Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Govus
#849955 Το gov.gr έχει την μοναδική παγκοσμίως δυνατότητα να ενώνει το σήμερα με υπηρεσίες που ακόμα λειτουργούν με τον παραδοσιακό σοβιετικό τρόπο σκέψης :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By fokion
mirage έγραψε:Ερώτηση αν έχεις τσιπαρισμενο ζώο και το βρει το σκάνερ γιατί χρειάζεται το βιβλιαριο;

Γιατι - θεωρητικα - αν το "οργανο" ειχε συνδεση στο ιντερνετ εκεινη τη στιγμή θα ηταν περιττο καθοτι με το αρ τσιπ ή QR code που βγαζει πλεον το συστημα θα μπορουσε να γινει ταυτοποιηση.

mirage έγραψε:Ερώτηση 2 πρέπει δλδ πάντα να είσαι βόλτα με το βιβλιάριο;

τυπικά ναι. Οκ στη βολτα για πιπι κλπ δεν το εχω εννοειται. Οταν παμε ομως παραλια για μπανιο το καλοκαιρι το εχω στο αυτοκινητο.

mirage έγραψε:Μου ακούγεται κωμικοτραγικο το τελευταίο αλλά αν πρέπει να το κάνουμε θα το κάνουμε.

Καλιο γαιδουροδενε... γιατι δε νομιζω οτι θα σου κοψουν προστιμο αν τους πεις "ρε παιδια στο σπιτι ειναι να σας το φερω.." αν υποθεσουμε οτι θα σε ελενξει βεβαια καποιος....
Άβαταρ μέλους
By mirage
#849960 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σίγουρα θα έχω φωτο στο κινητό σε περίπτωση που χρειαστεί. Το βιβλιάριο θα είναι στο σπίτι.
Άβαταρ μέλους
By Manos
#849966 Ανσδημοσιευση που νομίζω μας αφορά:

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Από τις 19 Δεκεμβρίου 2023 παύουν να είναι σε ισχύ τα χάρτινα βιβλιάρια υγείας των ζώων σας.
Αντ΄ αυτού, τίθεται σε ισχύ το νέο ψηφιακό βιβλιάριο υγείας για το κατοικίδιό σας (σκύλος και γάτα) , σε άυλη ψηφιακή μορφή , το οποίο θα ενημερώνει ο πιστοποιημένος Κτηνίατρός σας στη βάση δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
Τα χάρτινα βιβλιάρια υγείας παραμένουν, μόνο για ενημέρωση μελλοντικών ενεργειών της κτηνιατρικής παρακολούθησης του ζώου σας και δεν θα έχουν ουδεμία νομική ισχύ.
Επιπλέον, για να μπορέσει να καταγραφεί το ζώο σας στη βάση του ΕΜΖΣ , θα πρέπει απαραίτητα να έχει ηλεκτρονική σήμανση (chip) και μόνο έτσι θα καθίσταται έγκυρο το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας. Για παράδειγμα , δεν θα θεωρείται έγκυρος ένας εμβολιασμός σε ζώο που δε φέρει ηλεκτρονική σήμανση, ακόμα και αν τον έχετε πραγματοποιήσει στον Κτηνίατρό σας, αφού το ζώο σας δεν έχει ηλεκτρονική σήμανση. Παρόλο δηλαδή που θα έχει πραγματοποιήσει το εμβόλιο, εφόσον δε φέρει microchip και ως εκ τούτου δεν θα έχει καταγραφεί στο ψηφιακό βιβλιάριο, για το Κράτος θα θεωρείται ανεμβολίαστο.
Όσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 18/12/2023 , έχουν νομική ισχύ μέσω των χάρτινων βιβλιαρίων και εφόσον φέρουν έγκυρη σφραγίδα Κτηνιάτρου, τα οποία όμως σιγά σιγά και με το πέρασμα του χρόνου θα εκλείψουν.
Μαζί με το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας , παραμένει σε πλήρη ισχύ το Διαβατήριο του ζώου σας καθώς ΚΑΙ αυτό θεωρείται επίσημο έγγραφο απόδειξης της υγείας του ζώου σας και μπορεί να αντικαταστήσει το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας ή να συνυπάρχει με αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021, πέρα από την ηλεκτρονική ταυτοποίηση του ζώου υποχρεωτικά είναι ο αντιλυσσικός εμβολιασμός, η τακτική αποπαρασίτωση καθώς και η στείρωση (ή αποστολή δείγματος DNA) του ζώου.
Για τις σημαντικές αυτές εξελίξεις ενημερωνόμαστε καθημερινά και θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Άβαταρ μέλους
By glf
#849970 Δε λέει κάτι καινούργιο. Ήδη 3 χρονιές εμβόλια φαίνονται και στο ηλεκτρονικό σύστημα, αφού τα πέρασε σωστά ο κτηνίατρος...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#850008 και εγω απο κατι βρηκα να λειπει και στα 5... τίποτα συμαντικό βεβαια αλλά το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να τα διορθωσεις εσυ αλλα κτηνιατρος. τουλαχιστον ξερεις τι λειπει και προγραμματιζεις στην επομενη επισκεψη να το κλεισεις κι αυτο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#850339 Βρέθηκε βίντεο με την επίθεση σκύλου στο παιδί. Μιλάμε, κυριολεκτικά όρμησε χωρίς να του φταίει τίποτε, απίστευτο συμβάν! Και μετά όρμησε και σε δεύτερο παιδί!
https://www.news247.gr/ellada/vinteo-i- ... -kamatero/
Άβαταρ μέλους
By glf
#850419 Ναι πολύ περίεργο που ο σκύλος έκανε όλο το δρόμο τρέξιμο να πάει να την πέσει στα παιδιά.
Και μάλιστα νωρίτερα έκατσε και τον χάιδεψαν αλλά παιδιά...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#850427 Μήπως τα παιδιά αυτά τον πείραζαν/κακοποιούσαν και με το που βρήκε τη ευκαιρία τους την έπεσε;

