Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
mjacob έγραψε:για τους απανταχού αρνητές των τάξεων και των ξεπερασμένων θεωριών, καλό θα ήταν να "πάρουν μια καλή ματιά" στα αποτελέσματα.
Γιατί αντικειμενικά, μοιάζουν να την επιβεβαιώνουν πλήρως, και από του χρόνου το ΚΚΕ όταν θα θέλει να μιλήσει για το τι σημαίνει ταξικότητα απλώς θα κάνει reference το εκλογικό αποτέλεσμα.

Και όχι μόνο. Αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει και ο χάρτης της Αττικής: Μπλε οι Κηφισιά-Ψυχικό-Φιλοθέη-Παπάγου :shifty: -Κολωνάκι-Γλυφάδα-Βούλα :shifty: , ροζ όλες οι υπόλοιπες, με συντριπτική διαφορά στα δυτικά προάστια.
Κανονικό ξεβράκωμα των υποστηρικτών του ταξικού χυλού.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Asimov έγραψε:
mjacob έγραψε:για τους απανταχού αρνητές των τάξεων και των ξεπερασμένων θεωριών, καλό θα ήταν να "πάρουν μια καλή ματιά" στα αποτελέσματα.
Γιατί αντικειμενικά, μοιάζουν να την επιβεβαιώνουν πλήρως, και από του χρόνου το ΚΚΕ όταν θα θέλει να μιλήσει για το τι σημαίνει ταξικότητα απλώς θα κάνει reference το εκλογικό αποτέλεσμα.

Και όχι μόνο. Αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει και ο χάρτης της Αττικής: Μπλε οι Κηφισιά-Ψυχικό-Φιλοθέη-Παπάγου :shifty: -Κολωνάκι-Γλυφάδα-Βούλα :shifty: , ροζ όλες οι υπόλοιπες, με συντριπτική διαφορά στα δυτικά προάστια.
Κανονικό ξεβράκωμα των υποστηρικτών του ταξικού χυλού.

Γλυφαδα δε μενεις εσυ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#69387 @trident
βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις καταλάβει μια από οποιαδήποτε λέξη που έχω γράψει [ή εσκεμμένα θες απλώς να τις παραποιήσεις όλες], και οποιαδήποτε απόπειρα συζήτησης μαζί σου θα κινηθεί στα γνωστά άλλα λέει η θεια μου άλλα ακουν τ' αυτιά μου που κάθε διαδοχικό ποστζ σου θα το γυρνάει από θέμα σε θέμα χωρίς καμία σημασία, παρά να φέρεις τον συνομιλητή σου σε κατάσταση απελπισίας.
Πετάς και 3-4 υποθετικές προβολές στον συνομιλητή σου (για τις οποίες δεν έχεις φυσικά την παραμικρή ιδέα) [στο χιλιοπαιγμένο ίδιο βαρετό στυλάκι σου] και έγινε η δουλειά.

lost cause. Πέτα τπτ χασμουρητά τώρα, γελάκια, δεν ξέρω γω τι άλλο, να αυτοεπιβεβαιωθείς κι εσύ να τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα.

manosky έγραψε:ΟΚ, το ξέρουμε ότι υπάρχουν τάξεις, κοινωνικές και οικονομικές.
Το ξέρουμε ότι ο κόσμος ψάχνει να αγκιστρωθεί κάπου, ότι είναι επιρρεπής σε λαϊκιστές και ψεύτες, ότι αναζητά Μεσσίες και εύκολη σωτηρία, δεν χρειάζονται 10 πτυχία για να το κατανοήσει αυτό κανείς.

Αυτό θα φανταζόταν κανείς, αλλά θυμάμαι ουκ ολίγες συζητήσεις περί του κατά πόσον όλα αυτά απλά δεν υπάρχουν πλέον, και είναι μπούρδες, και για πείτε μας δλδ με ποιο μισθό και πάνω, και "είναι εργάτης ο υπάλληλος της google" και κάτι τέτοια.

manosky έγραψε:Αυτό που έγραψα παραπάνω είναι πολιτική πρόταση δηλαδή; Όταν αυτό που προτείνω ως εναλλακτική είναι κάτι που όσοι το δοκίμασαν, το πέταξαν στα σκουπίδια άκαρδα;

Δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
trident1971 έγραψε:Γλυφαδα δε μενεις εσυ? :hmmm:

Ακριβώς. Κι εσύ κάπου στα δυτικά. Τι συμπέρασμα βγάζουμε; :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:εύπορους δεν τους είπε κανείς.

