Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#273972 Ευχαριστώ, χαζεύοντας ποδήλατα κατάλαβα τι εννοούσες πριν το πεις.
Είδα ότι σε κάποια ποδήλατα (με 3 δίσκους εμπρός) μπορεί ο πιο μικρός εμπρός να έχει λιγότερα δόντια από τον μεγάλο πίσω. Αυτό κι αν θα είναι μαλακό, κάνεις πεντάλι του σκοτωμού και σε περνάνε οι πεζοί! Πχ 26/32

Είναι λογικό να μη με βολεύει καθόλου η στάση της κούρσας, πολύ σκυμμένος με γυριστό τιμόνι; Ή είναι κάτι που συνηθίζεται; (βέβαια ίσως είμαι και 10-20 κιλά λιγότερο από τότε που είχα δοκιμάσει).
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#273975 Έχω δει απίστευτα χοντρούς ή ηλικιωμένους πάνω σε κούρσα. Γενικώς βολεύει, ειδικώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει όπως εσύ.
Στο ΜΤΒ έχω 32/42 και θεωρείται μακρύ. Για κούρσα όμως, το 34/32 είναι μια χαρά. Υπάρχουν βέβαια και τούμπανα με 39/25 που δε σταματούν πουθενά.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#274006 Η στάση της κούρσας είναι ιδανική για να κατεβάζεις δύναμη στο πετάλι και να έχεις μικρή αεροδυναμική αντίσταση. Είναι προφανές ότι αν θέλεις να κάνεις απλώς μια βόλτα, τη χαλαρή βόλτα της απόλαυσης, η κούρσα είναι άβολη. Άμα θες να κάνεις όμως πολλά χλμ. και μάλιστα με τέμπο, τότε είναι ιδανική. Έκαστος στο είδος του.
Φυσικά και είναι κάτι που συνηθίζεται καλύτερα με τον καιρό και τη χρήση, μέχρι ενός σημείου βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Dimsabas έγραψε:Μια τέτοια κούρσα μπορεί να φτάσει όντως στο κόστος ενός Up.

Παίρνεις το Up, δένεις το MTB που έχεις, κάνεις την γύρα σου και στο τέλος σου μένει και το Up! :lol:

Οι διαφορές είναι τεράστιες ανάμεσα στα αλουμινένια και τα carbon; Από θέμα αντοχής πως είναι τα carbon; Έβλεπα στο δίκτυο πως κάτι Ideal αλουμινένια ξεκινάνε απο 500-600€.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#274022 Αν το κάρμπον δεν χτυπήσει κάπου, τότε αντέχει επ' αόριστον. Δεν έχει μνήμη κόπωσης ή κάπως έτσι, όπως οι κούρσες.
Αναφορικά με την απόδοση, το κάρβουνο είναι ελαφρύτερο και πιο απορροφητικό στις λακκούβες, άρα πιο άνετο. Γενικώς, καλύτερο παντού.

Μην ασχοληθείς με κούρσες των 600 ευρώ καινούριες.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Οι διαφορές είναι τεράστιες ανάμεσα στα αλουμινένια και τα carbon;

Δεν υπάρχει φιξ απάντηση. Αν συγκρίνεις ένα αλουμινένιο των 800 ευρώ με ένα κάρβουνο των 6.000 ευρώ, ναι, είναι τεράστιες. Αν συγκρίνεις όμως ένα αλουμινένιο των 1.300 ευρώ με ένα κάρβουνο ίδιας περίπου αξίας και ίδιων εξαρτημάτων, τότε οι διαφορές είναι μικρές. Μπορεί και το αλουμινένιο να είναι καλύτερο γιατί στην κλάση του είναι το τοπ, ενώ το άλλο είναι το έντρι λέβελ.
Στα καθ' υμάς η καλύτερη αξία είναι στα Αιντίαλ που συναρμολογούνται στην Πάτρα, εν Ελλάδι αντιπρόσωποι της Σιμάνο συν τοις άλλοις. Εξαιρετικά έως και κορυφαία ποδήλατα είναι τα Ροδίτικα Φιντούσα.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#274193 Πολύ καλά όντως αλλά είχα την εντύπωση οτι τα αποκαλούσαν Ιντεάλ, όχι Αιντίαλ

π.χ πριν απο καμιά 10ετία, Race Pro ποδηλατάκι , με Shimano XT τότε (2η καλύτερη της Shimano) με
RST Delta Pro κλπα.

Κόσμημα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#274448 O κύβος ερρίφθη. Αφού όταν τρέχω με πονάει η λαγονοκνημιαία ταινία μου κοντά στο δεξί μου γόνατο και επειδή δεν ξέρω αν και πότε θα καταφέρω να το ξεπεράσω και προκειμένου να συνεχίσω να ασκούμαι αποφάσισα να ενεργοποιήσω το παρατημένο σαπιοποδήλατό μου. Αρχαίο Raleigh μάλλον σιδερένιο, τύπου mountain όταν δεν είχαν αναρτήσεις, 18 ταχυτήτων (αν θυμάμαι καλά) που πρέπει να αγοράστηκε κάπου το 1993-5, άρα έχει ενηλικιωθεί.
Περιμένω λοιπόν να μου έρθουν λάστιχα Schwalbe Marathon 26" Touring Tyre - GreenGuard (σε πλάτος 1,5 δηλαδή σαφώς μαζεμένο σε σχέση με ό,τι φόραγε παλιά) και σαμπρέλες Michelin C4 AirStop Butyl MTB Bike Tube (με βαλβίδες Schrader μήκους 34mm). Δηλαδή οικονομική και ελπίζω αξιόπιστη λύση.
Ο στόχος είναι βόλτες σε ελεγχόμενο χώρο για άθληση και οικογενειακό χαβαλέ αν το @#$$#παιδο η κόρη μου αποφασίσει να μάθει ποδήλατο (είναι τεμπέλα και ελπίζω να αποτελέσω και κίνητρο για αυτήν). Αργότερα αν ξεθαρρέψω θα μπορώ και να πηγαίνω στη δουλειά μου (όπως είχα κάνει κάποτε κι ας ήταν πιο μακριά τότε).
Κομπιουτεράκι είχα και αν του βάλω μια μπαταρία θα λειτουργεί αλλά πλέον με το κινητό κάνω παπάδες (heart rate monitor Wahoo στο στήθος συνδέεται με bluεtooth στο τηλέφωνο το οποίο επίσης διαθέτει GPS και Strava).
Οπότε μένει το θέμα της ασφάλειας. Που δεν είναι επείγον, είναι παλιό και φτηνό, φυλάσσεται σε χώρο ποδηλάτων πολυκατοικίας με πολλές κάμερες αλλά καλό είναι να μπορώ να το αφήνω κι έξω. Νομιζω ότι θέλω κάποια κλειδαριά U σχήματος (που να στηρίζεται καλύτερα εσωτερικά στο τρίγωνο του σκελετού του ποδηλάτου) και καλύτερα να έχει και συρματόσχοινο για να πιάνει ρόδα-σέλλα. Ή προτείνετε κάτι άλλο;
Για φώτα και ρούχα θα επανέλθω αφού το πράμα προχωρήσει λίγο.
Καλό μου κουράγιο!
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#274469 Έτσι ξεκινήσαμε όλοι. Αλλάζοντας σαμπρέλες και λάστιχα στο παλιό ποδήλατο που ήταν 15 χρόνια παρατημένο στο υπόγειο. Καλές βόλτες!
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#274723 Εικόνα

Το καθημερινό μου μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας γιατι αν μη τι άλλο αγαπάμε και τα δίτροχα!

< >
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#274733 Σε ευχαριστώ πολύ. Απ ότι έχω καταλάβει είσαι από τους ελάχιστους του φόρουμ που ασχολούντε με το άθλημα. Οπότε και θα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων-πληροφοριών μεταξύ μας. Εννοείται ότι αυτό ισχύει και για όλα τα μέλη. Το ποδήλατο αγοράστηκε παρορμητικά έπειτα από την κλοπή της προηγούμενης μου "κούρσας" και μην αντέχοντας να κινούμαι με το ΜΤΒ καθημερινά. Στο δια ταύτα καλό value for Money που με έπεισε για την αγορά του και καθόλου προβλήματα μετά από 10.000ΚΜ+. Σίγουρα δεν παίζει σε επίπεδο specialized ή Bianchi αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nettos έγραψε:... Σίγουρα δεν παίζει σε επίπεδο specialized ή Bianchi αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις :iconcool:
Λίγο που την κοίταξα τη μάρκα μια χαρά τη βλέπω στα θεωρητικά/εξοπλισμό κλπ και όχι υποδεέστερη.
Βέβαια έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες μάρκες έχουν και καλά μοντέλα και οι καλές μάρκες έχουν και φτηνότερα οπότε δεν ισχύει απόλυτα ότι άμα είναι Τάδε είναι καταπληκτικό.
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#274763 Θα συμφωνήσω απόλυτα με την τελευταία σου πρόταση. Τώρα από ότι είδα ρωτάς για κλειδαριά. Γενικά το U ή αλλιώς το πέταλο θεωρείται η ασφαλέστερη επιλογή και οι εταιρίες Kryptonite και abus από τις καλύτερες στο είδος τους. Σε κάθε περίπτωση πρόσεχε μην αγοράσεις πέταλο που δεν είναι τόσο φαρδύ ή μακρύ χρειάζεται για να το κλειδώνεις εκεί που θες. Τώρα για την μπροστά τη ρόδα προσωπικά, χρησιμοποιώ δεύτερη πιο απλή κλειδαριά ή την βγάζω, την βάζω δίπλα στην πίσω ρόδα και τα πιάνω όλα μαζί.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#274781 Κι εγώ αυτές τις μάρκες ξέρω και θα αποφύγω άλλες. Εκτός αν μου λέγατε και πχ για την Β ή την Γ κλπ.
Ρόδα και σέλα για να βγούνε θέλει κλειδί οπότε δεν παίζει να βαζοβγάζω ούτε με ενδιαφέρει να αναβαθμίσω το ξεβίδωμα.