trident1971 έγραψε:Για τη σκληρη εικονα διαφωνω, για όποια χρηση.
Σε αυτο εχεις αδικο. Παρα πολυς κοσμος νομιζει οτι οι προσφυγες φτανουν στα νησια οπως το φερυ φτανει στην Σεριφο με δυνατο μελτεμι η τα φουσκωτα στο Μεγαλο Λιβαδι ( για να μην αλλαξω νησι) στην ταβερνα του Κυκλωπα, να φανε ψαρακι. Αυτη η εικονα σοκαρισε πολυ κοσμο.
Χθες το βραδυ γυρνωντας σπιτι μου ειπε ο μικρος για το πνιγμενο παιδακι και μου ζητησε να μην του κανω το κρεββατι με γραφειο, αλλα να βαλω αλλο ενα απο κατω και να φιλοξενησουμε ενα παιδακι απο αυτα που τα καταφεραν . Μου εφερε και τον κουμπαρα που βαζει το χαρτζιλικι του για να παρω ρουχα και τροφιμα........................ Ειδες ποσο ευκολα βρισκουν λυσεις τα εφταχρονα ;;
g8777 έγραψε:@Tridentoφατσα. Κοιτα να δεις . Ακομα και αν λουζομαι με Dom Perignon, ακομα και αν εχω πεντε πλατινενιες Visa, ακομα και αν εχω για κοτετσι ενα Χιουνται, η φωτογραφια του παιδιου στο κυμα με εκανε θρυψαλλα, ακομα και για 5 δευτερολεπτα.
Εσυ ΟΥΤΕ αυτο δεν εισαι αξιος σαλιαγκα να νιωσεις.
edit mod. Μην παραποιείς το nickname, δεν υπάρχει κανένας λόγος, ούτε είναι αστείο. [Admin]
Και που ξερεις αν ενιωσα κατι ή οχι? Γνωριζομαστε απο παλια? Τα πιναμε μαζι εκεινη την ωρα??? Go play in traffic.
Νίκος Παππάς έγραψε:Σε αυτο εχεις αδικο. Παρα πολυς κοσμος νομιζει οτι οι προσφυγες φτανουν στα νησια οπως το φερυ φτανει στην Σεριφο με δυνατο μελτεμι η τα φουσκωτα στο Μεγαλο Λιβαδι ( για να μην αλλαξω νησι) στην ταβερνα του Κυκλωπα, να φανε ψαρακι. Αυτη η εικονα σοκαρισε πολυ κοσμο.
Χθες το βραδυ γυρνωντας σπιτι μου ειπε ο μικρος για το πνιγμενο παιδακι και μου ζητησε να μην του κανω το κρεββατι με γραφειο, αλλα να βαλω αλλο ενα απο κατω και να φιλοξενησουμε ενα παιδακι απο αυτα που τα καταφεραν . Μου εφερε και τον κουμπαρα που βαζει το χαρτζιλικι του για να παρω ρουχα και τροφιμα........................ Ειδες ποσο ευκολα βρισκουν λυσεις τα εφταχρονα ;;
Νικο δεν με ενδιαφερει αν οι ηλιθιοι αυτης της χωρας ή αλλων χωρων, πιστευουν οτι οι λαθρομεταναστες φτανουν με διαστημοπλοιο. Η πληροφορια για το πως φτανουν, ειναι 3-5 κλικ μακρια. Μη μου πεις οτι τετοια ατομα τα συμπαθεις κιόλας.
Αμα παρεις παιδακι στο σπιτι, θα του κανω εγω δωρα απο το υστερημα μου, δε χρειαζεται να χαλασει ο πιτσιρικος το γραφειο του. Γλυκο πολυ αυτο που σκεφτηκε ο μικρος, επειδη ομως εμεις δεν ειμαστε εφταχρονοι δεν θα το κανεις γιατι βλεπεις λιγο πιο μακρια.
trident1971 έγραψε:Γλυκο πολυ αυτο που σκεφτηκε ο μικρος, επειδη ομως εμεις δεν ειμαστε εφταχρονοι δεν θα το κανεις γιατι βλεπεις λιγο πιο μακρια.
Κι' ομως Θοδωρη, ολη την ημερα το σκεφτομαι και κατεληξα στην αποψη του Spartan, αν υπηρχε πλανο απο την πολιτεια για να μηνουν 1-2 μηνες φιλοξενουμενοι μεχρι να πανε στις χωρες που επιθυμουν, θα το εκανα μετα χαρας.
- 04 Σεπ 2015, 17:51#155624
Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του δημοσιοποιώ μια κατάσταση (καθήκον για τους δημοσιογράφους) και του ΧΕΖΩ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ στους τάφους νεκρών.
Έξυπνα παιδιά είσαστε, βρείτε τη.
Για να βοηθήσω: - αν κάποιος χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία και πει "πωπω τραγωδία, δείτε τι συμβαίνει" μάλλον δημοσιοποιεί την κατάσταση. - αν κάποιος χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία και πει "κρίμα το παιδάκι φταίει ο τάδε (αντίπαλος του όλως τυχαίως) για αυτή την κατάσταση", "εδώ τα καλά φέρετρα", "κρίμα το παιδάκι, αν είχαν ακουστεί οι προτάσεις μου δεν θα είχε πνιγεί" τότε ΧΕΖΕΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ στον τάφο του παιδιού.
Μέσα στις τελευταίες ημέρες είδαμε και από τις δυο περιπτώσεις.
"I've seen things you people wouldn't believe; Attack ships on fire, off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the darkness at Tannhauser gate. All those moments will be lost, in time. Like.. Tears... In rain"
Νίκος Παππάς έγραψε:Χθες το βραδυ γυρνωντας σπιτι μου ειπε ο μικρος για το πνιγμενο παιδακι και μου ζητησε να μην του κανω το κρεββατι με γραφειο, αλλα να βαλω αλλο ενα απο κατω και να φιλοξενησουμε ενα παιδακι απο αυτα που τα καταφεραν . Μου εφερε και τον κουμπαρα που βαζει το χαρτζιλικι του για να παρω ρουχα και τροφιμα........................ Ειδες ποσο ευκολα βρισκουν λυσεις τα εφταχρονα ;;
Πραγματικά...
Η εικόνα αυτού του παιδιού ειλικρινά έχει καρφωθεί στο μυαλό μου. Πιθανώς επειδή έχω παιδί στην ηλικία του (και μάλιστα πρόσφατα πήρε ρούχα πάνω κάτω στα ίδια χρώματα με το παιδάκι και δεν θέλει να τα βγάζει...) και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους ανθρώπους...
- 04 Σεπ 2015, 18:14#155634
Έλα ρε EDDIΕ έκανες ζήτημα την τρολιά στον Πλεύρη ο οποίος έχει πει τρις χειρότερα. Εδώ το ζήτημα είναι ότι κάποιους ενοχλεί η υπερέκθεση μιας φωτογραφίας, και αυτή και μόνο αυτή είναι κατακριτέα για ορισμένους. Επ αυτού τι λες;
trident1971 έγραψε:Γλυκο πολυ αυτο που σκεφτηκε ο μικρος, επειδη ομως εμεις δεν ειμαστε εφταχρονοι δεν θα το κανεις γιατι βλεπεις λιγο πιο μακρια.
Κι' ομως Θοδωρη, ολη την ημερα το σκεφτομαι και κατεληξα στην αποψη του Spartan, αν υπηρχε πλανο απο την πολιτεια για να μηνουν 1-2 μηνες φιλοξενουμενοι μεχρι να πανε στις χωρες που επιθυμουν, θα το εκανα μετα χαρας.
Δυστυχως δεν υπηρχε πλανο ομως (εκτος αν θεωρουμε πλανο το "ελατε ολοι παιδια, ανοιχτα συνορα") απο τους ΙΔΙΟΥΣ που φωναζαν ανεκαθεν υπερ των "φτωχων μεταναστων" και στο τελος επαιξαν "pass the parcel" στελνοντας τους στα συνορα.
bibendum έγραψε:Τλχ εχεις συνεπεια στην λογικη σου.
Φταιω εγω που φωναζω οτι εισαι ρατσιστης ;)
σαν τον φωτογραφο ενα πραγμα
Αφου ετσι και αλλιως, οτι και να σου πω δεν θα το πιστεψεις, ουτε καν θα το συζητησεις, γιατι κανεις ερωτησεις? Νιωθεις μοναξια?
- 04 Σεπ 2015, 18:24#155642
Garland εχέσθην για τον Πλεύρη. Αυτό που όντως είπε βγάλτο πρώτο παράρτημα. Αυτό που όντως δεν είπε, θέλει καρπαζές όποιος το φαντάστηκε/έστησε.
Για το νεκρό παιδάκι απλά θα πω ότι υπάρχει μια υπερέκθεση που από ένα σημείο και μετά κάθε άλλο παρά το τιμά/σέβεται ενώ μπορεί να ολισθαίνει και σε αρκετά πιο "ακάθαρτα" μονοπάτια.
