωρις οπτικη ινα.
Εχει τελειωσει το συμβολαιο στη Νοβα,και αν δεν υπογραψω νεο συμβολαιο με αυτους απο τον επομενο λογαριασμο θα εχω αυξηση 3 ευρω μηνιαιως.
Λεω να παω κοσμοτε μονο και μονο για τον εκβιασμο γτστ :x
Μίλησα με Nova. €29,90 για Fiber 100 από τα €26,90 του VDSL 100. Αν κατάλαβα καλά, θα χρησιμοποιήσουν την υποδομή της Cosmote που είναι ήδη στην πολυκατοικία.

Να πατήσω το accept; Ιδού η απορία!

.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869432 Κάποια στιγμή είχε συζητηθεί επιπλέον χρέωση για χρήση άλλου δικτύου οπτικής. Δεν ξέρω αν ισχύει. Η cote πόσα ζητάει;