markvag έγραψε:kyr80 έγραψε:Και πρέπει να πληρώνουν τις ασφαλιστικές καλύψεις όσων δε βγάζουν, αυτοί που βγάζουν;;;;
ΝΑΙ!Το λέμε κοινωνία.
Οι υγειείς πληρώνουν για τους ασθενείς, οι εργαζόμενοι πληρώνουν για τους άνεργους, οι αρτιμελείς φτιάχνουν πεζοδρόμια για να κυκλοφορούν και οι ανάπηροι, κτλ!![]()
Και, στο θέμα μας, οι "πλουσιότεροι" πληρώνουν περισσότερους φόρους και εισφορές για να καλύψουν και όσαν δεν μπορούν να δώσουν οι "φτωχότεροι".
Και, για να ολοκληρώσω, από τη στιγμή που και οι ασφαλιστικές εισφορές έγιναν βάσει εισοδήματος, είναι σαφώς πιο δίκαιες... Γενικά, η πιο δίκαια μορφή φορολόγησης είναι βάσει εισοδήματος.
Το ότι έχουμε (σοβαρότατα) θέματα με μαύρη οικονομία, το ότι έχουμε ακόμα σοβαρότερα θέματα με ανισοκατανομή βαρών, με τις παροχές που παίρνουμε για τα χρήματα που δίνουμε, είναι προφανέστατο, ακόμα και σε κάποιον που είναι κρυμμένος κάτω από έναν βράχο. Επίσης και θέματα με τους απατεώνες που αναφέρεις.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει τα παραπάνω!kyr80 έγραψε: Όταν τιμωρείται πρακτικά όποιος έχει κέρδος από τη δουλειά του.
Δεν θέλεις να δεις φορολογία σε άλλες χώρεςΔεν είμαστε τόσο ψηλά όσο νομίζεις, απλά έχουμε άλλα προβλήματα...
Aπλά πληρώνουμε και αυτούς που βγάζουν μαύρα. Όσο και αν κλείνεις τα μάτια εγω που έχω τελειώσει ειδικότητα εδώ και 4 χρόνια πληρώνω το Διευθυντή ΕΣΥ που μπορεί να βγάζει και 20Κ μαύρα το μήνα...(Για να βάλω παράδειγμα απο τον ιδιο κλάδο)Και όλους αυτούς και αυτή η κυβέρνηση τους αφήνει ανέγγιχτους...
Αν ήταν πχ 10% του εισοδήματος μέχρι 50κ και πχ 2% παραπάνω (ΟΧΙ 12), τότε ναι έχει δικαιοσύνη και αλτρουισμό.
Και όλοι ΙΔΙΕΣ παροχές και ΦΛΑΤ σύνταξη.
Αυτο που γίνεται εδώ είναι γελίο και φαιδρό!
< >
REALZEUS έγραψε:italakias έγραψε:Κααι αποτι ακουσα τωρα στον σκαι το 2019 θα ειναι ακομη χειροτερο για τους εε.
Αυτη η κυβερνηση μου δινει την εντυπωση οτι θελει να τους τιμωρησει .
Να γινουν εκλογε να ξεκουμπιστουν να αναλαβει η νδ.
Θυμίζω απλά ότι τους βαρύτερους φόροyς τους πληρώναμε επί Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο Τσίπρας τους μείωσε για όσους έχουν μικρά εισοδήματα. Οπότε όχι, να μην αναλάβει πάλι η ΝΔ...
Σωστά τα λέει ο Δίας
Είναι γνωστό ότι ο σαμαράς ανέβασε 3% τη φορολογία και μείωσε το αφορολόγητο

Οι εισφορές επι των κερδών είναι διακαιοφανης, σημαια στα μάτια των απανταχού κρατικιστων

https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

kyr80 έγραψε:Και πρέπει να πληρώνουν τις ασφαλιστικές καλύψεις όσων δε βγάζουν, αυτοί που βγάζουν;;;;
Και περιμένουμε επενδύσεις στην Ελλάδα... Όταν τιμωρείται πρακτικά όποιος έχει κέρδος από τη δουλειά του.
Θα ακουστεί άσχημο αυτό που θα γράψω.... Όποιος δεν βγάζει, να κλείσει.-
Ειδικά στο χώρο της εστίασης έχουμε βαρεθεί τους κομήτες... Ανοίγουν ένα μαγαζάκι, και μέσα σε 12 μήνες έχουν πιστολιάσει το σύμπαν. Αφήνουν απλήρωτα εφορία-ικα-τεβε. Απλήρωτα ενοίκια-δεη-προμηθευτές(παλαιώτερα και τράπεζες). Εντωμεταξύ(επειδή ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται), έχουν γαμίσει την αγορά, σκοτώνοντας τις τιμές. Φυσικά, γιατί ότι παίρνουν το παντελονιάζουν και αφήνουν τα πάντα απλήρωτα. Και νομίζει ο καταναλωτής ότι οι τιμές είναι εκεί.
Και επειδή λόγο κρίσης, έχει ασχοληθεί με την εστίαση και η κουτσή Μαρία(με τη λογική του μετρητού), για κάθε έναν που κλείνει, ανοίγουν άλλοι δύο. Και νομίζουν οι αφελείς, ότι υπάρχει ανάπτυξη.
Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να πληρώνουν αυτοί που μπορούν. Κι εγώ όταν έβγαζα πλήρωνα και δεν μιλούσα. Τώρα που δεν βγάζω πάλι πληρώνω (τεκμαρτά) και για αυτό διαμαρτύρομαι. Για κομήτες πάντως ψάξε αλλού. Η επιχείρηση που τώρα είναι στα χέρια μου ξεκίνησε το 1953...
skous έγραψε:Και τοθς αύξησε υπερμετρα για όσους έχουν μεγάλα όμως.
Αλλιως δεν βγαίνει η εξίσωση.
Αν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πληρώνουν αυτοί που μπορούν έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Το πόσο πληρώνουν είναι θέμα προς συζήτηση.
italakias έγραψε:70% ειναι συνολικα οι φοροι ρε μαρκο, τι μας λες τωρα.
22% για το κατώτατο κλιμάκιο, 45% για το ανώτατο. Εισφορές ΕΦΚΑ στο 27%. Αν βγάζεις μέχρι 20 χιλιάρικα τον χρόνο πληρώνεις 22 + 27= 49%. Η αλητεία είναι στο τεκμήριο όμως που πληρώνεις φόρος για ανύπαρκτα εισοδήματα.
red_monster έγραψε:Σωστά τα λέει ο Δίας
Είναι γνωστό ότι ο σαμαράς ανέβασε 3% τη φορολογία και μείωσε το αφορολόγητο
Κατώτατη κλίμακα Φ.Ε. επί Σαμαρα 26%, επί Τσίπρα 22%.
Κατώτατη κλίμακα ασφάλισης Ε.Ε. επί Σαμαρά €239/μήνα, επί Τσίπρα €168/μήνα.
Μηδενικό αφορολόγητο και τεκμήριο 3000 στους Ε.Ε. επί Σαμαρά (συνεχίζεται και επί Τσίπρα).
Τι έλεγες φίλε μου;
Και σορρυ, επί προσωπικού, αλλά το 1953 δεν μου λέει κάτι. Ο παππούς μου το πρώτο ξενοδοχείο το έχτισε στον Πολύγυρο το 1931. Ο τουρισμός άλλαξε, ο κόσμος έφυγε από τα βουνά, και μετακομίσαμε στη θάλασσα(ευτυχώς). Το έκλεισαν το ξενοδοχείο. Τι έπρεπε να γίνει;;; Να το κρατάμε ανοιχτό 2 γενιές μετά και να μας βάζει μέσα;;
Δεν με απασχολούν οι κατώτερες κλίμακες. Διότι, ειδικά στην ασφάλιση, ήρθαν κατά βάση να βοηθήσουν αυτούς που έκλεβαν. Και να κάνουν ΚΑΙ την εισφοροδιαφυγή ελκυστική. Δηλαδή τα σαΐνια δεν υπολόγισαν την άμυνα της αγοράς. Ότι όταν το κράτος πάει για πλιάτσικο στα εισοδήματα, κάπως θα αμυνθούμε. Φέτος οι εισφορές μου θα είναι μισές... Ξέρεις γιατί; Γιατί αγόρασα ότι άχρηστη |λογοκρισία| υπήρχε, ανακαίνισα ένα ακίνητο με ακριβά υλικά
, και εκτός από τις εισφορές, θα χάσει και φόρο εισοδήματος. Το ΦΠΑ, θα το πάρει από τους επαγγελματίες και τις εταιρείες που πλήρωσα. Αλλά φόρο εισοδήματος, θα πάρει ακριβώς όσο είναι τα τεκμήριά μου.

Προφανώς και ΑΠΑΙΤΩ να ζω καλύτερα από έναν υπάλληλο

< >
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Δε συμφωνώ προφανώς. Αλλά έτσι σκ@τά που είναι δομημένη η ελληνική οικονομία, αν ασπρίσουν ξαφνικά όλα, τότε τα λουκέτα θα πάνε βροχή και οι τιμές στα ύψη.

kyr80 έγραψε:Ναι, αλλά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αν σταματήσει η μαύρη οικονομία, πτωχεύσαμε στο λεπτό.Τότε γιατί διαμαρτύρεσαι? Γίνε και εσύ μαύρος αν μπορείς ή αποδεξου ότι θα πληρώνεις και για αυτόν που έχει βρει τρόπο να βγάζει 10 και να εμφανίζει ένα ή κάνει αυτό που περιέγραψες πριν και φεσωνει τους πάντες
Δε συμφωνώ προφανώς. Αλλά έτσι σκ@τά που είναι δομημένη η ελληνική οικονομία, αν ασπρίσουν ξαφνικά όλα, τότε τα λουκέτα θα πάνε βροχή και οι τιμές στα ύψη.
< >
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
belgarion έγραψε:Ξέρω μαγαζια που είναι μονίμως γεμάτα αλλά δεν έχουν πληρώσει ΔΕΗ ποτέ
Αυτό, επειδή θέλω να το κάνω κι εγώ, πες λεπτομέρειες σε παρακαλώ.

Δεν είμαστε τόσο ψηλά όσο νομίζεις, απλά έχουμε άλλα προβλήματα...