Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Δεν είναι το ίδιο. Θέλει κανονικό modem-router. Γενικώς, οι Yeelight με την εφαρμογή τους είναι απροβλημάτιστες, αλλά το κινητό δεν πρόκειται να τις δει.

Πράγματι, με κανονικό router δουλεύουν μια χαρά :s_thumbsup .
Τώρα ψάχνω να δω ποιος είναι ο πιο βολικός τρόπος να τις ελέγχω και τι μπορώ να κάνω με δαύτες :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Anonymous Founder έγραψε:Ακριβώς. Και εκεί είναι και το μεγάλο δέλεαρ... Εγώ θέλω και αυτό, αλλά επίσης και να έχω την επιλογή πχ της Alexa. Την δοκιμάζω ήδη από το κινητό και είναι πολύ εύκολο να χειριστείς τις λάμπες, κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να σηκωθείς από την θέση σου.
Με ένα Home Assistant και την Alexa έχεις άψογο σύστημα και με ελάχιστο κόστος συγκριτικά.
glf έγραψε:Ναι. Μονο WiFi και εχεις αυτόνομο σπίτι/σκάφος/τροχόσπιτο.

:yahoo: :metalo: :metalo: :metalo:

Οπότε, επόμενη ερώτηση: controllers για a/c (ir για να κλωνοποιήσουν το δικό τους remote) φαντάζομαι υπάρχουν. Παίζει κάτι δοκιμασμένο;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#602201 Ναι. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το παρακάτω:
https://www.cableworks.gr/ilektronika/s ... lack-bean/
Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη (το έχω αγοράσει από το παραπάνω κατάστημα που το έχει σε τιμή σχεδόν Κίνας...), αλλά θα το κάνω σύντομα. Έχω δοκιμάσει όμως το αντίστοιχο της Xiaomi.
https://www.gearbest.com/home-appliance ... id=1433363
To τελευταίο δουλεύει στις περισσότερες συσκευές που το δοκίμασα, με τον ίδιο τρόπου που δουλεύει και το IR στα τηλέφωνα της Xiaomi. Δεν κατάφερα να δουλέψει καθόλου με το Vodafone TV και δεν υποστηρίζει πλήρως το LG κλιμαστικό (δεν έχει όλες τις λειτουργίες by default, άρα πρέπει να του κάνεις εκμάθηση αν θέλεις πχ να ελέγχεις και το Sleep mode).
To καλό είναι πως είναι αρκετά δυνατό και πιάνει όλο το δωμάτιο όπου και να το τοποθετήσεις. Το έχω βάλει στο καθιστικό και ελέγχει κλιματιστικό, τηλεόραση άνετα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Scotch έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν είναι το ίδιο. Θέλει κανονικό modem-router. Γενικώς, οι Yeelight με την εφαρμογή τους είναι απροβλημάτιστες, αλλά το κινητό δεν πρόκειται να τις δει.

Πράγματι, με κανονικό router δουλεύουν μια χαρά :s_thumbsup .
Τώρα ψάχνω να δω ποιος είναι ο πιο βολικός τρόπος να τις ελέγχω και τι μπορώ να κάνω με δαύτες :s_biggrin

Ο πιο βολικός τρόπος είναι ο εξής:
-IFTTT για να φτιάξεις αυτόματα σενάρια
-Alexa ή Google Home για να τις ελέγχεις με φωνητικές εντολές.

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το μόνο μειονέκτημα, έτσι εξαρτάσαι από το Internet και η μη υποστήριξη Ελληνικών.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Ο πιο βολικός τρόπος είναι ο εξής:
-IFTTT για να φτιάξεις αυτόματα σενάρια
-Alexa ή Google Home για να τις ελέγχεις με φωνητικές εντολές.
Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το μόνο μειονέκτημα, έτσι εξαρτάσαι από το Internet και η μη υποστήριξη Ελληνικών.

Επειδή είμαι τελείως άσχετος, υπάρχει κάποιος καλός οδηγός για το πρώτο (IFTTT) ή απλά googlάρω και ό,τι βρω; Με Google Home έπαιξα λίγο χθες βράδυ, αλλά όταν έδινα εντολή να σβήσουν τα φώτα μου απαντούσε πως δεν έχουν σεταριστεί (ενώ θεωρώ πως έκανα ό,τι ζητούσε αρχικά και εμφανίζονται οι λάμπες στο Home). Θα το ψάξω. Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#602204 Το Google Home δεν το κατάφερα ούτε εγώ. Αν και συνδέθηκε με τις λάμπες, μάλλον δεν καταλαβαίνει την Οξφορδιανή προφορά μου! :lol:
Σε μένα η Alexa έπαιξε μια χαρά, έχει εφαρμογή και για κινητά, δοκίμασέ την πρώτα έτσι και πες μου.
Όσο για το IFTTT, ψάξε απλά με IFTTT και Yeelight και θα βρεις έτοιμα σενάρια. Θα πρέπει όμως να συνδέσεις τον λογαριασμό σου με το IFTTT για να παίξει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#602205 Τα Σκωτσέζικά μου τα έπιασε, αλλά έφαγα πόρτα :lol:
Για Alexa χρειάζομαι και εξοπλισμό;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#602208 Σε πρώτη φάση δεν χρειάζεσαι τίποτε για τις δοκιμές σου. Μετά, αγόρασε ένα dot αν σου αρέσει το αποτέλεσμα. Εγώ αυτό θα κάνω.
https://www.skroutz.gr/s/16541194/Amazo ... ation.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Anonymous Founder έγραψε:Ναι. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το παρακάτω:
https://www.cableworks.gr/ilektronika/s ... lack-bean/
Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη (το έχω αγοράσει από το παραπάνω κατάστημα που το έχει σε τιμή σχεδόν Κίνας...), αλλά θα το κάνω σύντομα. Έχω δοκιμάσει όμως το αντίστοιχο της Xiaomi.
https://www.gearbest.com/home-appliance ... id=1433363
To τελευταίο δουλεύει στις περισσότερες συσκευές που το δοκίμασα, με τον ίδιο τρόπου που δουλεύει και το IR στα τηλέφωνα της Xiaomi. Δεν κατάφερα να δουλέψει καθόλου με το Vodafone TV και δεν υποστηρίζει πλήρως το LG κλιμαστικό (δεν έχει όλες τις λειτουργίες by default, άρα πρέπει να του κάνεις εκμάθηση αν θέλεις πχ να ελέγχεις και το Sleep mode).
To καλό είναι πως είναι αρκετά δυνατό και πιάνει όλο το δωμάτιο όπου και να το τοποθετήσεις. Το έχω βάλει στο καθιστικό και ελέγχει κλιματιστικό, τηλεόραση άνετα.

