Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#837906 Πολύ καλύτερο ηλιέλαιο από τα προαναφερόμενα.

Τώρα για την γιαγιά Χιόνα.

15 τονοι λαδοι ανά έτος= 60 με 70 τόνοι καρπός σε ετήσια βάση ( αμ πώς) = 877 στρέμματα ελαιώνων.
Ναι, σωστά.
Θεωρώ ότι δεν θα σε αφήσει στεγνό παρόλαυτα. Απλά θα της δώσεις την 224 για τον denequais. Χέρι χέρι . (Και κορόιδο θα την πιάσεις εδώ που τα λέμε).

Πέρα από όλα αυτά τα ευχάριστα, να δουμε και την δροσερή πλευρά του ζητήματος.

η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ασχολείται με την τιμή του ελαιόλαδου. Εταιρείες ισπανικές, ιταλικές και άλλες που τυποποιούν ελαιόλαδο, αγοράζουν με χοντρική τιμή στα 9 ευρώ, από όπου βρουν λάδι, αγοράζουν με 9 ευρώ από τον παραγωγό ή το ελαιοτριβείο. Η λιανική τιμή είναι στα 11 και 12 ευρώ, που σημαίνει ότι η υψηλή τιμή δεν έχει περάσει στο ράφι. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Να προσδιορίσουμε και να αλλάξουμε τις τιμές παγκοσμίως του ελαιόλαδου; Αδύνατον!».

https://www.liberal.gr/oikonomia/k-skre ... -epiballei

Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 8 λεπτά και σβήνουμε με

Γιατί στο λάδι έχουμε 8 ή 9 ευρώ; Φταίει η ελληνική κυβέρνηση; Όχι. Αυτή είναι η τιμή σε επίπεδο Ευρώπης. Εάν βάλουμε μία διατίμηση 3 ευρώ, για παράδειγμα, στην τιμή του λαδιού στον παραγωγό, τι θα γίνει; Την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει λάδι την Ελλάδα. Θα πουληθεί και θα εξαχθεί στην Ισπανία την Ιταλία και στις υπόλοιπες χώρες. Δυστυχώς έτσι δουλεύει η ελεύθερη αγορά. Άρα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για το λάδι; [..] Να ελέγξουμε τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον παραγωγό, εάν εκμεταλλευτούν την κρίσιμη κατάσταση και προσθέσουν κέρδος παραπάνω από αυτό που είχανε τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό ελέγχουμε

https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonom ... in-ellada/

@
Έντμοντ

Έτσι και πουλήσεις λάδι κάτω από 300 ευρώ τον τενεκέ σε φόρουμιτη σου χω κόψει την καλημέρα μα την Παναγιά :x

( Εκτός αν είναι από το καλό μείγμα :s_laughat )
Άβαταρ μέλους
By 224v
#837908 Προχθές μου έφεραν 2 ντενεκεδες με 75 ευρώ από Κόρινθο και Καλαμάτα. Πάντα υπάρχουν λύσεις από την τρομοκρατία των ΜΜΕ.

.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#837912 Με βλέπω φέτο να ρίχνω ελιές στου χουργιό. Κάτσε να ρεγουλάρω τίποτε άδειες για Νοέμβρη μεριά. :ninja:

Πχιος θα κλαδέψει μετά όμως. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
224v έγραψε:Προχθές μου έφεραν 2 ντενεκεδες με 75 ευρώ από Κόρινθο και Καλαμάτα. Πάντα υπάρχουν λύσεις από την τρομοκρατία των ΜΜΕ.

.

βαλβολινη απο ντατσουν αγροτικο του 1978 εχει μεσα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:Προχθές μου έφεραν 2 ντενεκεδες με 75 ευρώ από Κόρινθο και Καλαμάτα. Πάντα υπάρχουν λύσεις από την τρομοκρατία των ΜΜΕ.

.
Τι λαδι ειναι; Ηταν στον ντενεκε απο ποτε;

Περσι το λαδι το αγοραζε ο εμπορος 5€ το κιλο την εποχη της συγκομιδης. Ο ντενεκες εχει 5€. Δεν συμφερει να το πουλησει μονος του. Σου πουλησε λαδι με 4,10€ το κιλο ενω θα επαιρνε ενα ευρω παραπανω το κιλο χωρις να κανει τιποτα. Μοιαζει λογικο;
Άβαταρ μέλους
By otso
#837918 στο χωριο μου το λεμε μουργα , βγαινει οταν καθαριζουν τις λαδικες για την νεα σοδεια . παλιοτερα το εδιναν για σαπουνια , και το ξεχωριζες ειδικα στην οψη , τωρα περνιεται απο φιλτρο και δεν το πολυξεχωριζεις . κοβεις ενα αντιδωρο φρεσκο ψωμι και το βουτας αν σου αρεσει η γευση δεν κακο . αν ψαχνεις οργανοληπτικα χαρακτηριστικα σχεδον ολα του τενεκε εχουν προβλημα , ιδιως αν δεν ειναι ψυχρης εκθλειψης , ασε τα καταλοιπα απο το ραουνταπ .
Άβαταρ μέλους
By bebes
#837920 Η τιμή του ελαιολαδου ιστορικά κανει κλυκλους.
Βεβαια πρωτη φορα έφτασε τα σχεδον 10€ χονδρική, αλλά είχε ξανανέβει αρκετα πριν χρόνια και παλι υπήρχε μια σχετική "γκρίνια".
Την επόμενη όμως προσγειωθηκε απότομα και ζοριζοταν οι παραγωγοί.

Με τιμη 3€/κιλο που ισχυε για μεγαλα χρονικα διαστήματα δεν υπάρχει λόγος για καποιον να καλλιεργει.
Μια λογικη τιμη που να συμφερει και τις δυο πλευρες θα είναι μεταξυ 5 και 6 €/κιλο
Άβαταρ μέλους
By 224v
#837921 Ναι εντάξει μόνο εσείς εδώ μέσα ξέρετε να δοκιμαζετε...Όλα αυτά που λέτε είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες. Έχω και εγώ ελιές στο νησί που δεν ασχολούμαι να μαζεψω. Από παραγωγούς γνωστούς μου είναι. Και η γεύση γνωστή.

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
PaNick67 έγραψε:

.
Τι λαδι ειναι; Ηταν στον ντενεκε απο ποτε;

Περσι το λαδι το αγοραζε ο εμπορος 5€ το κιλο την εποχη της συγκομιδης. Ο ντενεκες εχει 5€. Δεν συμφερει να το πουλησει μονος του. Σου πουλησε λαδι με 4,10€ το κιλο ενω θα επαιρνε ενα ευρω παραπανω το κιλο χωρις να κανει τιποτα. Μοιαζει λογικο;

περσυ εκανε 5 ευρω.Σημερα που αγορασε ο 224 το ελαιοτριβειο αγοραζει 9 ΧΟΝΤΡΙΚΗ.
δλδ καποιος αποφασισε να χασει 80 ευρω τον ντενεκε(160 ευρω στους 2 ντενεκεδες),απο το να το εδινε στο ελαοοτριβειο.
224 βαλε για 2-3 μηνες ενα λιτρο μεσα στο μπλοκε.Εαν δεν δεις καμια δυσλειτουργια,φατο αφοβα. :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 30 Σεπ 2023, 10:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#837927 Εγώ δεν ξέρω να δοκιμάζω αλλά ξέρουν τα νεφρά μου. Με συγκεκριμένης μάρκας Κολυμβάρι Χανίων από ΣΜ ( φόβος για πιθανότητα ελέγχου ?, λέμε τώρα...) , δεν πονάνε. Με κάτι χύμα φόλες από τη γειτονιά αλλά και το ράφι του ΣΜ πονούσαν μέχρι που κατάλαβα οτι φταίει το λάδι.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 30 Σεπ 2023, 10:47, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#837928 Γιατί τέτοιο κόλλημα με το λάδι; Κάθε μέρα λαδερά τρώτε;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#837931 κάθε μέρα σαλάτες
Άβαταρ μέλους
By otso
REALZEUS έγραψε:Γιατί τέτοιο κόλλημα με το λάδι; Κάθε μέρα λαδερά τρώτε;

Αλεξανδρε αυτοι θα ριχνουν λαδι στα μακαρονια αντι βουτυρο
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
otso έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Γιατί τέτοιο κόλλημα με το λάδι; Κάθε μέρα λαδερά τρώτε;

Αλεξανδρε αυτοι θα ριχνουν λαδι στα μακαρονια αντι βουτυρο

Μπάμπη φαντάζομαι να κολυμπάνε όλα στο λάδι και να μην τρώγονται...