.
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dimitris_P έγραψε:Μήπως τα παιδιά αυτά τον πείραζαν/κακοποιούσαν και με το που βρήκε τη ευκαιρία τους την έπεσε;

.

δυσκολο να πει κανεις.......
αν δεν ξερεις τα σκυλια δεν βγαινει ακρη - ναι οκ περαν των ψυχολογικών του καθενός.
Υπαρχει το ενδεχόμενο αν το παιδι ΔΕΝ ετρεχε ο σκυλος απλά να συνεχιζε κατι σα - κακο σιγουρα - παιχνιδι οπως κι εγω παιζω κυνηγητό με τα δικά μου - και μου εχουν σκισει παντελονι προσπαθωντας να με "πιασουν".... καταλαβενετε τι λεω....

Απο την αλλη εχω παραδειγμα με 2 αδεσποτα στο Δημαρχειο του Γερακα, το κανελο και τον Μπρουνο ( οι οποιοι κατ εντολήν δημαρχου αν εχει κρυο ή βρεχει κοιμουνται εντός Δημαρχειου ) οπου περναει 100αδες κοσμος καθε μερα συν οτι ειναι οι παρεα των παιδιων που πανε σχολειο, καθονται στις κερκιδες της αυλής, κατεβαινουν τα απογευματα παρεα με τα παιδια στη πλατεια κλπ κλπ κλπ.

ε τοσο κοσμο δεν ενοχλουν ΚΑΝΕΝΑ. και να τους χαιδεψεις αμα θελουν και τα παντα. Ε 2 ανθρωπους οποτε περασουν τους την πεφτουν. Ο ενας ντιλιβερυ που τα κλοτσισε και ο δευτερος ενας παππους που τα κυνηγησε με μαγκουρα.
( Επιστρατευτηκαν οι καμερες του Δημαρχείου............ )

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι ηταν ελευθερα. Ξεφυγαν??? Τους ανοιξαν για πιπι? τα πηγαιναν βολτα χωρις λουρί???
Άβαταρ μέλους
By glf
#850453 Το ότι τα αδέσποτα θυμούνται τον καθένα είναι σίγουρο.
Εγώ πχ στο χωριό που μένω με ξέρουν όλα γιατί ξέρουν και την Άστρα.
Πάντα κοιτάω να καλόπιασω ένα αδέσποτο.
Και αν κάποιο έχει όρεξη για μαγκιες, εγω... μέσα:)
Συνήθως βέβαια τα αρσενικά δεν φοβούνται από την δικιά μου, πιο πολύ με θηλυκά θα πέσει γάβγισμα. Σε βόλτες δηλαδή στην πόλη ή σε άλλο χωριό.
Ακόμα και σκυλιά που θα τα επιβληθώ στην πρώτη γνωριμία και δε θα φύγω πρώτος, αργότερα με βλέπουν και ξέρουν ότι δε περνά η μαγκιά τους και δεν ασχολούνται.
Αν συνεχίσουν έτσι αργότερα θα τους ρίξω και κάνα treat ..
Απλά είναι τα πράματα αλλά οκ μεγάλωσα με λυκόσκυλα και δε φοβάμαι τα μεγάλα σκυλιά και ξέρω να τα διαβάζω.