italakias έγραψε:Ερωτημα προς ολους.
Επειδη ο αντρας γενναει,γνωριζουμε εαν το σπερμα σε αυτην την ηλικια μπορει να επηρεασει ωστε να βγει προβληματικο ενα παιδι;
Ναι! Η ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος φθίνει με την ηλικία. Γενικά πάνω από τα 35 αρχίζει η κάτω βόλτα.
Η τεστοστερόνη αρχίζει στους άντρες να μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο από την ηλικία των 30 ετών. Αυτό δεν είναι ομοιόμορφο σε όλους τους άντρες. Η ηλικία έναρξης της μείωσης και η ταχύτητα εξέλιξης της μείωσης αυτής, διαφέρουν από άντρα σε άντρα.
Μετά την ηλικία των 50 ετών, στους περισσότερους άντρες η μείωση είναι αισθητή. Στην ηλικία αυτή, η ποσότητα του σπέρματος μειώνεται, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μειώνεται σε σημείο τέτοιο που να μην επιτρέπει τη γονιμοποίηση και την τεκνοποίηση.
Ήδη από το 1912 οι γιατροί είχαν παρατηρήσει ότι με την αύξηση της ηλικίας των ανδρών, αυξάνονταν και οι πιθανότητες μετάδοσης στα παιδιά χρωμοσωμιακών ανωμαλιών. Επίσης σταδιακά φάνηκε ότι για το σύνδρομο Down, παίζει ρόλο και η ηλικία του πατέρα.
Αρχικά η ηλικία της μητέρας θεωρείτο ως ο καθοριστικός παράγοντας για το σύνδρομο Down. Σήμερα γνωρίζουμε ότι όταν η ηλικία του πατέρα και της μητέρας είναι άνω των 35 ετών, ο ρόλος της ηλικίας του πατέρα είναι καθοριστικός όσον αφορά τις πιθανότητες να συμβεί η ανωμαλία αυτή. Όταν ο άντρας είναι άνω των 35 και η γυναίκα άνω των 40, η συχνότητα του συνδρόμου σχετίζεται κατά 50% με το σπέρμα.
Επίσης κατά το 2001, έρευνες έδειξαν ότι ο κίνδυνος να προσβληθεί από σχιζοφρένεια ένα παιδί, σχετίζεται με την ηλικία του πατέρα του κατά τη γονιμοποίηση. Όσο πιο ηλικιωμένος ήταν ο πατέρας του κατά τη γονιμοποίηση τόσο πιο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να παρουσιάσει σχιζοφρένεια.
Εκτός από τη μείωση της ποσότητας του σπέρματος και τις αλλαγές στο γενετικό υλικό των σπερματοζωαρίων που πιθανόν να οδηγούν σε εκ γενετής ανωμαλίες στα παιδιά, έχει βρεθεί ότι οι άντρες άνω των 45 ετών χρειάζονται 5 φορές περισσότερο χρόνο για να γονιμοποιήσουν μια γυναίκα παρά όταν είναι 25 ετών.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η αύξηση της ηλικίας στους άντρες, συνοδεύεται από προβλήματα στη δυνατότητα γονιμοποίησης αλλά και με ανωμαλίες του σπέρματος.
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι μετά την ηλικία των 50 ετών αυξάνονται οι πιθανότητες για γενετικές ανωμαλίες στα παιδιά.
Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος θέλει παιδιά, είναι προτιμότερο να τα κάνει πιο νέος.
https://medlook.net/%CE%A3%CF%85%CE%B6% ... 2/917.html
Dimsabas έγραψε:Σκοτώνω το παιδί μου= αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να κάνει ό,τι θέλει με το κορμί της= μην τολμήσει κανείς να αγγίξει αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα, θα καταρρεύσει η κοινωνία.
Άκρως υποκριτική αντιμετώπιση. Σύμφωνα με το πνεύμα του νομοθέτη, η παιδοκτονία είναι δικαίωμα του γονιού, αλλά όχι διά βίου, μόνο τους πρώτους μήνες της κύησης. Αν τολμήσει κανείς να αγγίξει το νεογέννητο, θα γίνει χαμός. Την ίδια στιγμή, έχουμε 100.000 εκτρώσεις ετησίως στη χώρα μας.
Μέχρι κάποιον μήνα της κύησης δεν είναι άνθρωπος με συνείδηση. Απλό είναι.
Anonymous Founder έγραψε:Pitt, για δεύτερο ποστ κάνεις ένα θεμελιώδες λάθος...
...Θα μπορούσες να πιστεύεις πως κακώς ψηφίζουν οι γυναίκες ή κακώς οδηγούν. Δεν θα μπορούσα να σε εμποδίσω να το πιστεύεις , αλλά πάλι θα σου επεσήμανα πως αυτό που πιστεύεις είναι λάθος.
Λάθος το αποκαλείς εσύ γιατί ενδεχομένως αποκλίνει από αυτό που εσύ πιστεύεις ως ορθό. Αυτό βέβαια ισχύει και αντιστρόφως.
Αλίμονο όμως αν πιστεύαμε όλοι τα ίδια πράγματα και είχαμε τις ίδιες απόψεις, σωστά; Ακόμη χειρότερα αν τις επιβάλαμε κιόλας στους άλλους.
Anonymous Founder έγραψε:... Είναι το δικό της σώμα και θα κάνει ό,τι θέλει. Όπως εσύ φαντάζομαι δεν θα δεχόσουν να σου κάνει κάποια/κάποιος κριτική για το τι θα κάνεις στο δικό σου σώμα, σωστά;
Κατάλαβα!
Αν εγώ ήμουν 180 κιλά, εσύ θα ήταν λάθος να πιστεύεις ότι κακώς είμαι τόσο, γιατί "είναι το δικό μου σώμα και θα κάνω ό,τι θέλω".
Ομοίως θα ήταν λάθος μου αν θα έλεγα ότι είμαι εναντίον του piercing, γιατί "είναι το δικό τους σώμα και θα κάνουν ό,τι θέλουν".
Λάθος μου θα ήταν και έλεγα ότι είμαι εναντίον των ναρκωτικών, αφού αφορά άλλους που "είναι το δικό τους σώμα και θα κάνουν ό,τι θέλουν".
Επίσης ήταν λάθος όλων μας όταν πριν από καιρό σχολιάζαμε φωτογραφίες ανθρώπων με τατουάζ, γιατί "είναι το δικό τους σώμα και θα κάνουν ό,τι θέλουν".
Έχεις δικαίωμα λοιπόν να το πιστεύεις αυτό, αλλά είναι ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών.
Πόθεν προκύπτει αυτό; Επέβαλα σε κάποια γυναίκα την άποψή μου; Περιόρισα σε κάποια γυναίκα το δικαίωμά της να διαχειριστεί όπως θέλει το σώμα της; Η άποψή μου όπως την εξέφρασα
[i]"διευκρινίζω ότι είμαι εναντίον της έκτρωσης, εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας του παιδιού ή της μητέρας."[/i]Anonymous Founder έγραψε:Ποιος επέβαλλε κάτι; Είπα απλώς πως κάποιοι ίσως δεν κατανοούν πως κάποιες από τις απόψεις τους παραβιάζουν τα δικαιώματα άλλων.
Απαγόρευσα στον Pitt να πει την άποψή του;
Όχι, δεν μου απαγόρεψε κανείς να πω την άποψή μου!
Είπες όμως ότι βρίσκεις τις απόψεις μου ενοχλητικές. Τι θέλεις να κάνω λοιπόν για να μην ενοχλώ,
- να τις αλλάξω συμπλέοντας με τις δικές σου ή
- να μην τις εκφράζω περιορίζοντας το δικαίωμά μου στην ελευθερία του λόγου;
Εν πάση περιπτώσει, θέλω να πιστεύω ότι η έκφρασή σου περί "ενοχλητικών απόψεων" ήταν ατυχής. Έτυχε να ζήσω εποχές που ευτυχώς δεν έζησες εσύ, όταν οι έχοντες "ολίγον ενοχλητικές απόψεις" ήταν στιγματισμένοι, εξού η ευαισθησία και αντίδρασή μου. Πολλά αλλάζουν στην κοινωνία μας και πολύ γρήγορα, αλλά σε τέτοιες καταστάσεις ας μην επιδιώξουμε να ξαναγυρίσουμε.
REALZEUS έγραψε:italakias έγραψε:Ερωτημα προς ολους.
Επειδη ο αντρας γενναει,γνωριζουμε εαν το σπερμα σε αυτην την ηλικια μπορει να επηρεασει ωστε να βγει προβληματικο ενα παιδι;
Ναι! Η ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος φθίνει με την ηλικία. Γενικά πάνω από τα 35 αρχίζει η κάτω βόλτα.
Η τεστοστερόνη αρχίζει στους άντρες να μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο από την ηλικία των 30 ετών. Αυτό δεν είναι ομοιόμορφο σε όλους τους άντρες. Η ηλικία έναρξης της μείωσης και η ταχύτητα εξέλιξης της μείωσης αυτής, διαφέρουν από άντρα σε άντρα.
Μετά την ηλικία των 50 ετών, στους περισσότερους άντρες η μείωση είναι αισθητή. Στην ηλικία αυτή, η ποσότητα του σπέρματος μειώνεται, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μειώνεται σε σημείο τέτοιο που να μην επιτρέπει τη γονιμοποίηση και την τεκνοποίηση.
Ήδη από το 1912 οι γιατροί είχαν παρατηρήσει ότι με την αύξηση της ηλικίας των ανδρών, αυξάνονταν και οι πιθανότητες μετάδοσης στα παιδιά χρωμοσωμιακών ανωμαλιών. Επίσης σταδιακά φάνηκε ότι για το σύνδρομο Down, παίζει ρόλο και η ηλικία του πατέρα.
Αρχικά η ηλικία της μητέρας θεωρείτο ως ο καθοριστικός παράγοντας για το σύνδρομο Down. Σήμερα γνωρίζουμε ότι όταν η ηλικία του πατέρα και της μητέρας είναι άνω των 35 ετών, ο ρόλος της ηλικίας του πατέρα είναι καθοριστικός όσον αφορά τις πιθανότητες να συμβεί η ανωμαλία αυτή. Όταν ο άντρας είναι άνω των 35 και η γυναίκα άνω των 40, η συχνότητα του συνδρόμου σχετίζεται κατά 50% με το σπέρμα.
Επίσης κατά το 2001, έρευνες έδειξαν ότι ο κίνδυνος να προσβληθεί από σχιζοφρένεια ένα παιδί, σχετίζεται με την ηλικία του πατέρα του κατά τη γονιμοποίηση. Όσο πιο ηλικιωμένος ήταν ο πατέρας του κατά τη γονιμοποίηση τόσο πιο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να παρουσιάσει σχιζοφρένεια.
Εκτός από τη μείωση της ποσότητας του σπέρματος και τις αλλαγές στο γενετικό υλικό των σπερματοζωαρίων που πιθανόν να οδηγούν σε εκ γενετής ανωμαλίες στα παιδιά, έχει βρεθεί ότι οι άντρες άνω των 45 ετών χρειάζονται 5 φορές περισσότερο χρόνο για να γονιμοποιήσουν μια γυναίκα παρά όταν είναι 25 ετών.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η αύξηση της ηλικίας στους άντρες, συνοδεύεται από προβλήματα στη δυνατότητα γονιμοποίησης αλλά και με ανωμαλίες του σπέρματος.
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι μετά την ηλικία των 50 ετών αυξάνονται οι πιθανότητες για γενετικές ανωμαλίες στα παιδιά.
Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος θέλει παιδιά, είναι προτιμότερο να τα κάνει πιο νέος.
https://medlook.net/%CE%A3%CF%85%CE%B6% ... 2/917.html
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Οι απόψεις σου δεν μου είναι ενοχλητικές, μιας και δεν είμαι γυναίκα. Φαντάζομαι, μια γυναίκα που τις διαβάζει, μάλλον θα την ενοχλήσει κάποιος άλλος να λέει το τι θ α κάνει με το σώμα της.
Είμαι βέβαιος πως και αυτή εδώ την ώρα δεν καταλαβαίνεις αυτό που ήθελα να τονίσω: πως η άποψή σου παραβιάζει τα δικαιώματα των γυναικών (αν εφαρμοστεί προφανώς). Το να εκφέρεις την άποψή σου δεν θα στο απαγορεύσει κανείς. Κανείς δεν το απαγόρευσε. Εγώ αυτό που είπα είναι πως μου κάνει εντύπωση που κάποιοι δεν φαίνεται να κατανοείτε πως αυτό που λέτε παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα κάποιων (αν εφαρμοστεί προφανώς, όχι αν λεχθεί).
Αυτό προσπαθώ να πω: αν η άποψή σου γινόταν πραγματικότητα, θα παραβιαζόταν τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό σε ενοχλεί; Μάλλον όχι.
Από εκεί και πέρα, με εγκαλείς για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανα: δεν σου απαγόρευσα ΠΟΤΕ να πεις την γνώμη σου. Μην μου απαντάς λοιπόν σαν να το έκανα. Άλλο πράγμα είπα.
Επιπλέον, η άποψη του νομοθέτη δεν είναι απλώς "ενοχλητική" σκέψη που εκφέρεται σε ένα φόρουμ, αλλά νόμος ο οποίος ισχύει και εφαρμόζεται. Εάν λοιπόν κάποιος θεωρεί ότι οι απαγορεύσεις που θέτει ο νόμος στην δυνατότητα της γυναίκας να προβεί σε τερματισμό της κύησης προσβάλουν τα δικαιώματά της, ας αγωνιστεί για την τροποποίησή του.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Pitt έγραψε:Άστο HF, καλύτερα να μη το κουράζουμε άλλο. Η άποψή μου (“είμαι εναντίον της έκτρωσης, εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας του παιδιού ή της μητέρας”) είναι τόσο ενοχλητική όσο η άποψη του νομοθέτη που δεν επιτρέπει ελεύθερα τον τερματισμό της κύησης, παρά μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες.
*μετά* από ένα διάστημα κύησης.
Γιατί πριν, δεν υπάρχουν κριτήρια.
Η Εκκλησία της Κύπρου εγκρίνει την έκτρωση εάν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας. Επίσης κατά την περίοδο αμέσως μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 συγκατατέθηκε να υποβληθούν σε έκτρωση οι Ελληνίδες Κύπριες που είχαν πέσει θύματα βιασμών.
ε, άλλο να σε βιάζει έλληνας άλλο μουσουλμάνος
Pitt έγραψε:Άστο HF, καλύτερα να μη το κουράζουμε άλλο. Η άποψή μου (“είμαι εναντίον της έκτρωσης, εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας του παιδιού ή της μητέρας”) είναι τόσο ενοχλητική όσο η άποψη του νομοθέτη που δεν επιτρέπει ελεύθερα τον τερματισμό της κύησης, παρά μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες.
Επιπλέον, η άποψη του νομοθέτη δεν είναι απλώς "ενοχλητική" σκέψη που εκφέρεται σε ένα φόρουμ, αλλά νόμος ο οποίος ισχύει και εφαρμόζεται. Εάν λοιπόν κάποιος θεωρεί ότι οι απαγορεύσεις που θέτει ο νόμος στην δυνατότητα της γυναίκας να προβεί σε τερματισμό της κύησης προσβάλουν τα δικαιώματά της, ας αγωνιστεί για την τροποποίησή του.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Το εξήγησε εξαιρετικά νομίζω ο Serf πιο πάνω.
Επιμένεις στο "ενοχλητική άποψη", όταν εγώ είπα πως βρίσκω ενοχλητικό το γεγονός πως κάποιοι δεν καταλαβαίνετε πως κάποιες απόψεις αν γίνουν πράξη, θα παραβιάζουν τα δικαιώματα κάποιων άλλων ανθρώπων.
Το γράφω και το ξαναγράφω μπας και τελικά καταλάβεις αυτό που θέλω να πω.
Για να σου δώσω την δική μου περίπτωση που έχει αναφερθεί, εγώ θα θεωρούσα σωστό να γίνονται υποχρεωτικές εκτρώσεις αν οι εξετάσεις δείχνουν παιδί με σοβαρά προβλήματα. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της μητέρας, όσο και να μου αρέσει εμένα αυτή η ιδέα (για τους δικούς μου λόγους), δεν θα τολμούσα ποτέ ούτε να την βάλω σε εφαρμογή, ούτε να την προτείνω σαν λύση.
Φαντάζομαι τώρα, πως η δική μου άποψη σου φαίνεται απαράδεκτη σωστά; Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως απόψεις δικές μου ή δικές σου που αποφασίζουν για τα δικαιώματα άλλων ανθρώπων, είναι από μόνες τους για κάποιους ενοχλητικές.
Επομένως: ο νομοθέτης στην Ελλάδα πολύ σωστά επιτρέπει και τις εκτρώσεις και πολύ σωστά προστατεύει και το κυοφορούμενο παιδί μετά από κάποιους μήνες κύησης. Και πολύ σωστά προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών, δίνοντάς τους το δικαίωμα να τερματίσουν μια ανεπιθύμητη κύηση.
Το αντίθετο δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς βοηθάει. Για την ακρίβεια, είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν, με τρομακτικά άσχημες συνέπειες για τις γυναίκες.
italakias έγραψε:Δεν χρειαζεαι να ανοιξουμε συζητηση για ενα θεμα που αφορα τις γυναικες.