Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#271193 Όπως αναφερθηκε ολοι ψαχνουν καποιον που να εχει κανει ακριβως τις ιδιες διαδικασιες σε άλλη εταιρεια ώστε γρηγορα να τις περασουν στην δικια τους. Αλλοιως στο ΙΤ όλα ευκολα είναι, απλα οι εργοδότες δεν μπορουν να περιμενουν να μαθεις τα προγράμματα... θελουν να συνεισφερεις from day one.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#271196 βασικά υπάρχουν πλέον μπόλικες πλατφόρμες για ακριβώς αυτά τα πράγματα. Και λίγο καλύτερα κι όλας. Και ούτε developers χρειάζονται ούτε τπτ.
Αλλά -όπως στα περισσότερα πράγματα στο χώρο- το πρώτο και καλύτερο είναι η ευελιξία.
Αν δεν υπάρχει, MS και ξερό ψωμί. Να είμαστε σίγουροι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#271201 Στην εταιρεία που δουλεύω τώρα χρησιμοποιούν MS tools για τα πάντα.

Απ οτι καταλαβαινω προς το παρόν, μόνο δυσκοιλιότητα προσφέρουν. Μικρή εώς καθόλου ευελιξία από τους devs, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύγχρονες μεθόδους για testing και αλλες χαζομάρες.

Σε τι κερδιζουν δεν ξερω. Ισως δεν χρειαζονται ιδιαιτερες δεξιοτητες απο τους εργαζομενους και με μια καποια εκπαιδευση μπορεις να μπεις στο κλιμα και να ακολουθησεις την ροη της δουλειας οποτε μπορεις να κανεις την δουλεια σου με χαμηλου επιπεδου εργαζομενους.
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:Ευχαριστώ! :s_thumbsup

Το είδα χθες που είπες για Άμστερνταμ και η αλήθεια είναι σκέφτομαι να στείλω ένα cv... :hmmm:

Αν και δεν νομίζω από λεφτά να είναι κάτι καλό σαν θέση... :hmmm:

Defined Term 1 yr+ :rtfm:

bibendum έγραψε:Στην εταιρεία που δουλεύω τώρα χρησιμοποιούν MS tools για τα πάντα.

Απ οτι καταλαβαινω προς το παρόν, μόνο δυσκοιλιότητα προσφέρουν. Μικρή εώς καθόλου ευελιξία από τους devs, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύγχρονες μεθόδους για testing και αλλες χαζομάρες.

Σε τι κερδιζουν δεν ξερω. Ισως δεν χρειαζονται ιδιαιτερες δεξιοτητες απο τους εργαζομενους και με μια καποια εκπαιδευση μπορεις να μπεις στο κλιμα και να ακολουθησεις την ροη της δουλειας οποτε μπορεις να κανεις την δουλεια σου με χαμηλου επιπεδου εργαζομενους.

ή και Global συμφωνίες, support κοκ γιατί IT literate προσωπικό έτσι κι αλλιώς δύσκολα βρίσκεις, είναι συνήθως ένα ποσοστό κοντά στο 15-20%, οι υπόλοιποι ξέρουν να κάνουν μηχανικές ενέργειες και κακά τα ψέματα από MS προϊόντα ξέρουν οι περισσότεροι. Υπάρχουν βέβαια και φυντάνια τύπου "α δεν ξέρω εγώ έχω MAC" :s_devil :s_devil :s_devil :s_devil

Σε εμάς που κάνουν develop τοπικά διάφορα είδη software τα οποία μοιράζονται μεταξύ μας σε παγκόσμιο επίπεδο (έναντι αμοιβής φυσικά) το να υπάρχει μια κοινή πλατφόρμα για όλα είναι παραπάνω από επιθυμητό. Π.χ το σύστημα help desk που χρησιμοποιούμε το έχει φτιάξει η εταιρεία στο Βέλγιο, εμείς φτιάχνουμε HR και costing software για εσωτερική χρήση αλλά και για πελάτες.

Η νέα μόδα πάντως είναι το να συγκεντρωθεί το management διαφόρων υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, που αλλού στην Ινδία που θα είναι τα workhorses και οι μανατζαραίοι που θα τους διαχειρίζονται σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι στιγμής σε εμάς π.χ οι mail servers έχουν φύγει σε cloud υπηρεσία (office365) και η διαχείριση είναι κεντρική στο εξωτερικό, το ίδιο οι Skype for Business servers, επίσης το firewall management έφυγε πρόσφατα και έρχονται κι άλλα.... Όλα αυτά είχαν ένα κόστος τόσο εγκατάστασης όσο και διαχείρισης με licensing κλπ, πλέον το κόστος μειώνεται με αυτή την μέθοδο αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί με τις θέσεις εργασίας.
Εμείς είμαστε αρκετά undercrewed με βάση το παγκόσμιο ΜΟ (1 για κάθε 100 εργαζόμενους αντί για 2 προς 20) οπότε κινδυνεύουμε λίγο αλλά αλλού που έχουν συνήθως εξειδικευμένο άτομο για κάθε υπηρεσία νομίζω θα υπάρχει θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#271223 @defined term, ετσι ειναι ολα τα συμβολαια εδω, ενας χρονος, αν τους κανεις ανανεωνεις για εναν ακομα, και μετα μονιμο. Για να μην παρεις το δευτερο χρονο πρεπει να εισαι τελειως ζωντοβολο. Για το μονιμο εχει λιγες περισσοτερες απαιτησεις, αλλα σε γενικες γραμμες το παιρνεις.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#289461 Όποιος ενδιαφέρεται για Telecom Engineer, έχω κάτι που μπορεί να αξίζει τον κόπο. Θέση στο Άμστερνταμ, τα λεφτά είναι καλά, η υποστήριξη Avaya είναι το κυριότερο προσόν. Αν είναι και inhouse, ακόμα καλύτερα. Όλη η περιοχή ευθύνης (ΕΜΕΑ) είναι περίπου 700 άτομα, τα κεντρικά είναι γύρω στα 250.

