Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Ρώτησες.Απαντω.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/209333/ ... koyrkoulou

Με προλαβες ρε κουφαλα Τζι :s_howdy

Απο χθες ειχα δει την εικονα με το γαιδουρακι και σκεφτηκα "ασε μην τους ξενερωσω οσο ξενερωσα κι εγω οταν το ειδα". Αλλα τωρα που ποσταρισε το βιντεακι ο Σαξονας και αναγουλιασαμε ηδη ολοι, σκεφτηκα "ποσο περισσοτερο να τους χαλασω" και το ποσταρισα.

Απλα ημουν αργοτερος απο σενα :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#829192 Χθες στον μωλο βγήκε από ένα ιστιοπλοϊκό αυτό και ένα υπέροχο γκρίζο Σαλουκι, και ένα καμαρωτο ντοπερμαν. Όλα τα είχαν με λουρί να τα κυκλοφορούν ΕικόναΕικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829572 Ακολουθεί unpopular opinion.
George_Prix έγραψε:Τοσο κι αλλο τοσο:

Εικόνα

Ξέρω πως πολλοί δεν γουστάρετε την παραπάνω φωτογραφία, αλλά στην Ύδρα πώς αλλιώς θα μεταφέρεις άραγε ένα ψυγείο; Με ελικόπτερο ίσως;
Κι εγώ βρίσκω απαράδεκτο να ξεροσταλιάζουν τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη για ν'ανεβάσουν από το παλιό λιμάνι τους τουρίστες, όταν υπάρχουν τόσες εναλλακτικές (μέχρι και τελεφερίκ!), αλλά ιπποειδή συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για εργασίες, και όσο και να φωνάζουν οι ζωόφιλοι, δεν θα σταματήσει αυτό.
Επίσης, όσοι χρησιμοποιούν ιπποειδή για δουλειά, τις περισσότερες φορές τα προσέχουν, γιατί βγάζουν με αυτά μεροκάματο. Βρίσκω το όλο πράγμα σφόδρα υποκριτικό.
Εικόνα

Οι άνθρωποι εξημέρωσαν τα ζώα για να τους βοηθάνε στις δουλειές και να κάνουν την ζωή τους πιο υποφερτή, και όχι για να είναι κατοικίδια σαλονιού. Δεν ξέρω η κα. Κούρκολου-Λάτση τι ακριβώς θέλει να πει, αλλά φθάνουμε ξαναλέω σε τρελή υπερβολή. Δεν είναι τεράστιο το βάρος ενός ψυγείου για ένα μουλάρι, μπορεί να το σηκώσει χωρίς πρόβλημα.
Στα δικά μου παιδικά χρόνια, στα χωριά υπήρχαν ιπποειδή σε κάθε σπίτι. Και υπήρχαν για να δουλεύουν, όχι για να κάθονται στον καναπέ.
Προφανώς και θα πρέπει να φερόμαστε στα ζωντανά σωστά, ούτε να τα χτυπάμε, ούτε να τα υπερφορτώνουμε, ούτε να τα παρατάμε δεμένα σε ένα χωράφι, αλλά το να μην τα φορτώνουμε και να ζαλικωνόμαστε εμείς το φορτίο μην τυχόν και κουραστούν αυτά, φτάνει στα όρια του γελοίου.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#829595 Και γιατι δεν κανεις παραθεση το ποστακι του Τζι που ηταν μαλιστα και ταχυτερος απο μενα στον αγωνα και ποσταρισε πρωτος? Φοβασαι μη σε κανει μπαν, αν δεχτει την προταση σου να τον κανεις Μοντ? :s_tongue

Κατα τα αλλα δεν εχεις αδικο. Σε ορισμενες περιπτωσεις ισως ειναι μονοδρομος η χρηση των ιπποειδων. Αυτο που ξενιζει στην εικονα που ποσταρισες και στο λινκ που ποσταρισε ο Τζι ( :shifty: ) ειναι ο ογκος/βαρος που φορτωσανε τα ζωντανα. Μονο το ψυγειο στην Υδρα δε θα ξενιζε τοσο, οπως επισης δε θα ξενιζαν τοσο στο ματι και οι μισοι κορμοι στη φωτο που ποσταρισες εσυ...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829604 Γιώργη θα σου πω ένα μυστικό.

Όταν θες να διασκεδάσεις θα πιάνεις κουβέντα με ΗΦ για κατοικίδια.

Άστο βρε πουλακιμ, εκτιθεσαι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829613 Παιδάκια, όπως έχω ξαναπεί, είμαι από χωριό, μην περιμένετε θαύματα.
Και ως εγγονός αγωγιάτη που με δαύτα πήγε και στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, και έχοντας φορτώσει με τα χέρια μου κάμποσες φορές μουλάρια και γαϊδούρια με κορμούς σαν την φωτογραφία, αρνούμαι κιόλας να το δω διαφορετικά: επιμένω τους κορμούς να τους κουβαλησουν τα ζωντανά και όχι εγώ.
Πείτε με περίεργο.
Εννοείται επίσης αρνούμαι να δεχτώ κάποιον να τα καβαλάει για την πλάκα του, πχ θεωρώ την ιππασία τεράστια ταλαιπωρία για τα ζωντανά, αλλά εκεί δεν τρέχει κάστανο όπως βλέπω. Είναι και Ολυμπιακό σπορ.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#829627 Νομίζω πλατυάζουμε χωρίς λόγο.
Έχει κουβαλήσει κανείς ποτέ του ψυγείο; :s_dunno
Έχει κουβαλήσει κανείς ποτέ του κορμούς δέντρων; :s_dunno
Σε περιοχές που δεν πάνε τροχοφόρα, τα ιπποειδή είναι μονόδρομος όπως λέτε και δεν βλέπω κάτι το μεμπτό. Αυτό συνέβαινε πάντα, από αρχαιοτάτων χρόνων, όπου προφανώς δεν υπήρχαν καν δρόμοι πόσω μάλλον μηχανοκίνητα. Αλλά και τότε τα κάρα ποιός τα έσερνε; οι άνθρωποι;
Νομίζω το θέμα είναι η μεταχείριση των ιπποειδών. Βασικά η μεταχείριση γενικότερα των ζώων αλλά επικεντρωνόμαστε στα πρώτα.
Το να κουβαλούν εμπορεύματα κτλ είναι ο σκοπός τους. Το να κουβαλάνε την κάθε καριόλω-η για να βγάλει σέλφι, είναι εξοργιστικό. Το ίδιο έμμεσα σε περιπτώσεις τύπου Αίγινας ή Ναυπλίου όπου σέρνουν άμαξες για βόλτα.
Όταν λοιπόν ο ιδιοκτήτης τα φροντίζει όπως πρέπει, όλα καλά. Όταν τα έχει όοοοολη μέρα στον δρόμο υπερφορτωμένα, νυστικά ξέρωγωτι, τότε αρχίζουν τα ευτράπελα και καλώς τιμωρείται.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Υποθέτω ότι είναι δείγμα πολιτισμού εν έτει 2023 σε αναπτυγμένη χώρα της ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιείς υποζύγια για να σου κουβαλάνε 2 τόνους γαρμπιλι ανήμερα του Σωτήρος. Κατά τα άλλα, να πάρουμε λεχτρικο να αναπνέουμε δροσερό αεράκι

Παιδάκια ( πουαχ) ,εγώ είχα παππού στον πόλεμο πτα φόρτωνε τα μπλαρια μάστορα. Έχω φορτώσει και γω (μιεχ), τί θες δλδ ,ολόκληρο αρχοντοπλο να μαζεύει τα σκατά τς (ιουυυυυυ, μον ντιε); Για τον ιππόδρομο δεν τα λέτε όμως παιδάκια.

Αυτά που λέτε. Εγώ προειδοποίησα :s_roses
,εκτιθεστε ,σε αρκετά επίπεδα πλέον.