Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
trident1971 έγραψε:
Asimov έγραψε:Όχι, στη Γλυφάδα γεννήθηκα. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγα σε γειτονικό προάστιο και μετά επέστρεψα.

Τα περί Στάλιν είναι άσχετα. Προφανώς έχουν γίνει και θα γίνουν μετακινήσεις, αλλά η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει: εν έτει 2015 ο μέσος κάτοικος της Γλυφάδας είναι πολύ πιο άνετος οικονομικά από τον μέσο κάτοικο Κερατσινίου και ψηφίζει ανάλογα.

Τα περι Σταλιν ειναι ασχετα εννοειται, και ο μεσος ορος ειναι τυπικα σωστος αλλα η εικονα σε αλλες εκλογες δεν εξηγειται ΜΟΝΟ απο μετακινησεις. Αρα η θεωρια ΜΠΑΖΕΙ με τρελλα, απλα τωρα τους εκατσε η ζαρια. μην τρελαινεστε ρε σεις.

Τάξεις προφανώς και υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει πολλές φορές είναι ταξική συνείδηση. Η θεωρία του ΚΚΕ είναι ολοσωστη. Στην τακτική και την επικοινωνία χωλαίνει...
Άβαταρ μέλους
By manosky
REALZEUS έγραψε:Τάξεις προφανώς και υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει πολλές φορές είναι ταξική συνείδηση. Η θεωρία του ΚΚΕ είναι ολοσωστη. Στην τακτική και την επικοινωνία χωλαίνει...

Μόνο τακτική και επικοινωνία;
Δηλαδή στο περιτύλιγμα μόνο!

Στην εφαρμογή όλα πήγαν περίφημα, άρα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Είπε κανένας πως τα περνάνε φίνα στα χωράφια;
Αυτό που τόλμησε να πει ο mjacob είναι πως η πιο αδύναμη τάξη ΔΕΝ είναι οι αγρότες, γιατί έχουν τη ΓΗ τους σαν αποκούμπι, αλλά οι πιο αδύναμοι είναι οι απλοί υπάλληλοι, που αν χάσουν την δουλειά τους, πήραν πούλο άσχημο.
Και η γη και η τσάπα, ΕΙΝΑΙ μέσο παραγωγής, ενώ ο υπάλληλος έχει απλώς τα @@ του.

Εγω μια χαρα ακουω οτι περνανε, καλυτερα απο τους υπαλληλους. :shifty:
Αποκουμι η γη, αλλα αμα εχει ξηρασια? και αμα εχει χιονια? και αμα εχει χαλαζι? και αμα εχει δακο? και αμα και αμα... ξαφνικα το αποκουμι παιρνει τον υπερτατο πουλο.
και φυσικα δε λεμε για τους λιγους...

Παμ παρακατ. Παλιοτερα που ψηφιζαν αερα πασοκ και νδ οι αγροτες τι ηταν? Αλλη ταξη? Τοτε δεν επιβεβαιωνοταν η θεωρια?

kostis20 έγραψε:Mήπως ο γιανακης έχει και Cayenne?? :hmmm:

ποιος ειναι ο Γιαννακης?

REALZEUS έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Asimov έγραψε:Όχι, στη Γλυφάδα γεννήθηκα. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγα σε γειτονικό προάστιο και μετά επέστρεψα.

Τα περί Στάλιν είναι άσχετα. Προφανώς έχουν γίνει και θα γίνουν μετακινήσεις, αλλά η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει: εν έτει 2015 ο μέσος κάτοικος της Γλυφάδας είναι πολύ πιο άνετος οικονομικά από τον μέσο κάτοικο Κερατσινίου και ψηφίζει ανάλογα.

Τα περι Σταλιν ειναι ασχετα εννοειται, και ο μεσος ορος ειναι τυπικα σωστος αλλα η εικονα σε αλλες εκλογες δεν εξηγειται ΜΟΝΟ απο μετακινησεις. Αρα η θεωρια ΜΠΑΖΕΙ με τρελλα, απλα τωρα τους εκατσε η ζαρια. μην τρελαινεστε ρε σεις.

Τάξεις προφανώς και υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει πολλές φορές είναι ταξική συνείδηση. Η θεωρία του ΚΚΕ είναι ολοσωστη. Στην τακτική και την επικοινωνία χωλαίνει...

Ηταν καλη η θεωρια, τοτε που υπηρχαν ταξεις και συνειδήσεις... τωρα, με το κυαλι και άν.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#69473 Στην παρούσα φάση, με την ανεργία στο Θεό, μακράν η πιο αδύναμη τάξη είναι οι ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ Ιδ. υπάλληλοι.

Αν απολυθουν δεν ξαναβρίσκουν δουλειά με τίποτα, ενώ ακριβώς επειδή τη δουλειά τους μπορούν να την κάνουν οι πάντες δεν εχουν καμία διαπραγματευτική ισχύ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
manosky έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Τάξεις προφανώς και υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει πολλές φορές είναι ταξική συνείδηση. Η θεωρία του ΚΚΕ είναι ολοσωστη. Στην τακτική και την επικοινωνία χωλαίνει...

Μόνο τακτική και επικοινωνία;
Δηλαδή στο περιτύλιγμα μόνο!

Στην εφαρμογή όλα πήγαν περίφημα, άρα.

Το γιατί έπεσε το σύστημα έχει αναλυθεί κι εξηγηθεί πολλακις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Τότε τι πετάχτηκες να με διορθώσεις όπως γενικά και επανειλημμένως κάνεις, για να μας δείξεις ότι ξέρεις την βιβλιογραφία?

Για χαλάρωσε λιγάκι. Νομίζεις ότι είσαι κανάς δάσκαλος σε αίθουσα και όποιος σε σχολιάζει "πετάχτηκε"; Μήπως έπρεπε να σηκώσω το χεράκι μου και να μου δώσεις το λόγο; :dizzy: Μήπως λίγο περίεργα την έχεις δει;

Θα σε διορθώνω όσοι συχνά γουστάρω. Όπως και εσύ εμένα, όπως ο οποιοσδήποτε τον οποιονδήποτε εδώ μέσα.
Αν δεν σε αρέσει να σε διορθώνουν, τράβα σε κανά blog με disabled comments.

Τι να κάνουμε τώρα. Ο αντίλογος δεν ήταν ότι οι αγρότες είναι μεσαία τάξη. Είναι τάξη από μόνοι τους, και δεν είναι η χαμηλότερη. Πολύ απλό.

ΕΣΥ χαλάρωσε γιατί το υφάκι διορθώνω τους αδαείς που δεν ξέρουν την "βιβλιογραφία" το έχεις απο εποχές 4τφορουμ.
Αν θεωρείς κάτι λάθος γράψε την γνώμη σου και τελείωνε, το στυλάκι με τις ειρωνικές ερωτήσεις και "όλη η βιβλιογραφία το λέει¨ είναι τουλάχιστον άκομψο αν όχι προσβλητικό.
Οι αγρότες και οι ψαράδες (που εντέχνως δεν αναφέρεις ) ανήκουν στις χαμηλές τάξεις τι να κάνουμε τώρα, θέλεις να είναι οι χαμηλόμισθοι ΙΥ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ? το δέχτηκα για να προχωρήσει η συζήτηση.

mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Tι αποδεικνύεται στην πράξη άνθρωπε μου, ότι οι χαμηλόμισθοι ΙΥ την έχουν άσχημα? ότι οι ακροδεξιοί έχουν αποκτήσει βάσεις στις χαμηλές τάξεις? ότι οι χαμηλόμισθοι ΙΥ είναι η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τάξη και δεν πάει παρακάτω? ή ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο? γιατί το τελευταίο δεν αφορά την κουβέντα γιατί ούτε τις εκλογές κέρδισε ούτε καν σε θέση της προκοπής βρέθηκε, ίσα ίσα που έχασε και απο το χειρότερο κόμμα στην ιστορία της χώρας πράγμα που δείχνει ότι οι θέσεις του δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως σημασία εφόσον δεν έχουν αντίκρυσμα.

Αυτή -υποτίθεται πως- ήταν η συζήτηση.

Ναι και έχεις κολλήσει στο "δίκιο" που έχει το ΚΚΕ.

mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Γράψτο στο ημερολόγιο σου τότε. Γιατί συζήτηση για τις εκλογές κάνουμε και έγραψα μερικά συμπεράσματα όπως εγώ τα μεταφράζω, έσπευσες ως συνήθως να διορθώσεις με άκομψο τρόπο και βάσει "βιβλιογραφίας" και έχεις και απορία γιατί ΕΓΩ ασχολούμαι. :dizzy:

Επειδή δεν ενδιαφέρει εσένα, εγώ πρέπει να το γράψω στο ημερολόγιό μου :lol:
Δεν ήξερα ότι έγραφα στο dimik.blogspot.gr :lol: Σύνελθε.

Ε ναι, αφού λες ότι αυτό που γράφω δεν σε ενδιαφέρει, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και αναρωτιέμαι τι σκατά ασχολείσαι με αυτό που γράφω.

Δες την απάντηση σου στην αρχή του ποστ.....με ότι γουστάρω θα ασχολούμαι όπως λες κι εσύ. Πιάνεσαι απο δικά μου ποστ θα πιάνομαι και εγώ απο τα δικά σου.
Από εκεί και πέρα το θέμα δεν είναι το "δίκιο" του ΚΚΕ αλλά τα ποσοστά της ΧΑ, γιατί το "δίκιο" δεν μεταφράστηκε σε ψήφους άρα εσύ και λίγοι ακόμα το πιστεύετε.

mjacob έγραψε:Ποιος ακριβώς ήταν ο άκομψος τρόπος;
Το
Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα είναι οι αγρότες και οι ψαράδες;

Δλδ πως ακριβώς θες να σου απευθυνόμαι όταν διαφωνώ σε κάτι;
Ή γενικώς είναι άκομψο το να διαφωνεί κανείς μαζί σου;

Διαφώνησε όσο θέλεις με επιχειρήματα και χωρίς ειρωνείες γιατί η βιβλιογραφία γράφει αλλιώς, προσωπικές απόψεις και εμπειρίες γράφουμε και όχι επιστημονικές διατριβές.

mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:άλλο ένα τρανό παράδειγμα επιπέδου συζήτησης, αν διαφωνείς μπορείς να αναλύσεις τα επιχειρήματα σου, αν δεν θέλεις να μπεις σε συζήτηση μην απαντάς καν.

Εμ αυτό είναι το θέμα.
Ότι ώρα υποτίθεται πως επιχειρηματολογούμε και γράφει ο καθένας τα δικά του, ώστε να καταλήξουμε στο "ποιον ενδιαφέρουν αυτά που γράφεις, ας επαναλάβω σαν να μην έχει υπάρξει κουβέντα", κύριε κομψέ dimik.

Ξεκίνησες να μου την πεις, όπως κάνεις σε όλους όσους διαφωνούν με τα τεφτέρια σου με ερώτηση σε ειρωνικό ύφος για να αραδιάσεις μετά την βιβλιογραφία, γιατί έγραψα ότι γεωργοί-ψαράδες= χαμηλές τάξεις (πρόσεξε όχι οι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΟΛΩΝ), δέχτηκα ότι ΙΥ είναι ίσως χαμηλότερη και κόλλησε η βελόνα με το ΚΚΕ και την "θεωρητική" και μόνο επιβεβαίωση του την οποία έκρινα ως άχρηστη εφόσον δεν συνοδεύεται με λαϊκή υποστήριξη.

Ξέρω θα προτιμούσες να γράφω σε jmarrιο ύφος για να έχεις προφανή στόχο αλλά μπα.... :)
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Είπε κανένας πως τα περνάνε φίνα στα χωράφια;
Αυτό που τόλμησε να πει ο mjacob είναι πως η πιο αδύναμη τάξη ΔΕΝ είναι οι αγρότες, γιατί έχουν τη ΓΗ τους σαν αποκούμπι, αλλά οι πιο αδύναμοι είναι οι απλοί υπάλληλοι, που αν χάσουν την δουλειά τους, πήραν πούλο άσχημο.
Και η γη και η τσάπα, ΕΙΝΑΙ μέσο παραγωγής, ενώ ο υπάλληλος έχει απλώς τα @@ του.

Είπε κανείς ότι η ΠΙΟ αδύναμη τάξη είναι οι αγρότες? άλλο ανήκουν στις χαμηλές τάξεις κι άλλο είναι οι χαμηλότερη τάξη όλων.
Όταν δεν έχουν ούτε γη και την νοικιάζουν τι γίνεται? σε αυτό δεν απάντησε κανείς.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
trident1971 έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=39188

Ο Πάνος Καμμένος αντικατέστησε τη σημαία της Ε.Ε. με τη Βυζαντινή

:shifty: :shifty: :shifty:

αντε ρε μλκ μουφα ειναι και τρομαξα οτι το εκανε :rant: :rant: :rant: :rant:
εχεις πμ

Κοίτα ρε π*υτάνα που είναι η ζωή (όσον αφορά την αναταραχή που έχει προκύψει από εχθές στο forum)...

Για το protagon.gr:

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ;
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;

Στο συγκεκριμένο άρθρο έχουν απενεργοποιήσει και τα σχόλια ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ...

ΚΟΤΕΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#69504 Ω ρε πουστημ 5 σελίδες επειδή ο στόκος ο mjacob προσπαθεί να κάνει συζήτηση με τον dimik και τον trident. Λυπήσουμαςναουμ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Corto Maltese έγραψε:Ω ρε πουστημ 5 σελίδες επειδή ο στόκος ο mjacob προσπαθεί να κάνει συζήτηση με τον dimik και τον trident. Λυπήσουμαςναουμ

Συντροφε που ησουν τοση ωρα, να ρωτουσαμε εσενα, να πεις ενα ΟΧΙ και να καθαρισεις. :lol: