Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
glf έγραψε: ξέρω να τα διαβάζω.

Εδω ειναι το ζμι...... Ποσοι ξερουν/θελουν να μαθουν και δεν πανε με τη λογική της υπολοιπης ζωης τους "ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε" λες και στο σκυλί ξερει.........

Γι αυτο κι επειδη εχω δει πολλά, δε βιαζομαι να βγαλω συμπερασματα, περαν των αντικειμενικών θεματων οπως πχ στην περιπτωση αυτη, πως διαολο βρεθηκαν εξω χωρις λουρί........
Άβαταρ μέλους
By glf
#850458 Εγώ είμαι τόσο ευχαριστημένος με τη δικιά μου...
Και να την αφήσω λυτή, θα πάει μια μικρή γύρα εδώ γύρω και μετά θα έρθει να αράξει στο μπαλκόνι στο σπίτι.
Ούτε θα φύγει, ούτε θα την ψάχνω.
Αλλά φυσικά κάνει τις βόλτες της, ξέρει οτι δε θα της λείψει η ελευθερία της βόλτας.
Μιλάμε ότι την βάζω στο αυτοκίνητο ακόμα και για να πάρω τα παιδιά από το φροντιστήριο..
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#850783 Αυτές οι χαζομάρες που λένε ότι "το ζώο όπως το μάθεις" κλπ, δεν ισχύουν πάντα.
Αγαπώ τα ζώα, σε σημείο χαζομάρας. Για καιρό σταματούσα στο Ρύσιο και τάιζα κάτι αδέσποτα και τα χάιδευα. Ώσπου κάποια μέρα ένας μούργος, που με ήξερε, με δάγκωσε. Ηθελημένα το έκανε, όχι κατά λάθος κατά την διάρκεια του ταΐσματος. Έφαγε κλωτσιά προφανώς. Όπως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ευγνώμονες, δεν είναι ούτε όλα τα ζώα και το κάθε ζώο έχει την προσωπικότητά του. Επίσης μην εκπλαγείται αν σας "δαγκώσει πισώπλατα" άνθρωπος...
Άβαταρ μέλους
By glf
#850790 Ισχύει. Το κάθε ένα είναι διαφορετικό. Και γω μικρός είχαμε λυκόσκυλο που αν ξεκινούσε να φάει δεν ήθελε.. παρέμβαση και το έδειχνε.
Αυτή τώρα που έχω είναι Παναγίτσα. Και να της πω να σταματήσει να τρώει, σταματάει κατεβάζει τα αυτιά και περιμένει να την πω το οκ να συνεχίσει...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#850824 Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα ζώα, μεγάλο κομμάτι της συμπεριφοράς τους καθορίζεται και γονιδιακά. Ειδικά στα σκυλιά, μετά από τόσους αιώνες breeding, αυτό θα έπρεπε να είναι πλέον σαφές.
Συμπεριφορές σαν την παραπάνω που είδαμε, δεν νομίζω πως είναι ζήτημα εκπαίδευσης, κοινώς το σκυλί έχει κάποιον κακό χαρακτήρα και δύσκολα θα φτιάξει κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#850843 Πήγα τώρα βραδάκι να πετάξω σκουπίδια. Από μακριά ήταν η μια αγέλη του χωριού. Είδανε κίνηση βραδιάτικα, γαβ γαβ αρχίσανε.
Συνέχισα και άρχισα να τους μιλάω να καταλάβουν, τα μισά άρχισαν να έρχονται κουνώντας ουρά. Δεν τα έχω ταϊσει ούτε μια φορά.
Γενικά εγώ βλέπω ότι εδώ μια χαρά είμαστε με λίγα και γνωστά αδέσποτα. Είμαι βέβαια θετικός άνθρωπος.
Μακάρι να μπορούσαμε να κλείσουμε σιγά σιγά το μεγάλο χαμό από αδέσποτα που γεννάνε αβέρτα, μέχρι και εθελοντικές στειρώσεις με κτηνίατρους από το.. εξωτερικό γίνονται.
Από την άλλη, σήμερα διάβαζα ότι η κτηνίατρος που έχει σύμβαση με το Δήμο μας έχει μείνει απλήρωτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταμάτησε να δέχεται. Από που να το πιάσεις..
Άβαταρ μέλους
By Dodger
glf έγραψε:Από την άλλη, σήμερα διάβαζα ότι η κτηνίατρος που έχει σύμβαση με το Δήμο μας έχει μείνει απλήρωτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταμάτησε να δέχεται. Από που να το πιάσεις..

