Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Αν τελικά η Ουκρανία χάσει και συνθηκολογήσει, θα είναι η Δύση δεν την στήριξε όπως της υποσχέθηκε. Αλλά τελικά και οι υποσχέσεις της Δύσης ήταν κούφιες, δεκάρα δε έδιναν για την Ουκρανία, πόλεμο στην Ρωσία δι'αντιπροσώπων για να μην της ανοίξει η όρεξη.
Δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά είναι φανερό πως οι δυτικοί ψάχνουν τρόπους να τελειώσει και σίγουρα θα την πληρώσει η Ουκρανία που είναι κι αυτή που δέχτηκε την εισβολή.
Και κερατάς και δαρμένος τελικά.

dimik, εκτός από ειρωνείες, τι ακριβώς προτείνεις; Πόλεμο μέχρις εσχάτων; Δεν έχω καταλάβει. Είναι κάτι η φάση με το Ισραήλ που μπερδεύει.
Ανάλογα με την Παλαιστίνη, νομίζω η Ουκρανία πρέπει να παραδώσει τα εδάφη της στην Ρωσία ή όχι; Ή εκεί είναι αλλιώς;
Τι λένε οι πηγές σου;

Εγώ να προτείνω; από που κι ως πού;

Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν μέχρι να κρίνουν ότι δεν αξίζει τον κόπο πλέον ή δεν θα έχουν υποστήριξη και καλά θα κάνουν, υπερασπιζονται την πατρίδα τους.

Οι Ισραηλινοί θα πολεμήσουν μέχρι να εκριζωθει η Χαμας από την Γάζα και να μην κινδυνεύει ούτε ένας πολίτης είτε από ρουκέτες είτε από επανάληψη της 7/10. Επίσης καλά θα κάνουν.

Πάντως η κατάσταση στην Γάζα μετά και το πούλημα που έφαγαν από τους Ιρανούς οι Παλαιστίνιοι τους μόνους που συμφέρει είναι τους Ρώσους.
Πολύ βασική σκέψη αλλά δεν θα μου φαινόταν περίεργο ρωσοιρανικη προσέγγιση με αντάλλαγματα για έναν 2ο proxy war στην Γάζα ώστε να επικεντρωθεί εκει η Δύση αντί της Ουκρανίας.
Ειδικά όταν και το άλλο αντίπαλο δέος της Δύσης η Κίνα άρχισε να τα μασάει για την Ρωσία.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#844185 @Realzeus ποια εδάφη ακριβώς καταλαμβανουν και με τι κόστος.

Για την Κύπρο δεν ήταν το νόημα ότι είχαν χάλια όπλα επειδή ήταν ρώσικα αλλά ότι είχαν πολλά πάρε δώσε με την Ρωσία ωντας στο μαλακό υπογαστριο του ΝΑΤΟ εν καιρώ ψυχρού πολέμου.
Οπότε οι Αμερικανοί την έδωσαν στον "σίγουρο" σύμμαχο την Τουρκία αφού εμείς ήμασταν για τα πανηγύρια.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:@Realzeus ποια εδάφη ακριβώς καταλαμβανουν και με τι κόστος.

Για την Κύπρο δεν ήταν το νόημα ότι είχαν χάλια όπλα επειδή ήταν ρώσικα αλλά ότι είχαν πολλά πάρε δώσε με την Ρωσία ωντας στο μαλακό υπογαστριο του ΝΑΤΟ εν καιρώ ψυχρού πολέμου.
Οπότε οι Αμερικανοί την έδωσαν στον "σίγουρο" σύμμαχο την Τουρκία αφού εμείς ήμασταν για τα πανηγύρια.

< >

Το σίγουρο ήταν ότι εμείς δεν εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας.
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:@Realzeus ποια εδάφη ακριβώς καταλαμβανουν και με τι κόστος.

< >

Το σίγουρο ήταν ότι εμείς δεν εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας.
Ως κράτος σίγουρα όχι ως ΕΣ και απλό στρατιώτη και με το παραπάνω γιατί χωρίς εμάς θα είχαν φτάσει στην Πάφο.

Η ΕΦ ήταν μεγάλο ανέκδοτο κυρίως λόγω πολιτικού διχασμου.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Οι Ρώσοι πολεμάνε κατά όλης της Δύσης, η οποία έχει στείλει ό,τι είχε και δεν είχε από όπλα, και παρόλα ταύτα οι Ουκρανοί χάνουν, με δική τους ομολογία (στο link του ArrowsFA1). Ξεβράκωμα υπερδύναμης ήταν όταν οι ΗΠΑ έχασαν στο Βιετνάμ από ατάκτους, που δεν είχαν τίποτα περισσότερο από Καλάσνικοφ και RPG!!! :iconcool:

:lol: :lol: :lol:

Οι Ρώσοι πολεμάνε τους Ουκρανούς, που είναι εξοπλισμένοι με ότι περίσσεψε από τη Δύση + ότι είχαν αυτοί να βρίσκεται.

Λέγοντας ότι οι Ρώσοι πολεμάνε κατά όλης της Δύσης σημαίνει πως υπάρχουν Αμερικανικά, Γαλλικά, Γερμανικά στρατεύματα στον πόλεμο. :rtfm: Και απλά δημιουργεί εντυπώσεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Ως κράτος σίγουρα όχι ως ΕΣ και απλό στρατιώτη και με το παραπάνω γιατί χωρίς εμάς θα είχαν φτάσει στην Πάφο.

Η ΕΦ ήταν μεγάλο ανέκδοτο κυρίως λόγω πολιτικού διχασμου.

Η ΕΦ είχε την δύναμη που είχε. Η ΕΛΔΥΚ επίσης. Το κακό είναι ότι η Χούντα πρόδωσε το Νησί!

markvag έγραψε:Οι Ρώσοι πολεμάνε τους Ουκρανούς, που είναι εξοπλισμένοι με ότι περίσσεψε από τη Δύση + ότι είχαν αυτοί να βρίσκεται.

Λέγοντας ότι οι Ρώσοι πολεμάνε κατά όλης της Δύσης σημαίνει πως υπάρχουν Αμερικανικά, Γαλλικά, Γερμανικά στρατεύματα στον πόλεμο. Και απλά δημιουργεί εντυπώσεις.

Έχουν όλα τα όπλα αυτών των στρατευμάτων και καλύτερους μαχητές. :rtfm:

Το στρατιωτικό ανέκδοτο με τους Γάλλους το ξέρεις πιστεύω: "Η Γαλλία ετοιμάζεται για πόλεμο! Βγάζουν λευκές σημαίες όλα τα εργοστάσια της... :whistlink: "
Άβαταρ μέλους
By g8777
#844199 Μιλαμε τωρα για εναν λαο που ειχε αποικια μεχρι και στο μαλακο υπογΣΤΑΠΑΠΑΡΙΑ της ΗΠΑ τωρα ε;

Εγω φταιω που πιανω κουβεντα με ενστολο θα μου πεις , και θα εχεις και δικιο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844217 Λες για την Ν. Ορλεάνη; Γιατί γύρω γύρω είναι ακόμη (Μαρτινίκα, St. Martin, και μέχρι αρκετά πρόσφατα ήταν και στο Québec.
Γενικώς, όπου και να πας στον πλανήτη, πέφτεις πάνω σε μια αποικία ή στην Γαλλία. Τυπικά η Μαρτινίκα (και όχι μόνον) είναι γαλλικό έδαφος και ανήκει στην ΕΕ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Overseas_ ... prov=sfla1
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:Μιλαμε τωρα για εναν λαο που ειχε αποικια μεχρι και στο μαλακο υπογΣΤΑΠΑΠΑΡΙΑ της ΗΠΑ τωρα ε;

Εγω φταιω που πιανω κουβεντα με ενστολο θα μου πεις , και θα εχεις και δικιο. :shifty:

Για τους frogs σκούζεις; :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
g8777 έγραψε:Μιλαμε τωρα για εναν λαο που ειχε αποικια μεχρι και στο μαλακο υπογΣΤΑΠΑΠΑΡΙΑ της ΗΠΑ τωρα ε;

Για τους frogs σκούζεις; :s_crazy
Καλά δεν ήταν και τίποτα τυχαίοι, έχασαν σημαντικές μάχες 2-3 φορές επειδή έμειναν πίσω στις εξελίξεις πχ Αζινκουρτ και γερμανική εισβολή αλλά δεν ήταν καθόλου αμελητέα ποσότητα. Από την άλλη ανταγωνιστήκαν στα ίσια το ΗΒ σε αποικίες, κατέκτησαν την Ευρώπη με τον Ναπολέοντα, κράτησαν το μέτωπο στον Α ΠΠ, κι έκαναν ουσιαστική αντίσταση στον Β ΠΠ, δεν τα λες λίγα.

Μιας και προέρχεσαι από τα ΤΘ γνωρίζεις φαντάζομαι ότι τα γαλλικά άρματα το 40 ήταν ανώτερα των γερμανικών.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#844249 Μια ανασκόπηση από τις απώλειες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Με τη χθεσινή κορβέτα που τη βρήκαν πύραυλοι στο λιμάνι..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Καλά δεν ήταν και τίποτα τυχαίοι

Μεγάλη Δύναμη ήταν από τον Μεσαίωνα και μετά, κανείς δεν αντιλέγει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι παραδόθηκαν σχεδόν αμαχητί στον Β' ΠΠ και για αυτό υπάρχει αυτό το αγγλικό αστείο (μου το είχε πει Ουαλός Αξκος σε ΝΑΤΟική συνεκπαίδευση :lol: ).

dimik έγραψε:Μιας και προέρχεσαι από τα ΤΘ γνωρίζεις φαντάζομαι ότι τα γαλλικά άρματα το 40 ήταν ανώτερα των γερμανικών.

Ε λες να μην το γνωρίζω; Οι τακτικές των ΤΘ κατά τον Β' ΠΠ ήταν ένα από τα μαθήματα που δίδασκα στην αμμοδόχο της τότε ΣΑΤΘ (σήμερα ΣΤΘ). Αυτό κάνει την ήττα τους τόσο εξοργιστική! Οι τακτικές τους ήταν για το ανάθεμα...

Εν τω μεταξύ ο Ζελένσκι έχει απελπιστεί εντελώς:

"Ο Ζελένσκι είπε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν τελικά να παρασυρθούν σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν η Ουάσιγκτον δεν αυξήσει την υποστήριξή της.

«Αν η Ρωσία μας σκοτώσει όλους, θα επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και θα στείλετε τους γιους και τις κόρες σας [να πολεμήσουν]», είπε ο Ζελένσκι σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση μιας συνέντευξής του στο «Meet the Press» του NBC που προβλήθηκε σήμερα."

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1533 ... olemisoyn/

ΥΓ: Η καταστροφή της Κορβέτας Asκold δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές πάντως. Γενικά έχει καταντήσει αηδία η Δυτική προπαγάνδα, προερχόμενη εξ' Ουκρανίας! :svivhaha:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 06 Νοέμ 2023, 09:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By glf
#844347 Εντάξει δε βυθίστηκε. Έχει σίγουρα ένα πλήγμα που προκάλεσε φωτιά, δίπλα ήρθε πυροσβεστικό σκαφος και γύρω του έχει μπει φράγμα για να μη ξεφύγει η διαρροή από λάδια καύσιμα.

Ας κάτσει εκεί σα στόχος για κάνα εξάμηνο, κλαϊν.

https://twitter.com/truth_hounds/status ... 7966236062