http://bit.ly/TelecomEngineer

Ο αγώνας για εύρεση Technical Support Engineer σε Endpoint και Firewall που να μη μιλάει σερβικά ή ινδικά καλά κρατεί.Ψάχτε τα δίκτυά σας και προσφέρετε σε έναν φίλο σας την ευκαιρία, και σε μένα ύπνο χωρίς εφιάλτες!
Άβαταρ μέλους
By cyberguy
funkyreverend έγραψε:Όποιος ενδιαφέρεται για Telecom Engineer, έχω κάτι που μπορεί να αξίζει τον κόπο. Θέση στο Άμστερνταμ, τα λεφτά είναι καλά, η υποστήριξη Avaya είναι το κυριότερο προσόν. Αν είναι και inhouse, ακόμα καλύτερα. Όλη η περιοχή ευθύνης (ΕΜΕΑ) είναι περίπου 700 άτομα, τα κεντρικά είναι γύρω στα 250.

http://bit.ly/TelecomEngineer

Ο αγώνας για εύρεση Technical Support Engineer σε Endpoint και Firewall που να μη μιλάει σερβικά ή ινδικά καλά κρατεί.Ψάχτε τα δίκτυά σας και προσφέρετε σε έναν φίλο σας την ευκαιρία, και σε μένα ύπνο χωρίς εφιάλτες!

Εχεις σχέση με την paloalto? εχω εναν φιλο που δουλευει εκεί (στο amsterdam)
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#289983 Ω ρε μικρός που είναι ο ευρωπαϊκός κόσμος...

Δεν περίμενα ποτέ ότι δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον για telecom engineer σε τέτοια εταιρία. Έφαγα το λούκι με τον IT support 3 φορές πέρσι και νόμιζα ότι τα είχα δει όλα. Κρίση, πού;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#290017 Νομίζω το να βρεις telecom engineer με 7 χρόνια εμπειρία σε Avaya στην Ελλάδα δεν είναι και το πλέον εύκολο, ειδικά που θα θέλει να φύγει έξω, οι περισσότεροι με τέτοια εμπειρία πιστεύω ότι έχουν ήδη σχετικά καλοπληρωμενη για Ελλάδα δουλειά.

< >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#290343 Δεν ψάχνω όμως μόνο στην Ελλάδα...άσε που τα προαπαιτούμενα στην περιγραφή της θέσης εργασίας (στο τζομπ ντισκρίψιον για τον δστου) είναι αρκετά εύκαμπτα.

Ακόμα πιο δύσκολη η θέση του IT support εσωτερικά στην εταιρία, όπου κάποιος (στο εξωτερικό τουλάχιστον) κάθεται πολύ λίγο καιρό και μετά αυθαδιάζει και γίνεται systems administrator ή εμπλέκεται σε εξειδικευμένες εταιρίες σαν tech support κλπ.

Δηλαδή, ή είσαι άπειρος και άχρηστος, οπότε πρέπει να σου τα δείξουμε όλα ή σε κυνηγάμε με το κυάλι και υπάρχει και ρίσκο (μη) παραμονής.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#290344 Καλά στο εξωτερικό το έχουν αυτό, δεν είναι χαμαληδες σαν εμάς να είναι ταυτόχρονα It support, sys admin, procurement officer, project manager, implementation engineer και ότι άλλο κατεβάσει. Με όσους συναδέλφους μιλάω στο εξωτερικό είναι όλοι απόλυτα εξειδικευεμενοι σε ένα κομμάτι του ΙΤ και δεν ασχολούνται με άλλα ενώ οι internal support είναι συνήθως πιτσιρικάδες με εμπειρία μαξ 2-3 χρόνια.

< >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#290457 Στείλτε τα παιδιά σας σε ΙΤ...αν κάποιοι λένε ότι είναι γεμάτη η αγορά με τέτοιους, να με πάρουν τηλέφωνο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#290460 Αυτά βλέπω και εγώ και έχω ξεκινήσει το μικρό με Python... Σπουδές πτυχία και μ@λκιες, μάθε να γράφεις καλό κώδικα...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#290469 Για να γράφεις καλό κώδικα και να πιστοποιείται αυτό,δεν χρειάζονται σπουδές και πτυχία?Μπορείς να εμφανιστεις κάπου και να δηλώσεις αυτοδίδακτος?

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#290470 Υπαρχουν και τετοιοι...

προφανως βεβαια αν εχεις σπουδασει και εχεις μαθει καποια πραγματα εισαι πιο ευελικτος, μπορεις να καταλαβεις καποια αλλα πραγματα και να μην εισαι τυπος 0-1. Αλλα και αυτο που λεω δεν ειναι απολυτο.

Μιλουσα με καποιον που εγραφε γαμω τους κωδικες και ειχαμε διαφωνια για το αποδεκτο σφαλμα.
Αυτος δεν ενοιωθε την εννοια του σφαλματος τα εβλεπα ολα σαν μεταβλητες.