- 01 Ιούλ 2016, 00:42
O κύβος ερρίφθη. Αφού όταν τρέχω με πονάει η λαγονοκνημιαία ταινία μου κοντά στο δεξί μου γόνατο και επειδή δεν ξέρω αν και πότε θα καταφέρω να το ξεπεράσω και προκειμένου να συνεχίσω να ασκούμαι αποφάσισα να ενεργοποιήσω το παρατημένο σαπιοποδήλατό μου. Αρχαίο Raleigh μάλλον σιδερένιο, τύπου mountain όταν δεν είχαν αναρτήσεις, 18 ταχυτήτων (αν θυμάμαι καλά) που πρέπει να αγοράστηκε κάπου το 1993-5, άρα έχει ενηλικιωθεί.
Περιμένω λοιπόν να μου έρθουν λάστιχα Schwalbe Marathon 26" Touring Tyre - GreenGuard (σε πλάτος 1,5 δηλαδή σαφώς μαζεμένο σε σχέση με ό,τι φόραγε παλιά) και σαμπρέλες Michelin C4 AirStop Butyl MTB Bike Tube (με βαλβίδες Schrader μήκους 34mm). Δηλαδή οικονομική και ελπίζω αξιόπιστη λύση.
Ο στόχος είναι βόλτες σε ελεγχόμενο χώρο για άθληση και οικογενειακό χαβαλέ αν το @#$$#παιδο η κόρη μου αποφασίσει να μάθει ποδήλατο (είναι τεμπέλα και ελπίζω να αποτελέσω και κίνητρο για αυτήν). Αργότερα αν ξεθαρρέψω θα μπορώ και να πηγαίνω στη δουλειά μου (όπως είχα κάνει κάποτε κι ας ήταν πιο μακριά τότε).
Κομπιουτεράκι είχα και αν του βάλω μια μπαταρία θα λειτουργεί αλλά πλέον με το κινητό κάνω παπάδες (heart rate monitor Wahoo στο στήθος συνδέεται με bluεtooth στο τηλέφωνο το οποίο επίσης διαθέτει GPS και Strava).
Οπότε μένει το θέμα της ασφάλειας. Που δεν είναι επείγον, είναι παλιό και φτηνό, φυλάσσεται σε χώρο ποδηλάτων πολυκατοικίας με πολλές κάμερες αλλά καλό είναι να μπορώ να το αφήνω κι έξω. Νομιζω ότι θέλω κάποια κλειδαριά U σχήματος (που να στηρίζεται καλύτερα εσωτερικά στο τρίγωνο του σκελετού του ποδηλάτου) και καλύτερα να έχει και συρματόσχοινο για να πιάνει ρόδα-σέλλα. Ή προτείνετε κάτι άλλο;
Για φώτα και ρούχα θα επανέλθω αφού το πράμα προχωρήσει λίγο.
Καλό μου κουράγιο!
aka onyx !