Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#204583 η εργασιακή εμπειρία για τους καθηγητές είναι κάπως άσχετη, γιατί στη πραγματικότητα είναι άεργοι χομπίστες, ο,τι και να τους γράψεις πάνω σε αυτό το θέμα καλό είναι πιστεύω, δε θα καταλάβουν και τι τους λες στο κάτω κάτω :hmmm:

ίσα ίσα το δουλεύω στο πατέρα μου ισούται με το υπάρχουν και λεφτά που σε μεταπτυχιακό που πληρώνεις είναι σημαντικό (έχουν ρωτήσει άτομα χύμα σχετικά με το αν έχουν να πληρώσουν κάποια λιγούρια.. )

συστατικές πάρε από όπου κρίνεις ότι είναι καλύτερα να πάρεις και από όπου θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο περισσότερο κύρος ή από όπου μπορείς στη τελική

είναι περισσότερο τυπικό το θέμα (αλλά μην κάνεις αίτηση πουθενά χωρίς συστατική θα φας άκυρο) και ναι υπάρχουν στραβόξυλα που για διάφορους λόγους μπορεί να μη θέλουν να σου δώσουν ακόμα και αν έχεις βαθμό, τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά και απροσδιόριστα πολλές φορές (Επίσης εγώ προσωπικά ποτέ δε διάβασα και τις δικές μου, μάλιστα έχω κάποιες σφραγισμένες στο συρτάρι μου που ποτέ δεν άνοιξα να δω τι λένε :lol: ), αλλά τους καθηγητές σου εσύ τους ξέρεις καλύτερα από μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα έχεις και εκπλήξεις μόλις βγεις στην αναζήτηση

δε χάνεις πάντως να τους ζητήσεις, ακόμα και χυλόπιτα να φας δε τρέχει κάτι , πήγαινε παντού δεν είναι και τόσο δύσκολο να πάρεις και στο λέω μιας και στη δική μου περίπτωση δεν ήταν και τόσο εύκολο (σε σχέση με άλλους) αφού δεν ήμουν και υπόδειγμα φοιτητή

αφού πήρα εγώ (και μάλιστα από άτομο που δε περίμενα ποτέ να μου δώσει) , θα πάρεις κι εσύ
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 08 Ιαν 2016, 16:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#204585 Βιογραφικό: δήλωσε οτιδήποτε (υπεύθυνος καταστήματος εστίασης --> έφτιαχνες καφέδες σε καντίνα).
Εδώ δεν ασχολούνται 100% εταιρείες, θα ασχοληθούν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι; λολ

Μη γράψεις καμιά χοντρή αρλούμπα, αλλά οτιδήποτε meaningful που λένε και στο χωριό μου με σωστή αποτύπωση είναι καλό να το βάλεις.

Δεν θα μετρήσει πάρα πολύ αλλά είναι καλό να έχεις μια ωραία εικόνα.

Συστατικές: μάζευε και ας είναι και ρώγες. Βέβαια αν μαζέψεις 10 από τριτάτζες δεν θα έχεις πετύχει κάτι.
Φρόντισε να έχεις τουλάχιστον 1-2 πολύ καλά ονόματα που το αντικείμενο τους σχετίζεται με το μεταπτυχιακό.

Αν μπορέσεις να ψήσεις κανένα καθηγητή να σου γράψει τίποτα διαφορετικό από το στάνταρ έντυπο που συμπληρώνουν (δύσκολο) θα είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Αν είναι business/οικονομικό μεταπτυχιακό, προσπάθησε να βρεις συστατική από δουλειά.

Hint: στα δικά μου τα χρόνια κυκλοφορούσε μια φήμη ότι μπορούσε ο καθηγητής να γράψει και πολύ χλιαρά σχόλια αν δεν σε πήγαινε τα οποία δεν θα διάβαζες αφού η επιστολή ήταν σε κλειστό φάκελο.
Ζήτα μια παραπάνω (αναφέροντας μούφα επιπλέον μεταπτυχιακό) για να είσαι βέβαιος...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#204591 ισχύει αυτό με τα χλιαρά σχόλια, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι συστατική

το θέμα είναι και πόσο δύσκολο είναι να σε πάρουν εκεί που θες να πας για να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτό το θέμα

επίσης το "όνομα" μετράει , εγώ προτίμησα να δώσω συστατική "ονόματος" που μάλλον ήταν χλιαρός μαζί μου παρά πιο δευτεράτζας που είμαι βέβαιος ότι έγραφε καλά πράγματα γιατί στο μάθημά του έκανα παπάδες

edit
και το πώς τα γράφεις μετράει, σε μας που ήθελαν και μια σελίδα γιατί θέλω να κάνω το μεταπτυχιακό μου σχολίασαν ότι ήμουν ο μόνος που έγραψα ένα κείμενο της προκοπής :lol:

βέβαια οι συνάδελφοί μου παραείναι θετικά μυαλά (θέλουν μόνο νούμερα να βλέπουν, τα πιο θεωρητικά ζητήματα τους μπερδεύουν) , αλλά είπαμε :lol:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 08 Ιαν 2016, 16:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204596 Παιδια αυτο για τη χλιαροτητα το ξερω κ εγω.Αλλα δε το φοβαμαι,γιατι κανενας δε με ξερει αμεσα και κανεναν δε ξερω.

Πρακτικα απο τους 4 καθηγητες που σκεφτομαι να παω,οι 2 το πολυ πολυ να με θυμουνται επειδη παρακολουθουσα.Οποτε δε βλεπω λογο γενικα καποιος αν δεχτει να μου δωσει να γραψει κατι κακο ή εστω χλιαρο εφοσον το μονο που ξερουν για μενα ειναι το 8-9-10 που μπορει να τους εγραψα.Επιπλεον παλι 2 απο τους 4 ειχαν μαθηματα που εγραψα καλα ομως τα καναν βοηθοι τους,αρα παλι δε θα ξερουν να γραψουν κατι περαν των τυπικων.Το καλο ειναι οτι λιγο πολυ ολων τα μαθηματα ειναι σχετικα με τα μεταπτυχιακα που κοιταζω οποτε μου δινει μια ευελιξια αυτο.Εχω κ εναν καθηγητη με παρεες :shifty: απ'οσο ξερω στο Πα.Μακ απο τον οποιο πιστευω ειναι must have η συστατικη.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#204598 το να σε θυμούνται και καλό είναι και κακό, αν και τείνω πιο πολύ να το θεωρώ καλό ειδικά από τη στιγμή που έχεις και βαθμούς οπότε το θέμα γίνεται καθαρά τυπικό/διαδικαστικό

απλά κοίτα μην το κάνουν και με το πάσο τους, άμα σε έχουν και τελείως χεσμένο

τελείωνε το σύντομα σε περίπτωση που χρειαστείς και εναλλακτικές
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204605 Δηλαδη παω και τους το ζηταω και αν δεχτουν μου λενε περνα σε κανα μηνα να τις παρεις π.χ?
Εγω εχω υποψιν 1 και ισως κ ενα 2ο μεταπτυχιακο που δεχονται αιτησεις μεχρι τις 18/1,να υποθεσω οτι δε προλαβαινω καν :ninja: :ninja: :omg:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#204616 βιάσου τότε

κοίτα, πας ζητάς να τους βρεις και αναλόγως τα κέφια..

ή σου κλείνουν ραντεβού σε ώρα γραφείου (εμένα έτσι μου έκαναν συνήθως) , ή σου λένε πέρνα σε τόσες μέρες που θα την έχουν έτοιμη ή στην κάνουν και επιτόπου

καλό για μένα είναι να στείλεις πρώτα ένα mail πριν σκάσεις από κει ή ακόμα καλύτερα να παίξεις και κάνα τηλέφωνο να συνεννοηθείτε το τι και πώς

επίσης έχε μαζί σου και καμία αναλυτική ή σκάναρε την στο mail που θα στείλεις για να αποδείξεις το βαθμό σου άμεσα, γιατί βαριούνται να ψάχνουν

άσε τα διερευνητικά και προκαταρκτικά μπες άμεσα στο ζουμί

και δες αν το μεταπτυχιακό σου έχει συγκεκριμένο έντυπο που θα πρέπει να συμπληρώσουν ή αν απλά τους καλύπτει ο,τι γράψει ο άλλος από το κεφάλι του

ψάξε αυτά και πήγαινε έτοιμος να τελειώνεις άμεσα μην πηγαίνεις και ξαναπηγαίνεις

πάντως στην αδερφή μου έχει τύχει να κυνηγάει άτομο επί ένα μήνα για να πάρει
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:Δυο ερωτησεις στους πιο εμπειρους.Σκεφτομαι να ετοιμασω χαρτια για ενα μεταπτυχιακο στο Πα.Μακ και επειδη χρειαζεται προφανως ενα βιογραφικο και 2 συστατικες απο καθηγητες θελω να ρωτησω τα εξης:
-Στο βιογραφικο μου να δηλωσω σαν εθελοντικη εργασια τους μηνες που εχω δουλεψει στον πατερα μου.?Δεν περιμενω προφανως οτι θα προσδωσει κατι,απλα δε θελω και να χτυπησει αρνητικα.Γενικα σε τετοιες περιπτωσεις τι συνηθιζεται?
Επισης πρακτικη εχω κανει στο ιδιο γραφειο.Τη δηλωνω ξεχωριστα την πρακτικη?

-Με τις συστατικες πως λειτουργει το θεμα?Εχω ξεχωρισει 4-5 καθηγητες στους οποιους εχω γραψει απο 8αρια και πανω.Υπαρχει περιπτωση καποιος να αρνηθει να μου δωσει?Θελω να πω ειναι γενικα συνηθισμενο να δινονται ευκολα ή πρεπει αυστηρα ο καθηγητης να εχει συνεργαστει μαζι σου και να σε ξερει?
Επισης,ζηταω μονο τη μια απο τον καθενα που χρειαζομαι λεγοντας και τον σκοπο που την θελω ή μαζευω 2-3 απ τον καθενα να βρισκονται?

Ευχαριστω προκαταβολικα :iconcool:

Επειδή έχω κάνει το ΜΒΑ στο ΠαΜακ... βέβαια το 2003-2005...

Το βιογραφικό μάλλον δεν θα το πολυ-κοιτάξουν λογικά, απλά θα πρέπει να το έχεις. Κάνε ένα αξιοπρεπές βιογραφικό και στείλ'το. Μην ασχοληθείς και τόσο πολύ...

Αν είναι κάτι που δίνει μόρια για την εισαγωγή, τότε προφανώς να το αναφέρεις. Πχ εργασιακή εμπειρία, αλλά αυτό θα σου ζητηθεί και να το αποδείξεις με κάποιο έγγραφο (πχ αντίγραφο ενσήμων, βεβαίωση εργοδότη).

Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά γράψε κάτι αξιοπρεπές και στείλ΄το...

Οι συστατικές είναι απολύτως απαραίτητες για την αίτηση. Αν έχεις καθηγητή με κονέ στο ΠαΜακ από τον οποίο μπορείς να πάρεις τότε σε αυτόν πάνε πρώτα. Ρώτα στη γραμματεία του μεταπτυχιακού σου όμως μήπως υπάρχει συγκεκριμένο έγγραφο συστατικής επιστολής που πρέπει να συμπληρώσει ο καθηγητής σου.

GMAT έχεις;;; :hmmm:

Για ποιο μεταπτυχιακό αν επιτρέπεται;;;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204747 Το θεμα του βιογραφικου με αγχωσε απο τη στιγμη που διαβαζα κατι μυστηριες αποψεις σε μια συζητηση που ειχε γινει εδω μεσα.Βεβαια τοτε μιλουσαν για βιογραφικα που θα παιρνουσαν απο HR εταιριων κ οχι απο τη γραμματεια στο Πα.Μακ οποτε κακως αγχωνομαι.
Το ξερω οτι η εργασιακη εμπειρια πρεπει να πιστοποιηθει καπως,ενω εγω ουσιαστικα δουλευα εθελοντικα στον ελευθερο χρονο μου απλα για να μπω λιγο στο κλιμα του αντικειμενου.Για αυτο και θελω να το αναφερω σαν εθελοντικη εργασια.Για να αποφυγω τυχον αποδεικτικα κλπ που προφανως δεν υπαρχουν.

Για τις συστατικες θα κανω τηλεφωνο στη γραμματεια να δω τι χρειαζονται.
GMAT δεν εχω κανει,ειναι ομως στα αμεσα σχεδια αν δω οτι δε τα καταφερνω στα πρωτα 2-3 μεταπτυχιακα που θα αιτηθω.(Αληθεια ποσο περιπου χρονο χρειαζεται,τι κοστος και τι δυσκολια εχει? :hmmm: )
To μεταπτυχιακο ειναι στο τμημα οργανωσης και διοικησης επιχειρησεων και λεγεται Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες για νεους πτυχιουχους.
Βρισκω απιθανο το να με δεχτουν γ αυτο δε ρωτησα αποψεις για το αν αξιζει ή οχι.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#204751 Το GMAT υπολόγισε ότι θέλει ένα 6μηνο καλή προετοιμασία (ίσως και φροντιστήριο).
Εγώ με φροντιστήριο και μετά 2μηνη εντατική προπόνηση με Αλέφα και το βιβλίο-γομάρι με τα πολλά τεστ έγραψα 680.
Με γενναία δόση κωλοφαρδίας εννοείται αφού το συγκεκριμένο τεστάκι είναι γαμημένο πράγμα και σε δεδομένο βαθμό λαχείο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204753 Το ''διαλεξα'' πρωτα πρωτα γιατι οικονομικα με βολευει απειρα να κανω κατι στη Θεσσαλονικη.Επιπλεον ειναι συντομοτερο σε διαρκεια απο ορισμενα αλλα (2 εξαμηνα μαθηματων + 1 εξαμηνο διπλωματικης) και εντος budget από αποψη κοστους.
Απο κει και μετα, με μια ματια στα μαθηματα εμεινα ικανοποιημενος με βαση τους τιτλους τουλαχιστον και τα βρηκα ενδιαφεροντα και ουσιαστικα.Δυστυχως το βρηκα λιγο αργα και δεν ειχα τον χρονο να το ψαξω σε βαθος

@eddie ,θενκς :vava:
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#204766 6 μηνο είναι πολύ . 2-3 μήνες μαξ , είναι σαν καμπύλη λάφερ συνάδελφε η σχέση απόδοσης/χρόνου. Αλλά θέλει δουλειά :rtfm:
Λεφτά σε φροντιστήριο θα είναι μεταξύ 5-8 κατοστάρικα.
Επαναλαμβάνω όπως σου είχα γράψει στις αρχές:

Αν λένε ότι είναι προεραιτικο ---> το κάνεις οπωσδήποτε
Αν είναι αδιάφοροι μεταξύ GMAT/GRE ---> διαλέγεις το 2ο, είναι πιο εύκολο να γράψεις καλά στα μαθηματικά του.

Χέσε τη γραμματεία, για συστατικές πας απευθείας στους καθηγητές. Είναι πολύ συνηθισμένο να μη δίνουν. Εξαρτάται από τον καθηγητή. Εμένα μου έδωσε άνθρωπος που του είχα γράψει 2 7αρια και ενα 6αρι και καθηγητής που του είχα γράψει 8 ( hint, δεν έβαλε πάνω από 8 σε εκείνη την εξεταστική) και με θυμόταν λόγο συμμετοχής στο μάθημα ,να μην.

Για την διαδικασία , όπως σου τα είπε ο Qsis και ο Markvag.

Το πως θα πάει η συστατική έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο. Ας πούμε έξω όπου έχω στείλει, απλά έχει δηλωθεί το mail τους στην αίτηση, δεν περνάει από το χέρι σου ποτέ συστατική. οπότε αυτό το ζητάω μια παραπάνω να δω τι έγραψε, δεν πιάνει πάντα. Αντίστοιχα μας έχει αναφέρει καθηγητής ότι λόγω της συμπεριφοράς φοιτητή όταν πήγε στο γραφείο του να του ζητήσει συστατική, έγραψε μέσα ότι δεν τον προτείνει για κανένα μεταπτυχιακό σε κανένα πανεπιστήμιο :ninja: :ninja: :ninja:

Για διδακτορικά πάντως , μέτρια συστατική είναι στα όρια του αποτρεπτικού για την επιτροπή να σε πάρει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
EDDIE_147 έγραψε:Το GMAT υπολόγισε ότι θέλει ένα 6μηνο καλή προετοιμασία (ίσως και φροντιστήριο).
Εγώ με φροντιστήριο και μετά 2μηνη εντατική προπόνηση με Αλέφα και το βιβλίο-γομάρι με τα πολλά τεστ έγραψα 680.
Με γενναία δόση κωλοφαρδίας εννοείται αφού το συγκεκριμένο τεστάκι είναι γαμημένο πράγμα και σε δεδομένο βαθμό λαχείο.

Τι να πουν κι άλλοι που πιάσανε 760; :innocent:

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204769 Το GMAT καταληγω πως εκανα |λογοκρισία| που δε το ξεκινησα με το που τελειωσα απο τα μαθηματα στη σχολη.Επειδη απ'ότι βλεπω στην Ελλαδα παιζει φουλ σαν προαιρετικο,αν δε μπω σε καποιο μεταπτυχιακο θα το ξεκινησω γιατι δε θα χω και κατι καλυτερο να κανω.

Με τις συστατικες περιμενα καπως πιο χαλαρα πραγματα,απο οτι διαβαζω μαλλον ειναι κατι που πρεπει να με αγχωνει τελικα :s_omg .
Προφανως υπαρχει διαφορα μεταξυ των καθηγητων και των τμηματων,θελω να πιστευω πως εχω διαλεξει λογικους ανθρωπους και δε θα χω θεμα μ'αυτο. :help: