Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#207419 Το να είναι κακής ποιότητας ο κιμάς δεν σημαίνει ότι τον τρως και σε πιάνει κόψιμο με την μία. McDonalds τόσες φορές που έχω φάει στη ζωή μου ποτέ δεν με έχει στείλει για τρέξιμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ποιοτικός ο "κιμάς" που χρησιμοποιούν... και επίσης λειτουργούν πολλές δεκαετίες περισσότερες από τον κάθε μπαρμπα μήτσο... επίσης δεν λέει τίποτα αυτό!
Επίσης σχεδόν όλα τα βρώμικα είναι νοστιμότατα... αλλά...
Εγώ αυτό το μαγαζί μάλλον σαν "πάμε για βρώμικο" θα το αντιμετώπιζα παρά για το ταβερνάκι του λαού με τις γαμάτες τιμές...
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#207420 Η μερίδα έχει 6 μπιφτέκια στον συγκεκριμένο. Είναι αυτά τα μακρόστενα, 4 μπουκιές το καθένα περίπου. Απλά είναι σχετικά πικάντικα και σε συνδυασμό με τις ατελείωτες πατάτες, το φανταστικό ψωμί και τα περιφερειακά, χορταίνεις αμέσως. Συνήθως μετράμε απλά κεφάλια και παραγγέλνουμε μερίδες μπιφτέκια συν μια τυροκαφτερή και είμαστε κομπλέ. Με 6 μπιφτέκια έκαστος και αρκετές πατάτες, ο μέσος άνθρωπος χορταίνει αμέσως. Δεν είναι καμια γκουρμεδιά, αλλά το καλοκαιράκι μετά την παραλία το τιμάμε αν δεν θέλουμε να ξοδευτούμε σε ψαροταβέρνες, αλλά δεν θέλουμε και να "ξεπέσουμε" σε σουβλάκι κατάσταση. Αυτό που είπε ο απο πάνω, σαν βρώμικο στο "καθιστό" το αντιμετωπίζουμε.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#207421 Και μην ξεχνάτε ότι άλλες τιμές πετυχαίνει ένα χ τυχαίο εστιατόριο κι άλλες το συγκεκριμένο όπου μπιφτέκι διαλέγει τουλάχιστον το 60-70% των πελατών. Οικονομία κλίμακας + πολύ απλό περιβάλλον (χαμηλά πάγιο/συντήρηση) + σχεδόν πάντα γεμάτο λόγω τιμών => πολύ πιθανό να τα καταφέρνει χωρίς να έχει κάποιο λάκκο η φάβα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
royal_airness έγραψε:Η μερίδα έχει 6 μπιφτέκια στον συγκεκριμένο. Είναι αυτά τα μακρόστενα, 4 μπουκιές το καθένα περίπου. Απλά είναι σχετικά πικάντικα και σε συνδυασμό με τις ατελείωτες πατάτες, το φανταστικό ψωμί και τα περιφερειακά, χορταίνεις αμέσως. Συνήθως μετράμε απλά κεφάλια και παραγγέλνουμε μερίδες μπιφτέκια συν μια τυροκαφτερή και είμαστε κομπλέ. Με 6 μπιφτέκια έκαστος και αρκετές πατάτες, ο μέσος άνθρωπος χορταίνει αμέσως. Δεν είναι καμια γκουρμεδιά, αλλά το καλοκαιράκι μετά την παραλία το τιμάμε αν δεν θέλουμε να ξοδευτούμε σε ψαροταβέρνες, αλλά δεν θέλουμε και να "ξεπέσουμε" σε σουβλάκι κατάσταση.

keywords τα bold.....6 μπιφτεκια είναι πολλά για μερίδα και τα πολλά μπαχαρικά καλύπτουν την ποιότητα ή την έλλειψη της :lol:

edit: φαντάζομαι δεν είναι μόνο χοιρινός ο κιμάς στα μπιφτέκια
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#207424 Όσο χαμηλό κοστολόγιο και να έχει μην τρελαθούμε ΔΕΝ βγαίνουν τα μαθηματικά...
Εννοείται και δεν έχει μόνο κιμά μέσα αλλά πέρα του ότι και τα υπόλοιπα υλικά κοστίζουν ένα παράδειγμα κόστους σας έδωσε ο Kyr80...

Εδώ ένα πιτόγυρο με μερικά γραμμάρια κρέατος δείγμα ντομάτας πατάτας και τζατζικιού στην ξεφτίλα 2€ βάλτε δίπλα 6 ΕΞΙ :lipsealed: μπιφτέκια με ένα κιλό πατάτες από πάνω στα 4€!!!
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#207426 Μήπως μιλάμε για σουτζουκάκια;;; Μήπως είναι κατεψυγμένα;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kyr80 έγραψε:Μήπως μιλάμε για σουτζουκάκια;;; Μήπως είναι κατεψυγμένα;

κεμπάμπ πολίτικο 4.59/κιλό
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kyr80 έγραψε:
Pitt έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Έχετε δει πολλές μερίδες να είναι 1 κιλό κρέας;

Έτσι. :s_thumbsup

Και εκτός αυτού, το μίγμα για μπιφτέκια έχει και άλλα πράγματα μέσα (αυγά, κρεμμύδια, ψωμί ή τρίμμα παξιμαδιού κλπ).

Τα οποία είναι τζάμπα;;

Τα οποία δεν είναι μεν τζάμπα, αλλά δεν κάνουν και 3,25€ + ΦΠΑ....
Άβαταρ μέλους
By Serf
QsisVTS έγραψε:κιμάς μοσχαρίσιος Γαλλίας (από τιμολόγιο ταβέρνας) πάει 4.80 το κιλό

Εγώ υπολογίζω τουλάχιστον 300gr τη μερίδα τα μπιφτέκια. Αν από αυτά τα 200gr είναι κρέας και τα υπόλοιπα οτιδήποτε άλλο, πάμε στο €1 το κρέας (με ή χωρίς ΦΠΑ???).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:Δώσε και μια πατάτες ρε qsis :lol:

έχω τιμές χονδρικής για κάθε κρεατικό μπροστά μου

οι πατάτες πάνε 0.69/κιλό
Άβαταρ μέλους
By rocsta
kyr80 έγραψε:Μήπως μιλάμε για σουτζουκάκια;;; Μήπως είναι κατεψυγμένα;

Καλά ρε συ, δεν ξέρεις ότι το αθηναϊκό "μπιφτέκι" καλύπτει τα πάντα που φτιάχνονται με κιμά; :lipsealed: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Serf έγραψε:
QsisVTS έγραψε:κιμάς μοσχαρίσιος Γαλλίας (από τιμολόγιο ταβέρνας) πάει 4.80 το κιλό

Εγώ υπολογίζω τουλάχιστον 300gr τη μερίδα τα μπιφτέκια. Αν από αυτά τα 200gr είναι κρέας και τα υπόλοιπα οτιδήποτε άλλο, πάμε στο €1 το κρέας (με ή χωρίς ΦΠΑ???).

για χωρίς μιλάω πάντα

βέβαια υπάρχει πλέον το πρόβλημα ότι ο ταβερνιάρης αγοράζει με 13% και πουλάει με 23%

αυτό να ξέρεις τον πηδάει πολύ στον ΦΠΑ που πρέπει να αποδόσει, έχει εκτοξευθεί στο κλάδο από το καλοκαίρι και είναι πρόβλημα πόσο να απορροφήσει ο μαγαζάτορας και πόσο να ανεβάσει τη τιμή στο πελάτη

οπότε σκέψου και αυτό όταν μιλάμε για το τι κέρδος πάει να βγάλει μια τέτοια επιχείρηση

επίσης σκέψου ότι το κρέας αλλιώς ζυγίζει νωπό και αλλιώς αφού ψηθεί

τα 4€ όντως είναι πολύ χαμηλή τιμή :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 15 Ιαν 2016, 17:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά