- 03 Δεκ 2015, 23:41
RXristos έγραψε:Nikos! έγραψε:RXristos έγραψε:Οι DLP νομίζω έχουν χαμηλή φωτεινότητα σε σχέση με τους LCD άρα νομίζω πρέπει να πάει σε πάνω από 1.1 gain... Οι προτζέκτορες πλέον δεν έχουν εμφανές πρόβλημα με τα μαύρα πόσο μάλλον οι DLP.
Και αυτό το λινκ μπορεί να σε βοηθήσει...
http://www.fixyourdlp.com/2013/08/08/pr ... in-factor/
Έχουν χαμηλότερη φωτεινότητα στο χρώμα από το λευκό.
Το θέμα είναι όμως ότι επειδή θα έχει ambient light και φωτεινούς τοίχους με τέτοιο προβολέα, θα ήταν καλύτερο να είχε μια silver screen ώστε τουλάχιστον να του βγάζει καλό contrast.
Διαφορετικά με τη λευκή οθόνη και με τόσο gain, το φως που εκπέμπει από την οθόνη, θα αντανακλάει από τους λευκούς τοίχους πίσω στην οθόνη, θα χαλάει τα μαύρα και θα "ξεπλένει" τα χρώματα.
Με λιγότερο gain, θα κρατάει το φως και το contrast μέσα της οπότε θα έχει ένα λίγο καλύτερο αποτέλεσμα από το 1.1 gain.
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε και τις αποστάσεις της οθόνης από τους πλαϊνούς τοίχους, και αν αυτοί οι τοίχοι έχουν πίνακες, πέφτει κάποια κουρτίνα κλπ;
Σωστό και αν οι τοίχοι είναι λευκοί, τότε ένας λόγος παραπάνω να πάει σε μικρότερο gain, κι επειδή οι περισσότεροι τοίχοι είναι έτσι, υποθέτω πως και του drifter έτσι θα είναι.
Γιαυτό είπα εξ'αρχης gain 0.8.
On a similar note, ετοιμάζω κι εγώ home cinema.
Πανί είχα βάλει όταν έφτιαχνα το σπίτι καθώς και HDMI, αλλά δε πέρασα καλώδια ηχείων γιατί ο μηχανικός τα είχε κλείσει όλα. Οπότε τώρα θα περάσω κανάλια και όπως φαίνεται θα κρυφτουν.
Ενισχυτή πήρα (Sony str-1060), ηχεία επίσης (paradigm millennia) και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχω και το προβολέα (Sony vpl-hw65 λευκό).
Ελπίζω το άλλο σαββατοκύριακο να έχω home cinema!
< >