Στην τελική αν χτυπήσει λεωφορείο κάποιο δικό μας άνθρωπο (τυχαίο παράδειγμα) δεν θα νιώθαμε ιδιαίτερα καλά αν η φωτογραφία του σακατεμένου στο δρόμο δικού μας έπαιζε σε όλα τα σόσιαλ μήδια. Πολύ δε περισσότερο αν συνοδευόταν από ατακίδια τύπου "ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΝΟΜΑΡΧΗ/ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ/ΔΙΑΒΑΣΗ".
(για να βοηθήσω πάλι, το τελευταίο παραδειγματάκι είναι κλασσικό χέσιμο σε τάφο)
Και μια ενδιαφέρουσα άποψη επί του θέματος
Οι φώτο των νεκρών παιδιών προκαλούν δικαίως αποτροπιασμό,θυμό και αγανάκτηση.Όταν δε,γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από ανερμάτιστους κοινοβουλευτικούς που κάνουν εμπόριο ευαισθησίας όπως ο Στρατούλης προκαλούν αηδία. Θα έπρεπε όμως να αποσιωπούνται τα γεγονότα?Πως θα ήταν ο κόσμος αν δεν είχε δημοσιευθεί η φωτογραφία του Μάλκολμ Χ στο Life το '65 ή του Λαμπράκη το '63? Πιθανότατα οι εξελίξεις να μην είχαν τρέξει με την ταχύτητα και τα αποτελέσματα που σήμερα απολαμβάνουμε από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις της εποχής, να ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Θα ήταν η ίδια η αποψή μας για τον σκοτεινό ρόλο της CIA αν δεν είχε δημοσιοποιηθεί η φωτό του Κένεντυ και το θέμα δεν είχε λάβει τις γιγάντιες διαστάσεις που πήρε?Θα ήταν ίδια η Ελλάδα αν κάθε γωνιά της χώρας δεν έβλεπε τον νεκρό Λαμπράκη δολοφονημένο από παρακρατικούς? Τον Μάιο του '89 στο Σακραμέντο δημιουργήθηκε ένα θέμα αντίστοιχο με αυτό που ζούμε της τελευταίες μέρες στην Ελλάδα.Ένα παιδάκι πνίγηκε σε μια επικίνδυνη εκβολή ποταμού και η φώτο της σορού του στα χέρια ενός διασώστη,αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και αντεγκλήσεων.Η τοπική εφημερίδα αποφάσισε να την δημοσιεύσει και το σκεπτικό της έγινε διεθνές δημοσιογραφικό ''δεδικασμένο''-της μιας πλευράς.Σε μια δημοσίευση του ο James Vesely, καθηγητής στο τμήμα Δημοσιογραφικής Ηθικής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα υπερασπιζόμενος την δημοσίευση της φωτογραφίας είχε πει τότε: ''Καλώς ή κακώς,η φωτογραφία είναι η ιστορία.Δεν είναι μόνο τα γεγονότα που μπορούν να γίνουν ειδήσεις.Αν είδηση ήταν μόνο η καταγραφή των γεγονότων,οι ρεπόρτερς θα δούλευαν σε διαμερίσματα.Η είδηση και το συναίσθημα είναι ένα.Η φωτογραφία τοποθετεί ένα γεγονός στο γήπεδο της είδησης και του συναισθήματος.'' Αν η φώτο του 3 χρονου αγοριού δεν δημοσιευόταν,ποιός μας λέει ότι δεν θα ήταν ένας ακόμη αριθμός στο άθροισμα των δολοφονιών που καθημερινά στριμώχνονται στα μέσα των δελτίων ειδήσεων?Θα είχαμε την τεράστια κινητοποίηση πολιτών και κρατικού μηχανισμού που βλέπουμε? Με λίγα λόγια,σκύλευση είναι η δημοσιοποίηση μιας φώτο χωρίς ηθική δημοσιογραφική κάλυψη,χωρίς άποψη στην κατεύθυνση της αποτροπής νέας δολοφονίας, νέου κακού.Αποτροπιασμό προκαλούν οι απανταχού διακινητές πόνου,που εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτα ,πέρα από την δυνητική αποτροπή μελλοντικών παρόμοιων γεγονότων.Εμετική ήταν η εφ.Δημοκρατία που έριξε νερό στο μύλο του μίσους και όχι στην επίλυση του προβλήματος των προσφύγων.Και ο Στρατούλης που βρήκε ευκαιρία να ερμηνεύσει μονόπαντα και προπαγανδιστικά την αιτία του κακού.Οι φωτογραφίες είναι και ειδήσεις.Οι άνθρωποι που τις διαχειρίζονται είναι τα κτήνη.
Τελευταία επεξεργασία από EDDIE_147 και 04 Σεπ 2015, 18:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
"I've seen things you people wouldn't believe; Attack ships on fire, off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the darkness at Tannhauser gate. All those moments will be lost, in time. Like.. Tears... In rain"
- 04 Σεπ 2015, 18:25#155643
Oι ρατσιστές φύση / θέση είναι λίγοι, οι περισσότεροι που λογίζονται ρατσιστές είναι φοβισμένοι για το ξένο, το άγνωστο που μπορεί να φέρνουν μαζί τους + το ότι ακούγεται / γράφεται για ISIS κλπ και επειδή έχει προηγηθεί η καθημερινή σφαγή και οι βιαιοπραγίες των Αλβανών κατά των Ελλήνων όταν πρωτοάνοιξε τα σύνορα διάπλατα ο Παπούλιας σαν υπουργός εξωτερικών, οπότε υπάρχει μια δικαιολογία στις μεγαλύτερες ηλικίες ιδίως της επαρχίας.
Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που τάϊσαν / έντυσαν τους λαθρομετανάστες τα πρώτα χρόνια που ακόμα υπήρχε και μια οικονομική άνεση και πριν αυτοί γίνουν μιλιούνια και χαθεί η μπάλα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσα παιδιά της πρώην Γιουγκοσλαβίας φιλοξενήθηκαν σε Ελληνικές οικογένειες, οπότε το να λέμε του Έλληνες ρατσιστές βάζοντας τα όλα σε ένα τσουβάλι είναι λάθος.
- 04 Σεπ 2015, 18:27#155645
Επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, η φωτό με το παιδάκι ξεσήκωσε την Ευρώπη και συνειδήσεις αυτών που μπορούν να ενεργήσουν επιταχύνοντας τις διαδικασίες αντιμετώπισης του μεταναστευτικού συνολικότερα.
markvag έγραψε: Η εικόνα αυτού του παιδιού ειλικρινά έχει καρφωθεί στο μυαλό μου. Πιθανώς επειδή έχω παιδί στην ηλικία του (και μάλιστα πρόσφατα πήρε ρούχα πάνω κάτω στα ίδια χρώματα με το παιδάκι και δεν θέλει να τα βγάζει...) και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους ανθρώπους...
+1 οι πρώτες σκέψεις μου....γιατί να μην είχα κάνει κάτι για να σωθεί αυτή η ζωούλα
ακόμα και η στάση του σώματος του είναι λες και κοιμάται....λες και δεν συνέβη το τραγικό....
κρίμα η ψυχούλα του και κρίμα οι ψυχές όλων αυτών που πεθαίνουν στην προσπάθεια να ζήσουν σε ένα καλύτερο μέρος επειδή ήταν αρκετά άτυχοι να γεννηθούν σε σημεία του πλανήτη που η αξία της ζωής είναι μηδαμινή.
markvag έγραψε: Η εικόνα αυτού του παιδιού ειλικρινά έχει καρφωθεί στο μυαλό μου. Πιθανώς επειδή έχω παιδί στην ηλικία του (και μάλιστα πρόσφατα πήρε ρούχα πάνω κάτω στα ίδια χρώματα με το παιδάκι και δεν θέλει να τα βγάζει...) και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους ανθρώπους...
+1 οι πρώτες σκέψεις μου....γιατί να μην είχα κάνει κάτι για να σωθεί αυτή η ζωούλα
ακόμα και η στάση του σώματος του είναι λες και κοιμάται....λες και δεν συνέβη το τραγικό....
κρίμα η ψυχούλα του και κρίμα οι ψυχές όλων αυτών που πεθαίνουν στην προσπάθεια να ζήσουν σε ένα καλύτερο μέρος επειδή ήταν αρκετά άτυχοι να γεννηθούν σε σημεία του πλανήτη που κάποιοι αχρείοι έκαναν την αξία της ζωής να είναι μηδαμινή.
πολύ κρίμα ρε γαμώτο....
sorry για τα bold που συμπλήρωσα.
Τα είπε μια χαρά ένας 13άχρονος μετανάστης, αν θέλετε να μην έρχονται μετανάστες στην Ευρώπη σταματήστε τον πόλεμο, μια χαρά ζούσαμε στη Συρία.