Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#69032 Το πιο σωστό που διάβασα αυτές τις μέρες ήταν ένα σχόλιο "ή θα πέσουν κεφάλια ή θα πέσει το δικό τους"

θα το επεκτείνω λέγοντας ότι αν δεν στριμώξουν και μάλιστα τάχιστα φοροφυγάδες, λαδέμπορες, λαθρέμπορες και τις συναφείς συνομοταξίες κλασσικών ελληναράδων απατεωνίσκων για να βγάλουν ρευστό θα κάνουν @@ απο αυτά που ευαγγελίζονται, τα οποία χρυσά και άγια ακούγονται και μακάρι να γίνουν πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#69033 Πρωτοβάθμιες παροχές υγείας και πρόσβαση στα νοσοκομεία σε ώρα ανάγκης, πρέπει να έχεις ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όταν λέω για ΟΛΟΥΣ, εννοώ χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση.
Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν ή να πεθαίνουν ανήμποροι. Αν ο άλλος δεν έχει χρήματα, θα πρέπει να πεθάνει δηλαδή; Ποιος το λέει αυτό; Δεν με νοιάζει αν δεν έχει πληρώσει εισφορές, τον περιθάλπτεις πρώτα και μετά βλέπεις αν μπορείς να πάρεις χρήματα από αυτόν. Βάλτον να κάνει εθελοντική εργασία κατόπιν, δεν ξέρω τι, το σίγουρο είναι πως θα του φερθείς ανθρώπινα.
Οι άνθρωποι δεν γίνεται να ζουν με τον φόβο. Αν δηλαδή εγώ δεν μπορώ ξαφνικά να πληρώσω το ΤΣΜΕΔΕ γιατί μείνω άνεργος, θα με αφήσεις να πεθάνω αν (τοκ τοκ) πάθω έμφραγμα; Πάμε καλά;
:s_hang
Εισφορές πρέπει να πληρώνουμε, αν είμαστε εργαζόμενοι. Πρέπει να πληρώνει και ο εργοδότης. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν καταστρέφεις τις υποδομές ΕΠΙΤΗΔΕΣ γιατί θα εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα κάποιων. Τυχαίο είναι πως με την απαρχή του μνημονίου, αναθάρρησαν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές και άρχισαν τις προσφορές "Τώρα που στα δημόσια γίνεται της πτάνας, ελάτε σε μας". Ναι ρε λαμόγια, γίνεται της πουτάνας, γιατί κάποιοι ΔΙΑΛΕΞΑΝ να γίνει έτσι.
:rtfm:
Πρέπει εγώ που πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ να γνωρίζω πως ΕΧΩ ασφάλιση και πως θα πάρω και μια σύνταξη κάποτε. Μικρή έστω. Αλλιώς, γιατί να πληρώσω; Αυτό είναι το νόημα κιόλας. Αν κανένας δεν πληρώνει, τα ταμεία θα πάνε φούντο. Αν δεν πληρώσω 1 χρονιά λόγω ανεργίας, θα πρέπει να με περιθάλψεις, μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Πρέπει να νιώθω πως τα λεφτά μου πιάνουν τόπο όταν έχω δουλειά και πως δεν θα με πετάξεις σαν σκυλί στο αμπέλι αν δεν έχω.
Και ναι, πρέπει όσοι έχουν δουλειά και μπορούν να πληρώνουν ασφάλιση, να βοηθούν και αυτούς που δεν έχουν, είμαστε κοινωνία ανθρώπων και δεν θα φερθούμε έτσι στους συνανθρώπους μας.
Να μπουν και εισοδηματικά κριτήρια βέβαια, να υπάρχει έλεγχος, αλλά ναι, το υγεία, παιδεία, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και δωρεάν, δεν θα το συζητήσουμε κιόλας. Όσοι ενοχλούνται, να πληρώσουν την συνδρομή τους στο ΥΓΕΙΑ πχ, να στείλουν και τα μούλικα στα Κολέγια (Αθηνών και Pierce) μην τυχόν και αρπάξουν κάνα μίασμα από την πλέμπα, και ας σταματήσουν να μας βομβαρδίζουν με τον μισανθρωπισμό τους.
:s_bye
Θα φτάσουμε να υπερασπιζόμαστε τα βασικά; Δεν με νοιάζει πού θα βρεθούν τα χρήματα, ας κόψουν από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλού, αλλά όχι από εκεί. Ήμαρτον πια.
:protest:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#69035 Μια που το ανέφερες, από το ΤΑΙΣΥΤ πέρασα κάποια χρονάκια στη νιότη μου, και οι εισφορές ήταν αστείες. Δεν ξέρω για τις παροχές, ουδέποτε τις χρειάστηκα, ούτε φυσικά πρόκειται να πάρω σύνταξη από αυτό, αλλά κρίνοντας με απόλυτα νούμερα, θεωρώ ότι υγιές ταμείο δεν ήταν.

Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και παραήταν όμως, με αναλογία 7-προς-1 τις καλές εποχές, με μερικά τρις δρχ αποθεματικό, με ακίνητα, με επενδυτικά προγράμματα κλπ κλπ. Ήταν της λογικής "πλήρωνε καλά για να έχεις καλές παροχές". Αλλά στο πλαίσιο του "ισοπεδώνουμε τα πάντα" και προσπαθούμε να σώσουμε τα άσωστα, αυξάνουμε τις εισφορές για να μειώσουμε τις παροχές (στο μικρό κομμάτι του ΤΣΜΕΔΕ), αντί να πράξουμε το ορθό και να αυξήσουμε τις εισφορές ή/και να μειώσουμε τις παροχές στο μεγάλο κομμάτι του ΙΚΑ. Αποτέλεσμα: όλα φούντο (ή λίαν συντόμως, όπως λένε όλοι οι οικονομολόγοι)....

Και επειδή βλέπω ότι ξαναγυρνάμε στα ίδια και τα ίδια: ΔΕΝ είπα ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει ένα ΔΩΡΕΑΝ βασικό πακέτο πακέτο παροχών για όλους, και ειδικότερα για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Γι'αυτό και ανέφερα συγκεκριμένα την πρόταση του Ποταμιού, που λέει ακριβώς αυτό. Αυτό όμως που ΔΕΝ πρέπει να γίνει -και που γίνεται μέχρι σήμερα- είναι οι εξαιρετικά δυσανάλογες παροχές σε σχέση με τα ασφάλιστρα και τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας της χώρας (αφήνω στην άκρη και τον εκπληκτικά ανισοβαρή επιμερισμό των εισφορών ανά κλάδο). Δηλαδή το απλό που είπαμε και πιο πριν: θέλεις δωρεάν τις α,β,γ παροχές ? Μάλιστα. Υπολόγισε τι κοστίζουν, πόσοι πρέπει να τις απολαμβάνουν, για πόσο καιρό, υπολόγισε τι σου κοστίζουν σε μηνιαία ή ετήσια βάση, υπολόγισε τις εισφορές (έστω σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα), και ΤΟΤΕ βγες και εξήγγειλέ το. Το να υπόσχεσαι τα πάντα όλα σε όλους και μάλιστα "δωρεάν", does not compute που λένε και στο χωριό μου...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
mjacob έγραψε:Λοιπόν, εσύ έχεις ας πούμε παραδείγματα μιας που ΟΛΟΙ (εκ του αριστερού παρεακίου) το έχουν κάνει αυτό πλην του HiFi.
Γιατί εγώ, λέω τώρα, τα περισσότερα τα θυμάμαι να κινούνται στο ίδιο μήκος. Και με χωρίς το κερασάκι "αποδεικνύεται σωστή αφού τσούζει τους δεξιούληδες".

trident1971 έγραψε:ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

κοινώς: πλήθος παραδειγμάτων = 0 (μηδέν)

mjacob έγραψε:Όσο για την κασέτα, όταν απαντήσεις στο παραπάνω, θα σου φέρω ένα εύπεπτο παραδειγματάκι γιατί οι λογικές διαδικασίες σε ζορίζουν.

trident1971 έγραψε:ΔΕ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΩ

βλ. παραπάνω.
κόλλησε στο if η εκτέλεση.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
mjacob έγραψε:Λοιπόν, εσύ έχεις ας πούμε παραδείγματα μιας που ΟΛΟΙ (εκ του αριστερού παρεακίου) το έχουν κάνει αυτό πλην του HiFi.
Γιατί εγώ, λέω τώρα, τα περισσότερα τα θυμάμαι να κινούνται στο ίδιο μήκος. Και με χωρίς το κερασάκι "αποδεικνύεται σωστή αφού τσούζει τους δεξιούληδες".

trident1971 έγραψε:ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

κοινώς: πλήθος παραδειγμάτων = 0 (μηδέν)

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ ?
Λιστα με ονοματα διευθυνσεις και ωρες συμβαντων?
:help:
Η αισθηση μου ειναι οτι μεχρι στιγμης ο HF κρατηθηκε απο τον ακρατο πανηγυρισμο και δεν αντεδρασε "θιγμενος" απο την εξισωση "ρε σεις Καμμενος=καραδεξιος" απαντωντας "Βοριδης, Γεωργιαδης, ουγκ". Αν εχεις διαφορετικη αποψη, με γεια σου και χαρα σου.

mjacob έγραψε:Όσο για την κασέτα, όταν απαντήσεις στο παραπάνω, θα σου φέρω ένα εύπεπτο παραδειγματάκι γιατί οι λογικές διαδικασίες σε ζορίζουν.

trident1971 έγραψε:ΔΕ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΩ

βλ. παραπάνω.
κόλλησε στο if η εκτέλεση.

γράψε σπαγγέτι με καρφωτες τιμες :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#69046 Πιστοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής οι αστυνομικοί
:help: :help:
Άβαταρ μέλους
By cavallino
g8777 έγραψε:Imho η πιο fail επιλογή ήταν του Κουρουμπλη.

Αν είναι έτσι τα fail, νομίζω η χώρα έχει πραγματικά ελπίδα αυτή τη φορά.
http://www.toxwni.gr/ellada/item/37840-dilosi-vomva-kouroumpli-na-epemvei-tora-eisaggeleas-gia-ta-23-dis-evro

(αποτελεί και απάντηση στο "πού θα βρουν τα λεφτά;")
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Asimov έγραψε:]Πιστοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής οι αστυνομικοί[/url]

Δεξια και Ενοπλες Δυναμεις, οπως και παπαδες, ειναι συνυφασμενα. Γιατι εκπλησσεσαι? Τι θα ψηφιζαν, ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 28 Ιαν 2015, 15:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
cavallino έγραψε:
g8777 έγραψε:Imho η πιο fail επιλογή ήταν του Κουρουμπλη.

Αν είναι έτσι τα fail, νομίζω η χώρα έχει πραγματικά ελπίδα αυτή τη φορά.
http://www.toxwni.gr/ellada/item/37840-dilosi-vomva-kouroumpli-na-epemvei-tora-eisaggeleas-gia-ta-23-dis-evro

(αποτελεί και απάντηση στο "πού θα βρουν τα λεφτά;")

Επειδη γραφτηκε πως ο Κουρουμπλης ειπε "να επεμβει μπλα μπλα", αυτο σημαινει οτι βρεθηκαν ή θα βρεθουν λεφτα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:Λιστα με ονοματα διευθυνσεις και ωρες συμβαντων? :help:

:s_sarcastic το τερμάτισες :s_sarcastic :s_sarcastic
trident1971 έγραψε:ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ ?

Προφανώς τίποτα που να έχεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
trident1971 έγραψε:Λιστα με ονοματα διευθυνσεις και ωρες συμβαντων? :help:

:s_sarcastic το τερμάτισες :s_sarcastic :s_sarcastic
trident1971 έγραψε:ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ ?

Προφανώς τίποτα που να έχεις.

:sleep:
Ταμπακερα=
Η αισθηση μου ειναι οτι μεχρι στιγμης ο HF κρατηθηκε απο τον ακρατο πανηγυρισμο και δεν αντεδρασε "θιγμενος" απο την εξισωση "ρε σεις Καμμενος=καραδεξιος" απαντωντας "Βοριδης, Γεωργιαδης, ουγκ". Αν εχεις διαφορετικη αποψη, με γεια σου και χαρα σου.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#69070 Το θέμα της συνεργασίας Τσιπρα Καμμένου απασχόλησε το forum αλλα κι εμένα τον ίδιο . Ήξερα ότι ο πατερας του Αλέξη Τσιπρα κατάγονταν απο καποιο χωριο της Αρτας. Οι εδω προυχοντες ανέφεραν κατα περιόδους ότι ηταν ο αρχημηχανικός έργων του Στυλιανού Πατακού. Ζάπλουτος λοιπον ο πατερας του και με χριστιανικες καταβολές.
Με μια συντομη ματιά σε δημοσιευματα αξιόπιστα η μη -ας τα κρινει ο καθενας μονος του- βρήκα αυτά:
http://www.stoxos.gr/2012/11/blog-post_6948.html
http://www.makeleio.gr/?p=79235
Εδώ νομίζω στηρίζεται και η συνεργασία τους. Δε χρειάστηκε να ρωτησει ο Αλέξης γιατί ηξερε με ποιον θα συνεργαζόταν.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
F&G έγραψε:Το θέμα της συνεργασίας Τσιπρα Καμμένου απασχόλησε το forum αλλα κι εμένα τον ίδιο . Ήξερα ότι ο πατερας του Αλέξη Τσιπρα κατάγονταν απο καποιο χωριο της Αρτας. Οι εδω προυχοντες ανέφεραν κατα περιόδους ότι ηταν ο αρχημηχανικός έργων του Στυλιανού Πατακού. Ζάπλουτος λοιπον ο πατερας του και με χριστιανικες καταβολές.
Με μια συντομη ματιά σε δημοσιευματα αξιόπιστα η μη -ας τα κρινει ο καθενας μονος του- βρήκα αυτά:
http://www.stoxos.gr/2012/11/blog-post_6948.htmlν
http://www.makeleio.gr/?p=79235
Εδώ νομίζω στηρίζεται και η συνεργασία τους. Δε χρειάστηκε να ρωτησει ο Αλέξης γιατί ηξερε με ποιον θα συνεργαζόταν.

Μην είσαι μλκς πιο αξιόπιστα δεν υπάρχουν :metalo:
Εξ'άλλου τα συγκεκριμένα sites είναι γνωστά για την αντικειμενικότητά τους. :rtfm:
Ρε δεν υπάρχετε λέμε. Πονάει πολύ έτσι???