Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
PeterPan έγραψε:Πήγα κ τα είδα από κοντά μια δεύτερη φορά, zenbook και Book Air. Κάτι που στο zenbook έκανε ώρα να μπουτάρει, κάτι που δε μου άρεσε η οθόνη αν και oled, κατέληξα πως book Air η τελική επιλογή.

Μ1 με 256gb έβρισκα με 1050€, Μ2 με 1290€. Τελικά πήγα „go big“ και κατέληξα σε Μ2 με 512gb (τα 256gb τα θεωρώ λίγα για Η-Υ) μιας κ η Amazon για ψυχολογικούς λόγους με κέρδισε δίδοντάς μου τυράκι με 5 δόσεις άτοκες. Έπεσα στην καταναλωτική παγίδα, αλλά ας είναι κ έτσι…

Δεν ξέρω, αλλά ακόμη κ με Zenbook ένιωθα πως μιλάμε για πολύ χειρότερη ποιότητα κατασκευής, πόσο μάλλον για άλλες εταιρίες. Επίσης έχω την αίσθηση πως τις περισσότερες πιθανότητες να επιζήσει μετά από πτώση πχ από γραφείο τις έχει το Book air παρά οποιοδήποτε άλλο, φαίνεται πιο ανθεκτικό…

Με γεια, αναμένουμε εντυπώσεις τώρα. Θα ήταν και στο δικό μου shortlist αν είχα τα λεφτά για κάτι τέτοιο και θεωρώ πως σε σχέση με αυτά που κοιτούσες, είναι πολύ καλύτερη επιλογή.
Θεωρώ πως το Μ2 είναι λίγο overkill αλλά και πάλι, better more, than less! :lol:

Κράτησέ μας ενήμερους λοιπόν για το πώς θα πάει η μετάβαση στο νέο OS. :eat:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#789165 Εγω συνεχίζω με chromebook.
Πριν τρια χρόνια αγόρασα το https://www.amazon.co.uk/Lenovo-81ER000 ... B07D5TF3Q1
150£ used grade A1 .
Boλικό για ταξίδι, μπαταρία κοντά 10 ώρες,οθόνη μέτρια ,ήχος χαμηλός,οχι και τόσο ακαμπτο σασί.
Τελευταία η μπαταρία κρατάει γύρω στις 6 ώρες ενώ 2 με 3 φορές το έχω βρει και τελείως αποφορτισμένο,ο ήχος χανοταν για άγνωστο λόγο ενω και η οθόνη με κουράζει πλέον ,ειδικά χωρίς γυαλιά.Ποτέ δεν κατάφερα να το συνδέσω με το κινητό για το phone hub.Αργούσε στο άνοιγμα καμποσων sites.

Αρχισα να ψάχνω αντικαταστάτη και την Κυριακή παράγγειλα το https://www.johnlewis.com/acer-chromebo ... iption_exp
Υπήρχε μια προσφορά για 20% με την εγγραφή στο John Lewis και βγήκε στα £263 .
Ελάχιστα μεγαλύτερο στις εξωτερικές διαστάσεις,άλλη ποιότητα οθόνης ενώ είναι και touch(ίσως πιο γυαλιστερή απο ότι πρέπει γιατι κάνει ευκολα αντανάκλαση του περιβάλλοντος),μπαταρία πανω απο 10 ώρες ,πιο δυνατός ήχος,το wifi πιάνει πιο δυνατά.Μια usb A λιγότερη,ίδιο βάρος,πιο ευθραυστο εξωτερικά καπάκι (μάλλον το μπλε δεν είναι καλή επιλογή) ,καλύτερο σε αίσθηση πληκτρολόγιο,το κινητό συνδέθηκε απο μονο του μόλις έβαλα το gmail .Auto update μέχρι το 2030 ενώ το lenovo έχει λιγότερο απο 2 χρόνια ακόμα.2 χρόνια εγγύηση .
Τωρα το φορτίζω για 4η φορά .
Άβαταρ μέλους
By drdino
georgetz έγραψε:Δεν καταλαβαίνω την εμφανέστατη ροπή προς τα Zenbook ενώ υπάρχουν εξαιρετικά Win lightweight laptops αλλά καλοτάξιδο το Mac :)
Ναι δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτό όταν υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα αλλά μια χαρά είναι το Mac. Μεγειά!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ασε το αλλο που ειπα πριν... ΓΙΑΤΡΟΣ :rtfm:
Βαλε τωρα εικονα στο μυαλο σου το Δοκτωρ Ντινο να σκασει στο συνεδριο με κανενα Φιατ Παντα :x

Δεν κατάλαβα που είναι το θέμα.
Σκνιπερ σκάει μύτη με ποδήλατο και λείπουν και δόντια από τα γραναζα :rtfm:
:lol:
Είχα γνωστό γιατρό που πήγε για επίσκεψη στο σπίτι και στεναχώρια που ο γιατρός δεν πήγε με τη Μερσεντέ να τον δούνε στη γειτονιά αλλά με το 2CV (η Μερσεντές ήταν συνεργείο, τους είπε ότι την επόμενη φορά θα πήγαινε με τη Μερσεντές). Παρόμοιο επεισόδιο και με τον πατέρα μου που είχε πάει με τον σκαραβαίο...
Δόντια φθαρμένα έχω αλλά όλα κι όλα, μη λέμε παραμύθια, όλα τα δόντια είναι εκεί, κανένα δε λείπει, απλά έχουν ακονιστεί και είναι πιο μυτερά. :lol:
George_Prix έγραψε:Ο Σκνιπερ παιζει κορωνα γραμματα τη ζωη του με την ποδηλασια :omg:
Προσευχηθείτε για μένα. Και για μερικά εκατομμύρια άλλους τολμηρούς/θαραλλέους/παλαβούς που καβαλάνε ποδήλατα/μηχανάκια/πατίνια και κυκλοφορούν στους δρόμους.

Επιστροφή στο θέμα. Κι εγώ περιμένω σχόλια από τη μετάβαση σε macbook μια και είμαι έτοιμος για αγορά macbook pro 14 μέχρι το τέλος του χρόνου (περιμένω black Friday και ίσως κυκλοφορία μοντέλων με Μ2pro μήπως πέσουν οι τιμές για το M1 pro.)
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#789332 Έχεις τόσο μεγάλες υπολογιστικές ανάγκες, ή σου είναι απολύτως απαραίτητη η SD? Γιατί ένα Air M2 με 512 καλύπτει οποιονδήποτε δεν βγάζει λεφτά από video editing.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Χρήστος Λάππας έγραψε:Έχεις τόσο μεγάλες υπολογιστικές ανάγκες, ή σου είναι απολύτως απαραίτητη η SD? Γιατί ένα Air M2 με 512 καλύπτει οποιονδήποτε δεν βγάζει λεφτά από video editing.
Ενταξει, υπάρχουν και πολύ πολυπληθέστερες επαγγαλματικες και μη ομάδες από τους video editors, που δεν καλύπτονται από τα air

Edit:
Μην παρεξηγηθώ. Απλώς πάνε στα pro, windows και λοιπές αστειότητες δεν τίθενται υπό συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:Έχεις τόσο μεγάλες υπολογιστικές ανάγκες, ή σου είναι απολύτως απαραίτητη η SD? Γιατί ένα Air M2 με 512 καλύπτει οποιονδήποτε δεν βγάζει λεφτά από video editing.
Σε επίπεδο επεξεργαστή υπάρχουν 3 επίπεδα Pro και 2 Max. Για το video editing κατάλαβα ότι θέλεις κάτι παραπάνω από το πιο βασικό Pro που συζητάω εγώ.
Έτσι κι αλλιώς θα πήγαινα για 16/512 για σιγουριά και futureproofing και τότε η διαφορά από το Air M2 γίνεται πολύ μικρή (85 λίρες, 1650 με 1735). Και θεωρώ ότι αξίζει όχι τόσο για τους ανεμιστήρες, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει το SD, ούτε καν για την επιπλέον ισχύ του M1Pro (αν και ενισχύει το futureproofing) αλλά για το HDMI (σημαντικό για μένα να παίζει 2η οθόνη) και την οθόνη (το μέγεθος, 14,2 αντί 13,6 για μένα κάνει διαφορά αλλά βέβαια και ανάλυση, φωτεινότητα, Hz), τα πιο πολλά USB είναι επιπλέον θετικό και φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε ήχο και μικρόφωνα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#789354 Ευχαριστώ πολύ όλους!
Θα πω εντυπώσεις από τη μετάβαση σε Mac.
Ενδόμυχα το είδα σαν πρόκληση, ως ένα βαθμό συνηγορεί το γεγονός ότι έχουμε μηλόφωνα στην οικογένεια κ το iPad. Θα υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ τους μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#789356 Η συνεργασία ανάμεσα τους είναι αυτονόητη και απόλυτη. Οτιδήποτε τραβάς με το κινητό σου, είναι και στο Mac σου. Οτιδήποτε προσθέτεις στο ημερολόγιο, στις σημειώσεις, στις υπομνήσεις. Κάνεις Copy στο Mac, και paste στο iPhone. Κάνεις right click στο pages του Mac και επιλέγεις λήψη φωτογραφίας, σου ανοίγει κατευθείαν την κάμερα του iPhone.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#789380 Καμία πρόταση για mesh να κουμπώνει απευθείας σε πρίζα διαδρόμου, και όχι διακοσμητικού τύπου με ξεχωριστό μετασχηματιστή;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Serf έγραψε:Καμία πρόταση για mesh να κουμπώνει απευθείας σε πρίζα διαδρόμου, και όχι διακοσμητικού τύπου με ξεχωριστό μετασχηματιστή;
Για Τp link Deco σειράς Μ υπάρχουν θήκες και μπαίνουν κατευθείαν στην πρίζα χωρίς να φαίνεται τίποτα από καλώδια και μετασχηματιστες , εγώ έτσι τα έχω, τα περισσότερα μάλιστα πίσω από έπιπλα και δεν φαίνονται και καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η συνεργασία ανάμεσα τους είναι αυτονόητη και απόλυτη. Οτιδήποτε τραβάς με το κινητό σου, είναι και στο Mac σου. Οτιδήποτε προσθέτεις στο ημερολόγιο, στις σημειώσεις, στις υπομνήσεις. Κάνεις Copy στο Mac, και paste στο iPhone. Κάνεις right click στο pages του Mac και επιλέγεις λήψη φωτογραφίας, σου ανοίγει κατευθείαν την κάμερα του iPhone.
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο!

Έφτασε χθες, ίσως το ανοίξω σήμερα ή αύριο…
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#789418 Δεν ξέρω πως κρατιέσαι και δεν το έχεις ανοίξει ακόμα.

Αναρωτιέμαι αν το σωστό μέρος για γενικά σχόλια-εντυπώσεις κλπ από τη μετάβαση είναι το παρόν θέμα ή το ειδικό Apple θέμα. Νομίζω εδώ είναι πιο σωστό και στο άλλο μόνο για πιο εξειδικευμένες καταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Δεν ξέρω πως κρατιέσαι και δεν το έχεις ανοίξει ακόμα.

Πραγματι αξιοσημειωτο! Καθως φευγει ο κουριερ απο το σπιτι μου, παντα ακουει μια κουτα να σκιζεται :lol: