Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894022 Δεν διαφωνώ στην ουσία των λεγόμένων σου, αλλά δεν είναι αυτή εικόνα Στρατεύματος. Εκδρομή Λυκείου θυμίζει... :roll:

Δεν βρέθηκε ένας Sergeant να δώσει:
- Men fall into a single file!
- Line abreast!
- Forward march!
Sandhearst περάσαμε κατά τα άλλα...

:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By dimik
#894028 Ο τελευταίος που είναι λίγο σβαρνιαρης και σκουπίζει το πάτωμα του σταθμού θέλει μια από πίσω στα πόδια με swagger stick για να ξυπνήσει.

Κατα τα άλλα μια χαρά είναι τα παιδιά single file και με απόσταση ασφαλείας

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#894030 Κι ακόμα παραπάνω, αλλά μόλις έβγαζα την σφυρίχτρα σε 3 λεπτά ήταν στο ορυγμα δίπλα στο ποτάμι ακόμα και με αφρούς από το μπάνιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894099 Στα ΤΘ είμαστε πιο αυστηροί για τον απλούστατο λόγο ότι αν μέσα στο άρμα δεν εκτελεστεί η Δτγη άμεσα, μπορεί να σκοτωθεί όλο το πλήρωμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι κάποτε φιλοξενήσαμε δύο Στρ Καταδρομών που είχαν ΦΠ για άλλη Μονάδα ΚΔ, και είχαν έρθει ένα Σάββατο που ήμουν ΑΥΔΜ για διανυκτέρευση. Ελέγχω τα ΦΠ τους και λέω στον ΒΑΥΔΜ να τους τακτοποιήσει στους θαλάμους. Εννοείται συμμετείχαν κανονικά στην Επιθεώρηση Φρουράς, καίτι άοπλοι. Κάποια στιγμή, αφού είχα γυρίσει από την πρώτη Έφοδο στις σκοπιές με το GD 240, λέω στον Λχια Υπηρεσίας να πάει να δει τι κάνουν οι φιλοξενούμενοι μας. Τρομοκρατημένοι είναι, μου είπε. Τόσο προβλεπέ κατάσταση και γκάζι είχαν να δούνε από το Πεύκο... Και ήμασταν Μονάδα Αναπλήρωσης, ούτε καν Προκαλύψεως, αν και ανήκαμε στις Μονάδες Ταχείας Αντίδρασης του Β' ΣΣ (που στέλναμε προσωπικό και στο Κόσοβο - KFOR).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#894100 Το κόλλημα με τους τύπους δεν βγάζει πουθενά.

Εγώ οπότε μου ανέθεταν καινούρια διμοιρία τη φυλάκιο τους έλεγα, μάγκες θέλω 3 πράγματα

1.προσωπική καθαριότητα και ευταξία 2.οπλισμου-εγκαταστάσεων-οχηματων
3.τήρηση ωραρίων

Στα υπόλοιπα να είστε ρεμπελοι δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην χτυπήσετε και να μην μείνει κανένας μαστουρης στον τόπο.

Και στην εκπαίδευση οποίος θέλει να μάθει ρωτάει οποίος δεν θέλει ας πέσει για ύπνο να είναι ξεκούραστος στην υπηρεσία, έτσι κι αλλιώς αν χρειαστεί να πολεμήσουμε όλους μαζί σε ομαδικό τάφο θα μας ρίξουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Το κόλλημα με τους τύπους δεν βγάζει πουθενά.

Εγώ οπότε μου ανέθεταν καινούρια διμοιρία τη φυλάκιο τους έλεγα, μάγκες θέλω 3 πράγματα

1.προσωπική καθαριότητα και ευταξία 2.οπλισμου-εγκαταστάσεων-οχηματων
3.τήρηση ωραρίων

Στα υπόλοιπα να είστε ρεμπελοι δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην χτυπήσετε και να μην μείνει κανένας μαστουρης στον τόπο.

Και στην εκπαίδευση οποίος θέλει να μάθει ρωτάει οποίος δεν θέλει ας πέσει για ύπνο να είναι ξεκούραστος στην υπηρεσία, έτσι κι αλλιώς αν χρειαστεί να πολεμήσουμε όλους μαζί σε ομαδικό τάφο θα μας ρίξουν.
< >

Μα δεν λέμε κάτι διαφορετικό ως προς την τάξη και πειθαρχία.
Η διαφορά είναι ότι σε μια Μονάδα ΤΘ αν ξεχαστείς και αφήσεις το χέρι σου χαλαρό πίσω από το πηγαίο του πυροβόλου μέσα στο άρμα, μπορεί να το χάσεις από τον αγκώνα και κάτω!!! Αυτό συνέβη σε στρατεύσιμο των ΤΘ και ο συνάδελφος περνούσε Στρατοδικεία για χρόνια. Οπότε τους γκαζώνεις για να μην μείνουν παράλυτοι!!! Με άρματα και όπλα δεν παίζεις ποτέ!!!
Στον ελεύθερο χρόνο ήμουν ο πιο χαλαρός Δκτης Ίλης και ΑΥΔΜ, σε σημείο να υπογράφω αβέρτα Υπηρεσιακά, δήθεν για κουρά. Όλοι στις καφετέριες ήταν...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#894345 Δεν χρειάζονται γκάζια.

Εξηγείς όμορφα ωραία και αναλυτικά τι πρέπει να κάνουν, ο πρώτος που θα κάνει την βλακεία του λες επίσης πολύ όμορφα ότι μόλις έχασε το 2ωρο υπηρεσιακό για αυτόν τον λόγο και δίνεις στους υπόλοιπους.

Πάω στοίχημα ότι 2η φορά δεν θα υπάρξει

Μετα από 20 χρόνια και έχοντας εκπαιδεύσει κατά ΜΟ 50-100 άτομα τον χρόνο στον ιδ. τομέα πιάνει πάντα. Η "τιμωρία" αλλάζει.

Το ίδιο και στα παιδιά και στα σκυλιά, κάθε πράξη έχει συνέπεια η οποία δεν είναι αρνητική αλλά ότι χάνεις κάποιο θετικό πλεονέκτημα που είχες μέχρι εκείνη την στιγμή.

Το αγαπημένο μου στον στρατό για τα σκληρά καρύδια πολλά βαρείς και οχι άμα λάχει να πούμε ήταν να τους βάζω υπηρεσία με απαλευτο "ζευγάρι" να μην μπορούν να σταυρώσουν κουβέντα.
2 ωρίτσες γερμανικό γλυφαδιωτης "ραπερ" με ηπειρωτη "τσοπάνη" και στο τέλος άκουγε Πετρολουκα Χαλκιά

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#894348 Δημήτρη η διαφορά είναι ότι εσύ στον ΙΤ είχες να κάνει με λίγο μεγαλύτερους ανθρώπους και κυρίως εργαζομένους, όχι υποχρεωμένους στρατευσίμους Διαφορετική η φιλοσοφία των.

Κι εγώ ως εργοδότης εντελώς διαφορετικά φερόμουν, όπως ανέφερε το HRM handbook...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#894683 Διάκο εντωμεταξύ οι καταυλακιωτες Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Κιάτος: Σταχανοβιτης. Κρυπτονιανος.ΜΚ ULTRA.

Διάκος: Ραντλερ. Μπάρμπα Σταθς φυτικά κεφτεδάκια. Austin Metro.

:s_empathy

Διάκο δεν θέλω να σε παίρνει από κάτω βέβαια. :s_empathy

Ομπζερβ γουαι.

Κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο Κιάτο

Εικόνα

hahaiv: hahaiv: hahaiv: hahaiv: hahaiv: hahaiv:

https://www.in.gr/2025/08/01/greece/kia ... ai-vinteo/
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:πολυ αρχαιολογια βλεπω, που τα βρηκε τοσο παλια οπλα;

Εμένα αν με άφηνες εκεί μέσα θα μπορούσα να ζήσω για μέρες μόνο με ψωμί και νερό. Παράδεισος για όποιον αγαπάει τα όπλα!