εγινε ομως με τροπο. "Ε !! κι εμεις ειμαστε εδω… ". και το Μαξίμου το προβαλε σαν "νικη" της νεας διπλωματικης ηγεσίας….
δεν τον γνωριζουμε πολλοι (παρα το αξιόλογο βιογραφικο ) τον νεο υπεξ… παντως φερνει νεα ήθη…
krom έγραψε:Όχι δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά διαβάζοντας τους τίτλους από ελληνικά sites, είναι σαν η Ελλάδα να τους μάμησε όλους και να της ζήτησαν συγνώμη στο τέλος. Το βασικό σημείο -οι προσωπικές κυρώσεις ανανεώθηκαν μέχρι Σεπτέμβρη και σύντομα θα γίνει συζήτηση και για άλλες, δεν ακυρώθηκαν, ούτε έγιναν πιο ήπιες. Δεν ξέρω αν γίνεται να το ονομάζει κάποιος νίκη, ούτε καν συμβιβασμό μάλλον. ΟΙ αλλαγές που έγιναν δεν δικαιολογούν κατά την γνώμη μου τα ουρλιαχτά των τίτλων.
Chris έγραψε:Ο καημένος ο τιφόζο είναι σαν τη μύγα μες το γάλα σε αυτό εδώ το θέμα, ανάμεσα σε τσακωμούς, μπινελίκια, ειρωνίες![]()

dimviii έγραψε:• α)Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.
dimviii έγραψε:• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.
• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.
• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
nass έγραψε:Δεν ξέρω για ποιά "ουρλιαχτά" μιλάς αλλά ΙΜΗΟ η "νίκη και επιτυχία" δεν είναι στο ουσιαστικό πεδίο όσο των διαδικασιών και της λειτουργίας της ΕΕ. Στην υπενθύμιση του να μην προεξοφλώνται στάσεις και αποφάσεις -δηλαδή έγραψαν Τουσκ και Μογκερίνι ένα κείμενο, πήγαν να το περάσουν δια περιφοράς "συμφωνείτε όλοι έτσι ? ε ε ε ?" και έφαγαν πόρτα. Μια χαρά στάση της ελληνικής κυβέρνησης (όπως προείπε ο Hellenic Tifosi)
mjacob έγραψε:Chris έγραψε:Ο καημένος ο τιφόζο είναι σαν τη μύγα μες το γάλα σε αυτό εδώ το θέμα, ανάμεσα σε τσακωμούς, μπινελίκια, ειρωνίες![]()
+1![]()
manosky έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Δεν τα καταλαβαίνεις εντελώς καλά και τρομοκρατείς ή καλύτερα προσπαθείς να το κάνεις, αλλά δεν πειράζει, έχουμε συνηθίσει.
Νόμιζα ότι αν έχεις Χ λεφτά για Χ+ ανάγκες και δεν μπορείς να βρεις επιπλέον λεφτά με το επιτόκιο που ισχύει τη συγκεκριμένη περίοδο, ακολουθεί αναγκαστικά στάση πληρωμών.
Αλλιώς, τι κάνεις?
Θέλω την καθησυχαστική σου γνώμη.
krom έγραψε:Όχι δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά διαβάζοντας τους τίτλους από ελληνικά sites, είναι σαν η Ελλάδα να τους μάμησε όλους και να της ζήτησαν συγνώμη στο τέλος. Το βασικό σημείο -οι προσωπικές κυρώσεις ανανεώθηκαν μέχρι Σεπτέμβρη και σύντομα θα γίνει συζήτηση και για άλλες, δεν ακυρώθηκαν, ούτε έγιναν πιο ήπιες. Δεν ξέρω αν γίνεται να το ονομάζει κάποιος νίκη, ούτε καν συμβιβασμό μάλλον. ΟΙ αλλαγές που έγιναν δεν δικαιολογούν κατά την γνώμη μου τα ουρλιαχτά των τίτλων.
GTS έγραψε:Εκοψαν τα δανεια; Αφου υπαρχει 60 δις διαφορα δανεια απο καταθεσεις τι δανεια να δωσουν? τυπικα θα πρεπει να ζητησουν πισω 60 δις απο την αγορα.
Επισης για το θεμα της ρευστοτητας εκτος απο την καθυστερηση των πληρωμων προς προμηθευτες πηραν και χρηματα απο την ΕΚΤ μεσω των εντοκων. Αρα χωρις υποστηριξη απο ΕΚΤ θα πρεπει να εκδοσουν IOUs.
Hellenic tifosi έγραψε:Η αίσθηση μου είναι ότι η προηγουμενη ηγεσία θα έκανε γαργάρα το ότι βγήκε ανακοίνωση χωρίς να ερωτηθούμε.
Πρώτα ορατά μέτρα και δη φορολογικά, που θα διορθώσουν τις κοινωνικές αδικίες στην Ελλάδα, και μετά στήριξη από την Ευρώπη είναι η θέση που εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς
Γιατί υπάρχει αυτός στο γκριντ ; https://x.com/tr[…]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]