- 01 Ιαν 2024, 19:00
Η γάτα μας γεννήθηκε στη Λατβία και την εισήγαγε στην Αγγλία μαμά της πωλήτριας κάπως… Επίσημα στην Αγγλία υπάρχουν κάποια όρια που δεν θυμάμαι για την ελάχιστη ηλικία αγοραπωλησίας και το πότε πρέπει να γίνουν τα εμβόλια κλπ. Μόλις πήραμε το γατάκι στα χέρια μας το πήγαμε στον κτηνίατρο για τσεκάρισμα καταγραφή. Όταν διαπίστωσε ότι οι ημερομηνίες εμβολιασμών δεν έβγαιναν (είχαν γίνει αλλά έπρεπε να είχαν περάσει κάποιες μέρες/εβδομάδες από τον εμβολιασμό κλπ) μας έκανε ερωτήσεις, από πού το πήρατε, ονόματα κλπ και θα το δήλωνε σε σχετικές υπηρεσίες.
Έχει διαβατήριο (αναγκαστικά για να έρθει από Λατβία), δεν υπάρχει βιβλιάριο υγείας σε φυσική μορφή. Αλλά υπάρχει σε ηλεκτρονική γιατί είδα ότι ο κάθε κτηνίατρος βλέπει όλη την ιστορία του ζώου και τις καταγραφές από άλλους κτηνιάτρους.
Δεν πρόκειται να πάει σε άλλη χώρα οπότε δεν ανησυχώ αλλά αυτά που μου λέτε με ενοχλούν. Είμαστε σοβαροί, πας βόλτα με το ζώο σου και θα πρέπει να κουβαλάς χαρτιά για όταν έρθει να σε ελέγξει; Ποιο το νόημα; Το μόνο νόημα είναι να ελέγξουν τυχόν χαμένο ή σκοτωμένο. Από τη στιγμή που έχει τσιπάκι δεν χρειάζονται βιβλιάρια κλπ. Σκανάρουν και το βλέπουν αν είναι δικό μου ή κλεμμένο αν έχει τα εμβόλιά του κλπ.
Αυτό το “ξέρω και τα διαβάζω” είναι σημαντικό. Δεν μπορώ να πώ ότι συμφωνώ, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες, όπως είπατε μερικές φορές δεν ξέρεις τι τούμπα μπορεί να γίνει. Άσε που μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι το διαβάζουν αλλά να μην ξέρουν πραγματικά. Δυστυχώς δεν είχα αρκετή εμπειρία/συμβίωση με ζώο για να αναπτύξω αυτή την ικανότητα.
Πάντως η γυναίκα μου που ποτέ δεν είχε ζώο κάτι έχει ή κάτι κάνει σωστά αλλά όλα τα σκυλιά, όσο άγρια κι επιθετικά ή τρελά ή και αδέσποτα, μέχρι και αγέλη από αδέσποτα που έχουν τρομοκρατήσει την περιοχή, ποτέ κανένα δεν την έχει πειράξει. Άβυσσος η ψυχή του σκύλου.
aka onyx !