Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#829637 Καταντια για την κοινωνια μας. Φτασαμε στο σημειο να συγκρινουμε τους αρχοντους του ιπποδρομου με τους βασανιστες ζωων. Παρτε μαθηματα απο τον αρχοντα :yahoo:

Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829649 Μπορεί η Εριέττα Λάτση-Κούρκουλου να σοκαριστεί (αν ποτέ διαβάσει petrolheads.gr) αλλά υπάρχουν πάρα πολλά ζώα που εργάζονται και ούτε καινούριο είναι και ούτε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση.
-Υπάρχουν μουλάρια που κουβαλάνε φορτία
-Υπάρχουν άλογα που τα καβαλάνε
-Υπάρχουν σκυλιά που σέρνουν έλκηθρα
-Υπάρχουν σκυλιά που προσέχουν τα κοπάδια και βοηθάνε τον βοσκό να βάλει τα πρόβατα στο μαντρί
-Υπαρχουν αγελάδες, πρόβατα και κατσίκες που τις αρμέγουμε για το γάλα
-Υπάρχουν κότες που κάνουν αυγά και αν σταματήσουν γίνονται σούπα
υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη που βαριέμαι να τα γράψω, αλλά (οι καλοπροαίρετοι) πιάνετε το νόημα.

Μέχρι λοιπόν να βρούμε μια εναλλακτική (λογικά στην μορφή ενός ρομπότ, γιατί κάτι άλλο δεν χωράει στα στενά της Ύδρας), το ψυγείο είναι λογικότατο να το κουβαλάει το μουλάρι, διαφορετικά θα έπρεπε να το πάρουν στα χέρια οι άνθρωποι. Είναι τόσο αφοπλιστικά απλό.

Τα ζωντανά ακόμη και σαν κατοικίδια συντροφιάς, τον άνθρωπο υπηρετούν ουσιαστικά. Απλώς η γάτα και το σκυλι σαλονιού, το κάνει ξεκούραστα, ενώ άλλα το φαγητό τους το βγάζουν με τον κόπο και την αξία τους.
Προσωπικά, δεν βρίσκω τίποτε ευχάριστο στην κατοχή του οποιουδήποτε ζώου, είναι όμως σε πολλές εργασίες απαραίτητα, άρα είναι και μονόδρομος η χρήση τους. Δεν είναι δηλαδή μόνον η Ύδρα, όλοι οι υλοτόμοι της χώρας δουλεύουν ακόμη με μουλάρια, τα ελληνικά δάση δεν χωράνε μέσα φορτηγά ή τρακτερ. Αν αύριο απαγορεύσεις την χρήση τους, πολλά χωριά της ελληνικής επαρχίας κινδυνεύουν με μαρασμό.

Τα υποζύγια έχουν προσφέρει πάρα πολλά στους ανθρώπους, και συνεχίζουν να το κάνουν, όσο ο άνθρωπος μπορεί να τα χρησιμοποιεί. Αν δεν μπορεί, ουσιαστικά κανένας δεν θα έχει κάποιο και θα τα βλέπουμε σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα.
Ο οποιοσδήποτε υπέρμαχος της ζωής στην ελληνική επαρχία και δει στην ελληνική ύπαιθρο θα έπρεπε να κατανοεί νομίζω τα παραπάνω. Αλλά πάλι δεν είμαι και σίγουρος. :s_dunno
Η ζωή λοιπόν στο χωριό, πολύ συχνά (αν όχι πάντα), έχει και την χρησιμοποίησει κάπου ζώου, στην υπηρεσία του ανθρώπου. Αυτό η κα. Εριέττα Λάτση - Κούρκουλου (ίσως να) δικαιλογείται να μην το καταλαβαίνει, μιας και δεν έχει ζήσει ποτέ εκεί, αλλά κάποιοι άλλοι δεν έχουν δικαιολογία. Οι άνθρωποι ζουν (και χρησιμοποιοιύν) με οικόσιτα ζώα εδώ και χιλιετίες. Και δεν το κάνουν για να έοχυν παρέα. Τα έβαζαν (και τα βάζουν) στην δουλειά. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει κάτι τέτοιο είναι ή να κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι (απίθανο, όσο απίθανο είναι να δεχτεί η Εριέττα να κουβαλήσει με τα χέρια της το ψυγείο...) ή να φτιάξουμε ρομπότ γι'αυτή την δουλειά.

Αλλά ούτε αυτό μας αρέσει (εδώ δεν μας αρέσουν ούτε οι σκούπες ρομπότ, γιατί μας κάνουν μαλθακούς υποθέτω... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829653 Bibendum έλεγες κάτι; :s_empathy
Το δυστύχημα είναι ότι τη φωτογραφία την τράβηξε η τρισκατάρατη απόγονος του κεφαλαίου, φευ, θα περιμένουμε καμιά φωτό από την Έφη αχτσιόγλου λοιπόν.

ΜΤΣΤΚ ΓΜΣ (επιδόρπιο).
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#829656 Δεν είμαι κατά της χρήσης ζώων εργασίας, εφ’οσον υπάρχει και τηρείται ένα πλαίσιο για την προστασία τους. Ωστόσο ο αφορισμός «γαϊδούρια ή ρομπότ» παραβλέπει ότι υπάρχουν πολλά μέρη στον πολιτισμένο κόσμο (καταλύματα, εστιατόρια, χωριά, πόλεις ολόκληρες) που ούτε γαϊδουρια έχουν, ούτε αυτοκίνητα, αλλά τα απαραίτητα εμπορεύματα, υλικά και εξοπλισμός κάπως μεταφέρονται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829658 Μα το είπα ήδη, η εναλλακτική είναι να το φορτωθούμε οι ίδιοι:
Μέχρι λοιπόν να βρούμε μια εναλλακτική (λογικά στην μορφή ενός ρομπότ, γιατί κάτι άλλο δεν χωράει στα στενά της Ύδρας), το ψυγείο είναι λογικότατο να το κουβαλάει το μουλάρι, διαφορετικά θα έπρεπε να το πάρουν στα χέρια οι άνθρωποι. Είναι τόσο αφοπλιστικά απλό.

Εικόνα
και φυσικά, δεν είναι πρωτάκουστο, πολύς κόσμος βγάζει έτσι μεροκάματο, βλέπε σέρπα στο Θιβέτ:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#829673 Ένα αναβατόριο χειρός για σκάλες δεν κοστίζει πάνω από 100 ευρώ. Ένα ηλεκτρικό αναβατόριο για σκάλες μπορεί να κοστίζει 2-3 χιλιάρικα. Αν το φορτωμένο γαϊδούρι έχει μηδέν κόστος, χρησιμοποιούμε το γαϊδούρι. Αν το υπερφορτωμένο και ταλαιπωρημένο γαϊδούρι έχει κόστος ένα πρόστιμο κάθε φορά που υπερφορτώνεται, μακροπρόθεσμα θα συμφέρει το ηλεκτρικό αναβατόριο ή το ελικόπτερο, ή κάποια άλλη λύση από αυτές που εφαρμόζονται κι αλλού στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#830254 3 γατια αφησα πισω στη Θεσσαλονικη...

Εικόνα

3 βρηκα και ταιζω κι εδω στις διακοπες!!!

Εικόνα

Αυτος ο καφε-ασπρος 99% εχει ψωρα στο δεξι αυτι. Και δεν καθεται να τον πιασω κιολας ρε γμτ. Πολυ θα γουσταριζα να τον παω σε εναν γιατρο να του πατησει την ενεση να ηρεμησει ο φουκαρας :s_sad

Οσο για τη δικια μου τη φουσκα στην πρωτη τη φωτο, σα να τη βλεπω οτι εχει κοψει λιγο. Αν δεν καλοταιζει ο κουνιαδος το κοριτσι μου, θα τον σιαξω καλα. Του τα εχω ηδη και μαζεμενα με το θεμα προικα :s_cool

Ντιμη ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ το παρακατω σποιλερ :adminpower:
Μπαιδεγουει εκει που ειναι τα γατια ειναι η θεση που βαζω το αμαξι. ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ απο κατω, ουτε μια σταγονα λαδι. Οταν ξεπαρκαρει καμια φορα ο μπαρμπας τη Λαγκουνα απο διπλα θα βγαλω φωτο να δειτε. Εχει ποτισει λαδι ολο το συμπαν. Και μερικα χρονια νεοτερη απο τη δικια μου ειναι και δεν εχει δουλεψει ποτε στα κοκκινα το μοτορι και σε ολα (μηχανη/χρωμα/εσωτερικο) ειναι πιο μπουρδελο η Γαλλιδα απο τη λιμο μου :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:

Μπαιδεγουει εκει που ειναι τα γατια ειναι η θεση που βαζω το αμαξι. ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ απο κατω, ουτε μια σταγονα λαδι. Οταν ξεπαρκαρει καμια φορα ο μπαρμπας τη Λαγκουνα απο διπλα θα βγαλω φωτο να δειτε. Εχει ποτισει λαδι ολο το συμπαν. Και μερικα χρονια νεοτερη απο τη δικια μου ειναι και δεν εχει δουλεψει ποτε στα κοκκινα το μοτορι και σε ολα (μηχανη/χρωμα/εσωτερικο) ειναι πιο μπουρδελο η Γαλλιδα απο τη λιμο μου :metalo:

Εκεί που παρκάρω την Κορολλα δεν έχει κάτω τίποτα, πεντακάθαρα όλα.
Στην πιλοτή όμως παρκάρουν και δύο Γκολφ 6.
Νι καλλιγραφία κάτω...
Πατάς στο τσιμέντο και γλιστράς.

Α, και ένα Κλιο που παρκάρει εκεί πάλι καθαρό είναι

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:

Επειδή το άνοιξα το σποιλερ,έτσι και σε πετύχω με τον τεζλοφονια θα τιμωρηθεί ς παραδειγματικά. :x
Άβαταρ μέλους
By rafi
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Επειδή το άνοιξα το σποιλερ,έτσι και σε πετύχω με τον τεζλοφονια θα τιμωρηθεί ς παραδειγματικά. :x
Για κοίτα μήπως το πασατ έχει στεγνώσει από λάδι και γι'αυτό δεν αφήνει στάμπα κατω... Κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία.
Η laguna τι μοτέρ έχει;

.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
rafi έγραψε:Για κοίτα μήπως το πασατ έχει στεγνώσει από λάδι και γι'αυτό δεν αφήνει στάμπα κατω

.

Από λάδι δε στεγνώνει, συμπληρώνει σε κάθε φουλαρισμα. Απλά έχει ποδιά από κάτω και δε λερώνει.