Επανέρχομαι μετά από δοκιμή του Broadlink RM3 Mini που αγόρασα χθες (η :inlove: δηλαδή μου το έφερε στο σπίτι, ελπίζω να αντέχει ακόμη και να μην έχει χάσει την υπομονή της με τα smart πραγματάκια που κουβαλάω στο σπίτι! :lol: ).
Εικόνα
Θα πω καταρχάς, πως το αγόρασα σε τιμή ουσιαστικά Κίνας, αφού μου βγήκε 1-2 € παραπάνω από το να το είχα παραγγείλει, αφού απλούστατα το πήραμε από το κατάστημα.... :s_yes
Τώρα, σε ότι αφορά την δοκιμή, αρχικά υπήρξε μια ψυχρολουσία με την εφαρμογή, γιατί χρησιμοποίησα την... λάθος. Αν ψάξετε στο Google Play θα βρείτε 3 εφαρμογές της Broadlink:
1. e-Control: https://play.google.com/store/apps/deta ... .rmt&hl=en
2. Intelligent Home Center For EU: https://play.google.com/store/apps/deta ... .ihc&hl=en
3. Intelligent Home Center: https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=en
H σωστή είναι η τελευταία (και φυσικά, ο νόμος του Μέρφυ ήταν πάλι σωστός, ήταν αυτή που δοκίμασα κι εγώ τελευταία... :tomato: ).
Η εφαρμογή σαν συντομία λέγεται (και γράφεται) ihc και έτσι θα την βρείτε και στην Alexa. Το integration μεταξύ τους γίνεται χωρίς προβλήματα και δουλεύει μια χαρά. Επόμενη αγορά μου όπως είπα, ένα Alexa Dot 3rd Gen.
:metalo:
To σημαντικό και πόσο καλά δουλεύει... Με μια λέξη εξαιρετικά! Βρήκε αμέσως και χωρίς δεύτερη προσπάθεια την LG τηλεόραση , όπως και το Samsung κλιματιστικό που είναι και αρκετά παλιό μοντέλο (δεν είναι καν inverter).
ΔΕΝ βρήκε τον αποκωδικοποιητή της Vodafone TV (Motorola VIP1002) από την λίστα του, έχει όμως ένα φοβερό feature που οι χρήστες μοιράζονται τα τηλεκοντρόλ που έχουν περάσει οι ίδιοι με learning mode. Δυστυχώς, το δικό μου δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά, αλλά είναι κάτι εξαιρετικά έξυπνο και μπορεί να βοηθήσει σε κάποια άλλη περίπτωση.
Τελικά, για να ρυθμίσω τον αποκωδικοποιητή το έκανα με learning mode και ένα ένα τα κουμπιά, και σε αντίθεση με την λύση της Xiaomi, εδώ δούλεψε!
:metalo:
Φυσικά, μετά το πέρας, πέρασα το τηλεκοντρόλ μου στην βάση της εφαρμογής, οπότε αν υπάρχει κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα και παρόμοιο αποκωδικοποιητή, δεν θα χρειαστεί να κάνει τον κόπο ξανά! :s_yes
Τέλος, η μόνη δοκιμή που εκκρεμεί είναι το κλιματιστικό της LG που με το Xiaomi IR controller δεν το είχε δει σωστά (ούτε το Samsung απολύτως σωστά επίσης...), θεωρώ με αυτά που είδα πως θα το καταφέρει μια χαρά.
Τέλος και πολύ σημαντικό: το Broadlink δουλεύει μόνον με Wi-Fi και δεν χρειάζεται gateway. Επομένως, είναι πολύ πιο εύκολο να το εγκαταστήσεις και να το σετάρεις. Ουσιαστικά βάζεις ένα σε κάθε δωμάτιο και ελέγχεις τα πάντα. Και με το κόστος των περίπου 17€ να μην είναι σημαντικό, κάνεις πραγματάκια με ελάχιστα χρήματα.
Επίσης, κάτι που δεν έχω δοκιμάσει, αλλά θα το έχω στα υπόψιν στο μέλλον, ειδικά αν το βρω σε καλή τιμή είναι το παρακάτω:
Εικόνα
(όχι, ΔΕΝ είναι σίδερο σιδερώματος! :lol: )
https://cosmomarket.gr/index.php?p=4&it ... 0521962185
Αυτό θα μπορεί να ελέγχει διαρκώς το δωμάτιο και αναλόγως να μπορείς αυτόματα να ανοίξεις ή να κλείσεις τον κλιματισμό. Απλώς είναι λίγο ακριβό... Το έχω βάλει υπό... παρακολούθηση στα γνωστά κινεζοsite και περιμένω!
:lol:
Γενικώς πάντως, βρίσκεις τα πάντα και στην ελληνική αγορά και σε αντίστοιχες τιμές. Απλώς οι κινέζοι παίζουν συχνά με προσφορές.
Άβαταρ μέλους
By glf
#602449 Ωραία, να δείχνουμε τι κάνουμε, προτάσεις για καθημερινές λειτουργίες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#602468 Θα ήθελα να δείξω και την πρόοδό μου στο Home Assistant, αλλά μέχρι στιγμής έχω αποτύχει να περάσω τις συσκευές μου, αφού αυτόματα είδε μόνον το... Chromecast του Xiaomi TV Box! Με το ζόρι κατάφερε να βρει μια... λάμπα, αλλά άπαξ και την βρήκε, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτε με δαύτην!
Θέλει κι άλλο διάβασμα ή να καταφύγω σε manual τρόπο να τις περάσω...
Έχω αρχίσει και σκέφτομαι να μην το κάνω και να μείνω μόνον με την Alexa, το μόνο κακό είναι πως απαιτεί... αγγλομάθεια για ν' ανάψεις μια λάμπα!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#602480 Εγώ πάντως με το home assistant τις χειρίζομαι κανονικά (2 λάμπες μέχρι στιγμής). Άναμμα, σβήσιμο, χρώματα, κι ό,τι άλλο ζητήσω (προφορικά ή γραπτώς) από την κοπελιά. :hmmm:

Μέχρι και το ελέβεν στη φωτεινότητα έπιασε

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#602490 Δεν έχω δοκιμάσει περαιτέρω το Google Home επειδή νομίζω πως η Alexa είναι καλύτερη και τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, έχει βρει τα πάντα και δείχνει και χαρούμενη με την... προφορά μου! :lol:
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορέσω να στήσω το Home Assistant ώστε να έχω και τοπικό έλεγχο χωρίς να μεσολαβεί το Internet, και να μπορώ να προγραμματίσω κάποιους ασύρματους διακόπτες να κάνουν συγκεκριμένες εργασίες ώστε να είναι "συμβατές" με γονείς και πεθερικά όταν θα έρχονται στο σπίτι.
Το να τους μάθω αγγλικά, is not an option! :lol: