Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#123278 J marr
Εχω φτιαξει κ εχω στο ψυγειο
750 ml στυμμενος χυμος λεμονι
300 ml ζαχαρη
300 ml νερο.

Διαλυω την ζαχαρη στο νερο βραζοντας (μεχρι να παρει βραση ,οχι πολυ).
Οταν το σιροπι ερθει σε θερμοκρασια δωματιου ,αναμειγνυω με το λεμονι κ το βαζω ψυγειο..

Πινεται με αναλογια 1/3 (χυμος+νερο)
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#123280 Απλά υπολογίζω αλλιώς γιατί δεν φτιάχνω για πολύ κόσμο. Συν το οτι λόγο του πάγου δεν χρειάζεται να περιμένεις το σιρόπι να κρυώσει κλπ.
Άβαταρ μέλους
By manosky
j.marr έγραψε:Γέμιση = Φέτα ανθότυρο μυζίθρα. (1/3 το καθένα ή 1/2 φέτα 1/4 απο τα αλλα δυο ανάλογα τη γευση θές) Λίγο αλάτι.

Extra. Σουσάμι ή Παπαρουνόσπορο απο πάνω.

Έγιναν (καμιά 30ριά βγήκαν), εξαφανίστηκαν.

Δεν έβαλα αλάτι γιατί φοβήθηκα τη φέτα, θα βάλω την επόμενη φορά. Προστέθηκε λίγο γάλα με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.
Σουσάμι όχι, δεν μού αρέσει στην τυρόπιτα, παπαρουνόσπορο όχι, μόνο σε κανένα αρτοσκεύασμα τρώω.

Συν: μια χούφτα σκληρό τυρί μέσα στη ζύμη.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#123291 Γάλα καλά έκανες. Απλά τα λιώνεις ολα μαζί με πιρούνι να γίνει σαν κρέμα σφιχτή. Αλάτι θέλει λίγο συνήθως. Βαζε λίγο λίγο και δοκίμαζε όπως το ανακατεύεις/λιώνεις. Σιμιγδάλι μη βάζεις. Δεν έχει και πολύ νόημα αν δεν θές να ρίξεις το κόστος :lol: .

Είναι πάντως all-round γεμιση. Με χωριάτικο φύλλο σε πίτα επίσης γαμεί.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#123295 @giannik & jmarr

Οι συνταγες σας για το χυμο ειναι πολυ κοντα στη συνταγη για γρανιτα. Δοκιμαστε να φτιαξετε, μπορει να σας αρεσει.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
trident1971 έγραψε:@giannik & jmarr

Οι συνταγες σας για το χυμο ειναι πολυ κοντα στη συνταγη για γρανιτα. Δοκιμαστε να φτιαξετε, μπορει να σας αρεσει.

Θέλει μπλέντερ φαντάζομαι που δεν έχω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
j.marr έγραψε:
trident1971 έγραψε:@giannik & jmarr

Θέλει μπλέντερ φαντάζομαι που δεν έχω.

Μπααα, κλασικο μιξερ χειρος, ειχα φτιαξει μερικες φορες οταν πηγαινα γυμνασιο. Προπολεμικα δηλαδη :lol:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#125881 Έπρεπε να έχει και μια μερίδα μακαρόνια απο πάνω :lol:

Τέτοιες |λογοκρισία| -τα πάντα ολα μέσα, μπεικον τυλιγμένο με μπεικόν και ξανα μπεικον κλπ- μου φέρνουν αναγούλα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#125882 Ούτε δωρεάν δε θα το έτρωγα αυτό το πράγμα...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#125883 Εντάξει , στην βόρεια Σουηδία θέλουν θερμίδες. Δεν είναι σαν τους γερμανούς και τους έλληνες που είναι της εκλεκτής κουζίνας. Ετσι geo? :shifty: