Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#219754 μου ελεγε εδω και καιρο ο μικρος που και που να κανουμε login απο το σπιτι στο λογαριασμο στο σχολειο . δεν ειχα δωσει πολυ σημασια (λαθος μου, οκ) γιατι πιστευα οτι δε γινεται
μου ελεγε να μπουμε στο google drive και μου εδειχνε ενα account με περιεργo domain του στυλ
[email protected]
πιστευα οτι μπορει να εχει προσβαση μονο απο το σχολειο αλλα να που το ριξαμε στο google drive και μπηκε κανονικα !!!

λοιπον, σοκ.
ειδα τι κανουνε στο σχολειο (στο οποιο εχουνε απο ενα iPad καθε μαθητης)
ολες οι ασκησεις τους ειναι στο cloud, ακομα και οτι φτιαχνουνε με το χερι σε πινακες κτλ, ειναι φωτογραφημενα και ανεβασμενα
καποια τα κανουν οι δασκαλοι καποια τα κανουνε μονοι τους (ειναι Grade 3 ετσι;)

η συγκριση με αυτα που εκανα εγω το '80κατι που ημουνα στην ηλικια του ειναι απιστευτη, οπως μου φαινοτανε τοτε εμνα ιστοριες των γονιων μου οτι γραφανε στην πλακα με την κιμωλια, κατι αντιστοιχο.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
KiloMeater έγραψε:μου ελεγε εδω και καιρο ο μικρος που και που να κανουμε login απο το σπιτι στο λογαριασμο στο σχολειο . δεν ειχα δωσει πολυ σημασια (λαθος μου, οκ) γιατι πιστευα οτι δε γινεται
μου ελεγε να μπουμε στο google drive και μου εδειχνε ενα account με περιεργo domain του στυλ
[email protected]
πιστευα οτι μπορει να εχει προσβαση μονο απο το σχολειο αλλα να που το ριξαμε στο google drive και μπηκε κανονικα !!!

λοιπον, σοκ.
ολες οι ασκησεις τους ειναι στο cloud, ακομα και οτι φτιαχνουνε με το χερι σε πινακες κτλ, ειναι φωτογραφημενα και ανεβασμενα

η συγκριση με αυτα που εκανα εγω το '80κατι που ημουνα στην ηλικια του ειναι απιστευτη, οπως μου φαινοτανε τοτε εμνα ιστοριες των γονιων μου οτι γραφανε στην πλακα με την κιμωλια, κατι αντιστοιχο.

Ωραία όλα αυτά, αλλά στην τελική αυτό που μετράει είναι τι έμαθες (όχι μόνο σε ακαδημαικό επίπεδο) βγαίνοντας από το σχολείο και όχι αν έγραφες σε Ipad που έκανε sync με το cloud... :)

Το λέω αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια στο Γιού. Κέι. έχω δει φανταστικά φασίλιτις και φοιτητές να μην μπορούν να υπολογίσουν μια παράγωγο (υπερβάλλω χωρίς αύριο αλλά πιάνετε το νοήμα). :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#219767 Φυσικα, αυτο μετραει, αλλα αυτο δεν μπορω να το κρινω, ειναι μικρος ακομα.
Το σιγουρο ειναι οτι η εκπαιδευτικη προσεγγιση ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτη που ηξερα εγω, και σε μεγαλο βαθμο εχουμε στην ελλαδα ακομα. Εστιαζουνε πολυ στο διαβασμα γενικα (οχι ασκησεις απομνημονευση κτλ) αλλα οτι ναναι, βιβλια γενικου ενδιαφεροντος να ανοιξει το μυαλο, μουσικη, τεχνες , κι πολυ λιγοτερο σε πρακτικα πραγματα... αρχικα αυτο με ανησυχουσε γιατι φοβομουνα οτι αμα γυρναγαμε ελλαδα τωρα κοντα θα ειχε μεινει πισω σε καποια πρακτικα, αλλα αποφασισα να το εμπιστευθω γιατι μαλον δε θα χρειαστει .
τους μαθαινουνε πχ να ψαχνουνε στο google να βρουνε πραγματα αντι να τους δωσουνε το βιβλιο και να του πουνε μαθε το, πολλα πραγματα για ατομικη κι συλλογικη ευθυνη, τετοιες κατευθυνσεις που ειναι τελειως ξενες σε αυτα που ηξερα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
KiloMeater έγραψε:
λοιπον, σοκ.

Ε... στην Ελλάδα τα ίδια κάνουν ακόμα, όπως τα κάναμε εμείς τότε...

Και από το τι μαθαίνουν, αφήστε το καλύτερα... :( :help:
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
markvag έγραψε:
KiloMeater έγραψε:
λοιπον, σοκ.

Ε... στην Ελλάδα τα ίδια κάνουν ακόμα, όπως τα κάναμε εμείς τότε...

Και από το τι μαθαίνουν, αφήστε το καλύτερα... :( :help:

Αυτό με την παπαγαλία κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. :rant:

Δεν έχει σημασία τι υποδομές έχεις, πόσο καλά είναι εκπαιδευμένο το προσωπικό σου, κλπ, όταν ο τρόπος με τον οποίον κάνεις μάθημα/αξιολόγηση μαθητών είναι ΤΟΣΟ λάθος... :x
Άβαταρ μέλους
By markvag
#219800 Ξέχασες ν΄αναφέρεις την υπερφόρτωση των μαθητών λες και στην πρώτη δημοτικού θα τους ζητηθεί να αποδείξουν τη γενική θεωρία της σχετικότητας... :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:Ξέχασες ν΄αναφέρεις την υπερφόρτωση των μαθητών λες και στην πρώτη δημοτικού θα τους ζητηθεί να αποδείξουν τη γενική θεωρία της σχετικότητας... :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:

Βλέπω την ύλη της Β δημοτικού του μικρού και φριττω.
Όλοι οι χρόνοι των ρημάτων, κλίσεις ουσιαστικών, επιθέτων, παρομοίωση -μεταφορά, χρονικές αντικαταστάσεις ρημάτων στην γλώσσα.
Στα μαθηματικά προσθέσεις-αφαιρέσεις διψηφιων αριθμών με κρατούμενο, προπαίδεια, φτάσαμε στο 9, αρχή διαίρεσης και πολλαπλασιασμού.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Νίκος Παππάς έγραψε:Βλέπω την ύλη της Β δημοτικού του μικρού και φριττω.
Όλοι οι χρόνοι των ρημάτων, κλίσεις ουσιαστικών, επιθέτων, παρομοίωση -μεταφορά, χρονικές αντικαταστάσεις ρημάτων στην γλώσσα.
Στα μαθηματικά προσθέσεις-αφαιρέσεις διψηφιων αριθμών με κρατούμενο, προπαίδεια, φτάσαμε στο 9, αρχή διαίρεσης και πολλαπλασιασμού.

Αυτά άκουγα και εγώ πέρυσι που είχε πάει Δευτέρα εδώ με το άλλο σύστημα και αγχωνομουνα Γιατί λέω εμείς εδώ μένουμε πίσω.. Αντίστοιχα και οι άλλοι Έλληνες γονείς που μιλάμε.
Αλλά με τον καιρό το ξεπερνάμε
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#219994 Ορισμένες παρατηρήσεις πάνω στο θέμα, από την πλευρά της Β/θμιας και Γ/θμιας. Αρχίζω από το τέλος.

1. Πας σε Παν/μιο των ΗΠΑ και σου λένε: για τόση μεταβολή στην συχνότητα η ταχύτητα του κινητού είναι τόση κτλ κτλ (φαινόμενο Doppler). Εμείς μαθαίναμε τον γενικό τύπο (απλό και σχετικιστικό φαινόμενο) και μετά λύναμε. Πιο σωστός τρόπος ο 2ος, πιο γενικός. Μου έτυχε να το γράψω μια φορά σε forum για αντιραντάρ και είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό που έδωσα εξήγηση με χρήση σχετικιστικού Doppler.
Δεν είμαστε, λοιπόν, μόνο της θεωρίας και τέλος. Υπάρχει και νόημα σε αυτά που κάνουμε κάποιες φορές. Το πρόβλημα ξεκινάει μετά, όταν τελειώσει το πτυχίο και πρέπει όλα αυτά που έχουμε μάθει να βρουν πράξη για να εφαρμοστούν. Εκεί χρειάζεται σοβαρή έρευνα (βλ. χρήμα) και λιγότερο βύσμα. Εκεί είμαστε αιώνες πίσω.

2. Σε σχολείο κάνουμε δύο διαφορετικοί καθηγητές μάθημα σε δύο τμήματα Α΄ Λυκείου. Αποφασίζουμε (μετά από την επιμονή μου ότι είμαστε όλο θεωρία και δεν τους εξηγούμε πού δουλεύουν αυτά που περιγράφουμε) να κάνουμε ένα πείραμα. Λύνουμε την ίδια άσκηση και οι δύο, τους λέμε ότι θα γράψουμε test σε αυτήν την άσκηση και βάζουμε το test. Ο ένας βάζει ακριβώς την ίδια άσκηση με άλλα νούμερα κι εγώ βάζω ακριβώς την ίδια άσκηση με περιγραφή πράξης. Π.χ. ο ένας έγραφε: κινητό αρχικής ταχύτητας τόσης αρχίζει να φρενάρει με δύναμη τόση και θέλουμε να δούμε αν θα έχει ταχύτητα τόση σε δεδομένη απόσταση. Ο άλλος (εγώ) έγραψε: οδηγός βλέπει κάμερα τροχαίας και φρενάρει με τόση δύναμη. Θα προλάβει να περάσει μπροστά από την κάμερα, που ενεργοποιείται σε αυτή την ταχύτητα, χωρίς να τον φωτογραφίσουν;
Λοιπόν (χοντρικά το γράφω) είχαμε 75% επιτυχία στην 1η περίπτωση και 25% στην 2η, πράγμα που δείχνει ότι τα παιδιά μάθαιναν ασκήσεις αλλά δεν ήξεραν τι είναι αυτά που διαβάζουν και πού υπάρχουν στον κόσμο τριγύρω τους.

3. Φέτος, σε Φυσική Β΄ Γενικής, στο καλύτερο τμήμα που κάνω, προτείνω να τους κάνω 10-15min για ροοστάτες και ποτενσιόμετρα που είναι εκτός ύλης, αλλά είναι χρήσιμο να τα ακούσουν για την καθημερινή τους ζωή. Έγινε επανάσταση: είναι εκτός ύλης, δεν τα χρειαζόμαστε για τις εξετάσεις, τι με νοιάζει εμένα η Φυσική, λύσε ασκήσεις όπως στο Φροντιστήριο, δεν θέλω κάτι παραπάνω, καλύτερα να κάτσουμε/μιλήσουμε την ίδια ώρα κτλ. Εδώ ήθελα να τους κάνω για ταχύτητα διολίσθησης στους αγωγούς και δεν άκουγε κανείς, αφού ήταν εκτός ύλης (μιλάμε για μια παράγραφο 10-15 σειρές), ασχέτως αν αμέσως πιο κάτω το βιβλίο το χρησιμοποιούσε για να μιλήσει για την αντίσταση των αγωγών.
Το Α και το Ω είναι οι εξετάσεις και ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται για το κάτι παραπάνω. Δεν θέλουν να μάθουν πραγματικά ούτε τα ίδια τα παιδιά, ούτε και οι γονείς τους. Μπορείς να τους κάνεις να περάσουν τις εξετάσεις; Είσαι ο καλύτερος καθηγητής. Μπορείς να τους δώσεις phd στο σπίτι κι ας μην ξέρουν να διαβάσουν; Είσαι ο Θεός.

4. Λύνεις ασκήσεις στις οποίες κάνεις αφαιρέσεις τάσεων και ο 2ος Ν. Kirchhoff είναι εκτός ύλης. Η/Μ είναι τελείως εκτός και μπαίνουν στο Φυσικό και σηκώνουν τα χέρια ψηλά από την Φ3 που είναι ιδιαιτέρως εύκολη, ενώ στον Η/Μ 1 και 2 (βλ. Griffiths) γίνεται σφαγή (υπάρχει και το λυσσάρι στο διαδίκτυο, ενώ ο Γκαρούτσος βοηθάει αρκετά στα εισαγωγικά). Πας να διδάξεις Φυσική και δεν μπορούν να λύσουν εξίσωση Α΄ βαθμού, ενώ πολλές φορές κάνουν λάθος και στην μέθοδο των τριών.

Μέσες άκρες, όπως βλέπετε, το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό. Ύλη χωρίς συνοχή, μεγάλη (τι χρειάζονται τα ατομικά φαινόμενα στην Β΄ Γενικής - και πάλι καλά έχουν βγάλει εκτός την πόλωση του φωτός, όταν δεν διδάσκονται Η/Μ που είναι στην καθημερινή μας ζωή 24/7), με ελλιπή διδασκαλία (βλ. κενά), με εξετάσεις όπου αφαιρείται ύλη, με μαθητές να περνάνε με Μ.Ο. 9,5 (δηλαδή στην Φυσική μπορεί να έχουν και 7), με γονείς να πιέζουν για βαθμούς, ασχέτως επίδοσης του παιδιού κτλ κτλ.

Και μην νομίζετε ότι δεν ισχύει και στην Γ/θμια το ίδιο. Κάναμε ΜΜΦ ΙΙ (Μαθηματικές Μέθοδοι Φυσικής) και μας έβαζε θέμα από την ΜΜΦ Ι, αφού δεν ήξερε τι διδασκόταν στο άλλο μάθημα. Ή σου έλεγε έλα με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και την ώρα που πήγαινες σου έλεγε κλειστές σημειώσεις, οπότε περνούσαν οι 4 που ήταν δικοί του (κανονικά με τον νόμο αυτό να το έχει πει μπροστά σε όλο το αμφιθέατρο). Βιβλία είχαμε πάρει τις περισσότερες φορές είτε ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα είτε ακριβώς μετά, με καταλήψεις 4/4 χρόνια (άρα διπλές εξεταστικές χωρίς να συμπληρώνονται οι εβδομάδες μαθήματος - να δω άνθρωπο να περνάει Κβάντο Ι και ΙΙ με 4χ2ώρες και να έχει πάρει το βιβλίο μία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις και τι στον κόσμο). Στο μετ/κο κατάληψη κυριολεκτικά 6+ μήνες (Φεβρουάριος τέλη με Αύγουστος τέλη) και δίναμε τον Σεπτέμβριο εξεταστική από 1/9 έως 23/12 για να προλάβουμε να τα βάλουμε όλα τα μαθήματα - εγώ, ως τίμιος βλάκας Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος προγράμματος, έβαζα τα μαθήματα όπως εξυπηρετούν τους πολλούς, ενώ τα λαμόγια με το βύσμα έκαναν πλάκα, όταν τους μάζευα σε συνέλευση για να βρούμε μια συμβιβαστική λύση βολική για όλους. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, αλλά δεν έχει νόημα, την γενική εικόνα την έχουμε όλοι.

Όπως έχω γράψει και αλλού ή θα πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε όλοι μαζί ή θα πούμε ότι βουλιάζουμε και ο καθένας θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του. Προς το παρόν βλέπω το 2ο και δεν υπάρχει καθόλου διάθεση (ίσως ούτε και σκέψη) για το 1ο.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#220005 Πωωωω τι θυμήθηκα τώρα κβαντο Ι, ΙΙ, ΜΜΦ.... Φυσική στερεάς κατάστασης,γκαρουτσος....

Ούτε που ήξερα ότι υπήρχε αυτή η πληροφορία stored ακόμα κάπου στον εγκέφαλο
Άβαταρ μέλους
By nass
#243104 Είδε η γυναίκα μου μια αφίσα στο σχολείο που έλεγε κάτι σαν "Συζήτηση-διάλογος για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δημαρχείο - Θα συμμετάσχει και ο υπουργός Παιδείας". Θεώρησε ότι είναι εκδήλωση του Δήμου και μπράβο στο δήμαρχο και στον υπουργό :s_howdy

Αλλά έκανε λάθος, όταν έφτασε στο αμφιθέατρο την υποδέχτηκε παρόμοια (όχι ίδια) αφίσα αλλά με εμφανές αυτή τη φορά το έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωση ότι είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ :protest: Ωραίο κόλπο... :innocent:

Τέλος πάντων, έμεινε και άκουσε κάποιες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, η πλέον ενδιαφέρουσα εκ των οποίων ήταν του (δεν είναι σίγουρη για την ιδιότητα) προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και κάμποσες γραφικές. Η παρουσία του υπουργού υποτονική σε βαθμό ύπνου (η γυναίκα μου καθόταν στη 2η σειρά και δεν τον άκουγε παρά το μικρόφωνο) και οι επισημάνσεις του ευχολόγια και κοινοτοπίες. Ο τύπος νομίζει ότι είναι ακόμα στην αντιπολίτευση :rtfm:

Παραθέτω και ένα σημείο των καιρών, που δεν το γνωρίζαμε αλλά εκ των υστέρων φαίνεται μια χαρά ενταγμένο στο πλαίσιο του επαγγελματικού συνδικαλισμού στη χώρα μας, που ξεκινά από το Γυμνάσιο και προχωρά σε Λύκειο, Πανεπιστήμιο, Αυτοδιοίκηση, Βουλή, μέχρι και Πρωθυπουργός γίνεσαι :yahoo: :lol:

Τα 15μελή λοιπόν στα Γυμνάσια-Λύκεια δεν έχουν περιορισμό στο πόσες θητείες μπορεί να υπηρετήσει κάποιος. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν παιδιά που εκλέγονται συνέχεια. Μέχρι εδώ ΟΚ. και στους βουλευτές-δημάρχους επιτρέπεται αυτό (σωστό-λάθος, άλλη συζήτηση).
Ελα που έχουν διαπιστωθεί παράνομες σχέσεις των εν λόγω "επαγγελματιών" με κυκλώματα της νύχτας, πχ. έχουν κερασμένα ποτά σε συγκεκριμένα μπαράκια της περιοχής, με αντάλλαγμα να πηγαίνουν οι συμμαθητές τους εκεί κτλ. κτλ. -εννοείται ότι δε μιλάμε για εκδηλώσεις, χωρούς κοκ., αυτά τα ξέραμε από παλιά, αλλά για την καθημερινότητα. Επίσης εκδούλευση σε μαθητές με το αζημίωτο, δημιουργία κυκλωμάτων με καθηγητές για βαθμούς κοκ. Απλά συνηθισμένα μαφιόζικα πράγματα δηλαδή.

:dizzy:
Άβαταρ μέλους
By danso
nass έγραψε:
...πχ. έχουν κερασμένα ποτά σε συγκεκριμένα μπαράκια της περιοχής...

:dizzy:

Δηλαδή τί??? Υπάρχουν μαγαζιά στην Ελλάδα που σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικούς??? .....πέφτω από το συννεφάκι μου.... :whistlink: