Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#849707 Λειτουργεί η πλατφόρμα pet.gov.gr για τα κατοικίδια.
Για τους ιδιοκτήτες είναι χρήσιμο να δουν αν είναι περασμένα σωστά τα στοιχεία από το βιβλιάριο και βγάζει και PDF με ψηφιακή υπογραφή, χρήσιμο σε περίπτωση ελέγχου πάνω στη βόλτα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#849833 Μα το μεγαλυτερο προβλημα του υφισταμενου νομου ΕΙΝΑΙ ο ελεγχος.... κι εξηγουμαι.

GLF ( σορρυ ρε φιλε σα παραδειγμα θα σε αναφερω ) πας την κουκλα βολτα στο βουνο. Εσυ νομοτυπα εχεις το βιβλιαριο μαζι το τσιπακι υπαρχει και ειναι στο ονομα σου κλπ κλπ. ο αστυνομικόςή ο δασοφυλακας ( θα το αναπτυξω το δασοφυλακας)
Πρεπει
α. να εχει μαζι του σκανερ να διαβασει το τσιπακι. :lol: :lol: :lol:
β. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να εχει μαζι του λαπτοπ ταμπλετ ή οτι ΚΑΙ προσβαση στη βαση ωστε να επιβεβαιωσει τα στοιχεια :lol: :lol: :lol:
Σημειωση. Προσβαση στην υπαρχουσα βαση του ΥΠΑΝ που υπαρχει 10 χρονια απεκτησαν οι εμπλεκόμενοι ( πλην κτηνιατρων) μολις προπερσι. Δηλ Δημοι Αστυνομια κλπ δεν ειχαν....

ποσο εφικτο το βλεπεις. Καθολου.

αρα τι θα ελενξει? αν εχει σκανερ - εξαιρετικά απιθανο - αν εχει το ζωο τσιπακι. Αν δε ΔΕΝ εχει καν σκανερ θα τσεκαρει το βιβλιαριο. Κι εξηγησε μου εσυ τωρα γιατι σε πετσοπ βρισκεις τσιπακια αφου ΚΑΝΕΙΣ μη Κτηνιατρος δε μπορει να τα καταχωρησει????
Πας λοιπον αγοραζεις ενα τετοιο απο πετσοπ κολλας και το αυτοκολητακι στο βιβλιαριο και στον ελεγχο ( που οπως ειπα ΔΕΝ ειναι ουσιαστικός ελεγχος τελικά >) εισαι νομιμος...... aka δημοφιλής πρσκτική κυνηγών αυτη ωστε να παρατανε τα "ελατωματικα" στο βουνο χωρις να τους βρισκεις....

Κτηνιατροι.
Η μεγαλη τρυπα.
Για να μη μακρυγορω και εδω. Οσο υπαρχουν κτηνιατροι που κοβουν ουρες και αυτα για ΚΑΛΛΟΠΙΣΤΙΚΟΥΣ λογους πιστευεις ειλικρινα οτι θα εφαρμοστει>?? ( κατι που ΗΔΗ ειναι παρανομο )
Καθοτι ο ελεγχος στη πραγματικοτητα επαφιεται σε ΙΔΙΩΤΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ κτηνιατρο....?????
Γιατι οσο εχω διαβασει το νομο ΔΕΝ προβλεπεται ελεγχος στους Κτηνιατρους αν ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ το νομο...

Κι ενα ακομα. Εισαι κτηνιατρος. Σου ερχεται αστειρωτο και ατσιπαριστο κατι που ΗΔΗ ειναι παρανομο.... ΗΔΗ.....
δεν προβλεπεται ΚΑΜΙΑ διαδικασια πχ επιτοπου ο Κτηνιατρος καταγραφει το περιστατικο και το αναφερει στην (πχ) αστυνομια ( καταλαβαινετε τι θελω να πω ) Υπαρχει δηλαδη κενο στο τι γινεται "μετα" την διαγνωση της παραβασης...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#849890 και δυστχώς η βλακεια συνεχιζεται.....

σε μια πρωτη αναγνωση του ΤΙ περιλαμβανει αυτη η πλατφορμα ( παρεπιπτοντως εχει συμπηκνομενη τη νομολογία) μπορεί ο οποιοςδηποτε πολιτης ή αρμοδιος να μπει με καταλληλους ταξισνετ ή υπηρεσιακους κωδικους να μπει ΠΛΗΝ των θεωρητικά αρμοδιων ελεγκτικών μηχανισμων της αστυνομίας και του δασαρχείου....

Ολοι εχουν "πυλη" εισοδου ΕΚΤΟΣ απο αυτους..... Μια χαρα....
Άβαταρ μέλους
By glf
#849895 Χαρά μου πάντα να συζητάω μαζί σου.
Προσωπικά δε με κοφτει ιδιαίτερα να ασχοληθώ με το σύστημα.
Με νοιάζει να μην έχει πάτημα ο δημοτικός αστυνόμος να μου κόψει πρόστιμο.
Και το λέω γιατί φέτος έχουν πέσει αρκετά σε μας.
Άβαταρ μέλους
By fokion
glf έγραψε:Και το λέω γιατί φέτος έχουν πέσει αρκετά σε μας.

Με τρωει η περιεργεια για το πως εγινε ο ελεγχος..... Γιατι στα μερη μου ο ελεγχος ειναι ανεκδοτο....
ειχαν σκανερ?
Ταυτοποιησαν ζωο με ιδιοκτητη?
Πως?
Άβαταρ μέλους
By glf
#849939 Οκ τα περισσότερα είναι καταγγελίες πιστεύω. Δες πχ στο δήμο μας τι πρόστιμο έχει πέσειμε μια ματιά στη Διαύγεια.

Αλλά στη Θεσσαλονίκη πχ που και εκεί .. βολτάρουμε που και που είναι σίγουρο ότι γίνονται έλεγχοι από δημοτική αστυνομία με σκάνερ. Το θυμάμαι που το διάβαζα σε ειδήσεις, πχ στην Αριστοτέλους σταματούσαν κόσμο με σκυλιά και κοιτούσαν.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#849947 Ερώτηση αν έχεις τσιπαρισμενο ζώο και το βρει το σκάνερ γιατί χρειάζεται το βιβλιαριο;
Ερώτηση 2 πρέπει δλδ πάντα να είσαι βόλτα με το βιβλιάριο;
Μου ακούγεται κωμικοτραγικο το τελευταίο αλλά αν πρέπει να το κάνουμε θα το κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
mirage έγραψε:Ερώτηση αν έχεις τσιπαρισμενο ζώο και το βρει το σκάνερ γιατί χρειάζεται το βιβλιαριο;
Ερώτηση 2 πρέπει δλδ πάντα να είσαι βόλτα με το βιβλιάριο;
Μου ακούγεται κωμικοτραγικο το τελευταίο αλλά αν πρέπει να το κάνουμε θα το κάνουμε.
Πόσες φορές θα γίνεις ρεζίλι

Sent from hell
Άβαταρ μέλους
By glf
#849951 Ε δε παίρνω μαζί το βιβλιάριο στην βόλτα. Έχω μια φώτο την αρχική του σελίδα στο κινητό. Και τώρα και... σε επίσημο PDF λέμε με gov.gr ψηφιακή σήμανση.
Ελλάδα 2.0 λέμε.

Βιβλιάριο παίρνουμε μόνο σε ταξίδια διακοπές με το σκύλο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#849952 Ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο σήμερα για το εμβόλιο.
Την βρήκε μια χαρά, βάρος 5.200 γραμ.
Στην φωτογραφία την βλέπετε να προσπαθεί να ξεστολισει το δέντρο

Άγιο είχαμε που δεν πήραμε φέτος αληθινό. Η μυρωδιά του ελάτου και το ξύλο στον κορμό θα την έκανε να είναι όλη μέρα εκεί μέσα σκαρφαλωμένη.Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#849954 Ναι sorry αλλα δεν κατοικώ Ελλάδα και φυσικα το βιβλιάριο δεν ειναι Ελληνικό. Όλα αυτά με τα gov.gr ενισχύουν το κωμικοτραγικο που είπα πριν.
Τέλος πάντων θα βγάλω φωτο κι εγω την σελίδα και θα την έχω στο κινητό.