Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#103674 Εγώ με βάση τις galleries θα απέφευγα την Samsung :lol:

Σε φτηνή compact δεν μπορείς να βρεις καλό φακό, όλες πάνω κάτω το ίδιο είναι. Όπως ανέφερε ο Red Garlard, όσο πέφτει το φως τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η φωτογράφηση (μετά το απόγευμα, σε έναν σκοτεινό χώρος όπως ένα μουσείο για παράδειγμα). Οι εταιρείες έχουν βρει διάφορες "λύσεις" για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα. Είτε ενεργοποιούν στο αυτόματο πρόγραμμα το φλας (το πιο απλό), είτε αυξάνουν πολύ τα ISO (και κατ'επέκταση τον θόρυβο), είτε τραβάνε πολλές φωτογραφίες στην σειρά και στην συνέχεια αφαιρούν τον θόρυβο. Στην πράξη σπάνια δουλεύει κάτι από αυτά σωστά.

Είτε θα πρέπει να ανεβάσεις το budget σου (πάνω από 350€, όπου εκεί πλέον αρχίζεις να μπαίνεις στα χωράφια των mirrorless), είτε να αγοράσεις μια καλή μεταχειρισμένη compact όπως για παράδειγμα τις Panasonic LX3 ή Fujifilm X10 τις οποίες έχει προς πώληση ο bujinkan, όπως ανέφερε νωρίτερα ;-)

Προσωπικά θα πήγαινα για την μεταχειρισμένη.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#104377 ...και εκει που ειχα μαθει τα χουγια της φωτ. μηχανης μου (D3200) και ειχα συμφιλιωθει με τα ορια της και τους περιορισμους της, σκαει 'βομβα' απο τον αδερφο μου
Δωρο για το σημαντικο milestone της ζωης (το 40αρισμα) D7100..... :dizzy:
ακομα προσπαθω να συνελθω απο το σοκ και να διαχειριστω την πληροφορια (ξεπερναει τον ορισμο του δωρου για τα δεδομενα μου αυτο...)
εντυπωσεις μετα την παραλαβη (amazon, WiP)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#104454 Αυτά είναι δώρα :yahoo:

Χρόνια Πολλά και σου εύχομαι η μνήμη της D7100 να είναι πάντα γεμάτη με όμορφες εικόνες!

Από τις φωτογραφίες σου στο flickr πάντως, φαίνεται πως τα όρια της D3200 ήταν ήδη πολύ υψηλά.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
KiloMeater έγραψε:...και εκει που ειχα μαθει τα χουγια της φωτ. μηχανης μου (D3200) και ειχα συμφιλιωθει με τα ορια της και τους περιορισμους της, σκαει 'βομβα' απο τον αδερφο μου
ακομα προσπαθω να συνελθω απο το σοκ και να διαχειριστω την πληροφορια (ξεπερναει τον ορισμο του δωρου για τα δεδομενα μου αυτο...)

Για αρχη διαβασε ολο το μανιουαλ της και μετα ξεκινα να βγαζεις φωτος.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#104581 Ναι αυτό κάνω.... Νομίζω δεν Θα με δυσκολέψει καθόλου, έχει πολλά features που ένιωθα την έλλειψή τους ήδη, πχ bracketing, δυο set με custom ρυθμίσεις και αλλά
Άβαταρ μέλους
By bibendum

kai

Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#104809 Φίλος απέκτησε την D3100. Ποιά είναι μια καλή μνήμη να του πω να πάρει; Με γρήγορο write speed ώστε ν'αντέχει απανωτά κλικς σε raw+jpeg.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
KiloMeater έγραψε:...και εκει που ειχα μαθει τα χουγια της φωτ. μηχανης μου (D3200) και ειχα συμφιλιωθει με τα ορια της και τους περιορισμους της, σκαει 'βομβα' απο τον αδερφο μου

παρελαβα σημερα.. τελικα δεν ειναι η D7100 αλλα η... D7200 :-)

Ουτε που ηξερα οτι ειχε βγει και αυτη.... αντε μπηκαμε σε δουλειες τωρα ;-)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#105237 Ρε σεις, έχει build in WiFi τούτο!! Κατέβασα το app της nikon, συνδέθηκε άμεσα και βλέπεις χαλαρά ακόμα και raw... Χορταστικό preview στο Note .
Υποστηρίζει και NFC connection, Αλλά αφού παίζει το Wi-Fi άχρηστο το βλέπω.

Μεγάλες διαφορές βλέπω πάντως, δεν το περίμενα τόσο πολύ....
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#105249 Τα RAW τα βλέπει το κινητό σου; Γιατί το iPhone δυστυχώς δεν αναγνωρίζει τα αρχεία *.RW2 της δικιάς μου και ο μόνος τρόπος να στείλω κάτι κατευθείαν στο δίκτυο μέσω του τηλεφώνου είναι να τραβάω RAW+JPEG.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#105260 Sorry που επιμένω, αλλά έβαλες να τραβάει μόνο RAW και τα βλέπει το κινητό σου, μπορείς δηλαδή να τα κατεβάσεις στο τηλέφωνο;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#105262 Τα βλεπει μεσω του app της Nikon. Το app φροντιζει για την αποκωδικοποιηση του proprietary raw format που χρησιμοποιει η Nikon.