Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:
mirage έγραψε:... Και φυσικα υπαρχει παντα και το πρόβλημα του αντίστροφου ρατσισμου κλπ.

Φυσικά υπάρχει γιατί οδηγούμαστε στο άλλο άκρο.

Αναρωτιέμαι αν έχω το δικαίωμα να διακηρύξω ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, λευκός και straight, χωρίς να κινδυνεύω να κατηγορηθώ για ρατσισμό...

Η διαφορά είναι πως εσύ δεν ανήκεις σε ομάδα του πληθυσμού που καταπιέζεται. :)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
markvag έγραψε:
Pitt έγραψε:
mirage έγραψε:... Και φυσικα υπαρχει παντα και το πρόβλημα του αντίστροφου ρατσισμου κλπ.

Αναρωτιέμαι αν έχω το δικαίωμα να διακηρύξω ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, λευκός και straight, χωρίς να κινδυνεύω να κατηγορηθώ για ρατσισμό...

Τι σχέση έχει αυτό με το ερώτημά μου;

Εννοείς ότι δεν μπορώ να διακηρύξω τα παραπάνω χωρίς να κατηγορηθώ για ρατσισμό, επειδή δεν ανήκω σε καταπιεζόμενη ομάδα;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Hellenic tifosi έγραψε:
diplomat έγραψε:Ο "αξιοπρεπής" κύριος που αναφέρθηκε παραπάνω, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η LGBT κοινότητα δεν περηφανεύεται στο άκυρο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των μελών της, αλλά προβάλλει τα προβλήματα ρατσισμού και αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν αυτά, ειδικά σε προοδευτικές (ΛΟΛΕΝ) χώρες όπως αυτή των ελ.

Ισχύει, απλώς μάλλον ο Σιμαρδάνης στάθηκε περισσότερο στο θέμα της "υπερηφάνειας" αυτής καθ' εαυτής. Όπως και να έχει πάντως, ο συγκεκριμένος είναι από τους λίγους που είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για τον δικό του προσανατολισμό, και νομίζω πως όσο περισσότεροι το κάνουν, τόσο ευκολότερη κάνει τη ζωή σε όποιον επόμενο.

Όσο για τον Χατζηστεφάνου, ο τύπος είναι τελειωμένος κομπλεξικός μισάνθρωπος. Όλο βρίζει την Ελλάδα, κι όλο με την Ελλάδα ασχολείται.

καλός ο Σιμαρδάνης , αλλά ο χατζηστεφάνου είναι ο καλύτερος διάσημος gay στην ελλάδα, θα έπρεπε να είναι βασιλιάς των gay

δεν είναι μισάνθρωπος, απλά τα χει πάρει κρανίο
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:
markvag έγραψε:
Pitt έγραψε:

Τι σχέση έχει αυτό με το ερώτημά μου;

Εννοείς ότι δεν μπορώ να διακηρύξω τα παραπάνω χωρίς να κατηγορηθώ για ρατσισμό, επειδή δεν ανήκω σε καταπιεζόμενη ομάδα;

Πως θα έβλεπες για παράδειγμα ένα κείμενο που μιλούσε για την καταπίεση των μουσουλμάνων από τους χριστιανούς επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας και πως έπρεπε οι μουσουλμάνοι να διακυρήξουν το πόσο περήφανοι είναι για τη θρησκεία τους (παρά την καταπίεση που υφίστανται από τους χριστιανούς);;; :iconcool:

Οι μειονότητες είναι που έχουν αυτή την ανάγκη, όχι οι πλεινότητες που δεν τις πείραξε ποτέ κανείς! :)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#405793 τα προβλήματά σου δε λύνονται με το να βγαίνεις να κάνεις εμπορικές (το κλέβω από χατζηστεφάνου) παρελάσεις

θα στο πω και αλλιώς, εδώ πολλοί ανήκουμε στη "καταπιεσμένη άθεη/άθρησκη μειονότητα" που στην ελλάδα σίγουρα είναι μειοψηφία που καταπιέζεται σε αρκετές περιπτώσεις

νομίζω ότι οι περισσότεροι από δω μέσα κράζαμε κάτι καραγκιοζιές τύπου "φανερός δείπνος κτλ"

θες να είσαι άθεος, θες κάποια επιπλέον δικαιώματα σχετικά με αυτό αλλά δε γίνεσαι καραγκιόζης ούτε θες να σε εκπροσωπούν καραγκιόζηδες

το ίδιο πιστεύω συμβαίνει με πολλούς ομοφυλόφιλους και σια

και αυτά τα πράγματα αλλάζουν όχι με επιβολή "κοίτα με είμαι gay μου αρέσει να τον παίρνω και στο κοπανάω μες στα μούτρα" είναι εξίσου αντιαισθητικό με το να κάθεται ένας στρειτ να σου μιλάει για το πως πηδάει τα γκομενάκια του

