Ξανασκέψου το παράδειγμα και πες μου πού έκανες λάθος. Clue: δύο κυρίως σημεία.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.

egobrain έγραψε:funkyreverend έγραψε:Δε διαφωνώ καθόλου αν μιλάμε για κάποιον που πρέπει να δώσει εντύπωση υψηλού επιπέδου, ωστόσο δίνω 15 ρισπέκ σε όσους προσπαθούν να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους ακόμα και αν κάνουν λάθη. Όποιος έχει ασχοληθεί με γλωσσολογία γνωρίζει ότι το λεξιλόγιο του ανθρώπου φθίνει πολύ εύκολα αν δεν προσπαθεί και βρίσκεται να χρησιμοποιεί συστηματικά πολύ λίγες λέξεις και εκφράσεις.
φανκι, μου το κανεις ταλιρακια αυτο;
πως μετραει η γλωσσολογια την "προσπαθεια" και πως απεδειξε τον μαρασμο του λεξιλογιου;
Ποσοτικές αναλύσεις για τον εμπλουτισμό και τη χρήση του λεξιλογίου υπάρχουν από τους γλωσσολόγους. Δηλ. πόσες λέξεις μπορεί να μαθαίνει ένα παιδί ή ένας ενήλικας την ημέρα ανάλογα με διάφορες μεταβλητές (επίπεδο εκπαίδευσης, μητρική ή ξένη γλώσσα, φύλο κλπ.), το ποσοστό του λεξιλογίου και των εκφράσεων που χρησιμοποιεί κάποιος συστηματικά κλπ. Αυτά είναι μετρήσιμα, η "προσπάθεια" δεν είναι, εκτός και αν πάρεις τις αναλύσεις περί επανάληψης στην εκμάθηση λεξιλογίου ή την χρήση και την αναλογία μεταξύ ενεργού και λανθάνοντος λεξιλογίου (active/passive vocabulary αν θέλεις).*
Greece has made efforts to change; it now has an alternate minister (akin to an assistant secretary in the United States) for administrative reform, George Katrougalos. He agrees there is a deeply rooted mentality problem.
Ομως, ο αρθρογράφος της Die Zeit σχολιάζει «η Ελλάδα έκανε προσπάθειες να αλλάξει» και σχολιάζει με μία δόση ειρωνείας και χιούμορ πως «τώρα έχει έναν εναλλακτικό υπουργό (που μοιάζει περισσότερο με βοηθός γραμματέα στις ΗΠΑ) για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τον Γιώργο Κατρούγκαλο» ο οποίος, όπως μας πληροφορεί ο Μπίτνερ, «αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα νοοτροπίας».
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]