Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vice246
#69972 υπηρχε αντιδραση απο αλλες χώρες και σε αυτες προστεθηκε κι η δικη μας…. τοσο απλά…
εγινε ομως με τροπο. "Ε !! κι εμεις ειμαστε εδω… ". και το Μαξίμου το προβαλε σαν "νικη" της νεας διπλωματικης ηγεσίας….
δεν τον γνωριζουμε πολλοι (παρα το αξιόλογο βιογραφικο ) τον νεο υπεξ… παντως φερνει νεα ήθη… :hmmm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nass
krom έγραψε:Όχι δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά διαβάζοντας τους τίτλους από ελληνικά sites, είναι σαν η Ελλάδα να τους μάμησε όλους και να της ζήτησαν συγνώμη στο τέλος. Το βασικό σημείο -οι προσωπικές κυρώσεις ανανεώθηκαν μέχρι Σεπτέμβρη και σύντομα θα γίνει συζήτηση και για άλλες, δεν ακυρώθηκαν, ούτε έγιναν πιο ήπιες. Δεν ξέρω αν γίνεται να το ονομάζει κάποιος νίκη, ούτε καν συμβιβασμό μάλλον. ΟΙ αλλαγές που έγιναν δεν δικαιολογούν κατά την γνώμη μου τα ουρλιαχτά των τίτλων.

Δεν ξέρω για ποιά "ουρλιαχτά" μιλάς αλλά ΙΜΗΟ η "νίκη και επιτυχία" δεν είναι στο ουσιαστικό πεδίο όσο των διαδικασιών και της λειτουργίας της ΕΕ. Στην υπενθύμιση του να μην προεξοφλώνται στάσεις και αποφάσεις -δηλαδή έγραψαν Τουσκ και Μογκερίνι ένα κείμενο, πήγαν να το περάσουν δια περιφοράς "συμφωνείτε όλοι έτσι ? ε ε ε ?" και έφαγαν πόρτα. Μια χαρά στάση της ελληνικής κυβέρνησης (όπως προείπε ο Hellenic Tifosi)
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#69975 Η αίσθηση μου είναι ότι η προηγουμενη ηγεσία θα έκανε γαργάρα το ότι βγήκε ανακοίνωση χωρίς να ερωτηθούμε.

Εμείς στην ουσία δεν είπαμε "μ@λ@κες Ευρωπαίοι, εμείς γουστάρουμε περι ξανθόν γένος, καταραμένος όφις, περί Μεγαλέξαντρος και να σε δώκω τη Σαχάρα να με δώκεις το Σουέζ", αλλά είπαμε ότι πρέπει να μας ρωτούν.

Δεν είναι και η μεγαλύτερη μας διπλωματική στιγμή σίγουρα, είναι όμως κάτι καλό.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Chris έγραψε:Ο καημένος ο τιφόζο είναι σαν τη μύγα μες το γάλα σε αυτό εδώ το θέμα, ανάμεσα σε τσακωμούς, μπινελίκια, ειρωνίες :lol:

+1 :lol:

dimviii έγραψε:• α)Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.

ΠΟΛΥ πιο σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, από το ότι καταθέσεις έξω = είναι όλα κλοπιμαία = 666

dimviii έγραψε:• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.

• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.

• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

:s_sarcastic :s_sarcastic :s_sarcastic
...πες αλεύρι, μαυροπέτρα σε γυρεύει :shifty:
Άβαταρ μέλους
By krom
nass έγραψε:Δεν ξέρω για ποιά "ουρλιαχτά" μιλάς αλλά ΙΜΗΟ η "νίκη και επιτυχία" δεν είναι στο ουσιαστικό πεδίο όσο των διαδικασιών και της λειτουργίας της ΕΕ. Στην υπενθύμιση του να μην προεξοφλώνται στάσεις και αποφάσεις -δηλαδή έγραψαν Τουσκ και Μογκερίνι ένα κείμενο, πήγαν να το περάσουν δια περιφοράς "συμφωνείτε όλοι έτσι ? ε ε ε ?" και έφαγαν πόρτα. Μια χαρά στάση της ελληνικής κυβέρνησης (όπως προείπε ο Hellenic Tifosi)

Με αφορμή το ποστ σου, έχω ένα ερώτημα -μέχρι πότε έχει ισχύ η απερχόμενη κυβέρνηση, μέχρι την ορκωμοσία της νέας ή λήγει νωρίτερα?
Γιατί η χρονική στιγμή της δημοσίευσης του περίφημου κειμένου είναι νωρίτερη της ορκωμοσίας και παίζει όταν το κείμενο συντάχθηκε να ήταν κυβέρνηση ακόμα ο Σαμαράς.

Το πολυδιαφημισμένο
http://www.consilium.europa.eu/en/press ... overnment/
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
mjacob έγραψε:
Chris έγραψε:Ο καημένος ο τιφόζο είναι σαν τη μύγα μες το γάλα σε αυτό εδώ το θέμα, ανάμεσα σε τσακωμούς, μπινελίκια, ειρωνίες :lol:

+1 :lol:

:lol: :lol:

Νομίζω τώρα που περνάει λίγο ο καιρός χαλαρώνει το πράγμα γενικώς.

Όπως είπε και ο nass, και ο mjacob, θα έχει ΤΡΕΛΟ ενδιαφέρον να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θελήσει να πάει το πράγμα με τις τράπεζες σε βάθος.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#69991 διασκεδαζω με την αμηχανια και το κενό βλεμμα των τηλεπαραθυρακηδων της ΝΔ… ..
που ειναι εκεινη η μαγκια και η αλαζονεία του χθες… !!!
κι αλλη μια φουσκα…?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
manosky έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν τα καταλαβαίνεις εντελώς καλά και τρομοκρατείς ή καλύτερα προσπαθείς να το κάνεις, αλλά δεν πειράζει, έχουμε συνηθίσει.

Νόμιζα ότι αν έχεις Χ λεφτά για Χ+ ανάγκες και δεν μπορείς να βρεις επιπλέον λεφτά με το επιτόκιο που ισχύει τη συγκεκριμένη περίοδο, ακολουθεί αναγκαστικά στάση πληρωμών.

Αλλιώς, τι κάνεις?

Θέλω την καθησυχαστική σου γνώμη.

Αν ήθελες να καταλάβεις, θα το είχες κάνει και πιο πριν. Τόσο εγώ, όσο και ο nass μιλήσαμε για cash flow. Τα λεφτά δεν είναι κάποιο κομπόδεμα του κράτους στο στρώμα κι αν τελειώσει την κάτσαμε.
Έχεις χ λεφτά και ψ+ω ανάγκες. Μπορεί το ψ+ω να είναι μεγαλύτερο από το χ, αλλά δεν σημαίνει πως θα πληρώσεις ΣΗΜΕΡΑ και το ψ και το ω. Θα πληρώσεις σήμερα το ένα και αύριο το άλλο.
Αυτό κάνουν σε όλο τον ΙΤ στα χρόνια του μνημονίου, όπου λόγω της μηδενικής ρευστότητας στην αγορά από τις τράπεζες και την δυσπιστία όλων των προμηθευτών, έπρεπε οι εταιρείες να πληρώνουν μετρητά. Στην περίπτωση της δικής μου εταιρείας, έμεινα 5 μήνες απλήρωτος σχεδόν, επειδή οι προμηθευτές απαίτησαν εξόφληση εντός μηνός. Αυτοί πληρώθηκαν αμέσως, εμείς μείναμε με το πτηνόν ανά χείρας, μέχρι νεωτέρας.
Αυτά που γράφω δεν είναι καμιά επιστήμη, βασικά οικονομικά είναι, αλλά αν εσύ θέλεις να πεις πως δεν θα έχει το κράτος λεφτά για συντάξεις και κωλόχαρτα, be my guest. Τα έχουμε ακούσει όλα εδώ μέσα, δεν θα μας εκπλήξει ένα άκομη.

Αν εγώ λοιπόν ακούγομαι καθησυχαστικός (που δεν είμαι, απλώς το πρόβλημα της κυβέρνησης, δεν είναι ΑΥΤΟ που λες), εσύ πώς ακούγεσαι; Άγρυπνος φρουρός της οικονομίας;
Να το πω και λίγο αλλιώς: ο Σαμαράς και το θλιβερό του επιτελείο, δεν λένε και κάτι διαφορετικό, σωστά; :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
krom έγραψε:Όχι δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά διαβάζοντας τους τίτλους από ελληνικά sites, είναι σαν η Ελλάδα να τους μάμησε όλους και να της ζήτησαν συγνώμη στο τέλος. Το βασικό σημείο -οι προσωπικές κυρώσεις ανανεώθηκαν μέχρι Σεπτέμβρη και σύντομα θα γίνει συζήτηση και για άλλες, δεν ακυρώθηκαν, ούτε έγιναν πιο ήπιες. Δεν ξέρω αν γίνεται να το ονομάζει κάποιος νίκη, ούτε καν συμβιβασμό μάλλον. ΟΙ αλλαγές που έγιναν δεν δικαιολογούν κατά την γνώμη μου τα ουρλιαχτά των τίτλων.

Επί της ουσίας των κυρώσεων, άλλαξαν ελάχιστα ή και καθόλου.
Το ότι αρχικά έκραζαν την Ελλάδα βέβαια και στο τέλος κάναν και (λίγες) αλλαγές που ζήτησε και είναι και όλοι ευχαριστημένοι, δεν το λες καμιά νίκη ουσίας, αλλά τις εντυπώσεις μάλλον η Ελλάδα τις κέρδισε στο τέλος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Εκοψαν τα δανεια; Αφου υπαρχει 60 δις διαφορα δανεια απο καταθεσεις τι δανεια να δωσουν? τυπικα θα πρεπει να ζητησουν πισω 60 δις απο την αγορα.

Επισης για το θεμα της ρευστοτητας εκτος απο την καθυστερηση των πληρωμων προς προμηθευτες πηραν και χρηματα απο την ΕΚΤ μεσω των εντοκων. Αρα χωρις υποστηριξη απο ΕΚΤ θα πρεπει να εκδοσουν IOUs.

Από πού να ζητήσουν 60 δις δάνεια; Ποιος ήταν ο κακοπληρωτής μέχρι τότε; Όχι τα νοικοκυριά πάντως, αφού κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα δεν είχαμε.
Η τρύπα στις τράπεζες έγινε αφού ήρθε το μνημόνιο, οι μειώσεις, το PSI, αλλά πιο πριν, οι μικροί ΠΛΗΡΩΝΑΝ. Κάτι απίθανοι "επειχειρηματίες" όμως ΔΕΝ πλήρωναν. Πόσα δις έχουν δανείσει οι τράπεζες σε αυτούς; Και επιπλέον, η φυγή των καταθέσεων, ήταν από την μεσαία τάξη μέχρι τότε; Τι ακριβώς προσέφερε το μνημόνιο δηλαδή; Βγήκαν από την χώρα δεκάδες δις από τις τράπεζες και πήγαν σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο. Και κατόπιν, χρειάστηκαν οι τράπεζες ανακεφαλαιοποίηση...
Είναι που εγώ είμαι άσχετος και δεν καταλαβαίνω...

Οι τράπεζες Ελληνικές και ξένες είχαν αγοράσει ομόλογα του Ελ. Δημοσίου. Το Ελ. Δημόσιο χρεωκόπησε. Αντί να μοιραστούν την χασούρα το Ελ. Δημόσιο με ΟΛΕΣ τις τράπεζες, την φάγαμε ΕΜΕΙΣ (πολίτες και τράπεζες) και τα ομόλογα των τραπεζών της Ευρώπης τα "αγόρασαν" τα Ευρωπαϊκά κράτη... Άρα οι τράπεζες την έβγαλαν λάδι και θα πρέπει να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αντί να γίνει ΤΟΤΕ ένα κούρεμα του χρέους, να το αναλάβει η ΕΚΤ με κάποιον τρόπο δίνοντας ΤΟΤΕ ρευστότητα και να μας δώσουν και μνημόνιο μαζί (όχι μόνον δάνεια για να μην φανεί πως το χρέος είναι... ΟΚ, όπως πρόσταζε η Γερμανία), μας έχουν βάλει σε αυτή την αθλιότητα και ηλιθιότητα.
Λιτότητα ΝΑΙ λοιπόν (αφού είχαμε μεγάλο έλλειμμα) αλλά ΚΑΙ κούρεμα του χρέους.

Τα γράφει πολύ ωραία ένας σχολιαστής σήμερα στο capital.gr, αναπαράγοντας ένα άρθρο του macropolis.gr. Πόσα από τα χρήματα που μας έδωσαν πήγαν τελικά στις τσέπες της κυβέρνησης και όχι στην εξυπηρέτηση του χρέους:
http://www.macropolis.gr/?i=portal.en.the-agora.2080
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... st_4842999
Άβαταρ μέλους
By liostemi
Hellenic tifosi έγραψε:Η αίσθηση μου είναι ότι η προηγουμενη ηγεσία θα έκανε γαργάρα το ότι βγήκε ανακοίνωση χωρίς να ερωτηθούμε.

...απ' την άλλη πάλι και στην απίθανη περίπτωση που ο κ. Σαμαράς θα είχε πράξει το ίδιο με την σημερινή κυβέρνηση, κάποιοι εδώ μέσα θα είχαν "γκρεμίσει τα τείχη της πόλης" και θα είχαν διοργανώσει και τον "θρίαμβο" για την υποδοχή του "ήρωα"!.. :Ρ...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#70030 Δεν θέλω να το παίξω "σασταλέγογλου" αλλά...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231381562

Πρώτα ορατά μέτρα και δη φορολογικά, που θα διορθώσουν τις κοινωνικές αδικίες στην Ελλάδα, και μετά στήριξη από την Ευρώπη είναι η θέση που εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Αυτή είναι η ταμπακιέρα του μνημονίου made by syriza.
Αν αρχίζει το μαγαζί να εισπράττει κανονικά, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα να ανοίξουν την κάνουλα, να κόψουν χρήμα κλπ.

Πιστεύω ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τα καταφέρουν χωρίς σημαντικά παρατράγουδα.

Στο επόμενο επεισόδιο:
Syriza vs 4-4-2
:ninja: :ninja: :ninja: