Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#117691 Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά υπάρχει νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα...
Οπότε ποιος ο λόγος ωραρίου και μλκς τούμπανα και όχι απλή εφαρμογή του υπάρχοντος νόμου?
Άβαταρ μέλους
By vice246
MIXOStsi έγραψε:Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά υπάρχει νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα...
Οπότε ποιος ο λόγος ωραρίου και μλκς τούμπανα και όχι απλή εφαρμογή του υπάρχοντος νόμου?

Σκισε ο ενας σκισε ο αλλος μνημόνια και εφαρμοστικους νόμους… μαλλον πηρε η μπαλα και τον ισχυοντα αντικαπνιστικο…. εκτος εαν πρεπει να ξαναανακαλυψουμε τον τροχο και να ξαναγραφτει ο νόμος με αριστεροστροφη λογικη…. πιο ανεκτικη στη διαφορετικοτητα…. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Υποσημειώσεις: Κωλοέλληνες*
Δημοσιεύθηκε: 01/09/2015 12:42 μμ EEST  Ενημερώθηκε: 01/09/2015 2:18 μμ EEST 

Εικόνα

«Eν ώρα οργής, μηδέ ποιείν μηδέ λέγειν» έλεγε θυμάμαι ένας δάσκαλος μου. Υπάρχουν κόλπα για να μην εκτεθείς λέγοντας πράγματα θυμωμένος που θα μετανιώσεις αργότερα, όπως για παράδειγμα αυτό το «γράψε ένα γράμμα, κράτησε το τρεις μέρες κι αν και τότε συμφωνείς μ' αυτά που έγραψες στείλτο». Πέρασαν 2 μήνες απ' τα βαφτίσια και θέλω να τα γράψω με τον ίδιο θυμό και την απογοήτευση όπως και τότε. 

Πήγα στα βαφτίσια πολύ κοντινών μου ανθρώπων λοιπόν, με τη γυναίκα μου και τον έξι μηνών γιο μου. Για Κυριακή, ξύπνησα σχετικά νωρίς ώστε να προλάβουμε να παραστούμε στο μυστήριο, μέσα στην κάψα και την αποπνικτική ζέστη του Ιουλίου. Αφού τέλειωσε το βάρβαρο έθιμο των πιστών, με το μωρό που το βουτάνε στην κολυμπήθρα και το εκχριστιανίζουν -λες κι έχει ιδέα το βρέφος από θεολογία, ελεύθερη βούληση, επιλογή και γενικά συναίσθηση του θρησκευτικού παραλογισμού των ανθρώπων- ακολούθησε το γεύμα σε παρακείμενη νεοταβέρνα. 

Βέβαια με όλο αυτό το πατιρντί και μέχρι να τελειώσουν τα διαδικαστικά στην εκκλησιά και με κάτι σέρβις κι αλλαγές απ' το σπίτι, μαζευτήκαμε σε κάνα δίωρο στο fusion σουβλακερί για να γιορτάσουμε τη βάφτιση του 10 μηνών «χριστιανόπουλου». Ο χώρος έξω ήταν πολύ όμορφος όμως, παρά τη σκιά των φυτών και της τέντας, η μεσημεριάτικη βράση καθιστούσε την επιλογή του να κάτσεις έξω, δυσάρεστη και δυσφόρητη. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε είχαν ετοιμάσει την αίθουσα μέσα, που ήταν κλιματιζόμενη, δροσερή κι ευχάριστη, ώστε να φάμε να πιούμε και να περάσουμε καλά. 

Πολλές αυταπάτες, με τις ελληνικές κοινωνικές συνάξεις δεν έχω. Ξέρω για τη μουσική την παράταιρη ή τη δυνατή, που μπορεί να βάλει ένα μαγαζί, ένα μπιτσόμπαρο ή ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ξέρω τη φασαρία που κάνουμε εμείς ως πελάτες, το στριμωξίδι και τη δυσκολία να φας σαν άνθρωπος σ' ένα μέρος που είναι γεμάτο παιδιά και οικογένειες. Δε μ' ένοιαζε γιατί άλλωστε είχα και το δικό μου τον μικρό να προσέχω. Αυτό που δεν φανταζόμουν όμως ήταν ότι θ' άναβαν τσιγάρα. Κάνανε την αρχή οι πιτσιρικάδες απ' το διπλανό τραπέζι. Έπαθα σοκ. Ο χώρος εκτός απ' το βαφτισμένο και το δικό μου είχε άλλα 5-10 παιδάκια και καμία 20αριά χρωματιστά μπαλόνια. Βγήκα με τον μικρό αμέσως έξω απ' το μαγαζί προσπαθώντας απλώς να μην εκραγώ και λέγοντας ότι αν δεν σταματήσουν απλώς δεν ξαναμπαίνω με τον μικρό. 

Μετά από μια σύντομη διευθέτηση οι πιτσιρικάδες έδειξαν κατανόηση κι άρχισαν ένας ένας, να βγαίνουν έξω για κάπνισμα κι εγώ ξαναπήγα μέσα θέλοντας να τελειώσουμε σύντομα και να φύγουμε. Σιγά σιγά όμως άρχισαν ν' ανάβουν τα τσιγάρα στα πίσω μου τραπέζια οι μεγάλοι. Μόλις συνειδητοποίησα, ότι καπνίζουν τουλάχιστον οι μισοί απ' του καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων του παππού και της γιαγιάς του βαπτισθέντος, κατάλαβα γιατί αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. Βγήκα έξω με τον μικρό, περίμενα τη γυναίκα μου να χαιρετήσει και να φύγουμε. Δεν είχε κανένα νόημα να μαλώσω με συγγενείς και φίλους. Άλλωστε δεν ήθελα να μαλώσω, ήθελα να δείρω. Ήθελα να τους χτυπήσω στα κεφάλια. Έκατσα έξω στην κάψα, αποσβολωμένος και σοκαρισμένος με τον μικρό κι ένιωθα απελπισία από κάθε γωνία του εγκεφάλου μου, εκρήξεις από κάθε εγκεφαλικό κύτταρο που μου έστελνε το μήνυμα ότι όντως αυτό συμβαίνει. Ένιωθα ηττημένος. 
Μη σώσουμε και σωθούμε λοιπόν. Τη δεκαετία του '70 ο πατέρας μου απαγόρευε στην εγκυμονούσα μάνα μου να βρίσκεται σε χώρο που κάπνιζαν, κι ο ίδιος αν και καπνιστής δεν κάπνιζε ποτέ στα δωμάτια ή σε χώρους μέσα στο σπίτι που ήμασταν κι εμείς. Αλλά δεν πρόκειται για το κάπνισμα. Πρόκειται για τη νοοτροπία.Πρόκειται για το κακό μας το κεφάλι, για το ότι ο Έλληνας θέλει αλλαγές γενικά αλλά καμιά αλλαγή συγκεκριμένα. Γιατί όταν σε κάτι τόσο αυτονόητο δεν είσαι διατεθειμένος ν' αλλάξεις και να πειθαρχήσεις τότε καλή μας καταδίκη.

Φυσικά σε μια θεωρητική συζήτηση με αφορμή μια παρατυπία, είναι αυτός ο ίδιος κρετίνος, που θα σου πει για το Σωκράτη με το κώνειο και το νόμο περί ευθύνης υπουργών και την ατιμωρησία και το «δεν υπάρχει κράτος», ενώ είναι ο ίδιος που δεν έχει κατανοήσει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Ότι είμαστε αυτό που εκλέγουμε. Ότι γι' αυτή την κατάσταση στη χώρα δεν είναι το κάπνισμα αλλά η νοοτροπία της κουλτούρας παρανομίας στα μικρά και στα μεγάλα. Απ' το παράνομο παρκάρισμα μέχρι τις μεγάλες μίζες. Θέμα δυνατοτήτων είναι. Είναι δικιά μας αυτή η κουλτούρα, μάς ανήκει και μάς αξίζει. Όπως είχα γράψει άσχετα και στο twitter χαριτολογώντας, «θα πρότεινα όλα τα μωρά και τα παιδιά μέχρι 16 άντε 18 να τα διώξουμε στο εξωτερικό και μετά να ζητήσουμε να μας βομβαρδίσουν». 

Εκνευρίζω πολλούς ανθρώπους γιατί δείχνω ατσαλάκωτος, θωρακισμένος κι άτρωτος. Είναι επιλογή μου να μη δείτε καμία ρωγμή. Παρ' όλα αυτά, τη στιγμή που βγήκα έξω στη ζέστη και προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση, κοιτάζοντας τον μικρό μου γιο, δε θα την ξεχάσω ποτέ. Ένιωθα ηττημένος. 
Γι' αυτό σας λέω...δεν υπάρχει σωτηρία. Καμία Ευρώπη, κανένα μνημόνιο...καμία Μέρκελ, καμιά Αριστερά καμιά Δεξιά.
Κωλοέλληνες.. 

*Εξυπακούεται -και το γράφω για τους κωνσταντοπουλικούς τυπολάτρες- ότι όταν λέω «κωλοέλληνες» δεν εννοώ όλους τους Έλληνες.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/silas-sera ... ref=greece
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Υποσημειώσεις: Κωλοέλληνες*

Δε μας γαμαει και ο Συλλας? Ολα του φταιγανε, η ζεστη, η μουσικη, το στριμωγμα, το φαγητο, η φασαρια.
Ας μην πηγαινε.

Ολο το "αρθρο" ειναι μια γραμμη υποθεση: "Πηγα σε γλεντι βαφτισης και καπνιζαν ολοι στον ιδιο χωρο με μικρα παιδια, ρε γαμωτο δεν σκεφτονται τιποτα".
Άβαταρ μέλους
By g8777
#155248 O Συλλας ειναι ολοσωστος μεσα στην υπερβολη του. Ειδικα για το καπνισμα ειναι καραμπινατο παραδειγμα για το πως ενας ολοκληρος λαος εχει φτασει την αναλογια δικαιωματα/υποχρεωσεις στο απειρο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
g8777 έγραψε:O Συλλας ειναι ολοσωστος μεσα στην υπερβολη του. Ειδικα για το καπνισμα ειναι καραμπινατο παραδειγμα για το πως ενας ολοκληρος λαος εχει φτασει την αναλογια δικαιωματα/υποχρεωσεις στο απειρο.

Εννοειται οτι προσωπικα θα εβγαινα εξω να καπνισω, ειτε με χιονι ειτε με 40αρια, αλλα ολα τα υπολοιπα "τα κακα των Νεοελληνων" συνθετουν εικονα μιζερου |λογοκρισία| στην καλυτερη ή "να γεμισω λεξεις να βγει το μεροκαματο" στη χειροτερη.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#155281 Μια φορά που ήμουν με κάποιους συμφουρομίτες σε ανοικτό χώρο (waffle house, Βουλιαγμένη) αναβω τσιγάρο και ο καπνός πιθανώς λόγω αέρα πήγαινε σε μια διπλανή

Με αρκετό ύφος μου λέει να μετακινηθώ γιατί όταν τρώει δεν αντέχει το καπνό

Της υπενθυμίζω ότι πρόκειται για ανοικτό χώρο οπότε δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω τίποτα, παρόλα αυτά για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας άλλαξα θέση.

Στο συγκεκριμένο μαγαζί που εφαρμόζεται το να υπάρχουν χώροι ή μη καπνιστών η συγκεκριμένη δεν πήγε σε χώρο μη καπνιστών, αλλά σε σημείο που επιτρέπεται το κάπνισμα και προσπάθησε να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.

Οπότε η γαϊδουριά υπάρχει και από την άλλη πλευρά.

Όσο για τα νοσοκομεία, πάω πριν κάτι μήνες για επέμβαση, είχα τι άγχος μου που θα μου πείραζαν τη μανικα, οπότε λίγα λεπτά πριν μπω βγαίνω ακριβώς έξω από την είσοδο του κτιρίου (πόσο μακριά να πάω άλλωστε) να κάνω ένα τσιγάρο να ηρεμησω.

Εμφανίζεται κορυφαίος υπερμαλάκας και αρχίζει να με κραζει επειδή και καλά καπνιζω σε νοσοκομείο. Εκεί δε κρατήθηκα και τον εχεσα λέγοντας του ότι είμαστε στη μέση της βασ. Σοφίας και ο καπνός από το τσιγάρο μου είναι το τελευταίο που πρέπει να τον απασχολεί :rant:

Μερικοί λοιπόν είναι υπερβολικοί και απλά ψάχνονται και βρίσκουν ένα "δίκαιο" αίτημα ώστε να το εκμεταλλευθούν για να φερθούν σαν μαλάκες που είναι
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
QsisVTS έγραψε:
Στο συγκεκριμένο μαγαζί που εφαρμόζεται το να υπάρχουν χώροι ή μη καπνιστών η συγκεκριμένη δεν πήγε σε χώρο μη καπνιστών, αλλά σε σημείο που επιτρέπεται το κάπνισμα και προσπάθησε να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.

Οπότε η γαϊδουριά υπάρχει και από την άλλη πλευρά.

Οχι μονο υπαρχει αλλα υπαρχουν και οι γνωστοι αντιλογοι ειδικα το καλοκαιρι.... 8ελω να ευχαριστηθω το τοπιο, τον ηλιο το το το σε οποιοδηποτε εξωτερικο χωρο και ερχεσαι εσυ με το τσιγαρο σου και μου χαλας την ηρεμια με το τσιγαρο σου.... :metalo: :metalo: :metalo:

Προσωπικα (λογο και της συνηθειας πλεον μετα απο τοσα χρονια που υπαρχει νομος και εδω κατω για τους κλειστους χωρους) εχω συνηθισει. Θελω τσιγαρο? βγαινω εκτος κτηριου ή παω σε χωρο που επιτρεπεται το καπνισμα. Αν εχω μη καπνιστη στην παρεα σε εξοδο, κλεινω σε no smoking section και απλα σηκωνομαι και παω στο bar ή στο allocated smoking area, κανω ενα τσιγαρο και επιστρεφω. Ακομα και στο σπιτι δεν καπνιζω στο υπνοδωματιο ενω παντα καθε λιγο αεριζω και το σαλονι.

Η πλακα ειναι οτι αυτο με εχει βοηθησει πολυ στο να μειωσω και το καπνισμα. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#155406 Εγώ είμαι υπέρ να εφαρμοστεί ο έρμος ο νόμος, ειλικρινά δεν είναι τίποτε δύσκολο στην Ελλάδα. Μέσα στα μαγαζιά είμαστε σπάνια λόγω κρύου, άντε 2-3 μήνες το μέγιστο, δεν είναι ζήτημα να βγεις έξω να καπνίσεις.
Προφανώς και είναι σαφώς καλύτερα να ΜΗΝ βγεις, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην καπνίζουμε σε τέτοιους χώρους.
Εμένα μου αρέσει η φάση στο Qatar πάντως, που επιτρέπουν το κάπνισμα σε κάποια μπαρ και εστιατόρια αλλά έχει τέτοιον εξαερισμό σε κάποια που δεν το καταλαβαίνεις καν! Ούτε και μυρίζουν τα ρούχα σου (όχι σε όλα, για παράδειγμα στο W ήταν πολύ καλά και στο Intercontinental όχι και τόσο, για όσους έχουν πάει).
Για τους ανοιχτούς χώρους όμως δεν δέχομαι κουβέντα, όποιος γκρινιάζει και ενοχλείται, να πάει να καθίσει αλλού, μην φτάσουμε σε νέα επίπεδα δυσκοιλιότητας! Ο καπνιστής στον ανοιχτό χώρο θα κάνει το τσιγαράκι του όπου του αρέσει. Εκεί είναι πια υποχρέωση του άλλου να μετακινηθεί.
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ είμαι υπέρ να εφαρμοστεί ο έρμος ο νόμος, ειλικρινά δεν είναι τίποτε δύσκολο στην Ελλάδα. Μέσα στα μαγαζιά είμαστε σπάνια λόγω κρύου, άντε 2-3 μήνες το μέγιστο, δεν είναι ζήτημα να βγεις έξω να καπνίσεις.
Προφανώς και είναι σαφώς καλύτερα να ΜΗΝ βγεις, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην καπνίζουμε σε τέτοιους χώρους.
Εμένα μου αρέσει η φάση στο Qatar πάντως, που επιτρέπουν το κάπνισμα σε κάποια μπαρ και εστιατόρια αλλά έχει τέτοιον εξαερισμό σε κάποια που δεν το καταλαβαίνεις καν! Ούτε και μυρίζουν τα ρούχα σου (όχι σε όλα, για παράδειγμα στο W ήταν πολύ καλά και στο Intercontinental όχι και τόσο, για όσους έχουν πάει).
Για τους ανοιχτούς χώρους όμως δεν δέχομαι κουβέντα, όποιος γκρινιάζει και ενοχλείται, να πάει να καθίσει αλλού, μην φτάσουμε σε νέα επίπεδα δυσκοιλιότητας! Ο καπνιστής στον ανοιχτό χώρο θα κάνει το τσιγαράκι του όπου του αρέσει. Εκεί είναι πια υποχρέωση του άλλου να μετακινηθεί.

Το κακο του νομου στην Ελλαδα ειναι οτι δεν ειναι σωστος. Τι εννοω.... Banαρει το καπνισμα σε ολους τους κλειστους χωρους χωρις exemptions.
Στο QATAR που ανεφερες για παραδειγμα (και στα UAE) σου λεει.... Απαγορευεται το καπνισμα σε ολους τους κλειστους δημοσιους χωρους. Επιτρεπεται στα bar και στα club, επιτρεπεται στα εστιατορια που εχουν αδεια και ειδικο χωρο για καπνιζοντες που ειναι ξεχωρος απο τον non-smoking και φυσικα πρεπει να εχει προδιαγραφες. Simple as that....

Στην Ελλαδα απο οσο εχω καταλαβει στο απαγορευει τελειως (ασχετο οτι δεν εφαρμοζεται)....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hannibal έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ είμαι υπέρ να εφαρμοστεί ο έρμος ο νόμος, ειλικρινά δεν είναι τίποτε δύσκολο στην Ελλάδα. Μέσα στα μαγαζιά είμαστε σπάνια λόγω κρύου, άντε 2-3 μήνες το μέγιστο, δεν είναι ζήτημα να βγεις έξω να καπνίσεις.

Το κακο του νομου στην Ελλαδα ειναι οτι δεν ειναι σωστος. Τι εννοω.... Banαρει το καπνισμα σε ολους τους κλειστους χωρους χωρις exemptions.
Στο QATAR που ανεφερες για παραδειγμα (και στα UAE) σου λεει.... Απαγορευεται το καπνισμα σε ολους τους κλειστους δημοσιους χωρους. Επιτρεπεται στα bar και στα club, επιτρεπεται στα εστιατορια που εχουν αδεια και ειδικο χωρο για καπνιζοντες που ειναι ξεχωρος απο τον non-smoking και φυσικα πρεπει να εχει προδιαγραφες. Simple as that....

Στην Ελλαδα απο οσο εχω καταλαβει στο απαγορευει τελειως (ασχετο οτι δεν εφαρμοζεται)....

Αυτό λέω κι εγώ: γενική απαγόρευση, και αν θέλουν κάποιοι, πληρώνουν χοντρά και επιτρέπουν το κάπνισμα μαζί με εξαερισμό. Και όποιος θέλει πάει. Αυτό θα σήμαινε πως ελάχιστοι ιδιοκτήτες θα πλήρωναν, αλλά αυτό μετά είναι θέμα της εφαρμογής του νόμου.
Στο Qatar νομίζω πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται... Το 99% των εστιατορίων είναι άκαπνα, ενώ το επιτρέπουν στα clubs αρκεί να έχουν εξαερισμό (σε κάποια πάντως δεν γίνεται και η τέλεια δουλειά...).
Εγώ το βρίσκω αρκετά βολικό και έτσι δεν θα είχες και καθόλου γκρίνια.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Anonymous Founder έγραψε:Για τους ανοιχτούς χώρους όμως δεν δέχομαι κουβέντα, όποιος γκρινιάζει και ενοχλείται, να πάει να καθίσει αλλού, μην φτάσουμε σε νέα επίπεδα δυσκοιλιότητας! Ο καπνιστής στον ανοιχτό χώρο θα κάνει το τσιγαράκι του όπου του αρέσει. Εκεί είναι πια υποχρέωση του άλλου να μετακινηθεί.

Πχ κάθομαι στο παγκάκι στο πάρκο, έρχεσαι εσύ κάθεσαι κι ανάβεις τσιγάρο.
Προφανώς και θα σου ζητήσω ή να το σβήσεις ή να φύγετε κύριε να πάτε αλλού.

Ο καπνιστής έχει υποχρέωση να περιορίσει τη βλαβερή του συνήθεια για τον εαυτό του...
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
Anonymous Founder έγραψε:
Hannibal έγραψε:

Αυτό λέω κι εγώ: γενική απαγόρευση, και αν θέλουν κάποιοι, πληρώνουν χοντρά και επιτρέπουν το κάπνισμα μαζί με εξαερισμό. Και όποιος θέλει πάει. Αυτό θα σήμαινε πως ελάχιστοι ιδιοκτήτες θα πλήρωναν, αλλά αυτό μετά είναι θέμα της εφαρμογής του νόμου.
Στο Qatar νομίζω πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται... Το 99% των εστιατορίων είναι άκαπνα, ενώ το επιτρέπουν στα clubs αρκεί να έχουν εξαερισμό (σε κάποια πάντως δεν γίνεται και η τέλεια δουλειά...).
Εγώ το βρίσκω αρκετά βολικό και έτσι δεν θα είχες και καθόλου γκρίνια.

Στα clubs δεν φταιει ο εξαερισμος. Φταει ο κοσμος και το fog machine.Anyway. Εδω κατω παντως φαντασου δεν γκρινιαζουμε οι Ελληνες που παμε στο ελληνικο καφε και τα παιδια το εχουν no smoking μεσα. Οποτε βγαινουμε εξω να καπνισουμε το καλοκαιρι και ξαναμπαινουμε μεσα, και τον χειμωνα απλα την αραζουμε εξω επειδη εχει την σχετικη δροσουλα. win win situation. Απο την αλλη οκ. Καταλαβαινω την κατασταση Ελλαδα αλλα (για αλλη μια φορα) εχουμε φτασει στα 2 ακρα. Και οι δυο πλευρες τα θελουν ολα δικα τους. Και οι καπνιστες και οι μη καπνιστες. Το θεμα ειναι να προσπαθουμε να εξυπηρετουμε ο ενας τον αλλον χωρις να απαιτουμε να περναει μονο το δικο μας.
Προσφατο παραδειγμα απο τις καλοκαιρινες μου διακοπες.
Σε καφε στην γλυφαδα καθομουνα εξω και ηρ8ε μαμα με μωρο στο καροτσι και εκατσε στο διπλανο τραπεζι με μια φιλη της.
Χωρις να της πω τιποτα απλα αλλαξα εγω και η παρεα μου τραπεζι και συνεχισα να καπνιζω. Της εκανε τοση εντυπωση που ηρθε και με ρωτησε.
-Σας ενοχλησε το μωρο που εκλαιγε και αλλαξατε τραπεζι?
-Οχι της λεω αλλα επειδη καπνιζω, δεν θεωρω σωστο ο καπνος να πηγαινει στο μωρο που το ειχατε στην πισω μου.
Αφου σαστισε για 5 δευτερολεπτα μου λεει.
-Δεν ειστε απο εδω ε? Ευχαριστω πολυ παντως.
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
MIXOStsi έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Για τους ανοιχτούς χώρους όμως δεν δέχομαι κουβέντα, όποιος γκρινιάζει και ενοχλείται, να πάει να καθίσει αλλού, μην φτάσουμε σε νέα επίπεδα δυσκοιλιότητας! Ο καπνιστής στον ανοιχτό χώρο θα κάνει το τσιγαράκι του όπου του αρέσει. Εκεί είναι πια υποχρέωση του άλλου να μετακινηθεί.

Πχ κάθομαι στο παγκάκι στο πάρκο, έρχεσαι εσύ κάθεσαι κι ανάβεις τσιγάρο.
Προφανώς και θα σου ζητήσω ή να το σβήσεις ή να φύγετε κύριε να πάτε αλλού.

Ο καπνιστής έχει υποχρέωση να περιορίσει τη βλαβερή του συνήθεια για τον εαυτό του...

Αν ερθει και κατσει στο ιδιο παγκακι που εισαι πρωτος, το σωστο (απο αποψη ευγανειας) θα ειναι να σε ρωτησει πρωτα.
Αν ομως πας εσυ στο παγκακι που καθεται και αναψει τσιγαρο μετα απο λιγο θα του πεις το ιδιο? :innocent:

Υ.Γ. Το τι υποχρεωση εχει στον εαυτο του ειναι δικο του θεμα. :iconcool: