- 02 Νοέμ 2017, 16:19
Dimsabas έγραψε:Α ναι; Τι όνομα έχεις δώσει ΕΣΥ στο παιδί σου; Κομοδίνο;
To όνομα κομοδίνο είναι πιασμένο από δυο-τρεις παίκτες του Θρύλου, μην γεμίσουμε κομοδίνα.
Κατά τ'άλλα, όταν γράφει ο καθείς για ουτοπία μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και αυτό το βρίσκω όμορφο και εύκολο. Τα δύσκολα έρχονται όταν προσπαθούμε να γεφυρώσουμε την ουτοπία που έχουμε στο κεφάλι μας με την πραγματικότητα και την κοινή πρακτική, γιατί συνήθως τα ουτοπικά θέλω μπάζουν νερά με το κυβικό σε ανάλογες προσπάθειες. Ο σύγγαυρος κοβάθε πουχού πιάστηκε από το βήγκαν λάϊφστάϊλ που θεωρεί ουτοπία το τυπάκι. Ο συνδυασμός των ουτοπιών που έχει σχηματίσει το μυαλό του ο καθένας μας είναι δύσκολη δουλειά, που φρακάρει άσχημα στο κλασσικό ζήτημα της δημοκρατίας: η δική μου ελευθερία σταματάει εκεί που ξεκινάει η δικιά σου.
Πολύ μπλαμπλά για το τίποτα μέχρι στιγμής δίπλωματ. Σωστό κι αυτό, εντούτοις, αυτού του είδους η εισαγωγή είναι απαραίτητη imo, γιατί εάν την παραλείψουμε μπορούμε να περάσουμε σε περίεργες ατραπούς, όπως πολλοί πριν από εμάς, οι οποίοι τυφλώθηκαν από το "όραμά τους" και επεβλήθησαν διά της βίας. Αναφορικά με τα κοινωνικά θέματα, έχω γράψει και στο παρελθόν ότι η επιβολή τους ετσιθελικά είναι λίγο-πολύ αναγκαίο κακό· εξάλλου, οι μάζες ποτέ δεν θα αποδέχονταν (όπου ποτέ βάλε οποιοδήποτε αποδεκτό χρονικό διάστημα) την κοινωνική φιλελευθεροποίησή τους, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κοκ. Σε άλλα, πιο αμπίγκιους θέματα/πλαίσια όμως, το πράγμα ζορίζει και θέλει τριβή με διάλογο, συνεννόηση και παρρησία. Δεν περνάς σε αλλαγές του κοινωνικού/πολιτικού/οικονομικού/βιωτικού μοντέλου χωρίς να έχεις εξαντλήσει όλα τα ικανά περιθώρια.
Για να μην γράψω ένα μίνι σεντόνι χωρίς να έχω αναφερθεί σε κάτι συγκεκριμένο που δεν μου άρεσε, βρίσκω υποκριτικό το να ανακαλύπτουμε την καταστροφή στον άκρατο δυτικό καπιταλισμό (ξούξούξού), σύστημα στο οποίο έχουν δημιουργηθεί ανισότητες και ανθρώπινος πόνος ΑΛΛΑ και τα πλαίσια προώθησης των επιστημών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τέχνης (εντάξει θα μου πείτε και πουχού στη σοβιετική ένωση παρήχθη τέχνη και επιστήμη και συμφωνώ απόλυτα, δας νοτ δε πόιντ όμως) και γενικότερα, αυτό το σύστημα/μοντέλο αποτελεί την βάση πάνω στην οποία η ανθρωπότητα πορεύεται. Για να το θέσω απλά, το τυπάκι ξεκίνησε την ουτοπική του θεώρηση στα δημοκρατικά πλαίσια του, κακού κατά τ'άλλα μοντέλου του καπιτ
σαλισμού και όχι από κάπου αλλού. Και το βρίσκω πολύ λογικό αυτό, καθότι η ανοικοδόμηση κάτι καινούριου, κάτι καλύτερου και πιο ανθρώπινου, σχεδόν νομοτελειακά έρχεται πατώντας στο προηγούμενο καλύτερο μοντέλο, τα ιστορικά παραδείγματα εξάλλου είναι μπόλικα.