- 28 Ιαν 2015, 14:41
Πρωτοβάθμιες παροχές υγείας και πρόσβαση στα νοσοκομεία σε ώρα ανάγκης, πρέπει να έχεις ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όταν λέω για ΟΛΟΥΣ, εννοώ χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση.
Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν ή να πεθαίνουν ανήμποροι. Αν ο άλλος δεν έχει χρήματα, θα πρέπει να πεθάνει δηλαδή; Ποιος το λέει αυτό; Δεν με νοιάζει αν δεν έχει πληρώσει εισφορές, τον περιθάλπτεις πρώτα και μετά βλέπεις αν μπορείς να πάρεις χρήματα από αυτόν. Βάλτον να κάνει εθελοντική εργασία κατόπιν, δεν ξέρω τι, το σίγουρο είναι πως θα του φερθείς ανθρώπινα.
Οι άνθρωποι δεν γίνεται να ζουν με τον φόβο. Αν δηλαδή εγώ δεν μπορώ ξαφνικά να πληρώσω το ΤΣΜΕΔΕ γιατί μείνω άνεργος, θα με αφήσεις να πεθάνω αν (τοκ τοκ) πάθω έμφραγμα; Πάμε καλά;
Εισφορές πρέπει να πληρώνουμε, αν είμαστε εργαζόμενοι. Πρέπει να πληρώνει και ο εργοδότης. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν καταστρέφεις τις υποδομές ΕΠΙΤΗΔΕΣ γιατί θα εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα κάποιων. Τυχαίο είναι πως με την απαρχή του μνημονίου, αναθάρρησαν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές και άρχισαν τις προσφορές "Τώρα που στα δημόσια γίνεται της πτάνας, ελάτε σε μας". Ναι ρε λαμόγια, γίνεται της πουτάνας, γιατί κάποιοι ΔΙΑΛΕΞΑΝ να γίνει έτσι.
Πρέπει εγώ που πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ να γνωρίζω πως ΕΧΩ ασφάλιση και πως θα πάρω και μια σύνταξη κάποτε. Μικρή έστω. Αλλιώς, γιατί να πληρώσω; Αυτό είναι το νόημα κιόλας. Αν κανένας δεν πληρώνει, τα ταμεία θα πάνε φούντο. Αν δεν πληρώσω 1 χρονιά λόγω ανεργίας, θα πρέπει να με περιθάλψεις, μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Πρέπει να νιώθω πως τα λεφτά μου πιάνουν τόπο όταν έχω δουλειά και πως δεν θα με πετάξεις σαν σκυλί στο αμπέλι αν δεν έχω.
Και ναι, πρέπει όσοι έχουν δουλειά και μπορούν να πληρώνουν ασφάλιση, να βοηθούν και αυτούς που δεν έχουν, είμαστε κοινωνία ανθρώπων και δεν θα φερθούμε έτσι στους συνανθρώπους μας.
Να μπουν και εισοδηματικά κριτήρια βέβαια, να υπάρχει έλεγχος, αλλά ναι, το υγεία, παιδεία, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και δωρεάν, δεν θα το συζητήσουμε κιόλας. Όσοι ενοχλούνται, να πληρώσουν την συνδρομή τους στο ΥΓΕΙΑ πχ, να στείλουν και τα μούλικα στα Κολέγια (Αθηνών και Pierce) μην τυχόν και αρπάξουν κάνα μίασμα από την πλέμπα, και ας σταματήσουν να μας βομβαρδίζουν με τον μισανθρωπισμό τους.
Θα φτάσουμε να υπερασπιζόμαστε τα βασικά; Δεν με νοιάζει πού θα βρεθούν τα χρήματα, ας κόψουν από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλού, αλλά όχι από εκεί. Ήμαρτον πια.