Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Anonymous Founder έγραψε:Στα μικρά σκάφη να μην ξεχνάμε και τα θαλάσσια κανό. Σε φέρνουν κοντά στην θάλασσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και έχουν χαμηλότατο κόστος. Αλλά χρειάζονται καλή φυσική κατάσταση (και στα όρτσα, ΑΚΟΜΗ καλύτερη! :help: ).
Εδώ , η ομάδα του Άγγελου Χριστοφίδη.
https://www.seviangt.gr/
Εικόνα
Μου χάρισε ο λαμαρινάς μου ένα μονοθέσιο πέρσι. Καλή φαση, αλλά χρειάζεσαι και παρεα. Χωρις αλλον διπλα δεν παλευεται.
Εικόνα

Sent >

Sent >
Άβαταρ μέλους
By gianik
NiTse έγραψε:Άρα ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται ανάλογα με τους μήνες που είναι σε κίνηση το σκάφος σωστά;; Αν είναι έτσι τότε παλεύεται και σκάφος 6, 7 μέτρων αν το δηλώνεις μόνο το καλοκαίρι.
Νομιζω ενα νορμαλ χρονικό πλαισιο ειναι απο Απριλη εως και Σεπτέμβριο... 6 φουλ μηνες... Ετσι κ αλλιως, μια λογω δουλειας, μια λογω καιρού κλπ αν το ριχνεις 2 φορες την βδομαδα εισαι σουπερ..

.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#533047 @ NiTse: σωστά
@ giannik - μια βοηθητική πρέπει να είναι σε θέση να σπρώξει το σκάφος, σε μπουνάτσα, με ταχύτητα περίπου 5 κόμβων, και να μπορεί να ορτσάρει με 3-4 bf κόντρα κρατώντας ταχύτητα ας πούμε 3 κόμβων.
Πρακτικά σε εξάμετρα θέλεις κάτι μεταξύ 6 και 8 ίππων και σε πιο μεγάλα σκάφη τουλάχιστον 9.9. Αυτά που βλέπεις με 2 αλογάκια είναι της κακιάς ώρας σε τέτοια σκάφη.
Πάντως, όποια μικρούλα και να έχεις, σε χοντρό καιρό θα κάνεις κύκλους και δεν θα έχεις τιμόνι. Εκεί απλά ελπίζεις να μπορέσεις να πας στην πλησίεστερη στεριά που μπορείς να πλησιάσεις με εύκολο τρόπο.
Μοναδική λύση, αν το επιτρέπει το σκάφος και η τσέπη του ιδιοκτήτη, είναι ένα διμήχανο set-up (με διαφορετικά κυκλώματα ρεύματος και τροφοδοσίας ώστε να υπάρχει πλήρης ανεξαρτησία). Αλλιώς μια αρκετά γερή βοηθητική (25 hp) που να μπορεί και να ψευτοπλανάρει το σκάφος....αρκεί να αντέχει το βάρος ο καθρέπτης και να μη χαλάει τελείως το κέντρο βάρους της βάρκας.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#533099 Μιας και αναζωπυρώθηκε η κουβέντα, ας ρωτήσω. Στην Αστυπάλαια ένας νοικιάζει μικρά πολυεστερικά σκαφάκια με 30αρες μηχανές χωρίς δίπλωμα. Ή μόνη μου εμπειρία με σκάφος από πρώτο χέρι είναι με ενα μικρό πολυεστερικό στην Χαλκιδική στα πολύ κοντινά της (μαζί με τον Peterpan ).

Επειδή θα ήθελα να ξέρω τα βασικά (και γιατί όχι να βγάλω και δίπλωμα κάποια στιγμή), υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να διαβάσω; Κάτι αντίστοιχο με το υλικό για την θεωρητική εξέταση στο δίπλωμα οδήγησης; Αν και γενικά βλέπω κόσμο να τα νοικιάζει χωρίς να ξέρει πολλά πολλά, αλλά θεωρώ πως καλό είναι να έχω τις γνώσεις, η θάλασσα θέλει σεβασμό.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#533102 Θελω φωτο με εσενα κ Peterpan κ να φορατε αυτα τα ακριβα μαγιω με τις χελωνες που ψωνιζει ο Stefan ο 147ας.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε: αλλά θεωρώ πως καλό είναι να έχω τις γνώσεις, η θάλασσα θέλει σεβασμό.

EPIRB να έχεις και βαρελακι Ντινε μου, και μη σε νοιαζει τιποτα... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By drdino
gianik έγραψε:Θελω φωτο με εσενα κ Peterpan κ να φορατε αυτα τα ακριβα μαγιω με τις χελωνες που ψωνιζει ο Stefan ο 147ας....
Θα σε απογοητεύσω, δεν είναι η μούρη μου για τέτοια μαγιό
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#533136 @drdino
Είχα ρωτήσει στον συγκεκριμένο και μου έπεσε το σαγόνι με την τιμή. Νομίζω ήταν πάνω από 100€ την μέρα, χωρίς τα καύσιμα.
Νομίζω 120€, και μιλάμε πριν 4 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#533141 Στη σίφνο το έχουν δει πιο έξυπνοι.

Ήθελαν 120€ για τέτοιο σκαφάκι για 6 ώρες. 8:00-14:00 κ μετά 14:00-20:00.

Τάχα για να εξυπηρετούνται περισσότεροι!

Κωνσταντίνε τα περί ναυσιπλοΐας δε μπορείς να τα μάθεις με θεωρία, δλδ πως να πλαγιοδετείς. Ίσως με youtube.

Η θεωρία σχετικά με τους χάρτες θέλει λίγο ενασχόληση κ να σου τα δείξει κάποιος 1 φορά 4 ώρες πχ. Από εκεί κ πέρα πρέπει να έχεις πάντα ένα καπνογόνο για τη μέρα κ 3 πυρσούς για τη νύχτα. Και έναν πυροσβεστήρα. Το βιβλίο το πήρα από τη σχολή, τον Ναυτίλο, στη Θεσσαλονίκη. Είναι δική τους έκδοση, δε νομίζω να υπάρχει στα βιβλιοπωλεία. Αν θέλεις πέρνα μια βόλτα κ πες να σου το δώσουν με ένα μικρό αντίτιμο. Αν πας δώσε κ χαιρετίσματα στον Μανώλη από τον Πέτρο από Γερμανία! Πολύ ωραίος τύπος!

< >
Άβαταρ μέλους
By georgex72
Anonymous Founder έγραψε:@drdino
Είχα ρωτήσει στον συγκεκριμένο και μου έπεσε το σαγόνι με την τιμή. Νομίζω ήταν πάνω από 100€ την μέρα, χωρίς τα καύσιμα.
Νομίζω 120€, και μιλάμε πριν 4 χρόνια.
Και Αμοργό φέτος 100€ η μέρα έπαιζε....με 100 ενοικιάσεις το έχεις αποσβέσει το σκάφος....

< TAB 2 >