Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#8500 Καλά, φαίνεται ότι εγώ έχω χάσει αρκετά "επεισόδια" και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχει παιχτεί....ίσως θα πρέπει να βρω χρόνο να διαβάσω τα σχετικά τοπικά... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Spartan
#9082 Mόλις διάβασα καμμιά 20ριά σελίδες εδω, μιας και τις τελευταίες εβδομάδες έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και δεν πολυμπαίνω στα φόρουμ.

Δεν έχω να σχολιάσω πολλά, έχουν ειπωθεί ήδη αρκετές σκέψεις μου, όμως δεν μπορώ να μην εκφράσω το πόσο αλγεινή εντύπωση μου έχει κάνει το περιστατικό που αναφέρθηκε με τον ΚΚ...!

Απο κει και πέρα, το ευχάριστο είναι που βλέπω τον Kouk να ξαναγράφει...! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By vice246
#9248 μου κανει εντυπωση ο μεγαλος αριθμος επισκεπτων στο 4tf σε σχεση με τα εγγεγραμμενα μελη....
εκτος εαν μελη του παροντος φορουμ επισκεπτονται (undercover) το παλιο...
συγκρινοντας τους αριθμους των μελων σε συνδεση ....το παρον φορουμ υπερτερει..!!!!
Άβαταρ μέλους
By italakias
vice246 έγραψε:μου κανει εντυπωση ο μεγαλος αριθμος επισκεπτων στο 4tf σε σχεση με τα εγγεγραμμενα μελη....
συγκρινοντας τους αριθμους των μελων σε συνδεση ....το παρον φορουμ υπερτερει..!!!!

Δεν υπερτερει καθολου.
Υπηρχε μια αποτομη πτωση στο παλιο φορουμ και μια μεταφορα καποιων χρηστων απο εκει εδω.
Το νεο αυτο φορουμ πηρε γρηγορα τα πανω του και σιγα σιγα σταθεροποιηται αφου οσοι χρηστες ηταν να γραφτουν ,το εκαναν.
Απο κει και περα θα υπαρχει μια στασιμοτητα αφουν δεν προκειται να υπαρξουν εγγραφες ξεκαρφωτων που δεν εχουν σχεση με το 4τροχοι φορουμ.
Με λιγα το φορουμ ειναι ηδη απομωνομενο.
Το γνωριζουν καμια 500 ατομα ενω το παλιο κατι δεκαδες χιλιαδες.

Αμα προσθεσουμε και την υλη τους οπου εδω ειναι αμελητεα,την γενικοτερη οικονομικη κατασταση της χωρας που εχει πατωσει την αγορα αυτοκινητου + την αδιαφορια πολλων χρηστων εδω λογο βαρεμαρας και κουρασης,το μελλον φαινεται δυσοιωνο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#9280 Όντως, το μελλον για το 4TForum είναι δυσοίωνο, σύμφωνα με τον admin του. Άλλωστε έιχε γράψει πρόσφατα οτι η ιδιοκτήτρια εταιρία δίνει στο forum "μια τελευταία ευκαιρία"... Γι'αυτο, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε και το παρόν forum.

Ο αριθμός των χρηστών του 4Τ δε μου λέει τίποτα.
Στο παρόν φόρουμ μόλις 82 χρήστες έχουν μηδενικό αριθμό ποστς (21%, απο τους 390)
Στο 4Τ οι χρήστες με μηδενικό αριθμό ποστ είναι 17350 (53%, παραπάνω απο τους μισούς)
Αυτή τη στιγμή έχουμε 26 συνδεδεμένα μέλη (6%) , στο 4Τ μόλις 10 σε σύνδεση (0,03%)

Ηδη στο παρόν φόρουμ έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ουσιώδη ποστς που θα αρχίσουν να φέρνουν και επισκέψεις απο το google, αφού ήδη μας βγάζει σε αποτελέσματα αναζήτησης...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#9313 italakias η προσπάθειά σου να ασκήσεις ψυχολογική βία και να σπείρεις διχόνοια και αμφιβολία είναι εντελώς παιδιάστικη, περίμενα κάτι καλύτερο. Παρουσιάζει στοιχειώδη λάθη.
Αυτοί που ήρθαν στο παρόν φόρουμ αποτελούσαν την ψυχή και ζωή του παλιού. Θα περάσει πολύς καιρός, χρόνια για να ξαναδημιουργηθεί αντίστοιχο δυναμικό (και μάλλον όχι αντίστοιχης ποιότητας, ποικιλότητας και γνώσεων). Οι χιλιάδες εγγεγραμμένοι είναι απλά ανύπαρκτοι.... εδώ και χρόνια. Χωρίς ενεργά μέλη, με πενιχρά μέσα και λάθος τακτική θα παιδεύεται να ελέγξει τους νέους αλλά και να προσελκύσει επόμενους. Ναι υπάρχει τεράστιο περιεχόμενο και μόνο αυτό υπάρχει. Όποιος έρχεται θα κοιτάει. Αν όμως ρωτάει ή θέλει κουβέντα δε θα βλέπει να γίνονται πολλά και θα φεύγει.
Η πρόοδος του νέου είναι πολύ θετική και η πορεία του εκτός απροόπτου είναι αρκετά προβλεπόμενη. Αρχική άνοδος από την μαζική έξοδο (σαφώς καλύτερη από οποιεσδήποτε προβλέψεις μια και ήρθαν σχεδόν όλοι οι ενεργοί αλλά και μέλη που δεν έγραφαν πια στο παλιό) ακολουθούμενη από σταθερότητα και χρόνο για δημιουργία βάσης και σχηματισμό κρίσιμης μάζας μελών (αυτά είναι δηλαδή εντελώς αναμενόμενα και δεν αποτελούν ένδειξη αποτυχίας ή περιθωριοποίησης). Αυτά θα προσελκύσουν νέα μέλη με σταθερή από εκεί και πέρα άνοδο.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mikeerfol έγραψε:Βέβαια η νέα πλήρης διαχειριστική ομάδα είναι τόσο αμπαλινκ που έσβησε το ποστ σου αλλά δεν το έσβησε από το quote του Storm :s_rofl :s_rofl

Είναι λίγο γιωτόμπαλα, αλλά δώστε τους πίστωση χρόνου. Μέχρι χτες πουλούσαν καρτ-ποστάλ και πυραμίδες σουβενίρ στη Γκίζα.
Image
:rtfm:

Σαν τελευταία παρακαταθήκη, άφησα στο παλιό φόρουμ νάρκη τρολιάς:
Κώδικας: Επιλογή όλωνhttp://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=3086111#p3086111

Ναι, είναι το Yaris του Φαραώ :shifty: :s_tongue

Ο xritasos από κάτω σχολιάσε τη Camaro που έβαλα στην 2η φωτογραφία για ξεκάρφωμα. Το σχόλιο του ήταν ούτε off-topic, ούτε κακόβουλο, ήταν στο φυσιολογικό ύφος που συνηθιζόταν στο carspotting.

Ε, του το έσβησαν :s_dunno , αλλά δεν πρόσεξαν τη φωτογραφία του Yaris. :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By cmarin
vice246 έγραψε:μου κανει εντυπωση ο μεγαλος αριθμος επισκεπτων στο 4tf σε σχεση με τα εγγεγραμμενα μελη....

ο αριθμός των επισκεπτών ήταν πάντα μεγάλος. Πολλοί διαβάζουν μόνο χωρίς να είναι γραμμένοι.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
cmarin έγραψε:

ο αριθμός των επισκεπτών ήταν πάντα μεγάλος. Πολλοί διαβάζουν μόνο χωρίς να είναι γραμμένοι.

Αυτό το γεγονός είναι αναμενόμενο για δύο κυρίως λόγους:

1. Σε ένα τόσο μεγάλο forum είναι φυσιολογικό να μπαίνει ο κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την αυτοκίνηση - άλλωστε το περιοδικό δημιούργησε την ιστορία αυτή στην Ελλάδα - έχοντας γνωρίσει το περιοδικό ή έχοντας οδηγηθεί εκεί μέσω αναζήτησης. Δεν είναι, όμως, όλοι οι άνθρωποι παθιασμένοι με το συγκεκριμένο αντικείμενο και έτσι, διαβάζουν κάτι που τους ενδιαφέρει, στην καλύτερη γράφονται και ρωτούν και μετά εξαφανίζονται. Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες μεγάλες οικογένειες (π.χ. myphone κτλ). Για να πω το προσωπικό μου παράδειγμα: στο myphone, εκτός κι αν έχω κολλήσει κάπου και δε βρίσκω άκρη, ή μου κάνει κάτι εντύπωση, δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω για τον απλό λόγο ότι η θεματολογία του είναι επάγγελμα για εμένα και με κουράζει να ασχολούμαι συνέχεια με αυτά τα θέματα. Αντιθέτως, στα αυτοκινητιστικά που είναι χόμπι, μπορεί να κάτσω να γράψω, ακόμη και τώρα που έχω δουλειές σοβαρότερες, όταν θα βρω το χρόνο.

2. Η διαχείριση σε πολλές περιπτώσεις ήταν τραγική και συντελούσε ως αποτρεπτικός παράγοντας ως προς τη συμμετοχή νέων χρηστών. Ο μηδενισμός, σχεδόν, των δημοσιεύσεων μετά τη φυγή των μελών του παρόντος forum δείχνει ακριβώς αυτό το γεγονός: μια μικρή ομάδα χρηστών έγραφε την πλειοψηφία των δημοσιεύσεων και κυριαρχούσε στο forum επιβάλλοντας τους δικούς της κανόνες, συχνά πάνω και πέρα από τα όρια του κανονισμού. Σε κανένα forum π.χ. δεν έχω δει διαχειριστή να ειρωνεύεται κάποιον νέο χρήστη που ρώτησε κάτι "άσχετο" δείχνοντας την άγνοιά του έχοντας ως συμπλήρωμα κι άλλους χρήστες της παρέας. Επίσης, σε κανένα forum ο διαχειριστής δε θα ανεχόταν ύβρεις από όπου κι αν προέρχονταν, ούτε θα προκαλούσε ο ίδιος, ούτε θα φρόντιζε να εκδιώξει τους χρήστες που είναι "αντίθετοι" με την παρέα του. Κι όμως αυτά συνέβαιναν και ήταν, μάλιστα, συχνά. Το προσωπικό μου παράδειγμα εδώ περιττεύει. Το μόνο που θα γράψω, άσχετο με εμένα, είναι ένα topic που θυμάμαι αμυδρά: γράφει ένας μια ερώτηση άσχετη*, της μορφής: το αυτοκίνητο είναι στραβό, σύμφωνα με την ευθυγράμμιση, να το φτιάξω; Η συνέπεια αυτού, αντί να του εξηγήσουν 2-3 τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει και τι πρέπει να κάνει για να είναι ασφαλής, ήταν να τρώει δούλεμα και σε 1-2-3 σελίδες να βρεις 2-3 σοβαρές απαντήσεις και τα υπόλοιπα να είναι αστεία, ειρωνείες, βλακώδεις "εξυπνάδες" κτλ. Είναι δυνατόν να ξαναγράψει αυτός ο χρήστης μετά από τέτοια συμπεριφορά;

Μετά, ήρθαν και τα γεγονότα με τις πυραμίδες κτλ που τα παρακολούθησα για λίγο, γιατί δεν με ενδιέφεραν - αν και τον sv2 τον έχω γνωρίσει από κοντά σε μια συνάντηση του bloka πριν 6-7 χρόνια - και ολοκληρώθηκε η καταστροφή. Επειδή είμαι μονίμως εκτός των παιχνιδιών που παίζονται (και όχι μόνο διαδικτυακά, αλλά ως φιλοσοφία ζωής απέχω εδώ και πολλά χρόνια από το "σύστημα") δεν κατάλαβα ούτε τα κίνητρα των διαφόρων κινήσεων, ούτε τους οπαδούς της κάθε ομάδας, ούτε το πώς εξελίχθηκε η όλη υπόθεση. Το μόνο που με στεναχώρησε είναι που, ασχέτως αν δεν ήμουν πλέον μέλος (λόγω της διαγραφής), το συγκεκριμένο forum - δημιούργημα του Κ.Κ. τον οποίο εκτιμώ για αυτά που έχει προσφέρει και για αυτά που έχει γράψει και προβλέψει - οδηγείται νομοτελειακά στο κλείσιμο λόγω αδυναμίας και της ηγεσίας (περιοδικό + διαχείριση), αλλά και των απλών χρηστών (μέλη του forum, αναγνώστες του περιοδικού κτλ) να καταλάβουν τη θέση που είχε ή που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική πραγματικότητα τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε σήμερα.

Ελπίζω να μην πλήγωσα, ούτε να προσέβαλα κάποιον, αλλά αυτή είναι η άποψή μου εκφρασμένη όσο πιο ουδέτερα και ήπια γίνεται.

Ευχαριστώ.

* Το παράδειγμα της ερώτησης είναι τελείως τυχαίο, αλλά η όλη κατάσταση εξελίχθηκε ακριβώς έτσι όπως το περιγράφω.