Δεν είναι μόνο θέμα εισοδημάτων.
Κατέχουν διαφορετικά πράγματα που τους κάνουν να κινούνται διαφορετικά. End of story.

σε σχέση με χαμηλόμισθο ΙΥ την έχουν ελαφρώς καλύτερα, όχι λόγω εισοδημάτων αλλά κυρίως γιατί όλοι έχουν δικά τους σπίτια στα χωριά. [σ.σ. και κατά μέσο όρο ΚΑΙ παραγωγική γη ΚΑΙ παραγωγικά μέσα ΚΑΙ πιθανότατα εξασφαλισμένη τροφή για τον εαυτό του ΚΑΙ... ΚΑΙ...

Ωραία, οπότε αφού συμφωνείς μαζί μου (ότι την έχουν καλύτερα από τα πραγματικά χαμηλά κοινωνικά στρώματα == άνεργοι και χαμηλόμισθοι), δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να το συζητάμε ακόμα :lol:

Συζητάμε ποιο είναι το χαμηλότερο κοινωνικό στρώμα ή αν οι αγρότες-ψαράδες ανήκουν στα χαμηλά?
Γιατί αυτό έγραψα και δεν νομίζω να διαφωνούμε εκεί. Τώρα ποιο είναι το χαμηλότερο βάσει βιβλιογραφίας ή βάση πραγματικότητας μικρή σημασία έχει. Ούτως η άλλως ο χαμηλόμισθος ΙΥ δύσκολα ορίζεται σαν ξεχωριστό στρώμα απο τον ΙΥ γενικά και πρέπει να υπολογίζονται πολλές έξτρα παράμετροι όπως το τι εννοούμε χαμηλόμισθος, ποιο είναι το όριο? 300-400-800€? είναι αυτός που συντηρεί σπίτι ή μένει με τους γονείς του? είναι αυτός που έχει περιουσιακά στοιχεία-backup γονέων από πίσω ή όχι? κλπ κλπ κλπ

Εγώ όμως προσωπικά βάζω ΚΑΙ την μόρφωση-εκπαίδευση σαν παράγοντα διαμόρφωσης τάξεων και των διαφορών τους.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:@trident
βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις καταλάβει μια από οποιαδήποτε λέξη που έχω γράψει [ή εσκεμμένα θες απλώς να τις παραποιήσεις όλες], και οποιαδήποτε απόπειρα συζήτησης μαζί σου θα κινηθεί στα γνωστά άλλα λέει η θεια μου άλλα ακουν τ' αυτιά μου που κάθε διαδοχικό ποστζ σου θα το γυρνάει από θέμα σε θέμα χωρίς καμία σημασία, παρά να φέρεις τον συνομιλητή σου σε κατάσταση απελπισίας.
Πετάς και 3-4 υποθετικές προβολές στον συνομιλητή σου (για τις οποίες δεν έχεις φυσικά την παραμικρή ιδέα) [στο χιλιοπαιγμένο ίδιο βαρετό στυλάκι σου] και έγινε η δουλειά.

Θεωρεις αγροτες και ψαραδες "γαιοκτημονες" και "κατεχοντες εκτασεις και μεσα" και λες οτι δεν εχω καταλαβει μια?
Τα ιδια απαντησα που σου απανταει και ο dimik και του απαντας οτι "ειναι πολυ καλυτερα".
Προφανεστατα τα εχεις δει μονο σε βιβλια. Εκτος τοπου και χρόνου και πραγματικα μου προκαλει εκπληξη.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Asimov έγραψε:
trident1971 έγραψε:Γλυφαδα δε μενεις εσυ? :hmmm:

