otso έγραψε:Αγνωστες λεξεις , σπεσιαλ , μαργαριτα (εννοεις την πιτσα ;) στην αρχη δεν τοπιασα .Το Ιόνιο το είχαν οι Ιταλοί οπότε ιταλική κουλτούρα, όπερ και παρμεζάνα.
Η μοτσαρελλα ειναι αλμυρη ; τα σμ στην επαρχια δεν ειναι ενημερωμενα σε σπεσιαλ τυρια .
Μου θυμιζει διαλογο σε μπακαλικο στην παργα πριν πολλα χρονια που ζητησα μυζηθρα και μου λεει απο που εισαι ρε φιλε ; με απορια εγω εσεις τι ριχνετε στα μακαρονια ; παρμεζανα μου λεει .
Ακομα το εχω απορια φτιαχναν παρμεζανα στην ηπειρο ;
ο g τι λεει ;
otso έγραψε:Αληθεια τι τυρι βαζετε στην πιτσα ; εσεις οχι τι λενε οι συνταγες η τι κανουν οι ιταλοι .Μοτσαρελα κίτρινη από μπλοκ τριμμένη γιατί δεν έχει υγρασία όπως η λευκή σε μπάλα να την βγάλει στην πίτσα.
Κασερι εχετε δοκιμασει ; η ειμαι ο μοναδικος που του αρεσει ;
Η λευκή θέλει πάρα πολύ υψηλή θερμοκρασία για να εξατμιστεί κατευθείαν και να μην παπαριασει το ζύμαρι.
Με κασέρι τις φτιάχνουν οι αραβες/Τούρκοι κλπ και την ζύμη από το ίδιο ζύμαρι που κάνουν τα λαχματζουν και τα συναφή.
Αν βάλεις και κάνα σουτζουκι η παστουρμά με φρέσκα ντομάτα και πιπεριά είναι φοβερή.
Πιο κοντά στις γεύσεις των νεο-οθωμανων όπως εμείς.
< >
otso έγραψε:Αληθεια τι τυρι βαζετε στην πιτσα ; εσεις οχι τι λενε οι συνταγες η τι κανουν οι ιταλοι .
Οι Ιταλοι ξεκινησαν να φτιαχνουν πιτσα για να χορτασουν απο την πεινα οποτε εβαζαν ο,τι ειχαν μεσα, οπως κατι αναλογο εκαναν οι Ισπανοι με την παεγια, πολυ αργοτερα εγινε γκουρμεδια.
Στην πιτσα βαζεις ο,τι τυρι γουσταρεις αρκει να λιωνει. Εχουμε φτιαξει με κασερι, γκουντα, γραβιερα και λιγη παρμεζανα για την πουτανια. Μοτσαρελα και τετοια δεν αγοραζω. Τελευταια βρισκει στο σουπερ ετοιμα τριμμενα 3-4 τυρια μαζι και βαζει αυτα. Φτιαχνει και μια γρηγορη σαλτσα που οση περισσεψει μπαινει ψυγειο για επομενη φορα και σε ελαχιστο χρονο εχεις σνακ ετοιμο να πιεις μια μπυρα.
Ζυμη απο τοτε που βρηκαμε στην λαικη εναν τυπο που τις φτιαχει και τις βαζεις καταψυξη, δεν ξαναζυμωσε.
Για οσους μα αυτα που διαβασαν θελουν να κανουν sepuku εχω tanto να τους δωσω
Fiat Panda 7,6l/100km
Dimitris_P έγραψε:O,τι είχα στο ψυγείο, dirollo, λίγο gouda νομίζω, γαλοπούλα, ντομάτα. Σάλτσα ντομάτας έφτιαξα με μια συμπυκνωμένη ιταλική δεν θυμάμαι μάρκα. Με βασιλικό και λίγες πουτανιές ακόμη
Σε λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Παναγιώτη Τσιαμούρα «Να σπάσουμε τα κλουβιά-κελιά - Κείμενα αντιειδισμού», με πρόλογο του Κώστα Αλεξίου. Τα δοκίμια της συλλογής πραγματεύονται το ζήτημα των ζώων τόσο από μία ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική σκοπιά όσο και στις διάφορες φιλοσοφικές προεκτάσεις του, έχοντας κεντρικούς άξονες τον πολιτικό αντιειδισμό, τις μορφές αντίστασης των ζώων, το βλέμμα της απόλυτης ζωικής ετερότητας, τη σχέση αντιειδισμού και αθεϊσμού, το ζώο στη σκέψη στοχαστών όπως ο Μονταίνιος και η Μάρθα K. Νουσμπάουμ.
Γιατί ο κομμουνιστής δεν μπορεί να είναι κρεοφάγος
ματσακος έγραψε:Πες το στον Dmitspan. Θελω να ξερει οτι ημουν εγω.
Δημητριε σου μεταφερω ακριβως ο,τι μου ειπε.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
g8777 έγραψε:Γιατί ο κομμουνιστής δεν μπορεί να είναι κρεοφάγος
Το άρθρο είναι απίστευτο,αλλά τα σχόλια είναι ακόμη πιο απίστευτα.
Δεν περίμενα να υπάρχουν τέτοιοι ανθρώποι, μάλλον έκανα λάθος.
Η μείξη του κομμουνισμού με την vegan διατροφή είναι λίγο αστεία, γιατί μάλλον είναι μεταμοντέρνα, κανείς από τους θεωρητικούς του δεν θα είχε ασχοληθεί με κάτι τόσο ασήμαντο μπροστά στα υπόλοιπα.
Είμαι σχεδόν σίγουρος πως η σημερινή μορφή του βιγκανισμού, έχει καπιταλιστικότατες αναφορές και ουδεμία σχέση με όσα λέει το άρθρο : να πουλήσουμε βιγκανισμό και βιοηθική σε όσους θα τα αγοράσουν δηλαδή.
Στον Διακο.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
otso έγραψε:Αληθεια τι τυρι βαζετε στην πιτσα ; εσεις οχι τι λενε οι συνταγες η τι κανουν οι ιταλοι .οτσο δεν το περίμενα.
πώς το έμαθες το κασέρι; δω πάνω έκανες στρατό;
αλλά κυρίως: τι λογιώ κασέρι παίρνεις;
https://www.amazon.de/dp/B0D1D9XPVR/?ta ... uage=en_GB
My Flickr