- 04 Σεπ 2015, 17:28
Anonymous Founder έγραψε:trident1971 έγραψε:Δεν διαφωνω για τα παιδακια,
μηπως ομως θα επρεπε να φανε ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ οι τυποι που εβγαλαν την εικονα των πνιγμενων παιδιων σε περιφορα για να δειξουν "το δραμα" των "προσφυγων" και να "αφυπνισουν" τους Ελληνες που "παντα" ήταν ρατσιστες?
Τα λογακια ειναι ωραια, αλλα να μην ξεχναμε την πραγματικοτητα.
Αυτός που φωτογράφισε τα παιδιά δηλαδή και μετά δημοσίευσε την εικόνα να φάει ξύλο;
Αυτοί που την αναπαρήγαγαν στα social media να φάνε ξύλο;
Και οι Έλληνες ΔΕΝ ήταν πάντα ρατσιστές, γιατί είναι μια γενίκευση. Δεν ήταν όλοι, δεν ήταν πάντα, δεν αφορά αυτή η κουβέντα το σύνολο. Το ότι έχουμε κοντή μνήμη, είναι σίγουρο. Το ότι δεν έχουμε φερθεί με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και στους μικρασιάτες ή τους πόντιους πρόσφυγες επίσης (για ποιο λόγο υπάρχουν και τα σχετικά ανέκδοτα; προφανώς γιατί τους βλέπανε με μισό μάτι...).
Η απλή δική μου γνώμη είναι πως αν κρίνεις τον άνθρωπο σύμφωνα με την καταγωγή του και του φέρεσαι αναλόγως, τότε είσαι ρατσιστής. Στο είπα και την άλλη φορά: τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν γίνεται να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Δεν γίνεται λοιπόν να διαφωνείς έντονα με εμένα επειδή λέω πως πρέπει να υπάρχουν μέχρι και υποχρεωτικές εκτρώσεις σε περίπτωση διαγνωσμένων γενετικών ανωμαλιών (ξέρω πως η άποψή μου είναι στα όρια της ηθικής, αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε), να υπερασπίζεσαι ανθρώπους με τέτοια προβλήματα (και σωστά), αλλά αυτό να ισχύει μόνον για τους Έλληνες...
Δεν γίνεται η συμπόνοια να έχει εθνικά χαρακτηριστικά, ή είσαι άνθρωπος ή δεν είσαι.
Όσο για το κόστος της συμπόνοιας, θα ξαναπώ, πως δεν γίνεται να το βάζεις στο ζύγι. Θα πρέπει να προσπαθήσεις για το καλύτερο που μπορείς και ποτέ δεν πρέπει να πεις πως δεν τον σώζω αυτόν, θα κοστίσει πολύ η βενζίνη για παράδειγμα.
Αν θεωρεις οτι οι Ελληνες δν ειναι στο συνολο ρατσιστες ή δεν ηταν παντα ρατσιστες, περιμενω να το πεις ΚΑΙ σε αυτους που ποσταρουν γαμηστερα κειμενακια απο το luben.tv που λενε αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ το πραγμα.
Τα ανεκδοτα βγηκαν για αλλο λογο: Η ιστορια λεει , οτι οι Ποντιοι γενικοτερα λειτουργουσαν Ανατολιτικα, στηριζομενοι στο ΛΟΓΟ και οχι σε συμβολαια κλπ. Οταν το εκαναν εδω, εξαπατηθηκαν, εξ' ου και τα ανεκδοτα περι βλακειας/ευπιστιας κλπ.
Οπως εχω πει εγω κατα καιρους, θα επρεπε να πει η Πολιτεια, "εχουμε χωρο για παιδακια, φερτε τα". Οοοοχι ομως, η κυρα Τασια και οι συμπαθεις ηλιθιοι ηθελαν να τους "σωσουν" ολους. Οσο για τη βενζινη, αυτο που λες το εκμεταλλευονται οι λαθρεμποροι μια χαρα, λεγοντας "βυθιστε τη βαρκα μολις δειτε λιμενικο, να σας λογίζουν ως ναυαγους και να σας μαζευουν". Δεν θα σου αρεσει, αλλα οι "φτωχοι μεταναστες" που το εκαναν, ΕΙΝΑΙ απατεωνες.
EDIT
Ναι αυτος που φωτογραφισε τα παιδια και το εβγαλε φατσα φορα, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ή/και ΔΟΞΑ, καλη ωρα οπως ο φωτογραφος παραπανω με τον Βιετκονγκ. Δεν μου πολυγουσταρει αυτη η δουλεια, δεν ξερω για εσενα.
Αντιστοιχα, αυτοι που παρελασαν τη φωτο γενικοτερα, ειναι λιγο βλακακηδες. Το σκηνικο αυτο παιζει ΧΡΟΝΙΑ ολοκληρα, ΤΩΡΑ ξυπνησαν.
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 04 Σεπ 2015, 17:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά