Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
Στην Τανάγρα προσγειώθηκε την Πέμπτη (09.01.2024) το 24ο μαχητικό αεροπλάνο Rafale το οποίο εντάσσεται στη δύναμη της 332 μοίρας «Γεράκι».
Με την προσγείωση του 24ου Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, ολοκληρώθηκε και η απόκτηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών γαλλικής κατασκευής, με βάση την παραγγελία που είχε γίνει από την Ελλάδα.

Άντε και τα Viper σιγά σιγά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mousatos έγραψε:Θα πάρουν και meteor τώρα μαζί με το eurofighter.
Καλό ήταν το όνειρο της υπεροχής όσο διήρκεσε.

Συν του ότι το Typhoon είναι καλύτερο μαχητικό αεροπορικής υπεροχής έτσι κι αλλιώς, σε σχέση με το Rafale.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#881887 Κι ακριβότερο όμως.
Εντωμεταξύ οι Γαλλοι απαντάνε : αφού ζορίζεστε ας μην υπογράφατε το πρόσφατο μνημόνιο φιλίας με τους Τούρκοι που έδωσε την αφορμή να άρει τις επιφυλάξεις της η Γερμανία για τα Typhoon .
Άλλη μια πετυχεσά μετά τα Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#881901 Ε που να ακούσεις αφού προϋπόθεση για να πέσουν οι υπογραφές ήταν να συνοδεύονται από meteor.
που δεν είναι και τόσο τρομεροί όσο τους παρουσιάζουν , κατά βάθος. i think.
Για τα eurofighter όμως κάπου διάβασα ότι είναι τελειωμένη πλατφόρμα και η εξέλιξή της έχει παγώσει αφού οι ευρωπέοι ετοιμάζουν νέο μαχητικό. Ενώ τα rafal θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:Υπεγραψαν οι Τουρκοι για το Ταιφουν; Δεν ακουσα τιποτα οριστικο.

Υπογραφές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά ακούγεται έντονα ότι είναι σχεδόν τελειωμένο το deal.

mousatos έγραψε:Για τα eurofighter όμως κάπου διάβασα ότι είναι τελειωμένη πλατφόρμα και η εξέλιξή της έχει παγώσει αφού οι ευρωπέοι ετοιμάζουν νέο μαχητικό. Ενώ τα rafal θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες.

Δεν τεκμαίρεται από πουθενά κάτι τέτοιο. Το Typhoon έχει σαφώς περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης. Τώρα που τα Rafale μας έγιναν πλήρων επιχειρησιακά, θέλω να δω τι θα γίνει σε ενδεχόμενο αναχαίτισης απέναντι στα F16.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
REALZEUS έγραψε:θέλω να δω τι θα γίνει σε ενδεχόμενο αναχαίτισης απέναντι στα F16.

Από μακριά δεν παίζονται τα Rafale με τους meteor. Από κοντά ένας καλός με F16 έχει καλές πιθανότητες .
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#881921 Καλά που εξοπλιζόμαστε επαρκώς για να ακουστεί ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ άλλο ένα “Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βοήθειά τους” όταν έρθει η ώρα...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mousatos έγραψε:
REALZEUS έγραψε:θέλω να δω τι θα γίνει σε ενδεχόμενο αναχαίτισης απέναντι στα F16.

Από μακριά δεν παίζονται τα Rafale με τους meteor. Από κοντά ένας καλός με F16 έχει καλές πιθανότητες .

Δεν είναι και τίποτα τρομερό οι Meteor σε σχέση με τους AIM-120 D. Καλά, δεν μιλάω για τους Ρωσικούς R-37, που είναι 2 επίπεδα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#882377 Μια φωτογραφία που βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Σοβιετικά Τ-34/75 στο Ανατολικό Μέτωπο, μαζί με εφοδιαστικά ιππήλατα κάρα:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By theo13
#882728 Μου αρέσει που ασχολούνται με το τι πυραύλους θα έχει η ΠΑ ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το ότι δεν θα έχει ιπτάμενους.

https://www.tanea.gr/2025/02/13/greece/apantisi-stous-meteorcrme-amraam-ton-f-35-cr-online/
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#882825 Τι είναι η «ρήτρα διαφυγής» και τι σημαίνει για τις αμυντικές δαπάνες στην Ελλάδα – Η πρόταση της Φον ντερ Λάιεν και οι αντιδράσεις

https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... e84d&ei=17

Λεφτά για μίζες , υπάρχουν .