- 04 Ιουν 2015, 23:50
Ανάλογα με τις μαγειρικές σας κλπ συνήθειες (πόσο συχνά πας σουπερμάρκετ) θα αποφασίσεις για το πόσο μεγάλη κατάψυξη θέλεις. Στηρίζω με τα 1000 την κατάψυξη κάτω με ψυγείο επάνω αλλά προσοχή υπάρχουν διαφορές στις αναλογίες.
Εγώ έχω αγοράσει 2 φορές ψυγείο με ξεχωριστά μοτέρ και το θεωρώ καλή λύση. Μπορείς να δουλέψεις μόνο ψύξη ή μόνο κατάψυξη. Βέβαια αυτά δεν είναι no frost. Που σημαίνει ότι είναι πιο ήσυχα. Τα no frost κάνουν φασαρία. Νομίζω κάνουν κι ένα βουητό όταν τα ανοίγεις... πχ σε πιάνει μια όρεξη μεταμεσονύκτια, πας να δεις τι έχει το ψυγείο και αυτό σου κάνει ένα βουυουουουουουου.... και σε ενοχλεί και σε παίρνουν χαμπάρι! Το να κάνεις απόψυξη 1-2 φορές το χρόνο δεν το θεωρώ δύσκολο (και πολλές λέω).
Μέγεθος το 60 είναι το σύνηθες αλλά αν μπορείς να πάρεις 70 κάνει μεγάλη διαφορά και στο προτείνω. Σε ύψος ανάλογα και με το ύψος σας αλλά τα δίμετρα ίσως παραείναι ψηλά για να είναι βολικά.
Επίσης να σχολιάσω ότι σε BSH μπορεί η κάθε μάρκα να έχει τα ίδια αλλά μπορεί και η κάθε μάρκα να έχει και επιπλέον παραλλαγές (αριθμό και είδος-ποιότητα ραφιών) και έτσι κατάφερα να πάρω 185άρι που να έχει το ένα παραπάνω ράφι που έχουν τα δίμετρα.
Γενικά διαφορές ίσως σημαντικές βρίσκω και στις πόρτες, πόσα ραφάκια με τι διαρρύθμιση και τι επιλογές θέσης έχουν.
Οι κοινές ντουλάπες είναι και πολύ βαθειές και υστερούν πολύ σε χώρο και ιδιαίτερα σε πλάτος ραφιών.
Είτε με σύνδεση είτε με δοχείο, το κρύο νερό και παγάκια είναι μια πολυτέλεια που αν δεν ξεφεύγει σε τιμή ίσως αξίζει να πληρώσεις.
aka onyx !