Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
sknipper έγραψε:Στα γενικά + των mac τώρα που πατάνε τα windows κάτω η αντοχή στον χρόνο κατασκευαστικά και σε υποστήριξη (πολλοί στη δουλειά τα έχουν 8-10 χρόνα και κάνουν τη δουλειά τους κανονικά και τα κυκλοφορούν χωρίς τον φορτιστή τους. Αυτά σε windows δεν ισχύουν. Αν το υπολογίσεις ίσως η αρχική τιμή είναι λιγότερο τρομακτική), κομψότητα ασφάλεια, σταθερότητα.

Κατασκευαστικα εφόσον συγκρίνουμε μηχανήματα αντίστοιχης κατηγορίας και τιμής δεν θεωρώ πως έχουν κάποια διαφορά αλλά ΟΚ.
Σε υποστήριξη από πότε τα Windows PC έχουν θέμα?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
NickTG έγραψε:
sknipper έγραψε:Στα γενικά + των mac τώρα που πατάνε τα windows κάτω η αντοχή στον χρόνο κατασκευαστικά και σε υποστήριξη (πολλοί στη δουλειά τα έχουν 8-10 χρόνα και κάνουν τη δουλειά τους κανονικά και τα κυκλοφορούν χωρίς τον φορτιστή τους. Αυτά σε windows δεν ισχύουν. Αν το υπολογίσεις ίσως η αρχική τιμή είναι λιγότερο τρομακτική), κομψότητα ασφάλεια, σταθερότητα.
Κατασκευαστικα εφόσον συγκρίνουμε μηχανήματα αντίστοιχης κατηγορίας και τιμής δεν θεωρώ πως έχουν κάποια διαφορά αλλά ΟΚ.
Σε υποστήριξη από πότε τα Windows PC έχουν θέμα?
Όσο και να έχω σντισταθεί για τόσα χρόνια στα μηλο-προϊόντα αναγνωρίζω ότι στην αίσθηση του μονοκόμματου κλπ πλεονεκτούν. Αλλά οκ όπως είπες, είναι όπως λέμε για το τι παραπάνω έχουν οι πρίμιουμ μάρκες αυτοκινήτων, κάποιοι αντιλαμβάνονται διαφορές ενώ άλλοι όχι.
Εγώ που τα προσέχω τα λάπτοπ μου και που ελάχιστα τα κυκλοφορώ (λίγες φορές το χρόνο που πάνε ταξίδι) μπορεί να έχουν διατηρηθεί σε εμφάνιση αλλά στα 5-6 χρόνια ούτε μπαταρία έχουν, έχουν γεμίσει αυτόματη σαβούρα, δεν ανανεώνονται οι οδηγοί και σαν πρόσφατο παράδειγμα δεν παίρνει Windows 11. Επίσης έχω προσέξει ότι προκύπτουν θέματα τα με μεντεσέδες και πληκτρολόγια, χάσιμο χρήσης HDMI.
Από την άλλη βλέπω κόσμο να έχει τα macbook του σε σακίδια σχεδόν κάθε μέρα για χρόνια και δείχνουν σχεδόν άψογα και λειτουργούν άψογα. Βέβαια σίγουρος αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να είμαι.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
sknipper έγραψε:Όσο και να έχω σντισταθεί για τόσα χρόνια στα μηλο-προϊόντα αναγνωρίζω ότι στην αίσθηση του μονοκόμματου κλπ πλεονεκτούν. Αλλά οκ όπως είπες, είναι όπως λέμε για το τι παραπάνω έχουν οι πρίμιουμ μάρκες αυτοκινήτων, κάποιοι αντιλαμβάνονται διαφορές ενώ άλλοι όχι.
Εγώ που τα προσέχω τα λάπτοπ μου και που ελάχιστα τα κυκλοφορώ (λίγες φορές το χρόνο που πάνε ταξίδι) μπορεί να έχουν διατηρηθεί σε εμφάνιση αλλά στα 5-6 χρόνια ούτε μπαταρία έχουν, έχουν γεμίσει αυτόματη σαβούρα, δεν ανανεώνονται οι οδηγοί και σαν πρόσφατο παράδειγμα δεν παίρνει Windows 11. Επίσης έχω προσέξει ότι προκύπτουν θέματα τα με μεντεσέδες και πληκτρολόγια, χάσιμο χρήσης HDMI.
Από την άλλη βλέπω κόσμο να έχει τα macbook του σε σακίδια σχεδόν κάθε μέρα για χρόνια και δείχνουν σχεδόν άψογα και λειτουργούν άψογα. Βέβαια σίγουρος αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να είμαι.

Το ότι το αναγνωρίζεις βέβαια δεν σημαίνει πως ισχύει όντως. Σίγουρα πάντως μιλώντας πάντα για αντίστοιχες κατηγορίες και τιμές δεν έχουν διαφορές premium μάρκας με απλές.

Στις μπαταρίες μπορώ να δεχθώ ότι σε σχέση με πολλά μοντέλα λόγω μεγαλύτερης διάρκειας και άρα λιγότερων κύκλων φόρτισης πάνε καλύτερα. Για τις αυτόματες σαβούρες φταίει ο χρήστης. Με τους οδηγούς δεν είχα ποτέ θέμα.
Ερχόμενοι στα Windows 11. Η αλήθεια είναι ότι αν θες τα βάζεις και σε παλιότερα συστήματα αλλιώς ναι, χρειάζεται cpu 5ετιας και δώθε σε Intel ή 3ετιας σε AMD. Βέβαια πάλι τα Windows 10 θα έχουν υποστήριξη μέχρι το 2025. Υπάρχουν μηχανήματα της Apple που μπορείς να βάλεις 10αρια και να έχεις υποστήριξη μέχρι το 2025 που η Apple τα έχει παρατήσει.

Για hardware προβλήματα δεν θα πω κάτι. Υπάρχει το google.
Άβαταρ μέλους
By skous
#788758 Ότι premium windoze έχω δοκιμάσει, είναι για γέλια σε ποιότητα κατασκευής και durability μπροστά σε mac.
And trust me, έχω δοκιμάσει ΠΟΛΛΑ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#788761 Ομολογώ ότι θα συμφωνούσα, αν δεν είχα δουλέψει δύο Microsoft Surface που είναι αλλού σε ποιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Όχι πως δεν χαλάνε κι αυτά πάντως. Όλα τα πολύ compact, είναι πανεύκολο να χαλάσουν, αν δεν είναι fanless.
Αν ήμουν στην αγορά για laptop, θα χτυπούσα αυτό του socratesn, γιατί κάνει τικ όλα τα κουτάκια, και η τιμή του είναι πολύ καλή. Σαν ARM κιόλας, θα είναι πολύ γρήγορο και με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει το MacOS, να η ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
By corsair
skous έγραψε:Ότι premium windoze έχω δοκιμάσει, είναι για γέλια σε ποιότητα κατασκευής και durability μπροστά σε mac.

Θα πρεπει να αυξησουμε την φαρμακευτικη αγωγη κατα πως φαινεται :shifty:
Άβαταρ μέλους
By skous
corsair έγραψε:
skous έγραψε:Ότι premium windoze έχω δοκιμάσει, είναι για γέλια σε ποιότητα κατασκευής και durability μπροστά σε mac.

Θα πρεπει να αυξησουμε την φαρμακευτικη αγωγη κατα πως φαινεται :shifty:

Xαχαχαχαχα....
Πάντως, όντως δεν έχω δοκιμάσει surface που λέει ο HF. Δεν έχω βρεί το κατάλληλο κοκτέηλ που να ταιριάζει :s_drinks :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#789016 Πήγα κ τα είδα από κοντά μια δεύτερη φορά, zenbook και Book Air. Κάτι που στο zenbook έκανε ώρα να μπουτάρει, κάτι που δε μου άρεσε η οθόνη αν και oled, κατέληξα πως book Air η τελική επιλογή.

Μ1 με 256gb έβρισκα με 1050€, Μ2 με 1290€. Τελικά πήγα „go big“ και κατέληξα σε Μ2 με 512gb (τα 256gb τα θεωρώ λίγα για Η-Υ) μιας κ η Amazon για ψυχολογικούς λόγους με κέρδισε δίδοντάς μου τυράκι με 5 δόσεις άτοκες. Έπεσα στην καταναλωτική παγίδα, αλλά ας είναι κ έτσι…

Δεν ξέρω, αλλά ακόμη κ με Zenbook ένιωθα πως μιλάμε για πολύ χειρότερη ποιότητα κατασκευής, πόσο μάλλον για άλλες εταιρίες. Επίσης έχω την αίσθηση πως τις περισσότερες πιθανότητες να επιζήσει μετά από πτώση πχ από γραφείο τις έχει το Book air παρά οποιοδήποτε άλλο, φαίνεται πιο ανθεκτικό…
Άβαταρ μέλους
By vasilis
PeterPan έγραψε:Τελικά πήγα „go big“ και κατέληξα σε Μ2 με 512gb (τα 256gb τα θεωρώ λίγα για Η-Υ) μιας κ η Amazon για ψυχολογικούς λόγους με κέρδισε δίδοντάς μου τυράκι με 5 δόσεις άτοκες. Έπεσα στην καταναλωτική παγίδα, αλλά ας είναι κ έτσι…

Ελαφρώς υπερβολική επιλογή. :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PeterPan έγραψε:Πήγα κ τα είδα από κοντά μια δεύτερη φορά, zenbook και Book Air. Κάτι που στο zenbook έκανε ώρα να μπουτάρει, κάτι που δε μου άρεσε η οθόνη αν και oled, κατέληξα πως book Air η τελική επιλογή.

Μ1 με 256gb έβρισκα με 1050€, Μ2 με 1290€. Τελικά πήγα „go big“ και κατέληξα σε Μ2 με 512gb (τα 256gb τα θεωρώ λίγα για Η-Υ) μιας κ η Amazon για ψυχολογικούς λόγους με κέρδισε δίδοντάς μου τυράκι με 5 δόσεις άτοκες. Έπεσα στην καταναλωτική παγίδα, αλλά ας είναι κ έτσι…

Δεν ξέρω, αλλά ακόμη κ με Zenbook ένιωθα πως μιλάμε για πολύ χειρότερη ποιότητα κατασκευής, πόσο μάλλον για άλλες εταιρίες. Επίσης έχω την αίσθηση πως τις περισσότερες πιθανότητες να επιζήσει μετά από πτώση πχ από γραφείο τις έχει το Book air παρά οποιοδήποτε άλλο, φαίνεται πιο ανθεκτικό…

Δε χρειαζεται να απολογεισαι που πηρες κατι καλο. Αυτα τα οβερκιλ κτλ που διαβαζω ειναι μιζερα πραματα...

Αν εχεις φραγκα παιρνεις το καλυτερο που παιζει τη δεδομενη στιγμη. Ετσι οπως τρεχει η τεχνολογια, και κατι κορυφαιο να παρεις σε 3 χρονια θα ειναι απλα ενα καλο μηχανηματακι. Να πας να παρεις κατι χειροτερο που κανει τη δουλεια του τωρα και σε 3 χρονια ειναι της σειρας, δε λεει!

Ασε το αλλο που ειπα πριν... ΓΙΑΤΡΟΣ :rtfm:

Βαλε τωρα εικονα στο μυαλο σου το Δοκτωρ Ντινο να σκασει στο συνεδριο με κανενα Φιατ Παντα :x
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:

Βαλε τωρα εικονα στο μυαλο σου το Δοκτωρ Ντινο να σκασει στο συνεδριο με κανενα Φιατ Παντα :x

Δεν κατάλαβα που είναι το θέμα.
Σκνιπερ σκάει μύτη με ποδήλατο και λείπουν και δόντια από τα γραναζα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Δεν κατάλαβα που είναι το θέμα.
Σκνιπερ σκάει μύτη με ποδήλατο και λείπουν και δόντια από τα γραναζα :rtfm:

Ο Σκνιπερ παιζει κορωνα γραμματα τη ζωη του με την ποδηλασια :omg: