Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
bill33 έγραψε:
gianik έγραψε:Σ ωραίος Ανδρέα...
Δινω όσο όσο για μια χωριατικη με ντομάτες, αγγούρια κ κρεμμυδακι....

.
Με φέτα και ψωμί από το χωριό ε;

< G (5S) >
Εννοείται Μπιλη κ μπομποτα μαζι... Στηρίζουμε φέτα Καλαβρύτων αν κ τώρα καλοκαιράκι κάνα 2 φορες έχω πάρει κ Κεφαλλονιάς που είναι μαλακή κ πικάντικη...

.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#592969 Ευχαριστώ!
Θέλει πολύ δουλειά ειδικά αν θέλεις να έχεις τόσα πολλά.
Ο πατέρας που ζει μόνιμα εδώ στο χωριό ασχολείται καθημερινά, ευτυχώς είναι συνταξιούχος και έχει άπλετο χρόνο :)
Εγώ μαθαίνω και βοηθάω όσο μπορώ!

Αλλά η γεύση που έχουν αυτά όλα δεν συγκρίνεται με τίποτα...
Μόνο χωριάτικη και ένα τσιπουράκι ή μια μπυρίτσα, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο!
Από το μανάβικο πλέον λίγα είναι που μπορώ να φάω...

Και το καλύτερο είναι όταν βλέπω τις κόρες μου πόσο τους αρέσει να ασχολούνται με το κήπο και τα λουλούδια με τον παππού και την γιαγιά!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#592970 Μπράβο Ανδρέα, πολύ ωραία. Εμείς αργήσαμε λίγο να τα βάλουμε φέτος και τρώμε μόνο αγγουράκι (μιλάμε για ΠΟΛΥ αγγούρι) και πιπεριά. Οι ντομάτες είναι φουλ, γεμάτες αλλά ακόμα πράσινες. Πιστεύω το άλλο σ/κ να ξεκινήσουμε να τρώμε, όπως και πεπονακια (από 5 ρίζες έχω 10 πεπονακια). Υπ'οψιν πως δεν έχει πέσει καθόλου λίπασμα, μόνο κοπριά στο χωμα και θειάφι στα φύλλα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Andreasdik έγραψε:
Αλλά η γεύση που έχουν αυτά όλα δεν συγκρίνεται με τίποτα...

Aυτο! Εβαζε ο πεθερος ντοματες αγορασμενες απο φυτωριο στην αγορα και η γευση τους δεν υπηρχε! Κατι πλησιαζαν οι Lucia's οι baby αλλα πολλα τα λεφτα αν θες μια συσκευασια καθε δυο μερες.

Δυστυχως πλεον στα 90 δεν βαζει πια, αλλα στην Καλαματα αγοραζει ντοματες με 60-70 λεπτα που εδω ουτε με 2€ δεν βρισκω.

Ανδρεα ωραιος μπαξες! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Andreasdik έγραψε:Ο κήπος στα καλύτερα του!

Τρώμε ήδη ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες (2 είδη), κολοκυθάκια, παντζάρια, βλήτα και φασολάκια

Και από τα δέντρα είχαμε ήδη βερύκοκα και βύσσινα και αναμένουμε ροδάκινα, αχλάδια, μήλα και κυδώνια

Ωραίος!! :metalo:
Κι εμείς παρόμοιο στόχο έχουμε μεσοπρόθεσμα.. Για φέτος τρώμε αγγουράκια μόνο, και από του χρόνου θα μπουν κι άλλα λαχανικά..
Άβαταρ μέλους
By gianik
#599790 Δεν φαίνεται καλά η φώτο, την τράβηξα από το αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζω πως λέγεται το δένδρο. Ψιλολιγνο (>4μ.) Επιδοτούμενη καλλιέργεια, τα κόβουν λέει κάθε 4 χρόνια για οδοντογλυφιδες!!!!! Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#599839 Μου θύμησες τώρα κάτι άλλε καλλιέργειες που είδα το πρωί στο Φαλακρό, πολύ πράσινο, λένε οι ντόπιοι πολύ καλές αποδόσεις και χωρίς επιδοτήσεις... Δεν κατάφερα να μάθω πως λένε το δέντρο, να έβγαλα μία φωτογραφία, αν ξέρει κανείς ας με βοηθήσει

Εικόνα

:shifty: :shifty: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By nEK
gianik έγραψε:Δεν φαίνεται καλά η φώτο, την τράβηξα από το αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζω πως λέγεται το δένδρο. Ψιλολιγνο (>4μ.) Επιδοτούμενη καλλιέργεια, τα κόβουν λέει κάθε 4 χρόνια για οδοντογλυφιδες!!!!! Εικόνα

.

Λευκα!
Άβαταρ μέλους
By bebes
#601468 δε φαίνεται καλά στη φωτό, αλλά αν τα φύλα είναι μεγάλα (πιο μεγάλο απο πλατανόφυλο) είναι παυλώνια.

Άλλη μια "απάτη"

Ξεκίνησαν οι διαφημίσεις πριν λίγα χρόνια και έταζαν κάποιες χιλιάδες €/στρέμμα και οσο περνάνε τα χρόνια τα χιλιαρικα μειώνονται (στη διαφήμιση :lol: )

Εν τω μεταξύ θέλει τουλάχιστον 10 χρόνια, δεν εχω δει ή διαβάσει για κάποιον που έκοψε για να πεί τι γίνεται.

Βγάζει άσπρο ελαφρύ ξύλο που είναι περιζήτητο απο κάποιους κλάδους, αλλά τα κυβικά που υπόσχονται και τις τιμές που λένε δεν τα είδε κανείς ακόμη...
Άβαταρ μέλους
By glf
#601497 Παυλωνια θελει και πολυ νερο τα πρώτα χρόνια
Άβαταρ μέλους
By dimik
#601514 Τα εσπεριδοειδή μου κάνω καλά που τα ποτίζω κάθε βράδυ ή να αρχίσω να ποτίζω μέρα παρά μέρα;

Έχω από μια λεμόνια, πορτοκαλιά και μανταρίνια κι έχω καταφέρει να μην ξεραθουν και να παραμείνουν πράσινα και ζωντανά τα φύλλα τους από το Πάσχα που τις φύτεψα, στην αρχή έκαναν πως ξεραινονται και από τότε άρχισα το καθημερινό πότισμα.

Επίσης είναι σκόπιμο να ρίξω κανένα λίπασμα για να αναπτυχθούν και τι; Τώρα είναι δεντράκια 70-100cm ύψος.

Η ελιά εν τω μεταξύ έβγαλε και καρπό ενώ το πολυγαλα που είχα ξεράθηκα μόλις το έβαλα από γλάστρα σε ζαρντινιερα

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#601524 @Serf
Βαλε φρεσκια ριγανη... :s_yes
Οποτε φτιαχνω βραστες πατατες ,σαν πατατοσαλατα , μμμμμμ μουρλια ειναι .
Επισης λεμονοθυμαρο...