Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:Εγώ πάλι βρίσκω λίγο ενοχλητικό να μου περιορίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, με την υπόδειξη ότι η απλή έκφρασή της άποψής μου παραβιάζει δικαιώματα άλλων.

Δεν στέρησα από καμία υποψήφια μητέρα την δυνατότητα να σκοτώσει το παιδί της. Έχω όμως δικαίωμα να πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος, σωστά;

Καλό Σαββατόβραδο :s_bye

Pitt, για δεύτερο ποστ κάνεις ένα θεμελιώδες λάθος. Κανένα παιδί δεν σκοτώνει. Είναι το δικό της σώμα και θα κάνει ό,τι θέλει. Όπως εσύ φαντάζομαι δεν θα δεχόσουν να σου κάνει κάποια/κάποιος κριτική για το τι θα κάνεις στο δικό σου σώμα, σωστά;
Μπορείς να πιστεύεις προφανώς ό,τι θέλεις, αλλά νομίζω πως όταν το εκφράζεις δημόσια, μπορούμε και οι υπόλοιποι να σου λέμε τι σημαίνει αυτό σου το πιστεύω.
Έχεις δικαίωμα λοιπόν να το πιστεύεις αυτό, αλλά είναι ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών. Θα μπορούσες να πιστεύεις πως κακώς ψηφίζουν οι γυναίκες ή κακώς οδηγούν. Δεν θα μπορούσα να σε εμποδίσω να το πιστεύεις , αλλά πάλι θα σου επεσήμανα πως αυτό που πιστεύεις είναι λάθος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Βρίσκω λίγο ενοχλητικό να λέμε πως κάποιος είναι κατά των εκτρώσεων. Ίσως αυτός που το λέει δεν το καταλαβαίνει, αλλά παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών με το να τους λέει τι να κάνουν με το σώμα τους.
Κάποιοι μου την είχατε πει εμένα που έλεγα για υποχρεωτικές εξετάσεις στις έγκυες, και δικαίως.
Σε κάθε περίπτωση είναι δικαίωμα της γυναίκας τι θα κάνει και τι όχι. Οι νόμοι, δεν γίνεται να το καταπατούν αυτό.

Κάνε λίγο έναν διαχωρισμό μεταξύ της άποψης και της επιβολής της στους άλλους.
Ο καθένας λέει ότι θέλει και ο καθένας πράττει ότι πιστεύει.

Οι νόμοι υποθέτω (κατά κανόνα) γράφονται από κάποιους που γνωρίζουν περισσότερα από την μέση γυναίκα που θα κάνει έκτρωση με μόνη δικαιολογία ότι δεν το θέλει.

Τεσπα σας εύχομαι να μην χρειαστεί να παρεβρεθείτε σε έκτρωση και κυρίως στο μετά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#226007 Ποιος επέβαλλε κάτι; Είπα απλώς πως κάποιοι ίσως δεν κατανοούν πως κάποιες από τις απόψεις τους παραβιάζουν τα δικαιώματα άλλων.
Απαγόρευσα στον Pitt να πει την άποψή του;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Ποιος επέβαλλε κάτι; Είπα απλώς πως κάποιοι ίσως δεν κατανοούν πως κάποιες από τις απόψεις τους παραβιάζουν τα δικαιώματα άλλων.
Απαγόρευσα στον Pitt να πει την άποψή του;

Όχι, αλλά παραβιάζει ο Pitt δικαιώματα των γυναικών έχοντας άποψη και λέγοντας την? :dizzy:
Δεν τους επέβαλε την άποψη του, απλά λέει τι πιστεύει όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Η άποψη δεν γίνεται να παραβιάζει δικαίωμα, το να την εκφράζεις είναι όμως δικαίωμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#226011 ΟΚ, τώρα παίζουμε με τις λέξεις ναι;
:s_whiteflag
Ας μην το κουράσουμε άλλο: ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Αλλά δεν είναι ωραίο (για εμένα) αυτό που θα πει να έρχεται σε αντίθεση με κάποια θεμελιώδη δικαιώματα του άλλου. Δεν είπα πως εγώ δεν το κάνω ή οι δικές μου απόψεις είναι πάντα οι τέλειες, λέω πως κάποιοι (κι εγώ μέσα) εκφέρουν απόψεις που δεν καταλαβαίνουν ίσως πόσο προβληματικές είναι για τους άλλους.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#226021 Εντάξει ο Pitt δεν πήρε και την καραμπινα να πάει να μπουκαρει σε καμιά κλινική αμβλωσεων όπως κάνουν στις ΗΠΑ. Ούτε φαντάζομαι θα έκανε ενεργά κάτι για να εμποδίσει μια γυναίκα να ασκήσει τα δικαιώματα της.Υπάρχει πάντως συγκεκριμένη νομοθεσία και στην Ελλάδα, δεν μπορεί μια γυναίκα να κάνει οπότε θέλει αμβλωση.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
belgarion έγραψε:Εντάξει ο Pitt δεν πήρε και την καραμπινα να πάει να μπουκαρει σε καμιά κλινική αμβλωσεων όπως κάνουν στις ΗΠΑ. Ούτε φαντάζομαι θα έκανε ενεργά κάτι για να εμποδίσει μια γυναίκα να ασκήσει τα δικαιώματα της.Υπάρχει πάντως συγκεκριμένη νομοθεσία και στην Ελλάδα, δεν μπορεί μια γυναίκα να κάνει οπότε θέλει αμβλωση.

.

To αυτό :s_thumbsup

@HF
Το να πιάνεσαι από λέξεις για να βγάλεις συμπεράσματα ότι π.χ τους λέει τι να κάνουν με το σώμα τους είναι το ίδιο ενοχλητικό αυτό προσπαθώ να σου πω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#226087 Δεν πιάστηκα από λέξεις. Με σαφή τρόπο είπε πως είναι κατά των εκτρώσεων. Είναι η άποψή του και είναι ελεύθερος να την έχει. Αν όμως γινόταν ένα δημοψήφισμα ή αν ο Pitt νομοθετούσε, η άποψη αυτή εν τέλει θα παραβίαζε τα δικαιώματα των γυναικών.
Εγώ δεν πιάνομαι από τις λέξεις, απλώς λέω τι σημαίνει αυτό που υποστηρίζει. Το να υποχρεώνεις τις γυναίκες με το ζόρι να κάνουν παιδιά και όχι έκτρωση, παραβιάζει τα δικαιώματά τους. Γιατί είναι το σώμα τους. Είναι τόσο απλό και απορώ που ακόμη το συζητάμε.
Δεν κατάλαβα κιόλας τι ακριβώς σε χαλάει στο δικό μου ποστ. Το αυτονόητο είπα. Ή έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Όσο για το πόσο άσχημη είναι η έκτρωση; Φυσικά και είναι, αλλά προφανώς και είναι καλύτερη από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή πόσο μάλλον ένα παιδί όταν δεν το θέλεις.
Άβαταρ μέλους
By italakias
A-Viper7 έγραψε:

Pitt έγραψε:αλλά το παιδί τι φταίει να μείνει ορφανό σε λίγα χρόνια;
Μακάρι να ζήσει χίλια χρόνια, αλλά 84 είναι ρε γαμώτο! Έχει ξεπεράσει κατά 7 χρόνια το προσδόκιμο ζωής...

Η εναλλακτική βέβαια είναι το συγκεκριμένο παιδί να μη γεννιόταν καν, οπότε ας περιμένουμε 10-15 χρόνια να το ρωτήσουμε τι θα προτιμούσε. :)

Η απορια σου ειναι απορια ανθρωπου χωρις λογικη αλλα μιας και το εθεσες ,θα σου απαντησω.
Το παιδακι θα προτιμουσε να ειχε και τον πατερα του κοντα του ,εστω να τον ειχε γνωρισει για λιγο.

Παντως ειναι παραλογο να θελει ενας τοσο γερος να κανει παιδι αλλα και αυτη τωρα 38 ετων καποια στιγμη θα το μετανιωσει
Ερωτημα προς ολους.
Επειδη ο αντρας γενναει,γνωριζουμε εαν το σπερμα σε αυτην την ηλικια μπορει να επηρεασει ωστε να βγει προβληματικο ενα παιδι;
Άβαταρ μέλους
By italakias
Anonymous Founder έγραψε:Δεν πιάστηκα από λέξεις. Με σαφή τρόπο είπε πως είναι κατά των εκτρώσεων. Είναι η άποψή του και είναι ελεύθερος να την έχει. Αν όμως γινόταν ένα δημοψήφισμα ή αν ο Pitt νομοθετούσε, η άποψη αυτή εν τέλει θα παραβίαζε τα δικαιώματα των γυναικών.
Εγώ δεν πιάνομαι από τις λέξεις, απλώς λέω τι σημαίνει αυτό που υποστηρίζει. Το να υποχρεώνεις τις γυναίκες με το ζόρι να κάνουν παιδιά και όχι έκτρωση, παραβιάζει τα δικαιώματά τους. Γιατί είναι το σώμα τους. Είναι τόσο απλό και απορώ που ακόμη το συζητάμε.
Δεν κατάλαβα κιόλας τι ακριβώς σε χαλάει στο δικό μου ποστ. Το αυτονόητο είπα. Ή έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Όσο για το πόσο άσχημη είναι η έκτρωση; Φυσικά και είναι, αλλά προφανώς και είναι καλύτερη από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή πόσο μάλλον ένα παιδί όταν δεν το θέλεις.

Κοιτα να δεις.
Μπορει εγω να βρω μια πατσαβουρανα της ριξω εναν και να μεινει εγκυος.
Εαν αυτη θελησει να το κρατησει εγω πρεπει να βρω ενα τροπο να εξαφανιστω αφου ολη μου η ζωη θα καταστραφει.
Το προβλημα λοιπον ειναι και των δυο απλα η γυναικα αποφασιζει.
Γιαυτο προσεχετε που τον χωνετε. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#226099 Σκοτώνω το παιδί μου= αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να κάνει ό,τι θέλει με το κορμί της= μην τολμήσει κανείς να αγγίξει αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα, θα καταρρεύσει η κοινωνία.
Άκρως υποκριτική αντιμετώπιση. Σύμφωνα με το πνεύμα του νομοθέτη, η παιδοκτονία είναι δικαίωμα του γονιού, αλλά όχι διά βίου, μόνο τους πρώτους μήνες της κύησης. Αν τολμήσει κανείς να αγγίξει το νεογέννητο, θα γίνει χαμός. Την ίδια στιγμή, έχουμε 100.000 εκτρώσεις ετησίως στη χώρα μας.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
italakias έγραψε:Κοιτα να δεις.
Μπορει εγω να βρω μια πατσαβουρανα της ριξω εναν και να μεινει εγκυος.
Εαν αυτη θελησει να το κρατησει εγω πρεπει να βρω ενα τροπο να εξαφανιστω αφου ολη μου η ζωη θα καταστραφει.
Το προβλημα λοιπον ειναι και των δυο απλα η γυναικα αποφασιζει.
Γιαυτο προσεχετε που τον χωνετε. :lol:

Εσύ δεν αποφάσισες να της τον ρίξεις; Σε βίασε;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Dimsabas έγραψε:Σκοτώνω το παιδί μου= αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να κάνει ό,τι θέλει με το κορμί της= μην τολμήσει κανείς να αγγίξει αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα, θα καταρρεύσει η κοινωνία.
Άκρως υποκριτική αντιμετώπιση. Σύμφωνα με το πνεύμα του νομοθέτη, η παιδοκτονία είναι δικαίωμα του γονιού, αλλά όχι διά βίου, μόνο τους πρώτους μήνες της κύησης. Αν τολμήσει κανείς να αγγίξει το νεογέννητο, θα γίνει χαμός. Την ίδια στιγμή, έχουμε 100.000 εκτρώσεις ετησίως στη χώρα μας.

Επίσης οι αποφάσεις για τη ζωή του παιδιού είναι δικαίωμα του γονιού, αλλά όχι δια βίου. Μέχρι τα 18. Αν τολμήσει κανείς γονιός να επιβάλει τη θέλησή του στο ενήλικο παιδί του, θα γίνει χαμός.
Κι αυτό υποκριτικό είναι;

Γενικά τι σε προβληματίζει στο concept της "συγκεκριμένης διάρκειας"; Ή θα είναι "δια βίου" ή καθόλου";
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#226107 Με προβληματίζει ότι θεωρείται δικαίωμα του γονιού να σκοτώσει το παιδί του. Προφανώς κι είμαι κατά των εκτρώσεων. Αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω το οξύμωρο της νομοθεσίας. Μέχρι 3 μηνών, λιώστο. Δικαίωμά σου. Με γεια σου με χαρά σου.
3 μηνών νεογέννητο; Σκύλα μάνα, φάε ισόβια.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#226108 Άρα θεωρείς οξύμωρο και το διαχωρισμό στα 18; Που πριν έχει δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις ζωής ενώ μετά όχι;