Ακριβώς. Κι εσύ κάπου στα δυτικά. Τι συμπέρασμα βγάζουμε; :s_rofl

Κερατσινι.
Με βαση τα παραπανω δε θα επρεπε εσυ (ή μαλλον ΚΑΙ εσυ) να μενεις στα Δυτικα?
Εγω η "λαϊκατζα" ψηφιζω ΧΑ (και καλα) και εσενα το μορφωμενο "σε παιρνει αριστερα". Τι δουλεια εχεις στο μπλε του χαρτη?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#69392 στη Γλυφάδα δεν είναι όλοι πλούσιοι (βασικά ούτε καν τους μισούς δε μπορείς να τους πεις πλούσιους και καμιά καμιά σχέση με ψυχικά και κηφισιές) , αλλά είναι πολλοί ηλίθιοι
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 29 Ιαν 2015, 10:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#69393 Ξέρω γω; Μήπως γιατί εκεί γεννήθηκα; Να φύγω λες; Εσύ δλδ εκεί στο Κερατσίνι ψηφίζεις μόνος σου; Δεν έχει άλλους στο εκλογικό σου τμήμα; :omg:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Συζητάμε ποιο είναι το χαμηλότερο κοινωνικό στρώμα ή αν οι αγρότες-ψαράδες ανήκουν στα χαμηλά?
Γιατί αυτό έγραψα και δεν νομίζω να διαφωνούμε εκεί. Τώρα ποιο είναι το χαμηλότερο βάσει βιβλιογραφίας ή βάση πραγματικότητας μικρή σημασία έχει.

Το "στα χαμηλά" προφανώς και περιέχει ένα συγκριτικό παράγοντα. Διαφορετικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Και επίσης, τι εννοείς ότι βάση πραγματικότητας μικρή σημασία έχει; Αυτό δεν είναι το μόνο που έχει σημασία;

dimik έγραψε:Ούτως η άλλως ο χαμηλόμισθος ΙΥ δύσκολα ορίζεται σαν ξεχωριστό στρώμα απο τον ΙΥ γενικά και πρέπει να υπολογίζονται πολλές έξτρα παράμετροι όπως το τι εννοούμε χαμηλόμισθος, ποιο είναι το όριο? 300-400-800€? είναι αυτός που συντηρεί σπίτι ή μένει με τους γονείς του? είναι αυτός που έχει περιουσιακά στοιχεία-backup γονέων από πίσω ή όχι? κλπ κλπ κλπ

Για το τελευταίο, σου απάντησα στο πρώτο πρώτο reply.
Για τις έξτρα παραμέτρους, και πάλι στατιστικό είναι το θέμα.

Και για να μην το κουράζουμε.
Αγρότες και ΙΥ έχουν διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικά κίνητρα. Αν εσύ πιστεύεις ότι τα διαφορετικά προβλήματα και τα διαφορετικά κίνητρα που επιβεβαιώνονται στην πράξη ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την πλέον προφανή και ειδοποιό διαφορά ΙΥ από αγρότη, τότε τι να πω.

dimik έγραψε:Εγώ όμως προσωπικά βάζω ΚΑΙ την μόρφωση-εκπαίδευση σαν παράγοντα διαμόρφωσης τάξεων και των διαφορών τους.

Καλά, εσύ προσωπικά [όπως και εγώ] μπορούμε να βάζουμε ό,τι θέλουμε.

Το ζήτημα -ξανά- είναι ότι οι παράγοντες που έβαλε κάποιος, επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.
Δλδ πιο τάληρα από αυτό δεν γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
QsisVTS έγραψε:στη Γλυφάδα δεν είναι όλοι πλούσιοι (βασικά ούτε καν τους μισούς δε μπορείς να τους πεις πλούσιους και καμιά καμιά σχέση με ψυχικά και κηφισιές) , αλλά είναι πολλοί ηλίθιοι

Το πρώτο σωστό (ειδικά όσοι μένουν πάνω από τη Βουλιαγμένης) και το δεύτερο ΠΙΟ σωστό (ισχύει και για τις 2 όχθες :lol: )
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:Θεωρεις αγροτες και ψαραδες "γαιοκτημονες" και "κατεχοντες εκτασεις και μεσα" και λες οτι δεν εχω καταλαβει μια?
Τα ιδια απαντησα που σου απανταει και ο dimik και του απαντας οτι "ειναι πολυ καλυτερα".
Προφανεστατα τα εχεις δει μονο σε βιβλια. Εκτος τοπου και χρόνου και πραγματικα μου προκαλει εκπληξη.

Αρχίσαμε. Τώρα εισάγουμε σιγά σιγά λόγια στον άλλο (το πολύ που το ανέφερα δλδ;).
Παίζεις μια υποτιθέμενη ερμηνεία του "γαιοκτήμονας" ---> πλούσιος τσιφλικάς, ενώ φυσικά απλώς σημαίνει έχω την οποιαδήποτε έκταση γης.
Γενικά, προβλέψιμος, κουραστικός, βαρετός.
Και φυσικά το μόνο που έχεις καταλάβει είναι ότι εγώ δήθεν αναφέρομαι σε επίπεδο ζωής, το οποίο είναι φυσικά και παντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Τάληρα ξανά:
Αγρότες και ΙΥ έχουν διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικά κίνητρα. Αν εσύ πιστεύεις ότι τα διαφορετικά προβλήματα και τα διαφορετικά κίνητρα που επιβεβαιώνονται στην πράξη ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την πλέον προφανή και ειδοποιό διαφορά ΙΥ από αγρότη που είναι η ΓΗ, τότε τι να πω.

Και ναι, είναι ΤΟΣΟ εκτός τόπου και χρόνου, που επιβεβαιώνεται στην πράξη.
Τελευταία επεξεργασία από mjacob και 29 Ιαν 2015, 10:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Συζητάμε ποιο είναι το χαμηλότερο κοινωνικό στρώμα ή αν οι αγρότες-ψαράδες ανήκουν στα χαμηλά?
Γιατί αυτό έγραψα και δεν νομίζω να διαφωνούμε εκεί. Τώρα ποιο είναι το χαμηλότερο βάσει βιβλιογραφίας ή βάση πραγματικότητας μικρή σημασία έχει.

Το "στα χαμηλά" προφανώς και περιέχει ένα συγκριτικό παράγοντα. Διαφορετικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Και επίσης, τι εννοείς ότι βάση πραγματικότητας μικρή σημασία έχει; Αυτό δεν είναι το μόνο που έχει σημασία;

dimik έγραψε:Ούτως η άλλως ο χαμηλόμισθος ΙΥ δύσκολα ορίζεται σαν ξεχωριστό στρώμα απο τον ΙΥ γενικά και πρέπει να υπολογίζονται πολλές έξτρα παράμετροι όπως το τι εννοούμε χαμηλόμισθος, ποιο είναι το όριο? 300-400-800€? είναι αυτός που συντηρεί σπίτι ή μένει με τους γονείς του? είναι αυτός που έχει περιουσιακά στοιχεία-backup γονέων από πίσω ή όχι? κλπ κλπ κλπ

Για το τελευταίο, σου απάντησα στο πρώτο πρώτο reply.
Για τις έξτρα παραμέτρους, και πάλι στατιστικό είναι το θέμα.

Και για να μην το κουράζουμε.
Αγρότες και ΙΥ έχουν διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικά κίνητρα.
Αυτό λέει η "ανάλυση", αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται στην πράξη.

dimik έγραψε:Εγώ όμως προσωπικά βάζω ΚΑΙ την μόρφωση-εκπαίδευση σαν παράγοντα διαμόρφωσης τάξεων και των διαφορών τους.

Καλά, εσύ προσωπικά [όπως και εγώ] μπορούμε να βάζουμε ό,τι θέλουμε.

Το ζήτημα -ξανά- είναι ότι οι παράγοντες που έβαλε κάποιος, επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.
Δλδ πιο τάληρα από αυτό δεν γίνεται.

Γράφεις
mjacob έγραψε:Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα είναι οι αγρότες και οι ψαράδες;

απευθυνόμενος σε εμένα.

και σου απαντάω γιατί τους θεωρώ χαμηλά κοινωνικά στρώματα
Μου αντιπαραβάλεις ότι βάση βιβλιογραφίας, μέσα παραγωγής, κολχόζ, ζλάταν ιμπραήμοβιτς, κλπ οι χαμηλόμισθοί ΙΥ είναι σε χειρότερη μοίρα....
Σου λέω ναι μπορεί αλλά είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις σαν τάξη και αυτό δεν κάνει τους αγρότες/ψαράδες μεσαία τάξη.

καταλήγεις ότι οι παράγοντες που έβαλε κάποιος επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.

Στο έγραψα και σε προηγούμενο post.....ποιόν ενδιαφέρει πραγματικά? του ψηφοφόρους προφανώς όχι, βάσει αποτελεσμάτων. Το γεγονός είναι ότι η ΧΑ είχε στις χαμηλότερες τάξεις τα υψηλότερα ποσοστά της= απόδειξη αποτυχίας πολιτικού συστήματος και κυρίως των αριστερών παρατάξεων που θα έπρεπε να τους έχουν σαν προπύργιο.
Εκτός αν η βιβλιογραφία θεωρεί τους κατέχοντες μέσα παραγωγής εχθρούς του εργάτη.....λέω εγώ τώρα!!!!