Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Y.V
bibendum έγραψε:Με φτυσια πνιγόμαστε που λέει ο άλλος και πήραμε ραφλαλ να είμαστε ασφαλείς.

< >

Ε δεν το λες και φτυσια...
Ειναι πριν λιγο που εχει κατσει. Επρεπε να το βλεπες χτες.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Dimitris_P έγραψε:Κάνουν για χιόνι δηλαδή και μπορεί ν'ανταπεξέλθει σε 30+ πόντους;
Δεν διαβάζω και τις καλύτερες κριτικές πάντως εδώ https://www.michelin.gr/auto/tyres/mich ... gs-reviews
Για πολύ γρήγορη φθορά και μη καλή συμπεριφορά στη ζέστη.

Είχα τα CrossClimate+ και πλέον έχω τα CrossClimate 2. Οι εντυπώσεις μου αφορούν το πρώτο, μιας και τα Crossclimate 2 τα έχω λίγους μόλις μήνες.

Σε φρέσκο χιόνι δεν είχαν καμιά σχέση με τα χειμερινά. Το αυτοκίνητο μου είχε κολλήσει μόνο μια φορά, και αυτό όχι λόγω πρόσφυσης και ελαστικών, αλλά επειδή είχε μαζεμένο χιόνι στην είσοδο της οικοδομής και είχε βρει η κοιλιά του QQ κάτω. Με 2-3 μπρος πίσω ξεκόλλησε χωρίς πρόβλημα.

Στις συνθήκες που βλέπω να ισχύουν στην Αττική, δεν πιστεύω πως θα είχαν πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα.

Πέρσι με την "Μήδεια" είχα πάει Κοζάνη με -4 και παγωμένους δρόμους και η αλήθεια είναι πως είχα φοβηθεί γιατί γλιστρούσαν αρκετά.

Εικόνα
Εικόνα

Η βλακεία βέβαια ήταν δική μου, γιατί μετά διαπίστωσα πως είχαν ήδη 70.000Km πάνω τους. :oops:

Φθορά έχουν πιο έντονη σε σχέση με τα θερινά, αλλά το πρόβλημα νομίζω πως αφορούσε κυρίως τα πρώτα Crossclimate και όχι τις επόμενες γενιές.

Για εμένα το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η συμπεριφορά τις ζεστές μέρες του χρόνου. Μπορώ σχεδόν να σου πω εξωτερική θερμοκρασία, με βάση το πόσο γλιστράει το λάστιχο. Κάτω από τους 30 είναι ΟΚ, αλλά όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία θέλουν προσοχή. ΟΚ, η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά που αποκτά το αυτοκίνητο είναι καλοδεχούμενη κάποιες φορές, αλλά από την άλλη μου έχει τύχει και να γλιστρήσουν σε φάση που δεν το περίμενα (προς το τέλος της ζωής τους βέβαια).

Περιμένω να δω πως συμπεριφέρονται σε αυτό τον τομέα τα CrossClimate 2. Αν έχουν βελτιωθεί, νομίζω πως θα παραμείνω στο ίδιο λάστιχο από εδώ και πέρα. Σκέφτηκα να βάλω τα αντίστοιχα Goodyear ή Continental, αλλά στα reviews αναφέρουν ότι τα Crossclimate είναι τα πιο "θερινά", οπότε δεν το ρισκάρω.

Εννοείται πως υπάρχουν και αλυσίδες στον χώρο αποσκευών για σιγουριά, γιατί αν έχει πάγο δεν πιστεύω ότι αρκούν τα Crossclimate.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Zeus έγραψε:Βλεποντας χθες οτι άδικα περιμένω να μειωθεί η κίνηση, και με τη σιγουριά λόγο των χειμερινών, βγήκα στον πηγαιμό για τη Γλυφάδα από το μακρινό Ψυχικό....

Τυχερός, παρά τα κολλήματα στα στενά του Χολαργου και του Καρέα (που δεν φαίνονται στο βίντεο), έκανα μόνο 2.5 ώρες!!

Εξαιρετικό το βιντεάκι, και το Volvo με τα χειμερινά όλα τα λεφτά! Τι να καταλάβει το Volvo από την επέλαση της "Ελπίδας"! :superman:

Σημειωτέον, πολύ ωραία η μουσική υπόκρουση καθ΄όλη την διάρκεια της διαδρομής :thumbsup:

Υ.Γ. Τα 5" δημοσιότητας, κορυφαία προσθήκη στο βίντεο :lol:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
axel12p έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Κάνουν για χιόνι δηλαδή και μπορεί ν'ανταπεξέλθει σε 30+ πόντους;
Δεν διαβάζω και τις καλύτερες κριτικές πάντως εδώ https://www.michelin.gr/auto/tyres/mich ... gs-reviews
Για πολύ γρήγορη φθορά και μη καλή συμπεριφορά στη ζέστη.

Είχα τα CrossClimate+ και πλέον έχω τα CrossClimate 2. Οι εντυπώσεις μου αφορούν το πρώτο, μιας και τα Crossclimate 2 τα έχω λίγους μόλις μήνες.

Σε φρέσκο χιόνι δεν είχαν καμιά σχέση με τα χειμερινά. Το αυτοκίνητο μου είχε κολλήσει μόνο μια φορά, και αυτό όχι λόγω πρόσφυσης και ελαστικών, αλλά επειδή είχε μαζεμένο χιόνι στην είσοδο της οικοδομής και είχε βρει η κοιλιά του QQ κάτω. Με 2-3 μπρος πίσω ξεκόλλησε χωρίς πρόβλημα.

Στις συνθήκες που βλέπω να ισχύουν στην Αττική, δεν πιστεύω πως θα είχαν πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα.

Πέρσι με την "Μήδεια" είχα πάει Κοζάνη με -4 και παγωμένους δρόμους και η αλήθεια είναι πως είχα φοβηθεί γιατί γλιστρούσαν αρκετά.

Εικόνα
Εικόνα

Η βλακεία βέβαια ήταν δική μου, γιατί μετά διαπίστωσα πως είχαν ήδη 70.000Km πάνω τους. :oops:

Φθορά έχουν πιο έντονη σε σχέση με τα θερινά, αλλά το πρόβλημα νομίζω πως αφορούσε κυρίως τα πρώτα Crossclimate και όχι τις επόμενες γενιές.

Για εμένα το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η συμπεριφορά τις ζεστές μέρες του χρόνου. Μπορώ σχεδόν να σου πω εξωτερική θερμοκρασία, με βάση το πόσο γλιστράει το λάστιχο. Κάτω από τους 30 είναι ΟΚ, αλλά όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία θέλουν προσοχή. ΟΚ, η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά που αποκτά το αυτοκίνητο είναι καλοδεχούμενη κάποιες φορές, αλλά από την άλλη μου έχει τύχει και να γλιστρήσουν σε φάση που δεν το περίμενα (προς το τέλος της ζωής τους βέβαια).

Περιμένω να δω πως συμπεριφέρονται σε αυτό τον τομέα τα CrossClimate 2. Αν έχουν βελτιωθεί, νομίζω πως θα παραμείνω στο ίδιο λάστιχο από εδώ και πέρα. Σκέφτηκα να βάλω τα αντίστοιχα Goodyear ή Continental, αλλά στα reviews αναφέρουν ότι τα Crossclimate είναι τα πιο "θερινά", οπότε δεν το ρισκάρω.

Εννοείται πως υπάρχουν και αλυσίδες στον χώρο αποσκευών για σιγουριά, γιατί αν έχει πάγο δεν πιστεύω ότι αρκούν τα Crossclimate.

εμενα καποτε παλια στο τεξας μου ειχαν συστησει τα alpin 5 δεν ξερω αν υπαρχουν πια
σε συγκριση με κατι nokian ηταν η μερα με την νυχτα κρατουσαν στο χιονι περιπου σαν καλοκαιρινα κρατανε σε βροχη :lipsealed: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By edmond
drdino έγραψε:
mirage έγραψε:
axel12p έγραψε:
cabala10 έγραψε:γιατι δεν μας λενε τι κανουν με αυτα τα λεφτα? δεν ειναι και λιγα...δηλαδη δεν ειχαν λεφτα να παρουν 12 μηχανηματα και να κρατηθει ανοιχτη? ε οχι..

Τα 12 μηχανήματα που αναφέρεις, αντιστοιχούν σε 6 ανά κατεύθυνση. Αν καθάριζαν ταυτόχρονα και τις 3 λωρίδες, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για 2 γκρουπ των 3 μηχανημάτων τα οποία θα απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους. Μέχρι να φτάσει να καθαρίσει το δεύτερο γκρουπ, ο δρόμος θα έχει πιάσει ήδη χιόνι και αυτοί με τα θερινά ελαστικά θα έχουν ήδη μπλοκάρει τον δρόμο και όλους αυτούς που ακολουθούν.

Επίσης, το ότι έχουν ευθύνη οι οδηγοί δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνη η Α.Ο. η Περιφέρεια ή οι Δήμοι, γιατί αντίστοιχη απόδοση είδα ότι είχαν όλοι εχθές. Ο Πατούλης είχε παρουσιάσει και τα εκχιονιστικά πριν λίγες μέρες... :thumbsdown:

Εικόνα

Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, πριν λίγα χρόνια, είχε παγώσει το αλάτι στις αλατιέρες του Δήμου.

Εκτός απο ποζεριά τι ακριβώς προσφέρει το συγκεκριμένο όχημα με τις ερπύστριες σε αστικό περιβάλλον; :s_whiteflag
https://grgenesis.gr/

:hmmm:

Το συγκεκριμένο το είχα ανεβάσει πριν λίγες μέρες στο carspoting. Λίγο πιο πέρα από την δουλειά μου είναι η εταιρία και λίγο πριν το Μπουρνάζι όπου δραστηριοποιείται ο επιχειρηματίας :roll: :iconcool:
Ένα ερπυστριοφόρο με τα σήματα τους πόζαρε επίσης προχθές μαζί με τον Πατούλη. Ο τύπος είναι μέγιστο μηχάνημα, 10κιλο στις 1600 στροφές :shifty: . Ενδεικτικά, αγοράζει κατά 10άδες οχήματα όπως HILUX, L200, Duster, Jimny και έχει και κάτι ηλεκτρικούλια απέξω καθώς και λογής toys for men. Και μετά τ' αλλάζει. :roll: :s_roses
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749288 Πόσα πήρανε οι τύποι; Κυκλοφόρησαν καθόλου αυτά;

Περιμένω αντίστοιχο βίντεο από την Ελπίδα και τα καινούργια μηχανήματα :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#749302 Η φάση είναι ότι η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη συνήθως για μεγάλους δρόμους, αυτά τα pickup ποιες ακριβώς ανάγκες θα καλύψουν; Θα μου ταίριαζαν περισσότερο σε κάποιο Δήμο, όπου τα λεφτά είναι λιγότερα και οι δρόμοι πιο στενοί.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mirage έγραψε:
axel12p έγραψε:Εικόνα

Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, πριν λίγα χρόνια, είχε παγώσει το αλάτι στις αλατιέρες του Δήμου. :thumbsup:

Εκτός απο ποζεριά τι ακριβώς προσφέρει το συγκεκριμένο όχημα με τις ερπύστριες σε αστικό περιβάλλον; :s_whiteflag

Βρήκες την απάντηση μόνος σου, ποζεριά και μόνο.

How it started: "Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την επέλαση του χιονιά." [κοντινά πλάνα με τα οχήματα στοιχισμένα να μαρσάρουν και μπροστά μπροστά ο Πατούλης να καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι]

How it's going:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#749322 Τους μεγάλους δρόμους πέριξ πέρασε μπουλντόζα και καθάρισε. Τα στενάκια όμως είναι ακόμα παγοδρόμιο. Ούτε αύριο βλέπω να βγαίνει αμάξι. Έχω χιονοκουβέρτες αλλά ποιός τις βάζει.