Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
RXristos έγραψε:Οι DLP νομίζω έχουν χαμηλή φωτεινότητα σε σχέση με τους LCD άρα νομίζω πρέπει να πάει σε πάνω από 1.1 gain... Οι προτζέκτορες πλέον δεν έχουν εμφανές πρόβλημα με τα μαύρα πόσο μάλλον οι DLP.

Και αυτό το λινκ μπορεί να σε βοηθήσει...

http://www.fixyourdlp.com/2013/08/08/pr ... in-factor/

Έχουν χαμηλότερη φωτεινότητα στο χρώμα από το λευκό.

Το θέμα είναι όμως ότι επειδή θα έχει ambient light και φωτεινούς τοίχους με τέτοιο προβολέα, θα ήταν καλύτερο να είχε μια silver screen ώστε τουλάχιστον να του βγάζει καλό contrast.

Διαφορετικά με τη λευκή οθόνη και με τόσο gain, το φως που εκπέμπει από την οθόνη, θα αντανακλάει από τους λευκούς τοίχους πίσω στην οθόνη, θα χαλάει τα μαύρα και θα "ξεπλένει" τα χρώματα.

Με λιγότερο gain, θα κρατάει το φως και το contrast μέσα της οπότε θα έχει ένα λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από το 1.1 gain.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
Nikos! έγραψε:
RXristos έγραψε:Οι DLP νομίζω έχουν χαμηλή φωτεινότητα σε σχέση με τους LCD άρα νομίζω πρέπει να πάει σε πάνω από 1.1 gain... Οι προτζέκτορες πλέον δεν έχουν εμφανές πρόβλημα με τα μαύρα πόσο μάλλον οι DLP.

Το θέμα είναι όμως ότι επειδή θα έχει ambient light και φωτεινούς τοίχους με τέτοιο προβολέα, θα ήταν καλύτερο να είχε μια silver screen ώστε τουλάχιστον να του βγάζει καλό contrast.

Διαφορετικά με τη λευκή οθόνη και με τόσο gain, το φως που εκπέμπει από την οθόνη, θα αντανακλάει από τους λευκούς τοίχους πίσω στην οθόνη, θα χαλάει τα μαύρα και θα "ξεπλένει" τα χρώματα.

Με λιγότερο gain, θα κρατάει το φως και το contrast μέσα της οπότε θα έχει ένα λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από το 1.1 gain.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε και τις αποστάσεις της οθόνης από τους πλαϊνούς τοίχους, και αν αυτοί οι τοίχοι έχουν πίνακες, πέφτει κάποια κουρτίνα κλπ;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#193019 Επιτρεπεται να κανω μια χαζη ερωτηση;

Μια τετοια TV http://www.electroholic.gr/gr/eikona-ix ... hd,450-pmi ή μια τετοια http://www.electroholic.gr/gr/eikona-ix ... hd,-100-hz ποσο μαπα ειναι για τα σημερινα δεδομενα; ποσο παλια θεωρειτε;
Άβαταρ μέλους
By elteo
#193033 Γιατι να είναι μάπα; :hmmm: Μια χαρά είναι. Επειδή βγήκαν οι 4Κ δεν σημαίνει ότι οι άλλες μπήκαν στο χρονοντούλαπο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#193040 Απλα ακουω τριγυρω μου κατι τιμες για τηλεοραση τυπου 700 και 800 ευρω και ηθελα να τσεκαρω αν η αγορα μιας TV γυρω στα 400 ειναι κακη αγορα.

Απλα, το αρχικο προτζεκτ ηταν να παμε να παρουμε μια πολυ φτηνη τυπου 200 ευρω TV για το χωριο. Ομως μετα σκεφτηκαμε μηπως παμε την TV που εχουμε εδω στο σπιτι και κοιταξουμε καποια πιο καινουρια και 40 αντι 32 ιντσων οποτε κοιταξα απο περιεργεια. Στην πραγματικοτητα βεβαια στο χωριο τσουλαει η μερα και χωρις TV οποτε το ρεαλιστικο σεναριο ειναι να μην παρουμε τιποτα :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Chris
#193042 42άρα fullhd lg με 400 ευρώ πήρα πριν κάνα μήνα. Το ίδιο κι ο g47 αν θυμαμαι καλά. Η πρώτη που έβαλες μου φαίνεται και αδικαιολόγητα ακριβή να φανταστείς.

Γιατί να πάρω των 800 όταν δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ τα μισά features?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
RXristos έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε και τις αποστάσεις της οθόνης από τους πλαϊνούς τοίχους, και αν αυτοί οι τοίχοι έχουν πίνακες, πέφτει κάποια κουρτίνα κλπ;

Σωστό και αν οι τοίχοι είναι λευκοί, τότε ένας λόγος παραπάνω να πάει σε μικρότερο gain, κι επειδή οι περισσότεροι τοίχοι είναι έτσι, υποθέτω πως και του drifter έτσι θα είναι.

Γιαυτό είπα εξ'αρχης gain 0.8.

On a similar note, ετοιμάζω κι εγώ home cinema.

Πανί είχα βάλει όταν έφτιαχνα το σπίτι καθώς και HDMI, αλλά δε πέρασα καλώδια ηχείων γιατί ο μηχανικός τα είχε κλείσει όλα. Οπότε τώρα θα περάσω κανάλια και όπως φαίνεται θα κρυφτουν.

Ενισχυτή πήρα (Sony str-1060), ηχεία επίσης (paradigm millennia) και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχω και το προβολέα (Sony vpl-hw65 λευκό).

Ελπίζω το άλλο σαββατοκύριακο να έχω home cinema!

:yahoo:

< >
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#193245 @Nikos

Sony vpl-hw65 :inlove:

Για ενισχυτή πως και δεν πας στον STR-DN860 ο οποίος τα έσπαγε σε αυτό το επίπεδο κόστους;

Αναμένουμε εντυπώσεις...
Δεν υπάρχει το αίσθημα που έχεις όταν ανάβεις για πρώτη φορά όλα τα μηχανάκια και στον προβολέα παίξει το σήμα της 20th century fox.... :metalo: Αν έχουν συνδεθεί όλα σωστά...γιατί διαφορετικά... :s_crazy
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#193246 Σπανίως να παίξει με τη μία το σύστημα. Μόνο αν το χει στήσει επαγγελματίας και έχει κάνει τα απαραίτητα testing. Αν το χει στήσει μόνος του ο ιδιοκτήτης το στήσιμο παίρνει 1-2 μέρες μέχρι να καταλήξεις στις επιθυμητές ρυθμίσεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
Deleted User 1 έγραψε:Σπανίως να παίξει με τη μία το σύστημα. Μόνο αν το χει στήσει επαγγελματίας και έχει κάνει τα απαραίτητα testing. Αν το χει στήσει μόνος του ο ιδιοκτήτης το στήσιμο παίρνει 1-2 μέρες μέχρι να καταλήξεις στις επιθυμητές ρυθμίσεις. :lol:

Καλά για τις ρυθμίσεις μετά από τόσα χρόνια και ακόμα παίζω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By g47
Chris έγραψε:42άρα fullhd lg με 400 ευρώ πήρα πριν κάνα μήνα. Το ίδιο κι ο g47 αν θυμαμαι καλά. Η πρώτη που έβαλες μου φαίνεται και αδικαιολόγητα ακριβή να φανταστείς.

Γιατί να πάρω των 800 όταν δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ τα μισά features?

Πηρα 43αρα, ειναι αυτη:

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vis ... g-43lf5100

Βεβαια την πηρα 400 πριν πολυ λιγο καιρο, πλεον επεσε.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
RXristos έγραψε:@Nikos

Sony vpl-hw65 :inlove:

Για ενισχυτή πως και δεν πας στον STR-DN860 ο οποίος τα έσπαγε σε αυτό το επίπεδο κόστους;

Αναμένουμε εντυπώσεις...
Δεν υπάρχει το αίσθημα που έχεις όταν ανάβεις για πρώτη φορά όλα τα μηχανάκια και στον προβολέα παίξει το σήμα της 20th century fox.... :metalo: Αν έχουν συνδεθεί όλα σωστά...γιατί διαφορετικά... :s_crazy

Γιατί ο 1060 έχει δυο HDMI out, υποστηρίζει 4Κ (για το μέλλον) αλλά και home automation μέσω Control4.

Όλα θα παίξουν καλά. :)

Deleted User 1 έγραψε:Σπανίως να παίξει με τη μία το σύστημα. Μόνο αν το χει στήσει επαγγελματίας και έχει κάνει τα απαραίτητα testing. Αν το χει στήσει μόνος του ο ιδιοκτήτης το στήσιμο παίρνει 1-2 μέρες μέχρι να καταλήξεις στις επιθυμητές ρυθμίσεις. :lol:

Θα μου το εγκαταστήσει και θα το καλιμπράρει όλο το σύστημα καλός φίλος και συνεργάτης ο οποίος κάνει μελέτες και αναλαμβάνει μεγάλα έργα.

Μέσα σε αυτή την αγορά είμαι, αν δε το κάνω εγώ σωστά, ποιός? :lol:

Αν χρειαστείτε κάτι, πείτε μου ε?