αυτά αλλάζουν μαθαίνοντας στα παιδιά από μικρή ηλικία να μην ασχολούνται με το τι κάνει ο άλλος
Άβαταρ μέλους
By dimik
#405795 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι έχει μείνει να διεκδικήσουν, να παντρευτούν νομίζω μπορούν, να υιοθετήσουν επίσης, απ΄όσο ξέρω πινακίδες απαγορεύονται οι LGBT δεν υπάρχουν και στις προκυρήξεις δεν ζητάνε σεξουαλική κατεύθυνση. :hmmm:

Αν πάλι θέλουν να μην τους κοιτάζουν περίεγα ή να τους αποκαλούν με κοσμητικά επίθετα νομίζω θα πρέπει να πάψουν να δίνουν τέτοια δικαιώματα. Με το να βγάζεις τον κώλο έξω δεν θα σε σεβαστεί κανένας παραπάνω, ούτε με το να κράζεις σαν τεταρτοτελευταία Κατίνα όπως ο Χατζηστεφάνου.

Αντίθετα τον Σιμαρδάνη δεν μπορεί ένας νοήμων άνθρωπος παρά να τον σεβαστεί τόσο για τον ήπιο λόγο του όσο και για τις απόψεις του. Δεν είναι μόνο ο Σιμαρδάνης αλλα πολλοί ομοφυλόφιλοί που και δεν το κρύβουν, γιατί πολύ σωστά δεν έχουν λόγο να το κάνουν και προσπαθούν να φέρουν τον κόσμο που τον ξενίζει η επαφή με το άγνωστο πιο κοντά με ομαλό τρόπο.
Με την πόλωση δεν καταλαβαίνω τι θα κερδίσει το κίνημα.

Βέβαια στην ελλαδάρα μας ενθουσίαζαν από πάντα οι ταλιμπάν οποιουδήποτε είδους ¨γιατί το δίκιο μας πνίγει¨ :lol:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#405800 Βασικά το να στοχοποιείς το διαφορετικό , με τέτοια pride , parade,
(ουσιαστικά , fests που έπαιζαν πριν απο καμιά 30αριά χρόνια σε Ολλανδία κλπα)
είναι οτι χειρότερο μπορείς να κάνεις.

Οι νοήμονες κρατούν χαμηλούς τόνους γιατί ξέρουν οτι με συνθήματα
"Επιτέλους, απελευθερώθηκε η Αθήνα και γέμισε ερωτισμό" γελοιοποιείς ένα
κατα τα άλλα σοβαρό θέμα, της ανοχής και σεβασμού.

Τέλοσπάντων, το μέλλον έρχεται ->
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By DAP
#405805 Αμα ερθει το αγορι με τα πορτοκαλια με αυτη την αμφιεση και μου ζητησει να δουλεψει σαν δασκαλος στο σχολειο μου και του αρνηθω θα με πειτε ρατσιστη;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#405807 @Μάρκο, δεν μου απαντάς στο σαφές ερώτημα που διατύπωσα δύο φορές, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται, ρητορικό ήταν ούτως ή άλλως. Την απάντηση την ξέρουμε όλοι. Ναι, κινδυνεύω να εκληφθώ ως ρατσιστής αν φωνάξω ότι είμαι περήφανος που είμαι straight *. Δυστυχώς αυτό είναι ο αντίστροφος ρατσισμός, να μην μπορώ να εκφράσω αυτό που είμαι, γιατί ενδεχομένως να προσβληθεί εμμέσως η "καταπιεζόμενη" μειονότητα των ομοφυλόφιλων!

Great!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#405809 Σου απάντησε με σαφήνεια: από την στιγμή που δεν ανήκεις σε κάποια μειονότητα που καταπιέζεται, δεν έχει νόημα να δηλώνεις περήφανος για κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#405812 Βασικά είναι εντελώς χαζό να δηλώνει ο οποιοσδήποτε περήφανος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, ή το χρώμα του, ή την εθνικότητα του κλπ. Έτυχε να γεννηθεί έτσι απλά, προς τι η περηφάνια για ένα τυχαίο γεγονός; Περήφανος να νιώσεις αν κάνεις ένα καλό ή πετύχεις κάτι σπουδαίο. Άλλο πράγμα αυτό φυσικά και άλλο το αυτονόητο δικαίωμα στην ισότητα και ισονομία όλων των μειονοτήτων. Νομίζω ότι το gay pride σε αυτό το τελευταίο στοχεύει.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 12 Ιουν 2017, 17:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:περιμένω τον πρώτο που θα δηλώσει περήφανος Νεοδημοκράτης εδω μέσα :lol:

Έχει δηλώσει ο Busso και είναι και φιλαράκι. Άλλους δεν έχουμε, μέχρι Ποτάμι κι αν, ως εκεί φθάνει ο φιλελευθερισμός των μελών του φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#405837 Ο bussos είναι περήφανος ΝΔ γαυρος και τον αγαπαμε :adminpower:

Κι εμένα με ενοχλεί αισθητικά το gay pride και περισσότερο γουσταρω Χατζηστεφανου, αλλα δεν παύει να είναι κι αυτός ένας τρόπος να βγουν τα προβλήματα στην επιφάνεια.
Αν κρίνουμε τον τρόπο και όχι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρά θέματα ανεκτικότητας, μαζί σας.