Αυτό έχει συμβεί στο δήμο μου εδώ και 2 χρόνια. Μη νομίζεις, και με τις συμβάσεις στους κτηνιάτρους γίνεται πανηγύρι...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#850991 Η γάτα μας γεννήθηκε στη Λατβία και την εισήγαγε στην Αγγλία μαμά της πωλήτριας κάπως… Επίσημα στην Αγγλία υπάρχουν κάποια όρια που δεν θυμάμαι για την ελάχιστη ηλικία αγοραπωλησίας και το πότε πρέπει να γίνουν τα εμβόλια κλπ. Μόλις πήραμε το γατάκι στα χέρια μας το πήγαμε στον κτηνίατρο για τσεκάρισμα καταγραφή. Όταν διαπίστωσε ότι οι ημερομηνίες εμβολιασμών δεν έβγαιναν (είχαν γίνει αλλά έπρεπε να είχαν περάσει κάποιες μέρες/εβδομάδες από τον εμβολιασμό κλπ) μας έκανε ερωτήσεις, από πού το πήρατε, ονόματα κλπ και θα το δήλωνε σε σχετικές υπηρεσίες.
Έχει διαβατήριο (αναγκαστικά για να έρθει από Λατβία), δεν υπάρχει βιβλιάριο υγείας σε φυσική μορφή. Αλλά υπάρχει σε ηλεκτρονική γιατί είδα ότι ο κάθε κτηνίατρος βλέπει όλη την ιστορία του ζώου και τις καταγραφές από άλλους κτηνιάτρους.
Δεν πρόκειται να πάει σε άλλη χώρα οπότε δεν ανησυχώ αλλά αυτά που μου λέτε με ενοχλούν. Είμαστε σοβαροί, πας βόλτα με το ζώο σου και θα πρέπει να κουβαλάς χαρτιά για όταν έρθει να σε ελέγξει; Ποιο το νόημα; Το μόνο νόημα είναι να ελέγξουν τυχόν χαμένο ή σκοτωμένο. Από τη στιγμή που έχει τσιπάκι δεν χρειάζονται βιβλιάρια κλπ. Σκανάρουν και το βλέπουν αν είναι δικό μου ή κλεμμένο αν έχει τα εμβόλιά του κλπ.

Αυτό το “ξέρω και τα διαβάζω” είναι σημαντικό. Δεν μπορώ να πώ ότι συμφωνώ, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες, όπως είπατε μερικές φορές δεν ξέρεις τι τούμπα μπορεί να γίνει. Άσε που μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι το διαβάζουν αλλά να μην ξέρουν πραγματικά. Δυστυχώς δεν είχα αρκετή εμπειρία/συμβίωση με ζώο για να αναπτύξω αυτή την ικανότητα.
Πάντως η γυναίκα μου που ποτέ δεν είχε ζώο κάτι έχει ή κάτι κάνει σωστά αλλά όλα τα σκυλιά, όσο άγρια κι επιθετικά ή τρελά ή και αδέσποτα, μέχρι και αγέλη από αδέσποτα που έχουν τρομοκρατήσει την περιοχή, ποτέ κανένα δεν την έχει πειράξει. Άβυσσος η ψυχή του σκύλου.