- 29 Ιαν 2015, 10:47
dimik έγραψε:Συζητάμε ποιο είναι το χαμηλότερο κοινωνικό στρώμα ή αν οι αγρότες-ψαράδες ανήκουν στα χαμηλά?
Γιατί αυτό έγραψα και δεν νομίζω να διαφωνούμε εκεί. Τώρα ποιο είναι το χαμηλότερο βάσει βιβλιογραφίας ή βάση πραγματικότητας μικρή σημασία έχει.
Το "στα χαμηλά" προφανώς και περιέχει ένα συγκριτικό παράγοντα. Διαφορετικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.
Και επίσης, τι εννοείς ότι βάση πραγματικότητας μικρή σημασία έχει; Αυτό δεν είναι το μόνο που έχει σημασία;
dimik έγραψε:Ούτως η άλλως ο χαμηλόμισθος ΙΥ δύσκολα ορίζεται σαν ξεχωριστό στρώμα απο τον ΙΥ γενικά και πρέπει να υπολογίζονται πολλές έξτρα παράμετροι όπως το τι εννοούμε χαμηλόμισθος, ποιο είναι το όριο? 300-400-800€? είναι αυτός που συντηρεί σπίτι ή μένει με τους γονείς του? είναι αυτός που έχει περιουσιακά στοιχεία-backup γονέων από πίσω ή όχι? κλπ κλπ κλπ
Για το τελευταίο, σου απάντησα στο πρώτο πρώτο reply.
Για τις έξτρα παραμέτρους, και πάλι στατιστικό είναι το θέμα.
Και για να μην το κουράζουμε.
Αγρότες και ΙΥ έχουν διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικά κίνητρα. Αν εσύ πιστεύεις ότι τα διαφορετικά προβλήματα και τα διαφορετικά κίνητρα που
επιβεβαιώνονται στην πράξη ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την πλέον προφανή και ειδοποιό διαφορά ΙΥ από αγρότη, τότε τι να πω.
dimik έγραψε:Εγώ όμως προσωπικά βάζω ΚΑΙ την μόρφωση-εκπαίδευση σαν παράγοντα διαμόρφωσης τάξεων και των διαφορών τους.
Καλά, εσύ προσωπικά [όπως και εγώ] μπορούμε να βάζουμε ό,τι θέλουμε.
Το ζήτημα -ξανά- είναι ότι οι παράγοντες που έβαλε κάποιος, επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.
Δλδ πιο τάληρα από αυτό δεν γίνεται.